X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Dzień doberek :)
    Esencja - cieszę się że wszystko dobrze :D

Jak się czujecie ?

Mnie dziś rano muliło, teraz jest już lepiej.
    Poza tym mam wzdęcia, piję dużo wody, wczoraj trochę udało mi się załatwić, dziś rano też, ale rzadko bardzo :(
    A tak to jajniki w dalszym ciągu ciągną i kłują - grają w ping-ponga :)
    Mam nadzieję że to normalne, ale w poniedziałek zadzwonię do mojej ginekolożki i upewnię się czy to norma, chociaz naczytałam się w necie i koleżanka tez mi potwierdziła że tak miała że macica sie poszerza itd... :P
    Ps. uspokujcie mnie z tymi kłuciami trochę bo zwariuję :P

Dziś po południu imprezka urodzinowa ... z najbliższymi :)

Wam zycze udanego weekendu :)

Wczoraj bylam u ginekologa w sprawie moich boleści podbrzusza, nieraz w ciagu dnia mam a nieraz ostry ból w ciągu nocy ktory trwa kilka minut. Plamień nie ma. Ginekolog powiedział, że może to wynikać z obecności torbieli która mam. Powiedział tylko, że jeśli ból będzie uciążliwy i trwał ok 1 godz to do szpitala mam jechać.

Ale też czytałam na necie, ze to raczej normalne. Macica się rozrasta.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamień nie mam, w sumie usg mi lekarka robiła i też żadnych torbieli tam nie zobaczyła ... no nic, czekamy ...
    Zbieram się do domku , w końcu ...
    Buziaki :*

• mindusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czeka jeszcze dzisiaj sprzatanie mieszkania i wyłożenie prania na suszarke. Za niedługo mój S. pewnie wróci z pracy. Planów skonkretyzowanych na dziś nie mam, pewnie tylko wyskoczymy z moim S. na zakupy, bo jutro nd i wszystkie sklepy sa nieczynne

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) wrote:
    Dziewczyny dołączam do Was, dziś zrobiłam drugi test. Wynik POZYTYWNY. W czwartek idę do gin :)

Gratuluję i zapraszam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    cześć dziewczyny mogę dołączyć?

maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.

Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.

Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję :-)

Zapraszamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A ja walczę z bólem dziąsła,od ostatniego zęba na dole (chyba ten mądrości),aż w gardło promieniuje :/ Już 3 dzień,ale najgorzej zawsze rankami,cała buzia usztywniona.
    Pozdrawiam i miłego dnia kobietki :)
    Sto lat dla naszej dzisiejszej solenizantki !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    A ja walczę z bólem dziąsła,od ostatniego zęba na dole (chyba ten mądrości),aż w gardło promieniuje :/ Już 3 dzień,ale najgorzej zawsze rankami,cała buzia usztywniona.
    Pozdrawiam i miłego dnia kobietki :)
    Sto lat dla naszej dzisiejszej solenizantki !!!

Echhh, zęby ;\\\\
    byle przeszło :)
    Dziękuję za zyczonka, chociaż urodzinki + imieninki mam w poniedziałek :D

Plumb80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Trochę bałam się cieszyć za wcześnie, ale co tam :) Jestem na początku drogi pierwszej bardzo chcianej ciąży i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Wyczytałam, że większość z Was narzeka na bóle i kłucia podbrzusza, mimo, że też słyszałam, że to normalne, bo macica się rozciąga, to również każdego się boję, ale trzeba wyluzować ;) Ja byłam już u lekarza, bo przed ciążą robiłam badania hormonów, które nie wyszły za ciekawie, więc dostałam L4 i mam się oszczędzać. Cieszę się, że tak dużo z Was dowiedziało się w listopadzie, że zostanie mamą :) Wszystkim Wam gratuluję z całego serducha, pozdrawiam i mam nadzieję, że mogę dołączyć się do forum :)

bella82, misia_k1, mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Monia :) Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się wstawia takiego suwaczka?

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami <3 i je pochlone przed tv :D bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie :D w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg :D i wszystko po porodzie zeszlo :) i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos :D

piekne podejscie! brawo:-)a ja wlasnie ku mojemu zdziwieniu nie mam w ogole ochoty na slodkie! a moze to za wczesnie? raczej ciagnie mnie do slonego, a dzis dalabym sie zabic za frytki z McDonalda:-/ale moj M zaczal panikowac, ze to niezdrowe i zaszkodze Fasolince:-/ w ogole po raz pierwsze poszlismy na zakupy z lista zdrowej zywnosci- czyli nudnej zywnosci! moj M chyba za bardzo sie przejal rola Tatusia i chce zaczac kupowac organiczne jedzenie! ja tez nie chce przytyc za bardzo ale nie bede sobie odmowiac jedzenia bo Fasolinka potrzebuje rosnac zdrowo:-D schudne jak urodze:-) M tez w ogole nie pozwala mi nic robic w domu:-) z czego sie baaardzo ciesze:-) Mezulek wlasnie lata ze szmatka i sprzata nam gniazdko :-) milego wieczoru Mamuski:-***

Margotka87, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was :) od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko :)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) wrote:
    Dziewczyny jak się wstawia takiego suwaczka?
    Pytałam o to samo....;/

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb współczuje z powodu dziąseł oby szybko przesło bo domyślam sie że taki ból do najprzyjemnijeszych nie nalezy.
    versa, Camilie87 witajcie w gronie listopadowych mamusiek. Coraz więcej nas przybywa.
    bella fajnie ci. Powiem ci że ja tez w domu teraz wszystkie cięższe prace zlecam mojemu S. zreszta długo go o to prosic nie trzeba. Jednak bycie w ciazy ma tez swoje plusy :)

bella82, Plumb80 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb płucz usta szałwią i mykaj do dentysty. Jakieś stany zapalne mogą Ci się zrobić i pozbędziesz się 2 zębów jak ja ;) Nawet we wczesnej ciąży lepiej leczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 21:10

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Pytałam o to samo....;/
    Dziewczynki na poprzednich stronach Plumb80 opisywała jak zrobić suwaczki ;)
    Pozwolę sobie zacytować skoro Wam się szukać nie chce ;)
    Plumb80 wrote:
    Kochana,kliknij na mój suwak.Przekieruje Cię na stronkę z suwakami.Musiasz wybrać kolor suwaczka i symbol,jaki będzie odmierzał czas ciąży.Potem wpisz datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki.Na koniec wygeneruj suwaczek - naciśnij.I musisz skopiować ten kod,który się w ramce ukaże.
    Następnie wejdź na swój profil na OVU,w USTAWIENIA,potem SPOŁECZNOŚĆ i na dole będzie okienko białe PODPIS.I tam wklej ten kod i zapisz.Suwaczek będzie już widoczny ;) Mam nadzieję,że pomogłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    piekne podejscie! brawo:-)a ja wlasnie ku mojemu zdziwieniu nie mam w ogole ochoty na slodkie! a moze to za wczesnie? raczej ciagnie mnie do slonego, a dzis dalabym sie zabic za frytki z McDonalda:-/ale moj M zaczal panikowac, ze to niezdrowe i zaszkodze Fasolince:-/ w ogole po raz pierwsze poszlismy na zakupy z lista zdrowej zywnosci- czyli nudnej zywnosci! moj M chyba za bardzo sie przejal rola Tatusia i chce zaczac kupowac organiczne jedzenie! ja tez nie chce przytyc za bardzo ale nie bede sobie odmowiac jedzenia bo Fasolinka potrzebuje rosnac zdrowo:-D schudne jak urodze:-) M tez w ogole nie pozwala mi nic robic w domu:-) z czego sie baaardzo ciesze:-) Mezulek wlasnie lata ze szmatka i sprzata nam gniazdko :-) milego wieczoru Mamuski:-***

Mnie wrecz odrzuca od slodkiego, az dziwne :) za to marze o hot wingsach z kfc mmm ; D

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam nowe listopadowe mamusie

Ja dziś ciężki dzień miałam, bo mamy remont strychu i robimy szafę w przedpokoju, więc mój mąż z moim tatą ciężkie rzeczy, a my z mamą sprzątałyśmy. Mimo, że jakoś za wiele to nie robiłam , to czuje się strasznie wykończona, plecy mnie bolą, chyba zmniejsza się wydolność organizmu, bo normalnie nic by mi nie było

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Witam nowe mamusie :) Niedawno wstalam, popijam herbate zajadajac sie paluszkami :P Pogoda u mnie do dupy...Zimno i pochmurno. Czuje sie jakby juz wieczor nadchodzil... Ogladalam pogode a tu co? Jutro ma padas snieg z deszczem ;/ Jezuu jak ja nienawidze zimy.

Zycze Wam milego dnia :)

Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzień dobry :) z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was :) od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko :)

Oj kochana no spe to raczej nie. To lek rozkurczowy wiec ja bym odradzala. Z tego co wiem to jedynie apap na jakiekolwiek dolegliwosci bolowe no ale nie oszukujmy sie on za wiele nie pomaga przynajmniej mi. Wszystie inne leki to albo konsultuj bezposrednio z gin ale pytaj w aptece z podkresleniem dla kobiet w ciazy. Czytaj jednak ulotki bo mi moj gin przepisal czopki na mdlosci bo meczyly mnie na poczatku okropnie, poszlam je wykupic a tak na ulotce napisane: NALEZY UNIKAC STOSOWANIA LEKU W CZASIE CIAZY ...

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zatesknilam za wami i weszlam zobaczyc co uwas :)

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ