X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Dzień doberek :)
    Esencja - cieszę się że wszystko dobrze :D

Jak się czujecie ?

Mnie dziś rano muliło, teraz jest już lepiej.
    Poza tym mam wzdęcia, piję dużo wody, wczoraj trochę udało mi się załatwić, dziś rano też, ale rzadko bardzo :(
    A tak to jajniki w dalszym ciągu ciągną i kłują - grają w ping-ponga :)
    Mam nadzieję że to normalne, ale w poniedziałek zadzwonię do mojej ginekolożki i upewnię się czy to norma, chociaz naczytałam się w necie i koleżanka tez mi potwierdziła że tak miała że macica sie poszerza itd... :P
    Ps. uspokujcie mnie z tymi kłuciami trochę bo zwariuję :P

Dziś po południu imprezka urodzinowa ... z najbliższymi :)

Wam zycze udanego weekendu :)

Wczoraj bylam u ginekologa w sprawie moich boleści podbrzusza, nieraz w ciagu dnia mam a nieraz ostry ból w ciągu nocy ktory trwa kilka minut. Plamień nie ma. Ginekolog powiedział, że może to wynikać z obecności torbieli która mam. Powiedział tylko, że jeśli ból będzie uciążliwy i trwał ok 1 godz to do szpitala mam jechać.

Ale też czytałam na necie, ze to raczej normalne. Macica się rozrasta.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamień nie mam, w sumie usg mi lekarka robiła i też żadnych torbieli tam nie zobaczyła ... no nic, czekamy ...
    Zbieram się do domku , w końcu ...
    Buziaki :*

• mindusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czeka jeszcze dzisiaj sprzatanie mieszkania i wyłożenie prania na suszarke. Za niedługo mój S. pewnie wróci z pracy. Planów skonkretyzowanych na dziś nie mam, pewnie tylko wyskoczymy z moim S. na zakupy, bo jutro nd i wszystkie sklepy sa nieczynne

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) wrote:
    Dziewczyny dołączam do Was, dziś zrobiłam drugi test. Wynik POZYTYWNY. W czwartek idę do gin :)

Gratuluję i zapraszam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    cześć dziewczyny mogę dołączyć?

maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.

Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.

Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję :-)

Zapraszamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A ja walczę z bólem dziąsła,od ostatniego zęba na dole (chyba ten mądrości),aż w gardło promieniuje :/ Już 3 dzień,ale najgorzej zawsze rankami,cała buzia usztywniona.
    Pozdrawiam i miłego dnia kobietki :)
    Sto lat dla naszej dzisiejszej solenizantki !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    A ja walczę z bólem dziąsła,od ostatniego zęba na dole (chyba ten mądrości),aż w gardło promieniuje :/ Już 3 dzień,ale najgorzej zawsze rankami,cała buzia usztywniona.
    Pozdrawiam i miłego dnia kobietki :)
    Sto lat dla naszej dzisiejszej solenizantki !!!

Echhh, zęby ;\\\\
    byle przeszło :)
    Dziękuję za zyczonka, chociaż urodzinki + imieninki mam w poniedziałek :D

Plumb80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Trochę bałam się cieszyć za wcześnie, ale co tam :) Jestem na początku drogi pierwszej bardzo chcianej ciąży i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Wyczytałam, że większość z Was narzeka na bóle i kłucia podbrzusza, mimo, że też słyszałam, że to normalne, bo macica się rozciąga, to również każdego się boję, ale trzeba wyluzować ;) Ja byłam już u lekarza, bo przed ciążą robiłam badania hormonów, które nie wyszły za ciekawie, więc dostałam L4 i mam się oszczędzać. Cieszę się, że tak dużo z Was dowiedziało się w listopadzie, że zostanie mamą :) Wszystkim Wam gratuluję z całego serducha, pozdrawiam i mam nadzieję, że mogę dołączyć się do forum :)

bella82, misia_k1, mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Monia :) Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się wstawia takiego suwaczka?

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami <3 i je pochlone przed tv :D bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie :D w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg :D i wszystko po porodzie zeszlo :) i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos :D

piekne podejscie! brawo:-)a ja wlasnie ku mojemu zdziwieniu nie mam w ogole ochoty na slodkie! a moze to za wczesnie? raczej ciagnie mnie do slonego, a dzis dalabym sie zabic za frytki z McDonalda:-/ale moj M zaczal panikowac, ze to niezdrowe i zaszkodze Fasolince:-/ w ogole po raz pierwsze poszlismy na zakupy z lista zdrowej zywnosci- czyli nudnej zywnosci! moj M chyba za bardzo sie przejal rola Tatusia i chce zaczac kupowac organiczne jedzenie! ja tez nie chce przytyc za bardzo ale nie bede sobie odmowiac jedzenia bo Fasolinka potrzebuje rosnac zdrowo:-D schudne jak urodze:-) M tez w ogole nie pozwala mi nic robic w domu:-) z czego sie baaardzo ciesze:-) Mezulek wlasnie lata ze szmatka i sprzata nam gniazdko :-) milego wieczoru Mamuski:-***

Margotka87, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was :) od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko :)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) wrote:
    Dziewczyny jak się wstawia takiego suwaczka?
    Pytałam o to samo....;/

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb współczuje z powodu dziąseł oby szybko przesło bo domyślam sie że taki ból do najprzyjemnijeszych nie nalezy.
    versa, Camilie87 witajcie w gronie listopadowych mamusiek. Coraz więcej nas przybywa.
    bella fajnie ci. Powiem ci że ja tez w domu teraz wszystkie cięższe prace zlecam mojemu S. zreszta długo go o to prosic nie trzeba. Jednak bycie w ciazy ma tez swoje plusy :)

bella82, Plumb80 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb płucz usta szałwią i mykaj do dentysty. Jakieś stany zapalne mogą Ci się zrobić i pozbędziesz się 2 zębów jak ja ;) Nawet we wczesnej ciąży lepiej leczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 21:10

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Pytałam o to samo....;/
    Dziewczynki na poprzednich stronach Plumb80 opisywała jak zrobić suwaczki ;)
    Pozwolę sobie zacytować skoro Wam się szukać nie chce ;)
    Plumb80 wrote:
    Kochana,kliknij na mój suwak.Przekieruje Cię na stronkę z suwakami.Musiasz wybrać kolor suwaczka i symbol,jaki będzie odmierzał czas ciąży.Potem wpisz datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki.Na koniec wygeneruj suwaczek - naciśnij.I musisz skopiować ten kod,który się w ramce ukaże.
    Następnie wejdź na swój profil na OVU,w USTAWIENIA,potem SPOŁECZNOŚĆ i na dole będzie okienko białe PODPIS.I tam wklej ten kod i zapisz.Suwaczek będzie już widoczny ;) Mam nadzieję,że pomogłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    piekne podejscie! brawo:-)a ja wlasnie ku mojemu zdziwieniu nie mam w ogole ochoty na slodkie! a moze to za wczesnie? raczej ciagnie mnie do slonego, a dzis dalabym sie zabic za frytki z McDonalda:-/ale moj M zaczal panikowac, ze to niezdrowe i zaszkodze Fasolince:-/ w ogole po raz pierwsze poszlismy na zakupy z lista zdrowej zywnosci- czyli nudnej zywnosci! moj M chyba za bardzo sie przejal rola Tatusia i chce zaczac kupowac organiczne jedzenie! ja tez nie chce przytyc za bardzo ale nie bede sobie odmowiac jedzenia bo Fasolinka potrzebuje rosnac zdrowo:-D schudne jak urodze:-) M tez w ogole nie pozwala mi nic robic w domu:-) z czego sie baaardzo ciesze:-) Mezulek wlasnie lata ze szmatka i sprzata nam gniazdko :-) milego wieczoru Mamuski:-***

Mnie wrecz odrzuca od slodkiego, az dziwne :) za to marze o hot wingsach z kfc mmm ; D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam nowe listopadowe mamusie

Ja dziś ciężki dzień miałam, bo mamy remont strychu i robimy szafę w przedpokoju, więc mój mąż z moim tatą ciężkie rzeczy, a my z mamą sprzątałyśmy. Mimo, że jakoś za wiele to nie robiłam , to czuje się strasznie wykończona, plecy mnie bolą, chyba zmniejsza się wydolność organizmu, bo normalnie nic by mi nie było

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Witam nowe mamusie :) Niedawno wstalam, popijam herbate zajadajac sie paluszkami :P Pogoda u mnie do dupy...Zimno i pochmurno. Czuje sie jakby juz wieczor nadchodzil... Ogladalam pogode a tu co? Jutro ma padas snieg z deszczem ;/ Jezuu jak ja nienawidze zimy.

Zycze Wam milego dnia :)

Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzień dobry :) z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was :) od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko :)

Oj kochana no spe to raczej nie. To lek rozkurczowy wiec ja bym odradzala. Z tego co wiem to jedynie apap na jakiekolwiek dolegliwosci bolowe no ale nie oszukujmy sie on za wiele nie pomaga przynajmniej mi. Wszystie inne leki to albo konsultuj bezposrednio z gin ale pytaj w aptece z podkresleniem dla kobiet w ciazy. Czytaj jednak ulotki bo mi moj gin przepisal czopki na mdlosci bo meczyly mnie na poczatku okropnie, poszlam je wykupic a tak na ulotce napisane: NALEZY UNIKAC STOSOWANIA LEKU W CZASIE CIAZY ...

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zatesknilam za wami i weszlam zobaczyc co uwas :)

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ