JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
maximka84 wrote:Dzień doberek
Esencja - cieszę się że wszystko dobrze
Jak się czujecie ?
Mnie dziś rano muliło, teraz jest już lepiej.
Poza tym mam wzdęcia, piję dużo wody, wczoraj trochę udało mi się załatwić, dziś rano też, ale rzadko bardzo
A tak to jajniki w dalszym ciągu ciągną i kłują - grają w ping-ponga
Mam nadzieję że to normalne, ale w poniedziałek zadzwonię do mojej ginekolożki i upewnię się czy to norma, chociaz naczytałam się w necie i koleżanka tez mi potwierdziła że tak miała że macica sie poszerza itd...
Ps. uspokujcie mnie z tymi kłuciami trochę bo zwariuję
Dziś po południu imprezka urodzinowa ... z najbliższymi
Wam zycze udanego weekendu
Wczoraj bylam u ginekologa w sprawie moich boleści podbrzusza, nieraz w ciagu dnia mam a nieraz ostry ból w ciągu nocy ktory trwa kilka minut. Plamień nie ma. Ginekolog powiedział, że może to wynikać z obecności torbieli która mam. Powiedział tylko, że jeśli ból będzie uciążliwy i trwał ok 1 godz to do szpitala mam jechać.
Ale też czytałam na necie, ze to raczej normalne. Macica się rozrasta. -
nick nieaktualny
-
A mnie czeka jeszcze dzisiaj sprzatanie mieszkania i wyłożenie prania na suszarke. Za niedługo mój S. pewnie wróci z pracy. Planów skonkretyzowanych na dziś nie mam, pewnie tylko wyskoczymy z moim S. na zakupy, bo jutro nd i wszystkie sklepy sa nieczynne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaneczkaaa1985 wrote:cześć dziewczyny mogę dołączyć?
maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.
Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.
Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję
Zapraszamy -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
A ja walczę z bólem dziąsła,od ostatniego zęba na dole (chyba ten mądrości),aż w gardło promieniuje Już 3 dzień,ale najgorzej zawsze rankami,cała buzia usztywniona.
Pozdrawiam i miłego dnia kobietki
Sto lat dla naszej dzisiejszej solenizantki !!! -
nick nieaktualnyPlumb80 wrote:Cześć dziewczyny
A ja walczę z bólem dziąsła,od ostatniego zęba na dole (chyba ten mądrości),aż w gardło promieniuje Już 3 dzień,ale najgorzej zawsze rankami,cała buzia usztywniona.
Pozdrawiam i miłego dnia kobietki
Sto lat dla naszej dzisiejszej solenizantki !!!
Echhh, zęby ;\\\\
byle przeszło
Dziękuję za zyczonka, chociaż urodzinki + imieninki mam w poniedziałekPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny Trochę bałam się cieszyć za wcześnie, ale co tam Jestem na początku drogi pierwszej bardzo chcianej ciąży i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Wyczytałam, że większość z Was narzeka na bóle i kłucia podbrzusza, mimo, że też słyszałam, że to normalne, bo macica się rozciąga, to również każdego się boję, ale trzeba wyluzować Ja byłam już u lekarza, bo przed ciążą robiłam badania hormonów, które nie wyszły za ciekawie, więc dostałam L4 i mam się oszczędzać. Cieszę się, że tak dużo z Was dowiedziało się w listopadzie, że zostanie mamą Wszystkim Wam gratuluję z całego serducha, pozdrawiam i mam nadzieję, że mogę dołączyć się do forum
bella82, misia_k1, mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Margotka87 wrote:a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami i je pochlone przed tv bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg i wszystko po porodzie zeszlo i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos
piekne podejscie! brawo:-)a ja wlasnie ku mojemu zdziwieniu nie mam w ogole ochoty na slodkie! a moze to za wczesnie? raczej ciagnie mnie do slonego, a dzis dalabym sie zabic za frytki z McDonalda:-/ale moj M zaczal panikowac, ze to niezdrowe i zaszkodze Fasolince:-/ w ogole po raz pierwsze poszlismy na zakupy z lista zdrowej zywnosci- czyli nudnej zywnosci! moj M chyba za bardzo sie przejal rola Tatusia i chce zaczac kupowac organiczne jedzenie! ja tez nie chce przytyc za bardzo ale nie bede sobie odmowiac jedzenia bo Fasolinka potrzebuje rosnac zdrowo:-D schudne jak urodze:-) M tez w ogole nie pozwala mi nic robic w domu:-) z czego sie baaardzo ciesze:-) Mezulek wlasnie lata ze szmatka i sprzata nam gniazdko milego wieczoru Mamuski:-***
Margotka87, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Plumb współczuje z powodu dziąseł oby szybko przesło bo domyślam sie że taki ból do najprzyjemnijeszych nie nalezy.
versa, Camilie87 witajcie w gronie listopadowych mamusiek. Coraz więcej nas przybywa.
bella fajnie ci. Powiem ci że ja tez w domu teraz wszystkie cięższe prace zlecam mojemu S. zreszta długo go o to prosic nie trzeba. Jednak bycie w ciazy ma tez swoje plusybella82, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymisia_k1 wrote:Pytałam o to samo....;/
Pozwolę sobie zacytować skoro Wam się szukać nie chcePlumb80 wrote:Kochana,kliknij na mój suwak.Przekieruje Cię na stronkę z suwakami.Musiasz wybrać kolor suwaczka i symbol,jaki będzie odmierzał czas ciąży.Potem wpisz datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki.Na koniec wygeneruj suwaczek - naciśnij.I musisz skopiować ten kod,który się w ramce ukaże.
Następnie wejdź na swój profil na OVU,w USTAWIENIA,potem SPOŁECZNOŚĆ i na dole będzie okienko białe PODPIS.I tam wklej ten kod i zapisz.Suwaczek będzie już widoczny Mam nadzieję,że pomogłam.
-
nick nieaktualnybella82 wrote:piekne podejscie! brawo:-)a ja wlasnie ku mojemu zdziwieniu nie mam w ogole ochoty na slodkie! a moze to za wczesnie? raczej ciagnie mnie do slonego, a dzis dalabym sie zabic za frytki z McDonalda:-/ale moj M zaczal panikowac, ze to niezdrowe i zaszkodze Fasolince:-/ w ogole po raz pierwsze poszlismy na zakupy z lista zdrowej zywnosci- czyli nudnej zywnosci! moj M chyba za bardzo sie przejal rola Tatusia i chce zaczac kupowac organiczne jedzenie! ja tez nie chce przytyc za bardzo ale nie bede sobie odmowiac jedzenia bo Fasolinka potrzebuje rosnac zdrowo:-D schudne jak urodze:-) M tez w ogole nie pozwala mi nic robic w domu:-) z czego sie baaardzo ciesze:-) Mezulek wlasnie lata ze szmatka i sprzata nam gniazdko milego wieczoru Mamuski:-***
Mnie wrecz odrzuca od slodkiego, az dziwne za to marze o hot wingsach z kfc mmm ; D -
Hej dziewczyny, witam nowe listopadowe mamusie
Ja dziś ciężki dzień miałam, bo mamy remont strychu i robimy szafę w przedpokoju, więc mój mąż z moim tatą ciężkie rzeczy, a my z mamą sprzątałyśmy. Mimo, że jakoś za wiele to nie robiłam , to czuje się strasznie wykończona, plecy mnie bolą, chyba zmniejsza się wydolność organizmu, bo normalnie nic by mi nie było -
Hej kochane
Witam nowe mamusie Niedawno wstalam, popijam herbate zajadajac sie paluszkami Pogoda u mnie do dupy...Zimno i pochmurno. Czuje sie jakby juz wieczor nadchodzil... Ogladalam pogode a tu co? Jutro ma padas snieg z deszczem ;/ Jezuu jak ja nienawidze zimy.
Zycze Wam milego dniaMargotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Dzień dobry z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko
Oj kochana no spe to raczej nie. To lek rozkurczowy wiec ja bym odradzala. Z tego co wiem to jedynie apap na jakiekolwiek dolegliwosci bolowe no ale nie oszukujmy sie on za wiele nie pomaga przynajmniej mi. Wszystie inne leki to albo konsultuj bezposrednio z gin ale pytaj w aptece z podkresleniem dla kobiet w ciazy. Czytaj jednak ulotki bo mi moj gin przepisal czopki na mdlosci bo meczyly mnie na poczatku okropnie, poszlam je wykupic a tak na ulotce napisane: NALEZY UNIKAC STOSOWANIA LEKU W CZASIE CIAZY ...
mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość