X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi suwaczek pokazuje 8 tydzień a belly 9 nie wiem czemu. Tak:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    bella znalazłam linka na internecie
    http://www.empik.com/ciaza-kuplowska-honorata,prod11940239,ksiazka-p?gclid=COyW_NCm87oCFQlb3godFwYAIA

dziekuje, znalazlam tez dobre opinie o W oczekiwaniu na dziecko
    Autor: Heidi E. Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee E. Hathaway. Pojde z mezulkiem do empiku i cos wybierzemy:-)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka bo suwaczek pokazuje np 8 tydzien 2 dzien a te belly na tym kalendarzu ciazy to pokazuje od razu w takim przypadku 9 tydzien i przez 6 dni wyskakuje ciagle 9 tydzien. Ja mam 10 tydzien i 5 dzien a w tym kalendarzu mi pokazuje 11 tydzien :P

Margotka87 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam na urodziny :) Moze jeszcze zdaze do Was tu dzis zajrzec a jak nie to do uslyszenia jutro:) Milego popoludnia Wam zycze :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapisuję :) 3 listopada test pokazał dwie kreski :)

bella82, Plumb80, Klaudiaa lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

gratulujemy i zapraszamy :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Lolka

Dziewczyny to w sumie w którym tygodniu jestem , w 5 czy 6 jak to się liczy?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Gratuluje Lolka

Dziewczyny to w sumie w którym tygodniu jestem , w 5 czy 6 jak to się liczy?

Kochana, liczy sie od dnia 1 miesiączki, ja wiem prawdopodobnie kiedy bylo zaplodnienie od lekarza, wiec tez moge to b szczegolowo wyliczyć :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    gratulacje:-)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kochana, liczy sie od dnia 1 miesiączki, ja wiem prawdopodobnie kiedy bylo zaplodnienie od lekarza, wiec tez moge to b szczegolowo wyliczyć :)

Lolka ja też wiem na 100% kiedy było bo miałam monitoring i ogromne bóle owulacyjne, ale nie o to mi chodzi.
    Raczej o to czy jeśli masz 5 tydz i np 2 dni to lekarz określa to jeszcze jako piąty czy jako 6?
    Bo skoro serduszko widać od 7 np to czy od 6 i 2 dni czy od rzeczywistego 7, nie wiem czy nie zagmatwałam

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Gratuluję z całego serca :)

• marti34 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Niesmiało dołączam do Was.

Jestem przerazona, ale nia ciążą, bo to nie pierwsza.
    Raczej ze w czerwcu poroniłam i teraz tez nie donosze...

Powoli staram sie myslec pozytywnie :)

ps. żegnam sie z Wam, od czwartku ronie. umieram z bólu; Wam zycze powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 16:01

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 20 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka ja też wiem na 100% kiedy było bo miałam monitoring i ogromne bóle owulacyjne, ale nie o to mi chodzi.
    Raczej o to czy jeśli masz 5 tydz i np 2 dni to lekarz określa to jeszcze jako piąty czy jako 6?
    Bo skoro serduszko widać od 7 np to czy od 6 i 2 dni czy od rzeczywistego 7, nie wiem czy nie zagmatwałam

Jeśli masz 5 tydz i 2 dni - to znaczy że 5 zakończony i teraz są 2 pierwsze dni 6 tyg - czyli 5 zakończony,a rozpoczęłaś 6 tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 20:04

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

Gratuluję i zapraszam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti34 wrote:
    Witam dziewczyny. Niesmiało dołączam do Was.

Jestem przerazona, ale nia ciążą, bo to nie pierwsza.
    Raczej ze w czerwcu poroniłam i teraz tez nie donosze...

Powoli staram sie myslec pozytywnie :)

Zapraszam i myśl pozytywnie.Ja też poroniłam,ale myślę cały czas pozytywnie i wierzę,że będzie tym razem wszystko dobrze ;)

• ecencia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką książkę- http://www.wydawnictwoamber.pl/pliki/okladki/008200/008289.jpg jest całkiem niezła i ma ciekawie opisany każdy tydzień ciąży wraz z odpowiedziami na wiele nurtujących ciężarną pytań.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie nowe forumki, Coraz więcej nas przybywa do tego wątku fajnie.

Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą i mnie uspokoiła troche a propo ciąży i usg. Tez opowiadała że na całą ciąże miała robione 3 usg jak wyniki wychodzily w porzadku. tez przechodzila ciaze bezobjawowo a urodzila piekna i zdrowa coreczke. Przestałam się tym zadręczać tym wszystkim muszę myśleć o sobie i o dziecko bo nadmierny stres dziecku nie służy tłumacze sobie że już za 3 tyg kolejne usg i wtedy zobacze swoje dziecko w 11 tc w całej okazałości i usłysze jego serduszko

Plumb80, maximka84 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    witam serdecznie nowe forumki, Coraz więcej nas przybywa do tego wątku fajnie.

Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą i mnie uspokoiła troche a propo ciąży i usg. Tez opowiadała że na całą ciąże miała robione 3 usg jak wyniki wychodzily w porzadku. tez przechodzila ciaze bezobjawowo a urodzila piekna i zdrowa coreczke. Przestałam się tym zadręczać tym wszystkim muszę myśleć o sobie i o dziecko bo nadmierny stres dziecku nie służy tłumacze sobie że już za 3 tyg kolejne usg i wtedy zobacze swoje dziecko w 11 tc w całej okazałości i usłysze jego serduszko

I tak trzymać Kochana !!! Ja obie ciąże przechodziłam bezobjawowo.Teraz ta jest z objawami,ale lekkimi.Także spokojnie,każda ciąża jest inna ;) A jak pójdziesz za 3 tyg na usg,to maluszek będzie pięknie widoczny,zobaczysz rączki,nóżki,może będzie ssać paluszek ;) Pięknie będzie :)

mindusia lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie tak będzie jak mówisz Plumb. Musze teraz być cierpliwa i jakoś wytrzymać akurat będzie prezent na święta bożego narodzenia w postaci usg i pamiątkowego zdjęcia. Najpiękniejszy prezent gwiazdkowy. A czytałam też że zbyt częste robienie usg w ciąży też nie jest dobre dla maluszka. Jutro jade na zakupy może upoluje juz jakieś spodnie fajne ciążowe dla siebie bo w takich zwykłych już raczej nie bardzo, zreszt a nie wiem nawet czy bym się dopiełą

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzinsach mam już ciasno w weekend idę di lumpka po jakies ciazowki:D

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ