JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mindusia wrote:bella znalazłam linka na internecie
http://www.empik.com/ciaza-kuplowska-honorata,prod11940239,ksiazka-p?gclid=COyW_NCm87oCFQlb3godFwYAIA
dziekuje, znalazlam tez dobre opinie o W oczekiwaniu na dziecko
Autor: Heidi E. Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee E. Hathaway. Pojde z mezulkiem do empiku i cos wybierzemy:-) -
Margotka bo suwaczek pokazuje np 8 tydzien 2 dzien a te belly na tym kalendarzu ciazy to pokazuje od razu w takim przypadku 9 tydzien i przez 6 dni wyskakuje ciagle 9 tydzien. Ja mam 10 tydzien i 5 dzien a w tym kalendarzu mi pokazuje 11 tydzien
Margotka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:Gratuluje Lolka
Dziewczyny to w sumie w którym tygodniu jestem , w 5 czy 6 jak to się liczy?
Kochana, liczy sie od dnia 1 miesiączki, ja wiem prawdopodobnie kiedy bylo zaplodnienie od lekarza, wiec tez moge to b szczegolowo wyliczyć -
lolka83 wrote:Kochana, liczy sie od dnia 1 miesiączki, ja wiem prawdopodobnie kiedy bylo zaplodnienie od lekarza, wiec tez moge to b szczegolowo wyliczyć
Lolka ja też wiem na 100% kiedy było bo miałam monitoring i ogromne bóle owulacyjne, ale nie o to mi chodzi.
Raczej o to czy jeśli masz 5 tydz i np 2 dni to lekarz określa to jeszcze jako piąty czy jako 6?
Bo skoro serduszko widać od 7 np to czy od 6 i 2 dni czy od rzeczywistego 7, nie wiem czy nie zagmatwałam -
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny. Niesmiało dołączam do Was.
Jestem przerazona, ale nia ciążą, bo to nie pierwsza.
Raczej ze w czerwcu poroniłam i teraz tez nie donosze...
Powoli staram sie myslec pozytywnie
ps. żegnam sie z Wam, od czwartku ronie. umieram z bólu; Wam zycze powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 16:01
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Lolka ja też wiem na 100% kiedy było bo miałam monitoring i ogromne bóle owulacyjne, ale nie o to mi chodzi.
Raczej o to czy jeśli masz 5 tydz i np 2 dni to lekarz określa to jeszcze jako piąty czy jako 6?
Bo skoro serduszko widać od 7 np to czy od 6 i 2 dni czy od rzeczywistego 7, nie wiem czy nie zagmatwałam
Jeśli masz 5 tydz i 2 dni - to znaczy że 5 zakończony i teraz są 2 pierwsze dni 6 tyg - czyli 5 zakończony,a rozpoczęłaś 6 tydzWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 20:04
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarti34 wrote:Witam dziewczyny. Niesmiało dołączam do Was.
Jestem przerazona, ale nia ciążą, bo to nie pierwsza.
Raczej ze w czerwcu poroniłam i teraz tez nie donosze...
Powoli staram sie myslec pozytywnie
Zapraszam i myśl pozytywnie.Ja też poroniłam,ale myślę cały czas pozytywnie i wierzę,że będzie tym razem wszystko dobrze -
witam serdecznie nowe forumki, Coraz więcej nas przybywa do tego wątku fajnie.
Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą i mnie uspokoiła troche a propo ciąży i usg. Tez opowiadała że na całą ciąże miała robione 3 usg jak wyniki wychodzily w porzadku. tez przechodzila ciaze bezobjawowo a urodzila piekna i zdrowa coreczke. Przestałam się tym zadręczać tym wszystkim muszę myśleć o sobie i o dziecko bo nadmierny stres dziecku nie służy tłumacze sobie że już za 3 tyg kolejne usg i wtedy zobacze swoje dziecko w 11 tc w całej okazałości i usłysze jego serduszkoPlumb80, maximka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymindusia wrote:witam serdecznie nowe forumki, Coraz więcej nas przybywa do tego wątku fajnie.
Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą i mnie uspokoiła troche a propo ciąży i usg. Tez opowiadała że na całą ciąże miała robione 3 usg jak wyniki wychodzily w porzadku. tez przechodzila ciaze bezobjawowo a urodzila piekna i zdrowa coreczke. Przestałam się tym zadręczać tym wszystkim muszę myśleć o sobie i o dziecko bo nadmierny stres dziecku nie służy tłumacze sobie że już za 3 tyg kolejne usg i wtedy zobacze swoje dziecko w 11 tc w całej okazałości i usłysze jego serduszko
I tak trzymać Kochana !!! Ja obie ciąże przechodziłam bezobjawowo.Teraz ta jest z objawami,ale lekkimi.Także spokojnie,każda ciąża jest inna A jak pójdziesz za 3 tyg na usg,to maluszek będzie pięknie widoczny,zobaczysz rączki,nóżki,może będzie ssać paluszek Pięknie będziemindusia lubi tę wiadomość
-
No pewnie tak będzie jak mówisz Plumb. Musze teraz być cierpliwa i jakoś wytrzymać akurat będzie prezent na święta bożego narodzenia w postaci usg i pamiątkowego zdjęcia. Najpiękniejszy prezent gwiazdkowy. A czytałam też że zbyt częste robienie usg w ciąży też nie jest dobre dla maluszka. Jutro jade na zakupy może upoluje juz jakieś spodnie fajne ciążowe dla siebie bo w takich zwykłych już raczej nie bardzo, zreszt a nie wiem nawet czy bym się dopiełą
Plumb80 lubi tę wiadomość