X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Na basen spokojnie mozecie isc :) Nawet jest jak najbardziej wskazany dla kobiec w ciazy. Wiadomo sauny, solanki i jacuzzi odpada. Ja juz bylam 3 razy na basenie od kad w ciazy jestem :)

A mnie ginka powiedziała, żeby w tym pierwszym trymestrze sobie odpuścić baseny i inne takie...ahh co lekarz to opinia. W każdym razie ja już wolę mieć te 2 kg więcj, niż potem beczeć, że nie posłuchałam..

bella82 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny a jak Wy sobie radzicie jak macie wilczy apetyt?staracie się jakoś ograniczać? ja nie wiem jak mam to zrobić, bo jak jestem teraz głodna i czegoś nie zjem to zaraz mi się słabo robi, mimo że jem więcej niż zwykle

Ja poprostu jem :) Ale staram się jeść mało i powoli, żeby mózg zatrybił, że już dostał to co chciał :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Monia :) Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do Was, dziś zrobiłam drugi test. Wynik POZYTYWNY. W czwartek idę do gin :)

misia_k1, Plumb80, bella82 lubią tę wiadomość

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje i prosimy o wstawienie suwaczka

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) wrote:
    Dziewczyny dołączam do Was, dziś zrobiłam drugi test. Wynik POZYTYWNY. W czwartek idę do gin :)

Gratulacje :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na tametn watek ale jak zwykle awantura a nie mam ochoty sie wtracac i tez klucic :P

Margotka87, Plumb80, mungo lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami <3 i je pochlone przed tv :D bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie :D w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg :D i wszystko po porodzie zeszlo :) i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos :D

Klaudiaa, mindusia, Plumb80, bella82 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami <3 i je pochlone przed tv :D bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie :D w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg :D i wszystko po porodzie zeszlo :) i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos :D

To widze, ze optymistycznie do tego podchodzisz :P Mi Dawid tez mowi, ze mam jesc tyko to na co mam ochote a waga sie bede przejmowala potem :P

Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• ecencia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, pecherzyk urosl i jest ok. Za tydzien wizyta i ma juz byc serduszko.

misia_k1, maximka84, Paula_29, aneczkaaa1985, Plumb80 lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka takie podejścia lubie. Ale mi teraz zrobiłaś smaka tymi lodami. Mniam , mniam aż sama nabrałam ochoty jutro też sobie kupie kubełek lodów i zjem a co tam kaloriie, tak jak napisałaś będziemy się martwiły po porodzie. Po porodzie siłownia i fitness idą w ruch pełną parą

Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie oodmawiamy sobie! Jak urodzimy zrobimy grupe wsparcia i damy rade:*

mindusia, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak potem zalozymy watek pt. OTYLE MAMY :p

Margotka87 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Esencja - cieszę się że wszystko dobrze :D

Jak się czujecie ?

Mnie dziś rano muliło, teraz jest już lepiej.
    Poza tym mam wzdęcia, piję dużo wody, wczoraj trochę udało mi się załatwić, dziś rano też, ale rzadko bardzo :(
    A tak to jajniki w dalszym ciągu ciągną i kłują - grają w ping-ponga :)
    Mam nadzieję że to normalne, ale w poniedziałek zadzwonię do mojej ginekolożki i upewnię się czy to norma, chociaz naczytałam się w necie i koleżanka tez mi potwierdziła że tak miała że macica sie poszerza itd... :P
    Ps. uspokujcie mnie z tymi kłuciami trochę bo zwariuję :P

Dziś po południu imprezka urodzinowa ... z najbliższymi :)

Wam zycze udanego weekendu :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje,
    Ecencia cieszę się, że wszystko ok
    Maximka wszystkiego najlepszego i udanej imprezy

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa dlaczego od razu OTYŁE MAMY, musiałybyśmy przytyc koło 30 kg w ciazy aby byc otyłymi mamami. Ja planuje tyc w ciazy ale z głową,żeby później po porodzie bez problemu zrzucic. Ja juz sie umówilam wczoraj z S, ze jak babelek się urodzi to bede chodziła na siłke i fitness. Bede wykorzystywała jego czas wolny przed pracą albo po pracy on bedzie zostawał z bąbelkiem a ja spalała kalorie.

maximka udanej imprezki urodzinowej

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia bo mi juz duzo nie brakuje :P Wstawie kiedys tu zdjecie z basenu to zobaczysz jak smiesznie to wyglada. Nogi mam chude jak 2 kije od miotly, rece to samo a brzuch to taka opona. Smieje sie, ze mam juz w sobie takie kolko ratunkowe jak dzieci maja te dmuchane na basenie :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka wszystkiego naj naj :)

maximka84 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny mogę dołączyć?

maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.

Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.

Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 11:18

misia_k1, Plumb80, bella82, Paula_29 lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    cześć dziewczyny mogę dołączyć?

maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.

Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.

Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję :-)

Witamy Cię serdecznie :)
    Achhh niech sobie robi miejsce dzidzia, niech robi ... :D

Buziaczki :*

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny :) od dluzszego czasu zastanawiam sie nad zrobieniem technika farmacji :) szkola jest darmowa 2letnia w katowicach i tak sobie mysle czy dam rade :D ale jestem optymistka wiec sie chyba porwe na ten plan :D smigam dzis w odwiedziny do rodzinki takze bd pozniej Kochane moje :* pozdrawiam i kazdej :* <3

Plumb80 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ