JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Ja dzisiaj od rana mam ochote kłócić się tylko z mężem i poslziśmy rano do kościoła zagniewani na siebie. Ahh ta ciąża i hormony nie nadąży za tym wszystkim. Teraz jestem tak koszamrnie senna że cały czas tylko ziewam.
Klaudiaa bardzo mądry ten twój ginekolog, że też nie wiedział że te czopki nie mogą przyjmować ciężarne. Co do bóli bo któraś forumka pytała mi gin zalecił brać magnez
-
nick nieaktualnyversa wrote:Cześć dziewczyny Trochę bałam się cieszyć za wcześnie, ale co tam Jestem na początku drogi pierwszej bardzo chcianej ciąży i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Wyczytałam, że większość z Was narzeka na bóle i kłucia podbrzusza, mimo, że też słyszałam, że to normalne, bo macica się rozciąga, to również każdego się boję, ale trzeba wyluzować Ja byłam już u lekarza, bo przed ciążą robiłam badania hormonów, które nie wyszły za ciekawie, więc dostałam L4 i mam się oszczędzać. Cieszę się, że tak dużo z Was dowiedziało się w listopadzie, że zostanie mamą Wszystkim Wam gratuluję z całego serducha, pozdrawiam i mam nadzieję, że mogę dołączyć się do forum
Zapraszamy i gratulujemy -
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Dzień dobry z pewną dozą nieśmiałości dąłączam do Was od czwartku żyję z piękną świadomością bycia w ciąży (dziś jest termin @ wynik beta HCG 223,71). W poniedziałek powtarzam betę a we wtorek idę do mojego gina. Jedyne moje dolegliwości to kłucie w podbrzuszu, trochę bolące piersi, senność i zmęczenie. Martwię się tymi bólami, nie wiem czy nie powinnam wziąć no-spy.. ? Pozdrawiam przyszłe mamy i nie tylko
Gratuluję i zapraszam.Tymi bólami się nie przejmuj,jak poczytasz forum to zobaczysz,że prawie każda je ma Tak jest na początku. -
nick nieaktualnymoni_c wrote:Plumb płucz usta szałwią i mykaj do dentysty. Jakieś stany zapalne mogą Ci się zrobić i pozbędziesz się 2 zębów jak ja Nawet we wczesnej ciąży lepiej leczyć
Kochana,płuczę szałwią.A przegląd zębów mam na bieżąco.Wszystko jest ok,tylko czasem ten ból powraca właśnie tam z tyłu,chyba mam tam zbyt duży ścisk.Tak mówi mój dentysta.Czasami właśnie tak się dzieje,że ten ząb napiera przez kilka dni,a potem się wycisza.Dziś już znacznie lepiej.Chyba wczoraj był najgorszy dzień,nie mogłam gryźć,także dzień spędzony na rosołku i kaszkach.Ale dzisiaj wróciłam do świata żywych Minimalnie czuję to dziąsło i już nie jest spuchnięte -
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Hej kochane
Witam nowe mamusie Niedawno wstalam, popijam herbate zajadajac sie paluszkami Pogoda u mnie do dupy...Zimno i pochmurno. Czuje sie jakby juz wieczor nadchodzil... Ogladalam pogode a tu co? Jutro ma padas snieg z deszczem ;/ Jezuu jak ja nienawidze zimy.
Zycze Wam milego dnia
Ja też właśnie zajadam paluszki i piję herbatkę
Wiesz,ja uwielbiam zimę,ale za oknem Uwielbiam patrzeć,jak śnieg pada,a ja siedzę w ciepłym domku i mam zapaloną świeczkę zapachową.Nic więcej do szczęścia nie potrzebuję wtedy -
siemanko Ciężarówki
a ja sobie zatestuję 30-tego, więc mam nadzieję, ze się do Was jeszcze załapię
wczoraj się zdołowałam, bo byłam na zakupkach i tak mi dupsko urosło, że szok- i to tylko dupsko
ps. mam do Was takie 2 pytana, bo w sumie Wy najlepiej zorientowane i na bieżąco:
-jak powinna wyglądać szyjka, jak się zaciąży??
-czy Was też zalewał taki białawy śluz??
będę wdzięczna za opinie
buziaczki ściskam Was mocno
ps. Klauducha, wcale Ci się nie dziwię, ze nie chcesz na nasze stare forum zaglądać, mnie też się coraz mniej chce a szkoda, bo na początku było tak fajniePlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMungo,ja taki biały śluz dostałam dopiero z 2 tyg temu.Wcześniej przed testowaniem i nawet w dzień testowania było go mało,nawet miałam wrażenie że jest tam sucho i dlatego liczyłam na @.
Natomiast jeśli chodzi o 2 pytanie - moja była nie do końca zamknięta,była trudna do sięgnięcia.Zamknęła się dopiero kilka dni po testowaniu.
Co do forum - no było fajnie na początku.Później jakoś zaczęło się robić dziwnie,kłótnie itp. Teraz jest tam mało komentarzy,trudno podłapać temat.No i nie oszukujmy się - od kiedy nam się udało,niektóre dziewczyny zaczęły na nas inaczej patrzeć.Nie mogłyśmy wprost napisać jak się czujemy,co u nas,bo to je drażniło.Ja to rozumiem i wiem,że może być przykro.Ale z kolei jak się oczekuje od kogoś,aby tam pozostał,to trzeba mu pozwolić również na pisanie o sobie.Bo przecież o owulacji i testowaniu nie napiszemy już.
Prawda jest taka,że jak jest tam tak duża ilość osób,ciężko jest dogodzić każdemu.Ja Was odwiedzam,Wy nas i niech tak zostanie
Pozdrawiam i czekamy na Ciebie !!!Margotka87, mungo lubią tę wiadomość