X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Na basen spokojnie mozecie isc :) Nawet jest jak najbardziej wskazany dla kobiec w ciazy. Wiadomo sauny, solanki i jacuzzi odpada. Ja juz bylam 3 razy na basenie od kad w ciazy jestem :)

A mnie ginka powiedziała, żeby w tym pierwszym trymestrze sobie odpuścić baseny i inne takie...ahh co lekarz to opinia. W każdym razie ja już wolę mieć te 2 kg więcj, niż potem beczeć, że nie posłuchałam..

bella82 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny a jak Wy sobie radzicie jak macie wilczy apetyt?staracie się jakoś ograniczać? ja nie wiem jak mam to zrobić, bo jak jestem teraz głodna i czegoś nie zjem to zaraz mi się słabo robi, mimo że jem więcej niż zwykle

Ja poprostu jem :) Ale staram się jeść mało i powoli, żeby mózg zatrybił, że już dostał to co chciał :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Monia :) Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do Was, dziś zrobiłam drugi test. Wynik POZYTYWNY. W czwartek idę do gin :)

misia_k1, Plumb80, bella82 lubią tę wiadomość

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje i prosimy o wstawienie suwaczka

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia :) wrote:
    Dziewczyny dołączam do Was, dziś zrobiłam drugi test. Wynik POZYTYWNY. W czwartek idę do gin :)

Gratulacje :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na tametn watek ale jak zwykle awantura a nie mam ochoty sie wtracac i tez klucic :P

Margotka87, Plumb80, mungo lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami <3 i je pochlone przed tv :D bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie :D w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg :D i wszystko po porodzie zeszlo :) i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos :D

Klaudiaa, mindusia, Plumb80, bella82 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    a ja mam wszystko gdzies z rana bylam mega podkur**** pewnie hormony szaleja ale kupilam sobie kubelek lodow o smaku serniczka z malinami <3 i je pochlone przed tv :D bo ja sie waga nie przejmuje o! bd sie przejmowac po porodzie :D w pierwszej ciazy do 6 miesiaca przytylam 4 kilo to mi mowili za malo a razem sie uzbieralo ok 22kg :D i wszystko po porodzie zeszlo :) i nie kumam czemu bym miala sobioe odmawiac albo cos :D

To widze, ze optymistycznie do tego podchodzisz :P Mi Dawid tez mowi, ze mam jesc tyko to na co mam ochote a waga sie bede przejmowala potem :P

Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• ecencia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, pecherzyk urosl i jest ok. Za tydzien wizyta i ma juz byc serduszko.

misia_k1, maximka84, Paula_29, aneczkaaa1985, Plumb80 lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka takie podejścia lubie. Ale mi teraz zrobiłaś smaka tymi lodami. Mniam , mniam aż sama nabrałam ochoty jutro też sobie kupie kubełek lodów i zjem a co tam kaloriie, tak jak napisałaś będziemy się martwiły po porodzie. Po porodzie siłownia i fitness idą w ruch pełną parą

Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie oodmawiamy sobie! Jak urodzimy zrobimy grupe wsparcia i damy rade:*

mindusia, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak potem zalozymy watek pt. OTYLE MAMY :p

Margotka87 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Esencja - cieszę się że wszystko dobrze :D

Jak się czujecie ?

Mnie dziś rano muliło, teraz jest już lepiej.
    Poza tym mam wzdęcia, piję dużo wody, wczoraj trochę udało mi się załatwić, dziś rano też, ale rzadko bardzo :(
    A tak to jajniki w dalszym ciągu ciągną i kłują - grają w ping-ponga :)
    Mam nadzieję że to normalne, ale w poniedziałek zadzwonię do mojej ginekolożki i upewnię się czy to norma, chociaz naczytałam się w necie i koleżanka tez mi potwierdziła że tak miała że macica sie poszerza itd... :P
    Ps. uspokujcie mnie z tymi kłuciami trochę bo zwariuję :P

Dziś po południu imprezka urodzinowa ... z najbliższymi :)

Wam zycze udanego weekendu :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje,
    Ecencia cieszę się, że wszystko ok
    Maximka wszystkiego najlepszego i udanej imprezy

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa dlaczego od razu OTYŁE MAMY, musiałybyśmy przytyc koło 30 kg w ciazy aby byc otyłymi mamami. Ja planuje tyc w ciazy ale z głową,żeby później po porodzie bez problemu zrzucic. Ja juz sie umówilam wczoraj z S, ze jak babelek się urodzi to bede chodziła na siłke i fitness. Bede wykorzystywała jego czas wolny przed pracą albo po pracy on bedzie zostawał z bąbelkiem a ja spalała kalorie.

maximka udanej imprezki urodzinowej

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia bo mi juz duzo nie brakuje :P Wstawie kiedys tu zdjecie z basenu to zobaczysz jak smiesznie to wyglada. Nogi mam chude jak 2 kije od miotly, rece to samo a brzuch to taka opona. Smieje sie, ze mam juz w sobie takie kolko ratunkowe jak dzieci maja te dmuchane na basenie :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka wszystkiego naj naj :)

maximka84 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny mogę dołączyć?

maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.

Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.

Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 11:18

misia_k1, Plumb80, bella82, Paula_29 lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    cześć dziewczyny mogę dołączyć?

maximka mnie też ciągną jajniki i boli czasami podbrzusze byłam we wtorek u gina i powiedział mi że to normalne dzidzia robi sobie miejsce i macica się powiększa.

Co do jedzenia to ja nie mam żadnych zachcianek nawet mi się jeść za bardzo nie chcę nie bardzo podchodzą mi słodycze i mięsko cały czas za to mogłabym jeść owoce i warzywa.

Ja przytyłam w tym miesiącu sporo bo odpuściłam sobie ćwiczenia i teraz jeszcze maluszek trochę tego będzie pewnie do zgubienia ale damy radę nie mam zamiaru się ograniczać żeby nie szkodzić dzidzi. Zgubię po porodzie mam nadzieję :-)

Witamy Cię serdecznie :)
    Achhh niech sobie robi miejsce dzidzia, niech robi ... :D

Buziaczki :*

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny :) od dluzszego czasu zastanawiam sie nad zrobieniem technika farmacji :) szkola jest darmowa 2letnia w katowicach i tak sobie mysle czy dam rade :D ale jestem optymistka wiec sie chyba porwe na ten plan :D smigam dzis w odwiedziny do rodzinki takze bd pozniej Kochane moje :* pozdrawiam i kazdej :* <3

Plumb80 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ