X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny , powiedzcie mi co jest z suwaczkami, dlaczego się nie przesuwają?

u mnie też stanął...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiesz co zrobić by je poprawić?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:) Nie mialam jak wczoraj tu wejsc bo mielismy gosci :P Musialam ogarnac troche mieszkanie, na zakupy isc no i przygotowac cos na stol. Cieszy mnie fakt, ze prawie dziennie dolancza do nas nowa "ciezarowka". Truskawka GRATULUJE :) :) Co do badan u lekarz z nfz to ja na pierwszej wizycie zostalam normalnie zbadana dowcipnie :P i dostalam skierowanie na badania: mocz,krew i badanie wassermana. Na kolejnej wizycie dostalam juz karte ciazy i mialam pierwsze usg ale nie wpisal mi go w karte ciazy bo niby z nfz przysluguja tylko 3 w calym okresie i robi sie je podobno kolo w kazdym trymestrze. Jutro mam kolejna wizyte (to juz bedzie moja 3) i pewnie bd miala normalne badanie ginekologiczne i skierowanie na kolejne badania. W poniedzialek ide zapisac sie prywatnie na pierwsze badanie prenatalne. Moj gin z nfz zalecil mi te badanie bo powiedzial, ze jak to w przychodni z nfz jego sprzet jest starodawny i nie jest w stanie wykryc jakis powaznych wad i lepiej jakbym poszla. Pewnie tez ze wzgledu na to jak sie skonczyla moja pierwsza ciaza. On twierdzi, ze to moze byc na podlozu genetycznym ale mi sie jakos w to wierzyc nie chce bo u nas nikt takiej choroby z osob zyjacych nie mial ani nie ma no nie wiem jak tam jacys pra pra dziadkowie :P Po 2 ona sie z tym podobno nie urodzila tylko to wyszlo po niecalych 3 tygodniach od narodzic...Sama juz nie wiem ale dla swietego spokoju pojde na te prenatalne i niech sprawdzi czy z dzieckiem wszystko jest w porzadku :) Loosz kurde ale sie rozpisalam :P

Plumb80, Truskawka85 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie suwaczej tez zle pokazuje. Mam dzis 10 tydzien i 5 dzien a suwaczek pokazuje 10 tydzien i 3 dzien...Chyba stanelam w miejscu :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zdołowana od samego rana nie moge sobie miejsca znaleść. To jeszce po wczorajszej wizycie dzisiaj jak mąż wroci z pracy to bedziemy dzwonic do innego ginekologa i konsultowac czy to normalne, że w 8 tc nie mialam robionego usg i zobaczymy co inny gin powie. Na dodatek czuje sie tak znakomicie że lepiej byc nie moze, Totalny brak objawow. Czasami to ja wrecz nie dowierzam ze jestem w ciazy. Zalamuje mnie juz pomalu to wszystko

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia spokojnie. A ten lekarz powiedzial Ci dlaczego nie zrobil usg?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja lece sie ubrac bo nadal w pizamie smigam i szukac jakis spodni na gumce po sklepach bo kurde noo nie umie sie juz w co niektore spodnie dopiac :(

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze. zadzwonce do innego lekarza i si eumowcie na druga wizyte. Pamietaj, ze musisz teraza dbac o siebie i Fasolke, nie mozesz sie denerwowac. przesylam caluski :-***

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie jakies ksiazki o ciazy do polecenia? Czytacie juz cos?pozdrawiam

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzcie. Znow przenioslo nam watek do jakies belly cos tam :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Kochane macie jakies ksiazki o ciazy do polecenia? Czytacie juz cos?pozdrawiam

Ja mam pelno takich malych ksiazeczek dostawalam ja w poprzedniej ciazy jak chodzilam do ginekologa na wizyty. Jest tam od zaplodnienia po same narodziny, pielegnacje noworodka itp :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Dziewczyny patrzcie. Znow przenioslo nam watek do jakies belly cos tam :P

też to zauważyłam przeniosło na wątek na forum do belly best friend. Mamy swoje oddzielne forum, ale fajnie i fajny podział na grupy tematyczne. Przynajmniej zrobiło się jasno i przejrzyście.

bella mam książki a w zasadzie taką jedną taką tylko że zostawiłam w Polsce w sumie nie byłam przyszykowana na ewentualność że zajde w ciąże.
    Tutaj nie kupuje żadnej bo i tak niewiele bym z tego zrozumiałą

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Ja mam pelno takich malych ksiazeczek dostawalam ja w poprzedniej ciazy jak chodzilam do ginekologa na wizyty. Jest tam od zaplodnienia po same narodziny, pielegnacje noworodka itp :)
    ja lubie miec wszystko w jednej ksiazce, inaczej sie gubie :-DDD

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo i suwaczki zaczely dzialac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:49

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    też to zauważyłam przeniosło na wątek na forum do belly best friend. Mamy swoje oddzielne forum, ale fajnie i fajny podział na grupy tematyczne. Przynajmniej zrobiło się jasno i przejrzyście.

bella mam książki a w zasadzie taką jedną taką tylko że zostawiłam w Polsce w sumie nie byłam przyszykowana na ewentualność że zajde w ciąże.
    Tutaj nie kupuje żadnej bo i tak niewiele bym z tego zrozumiałą

a pamietasz tytul? :-)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja lubie miec wszystko w jednej ksiazce, inaczej sie gubie :-DDD

No tak wygodniej ale powiem Ci, ze ja te gazetki tak przejzalam ale zeby sie bardziej zaglebiac w ich tresc to nie :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    A ja dzisiaj zdołowana od samego rana nie moge sobie miejsca znaleść. To jeszce po wczorajszej wizycie dzisiaj jak mąż wroci z pracy to bedziemy dzwonic do innego ginekologa i konsultowac czy to normalne, że w 8 tc nie mialam robionego usg i zobaczymy co inny gin powie. Na dodatek czuje sie tak znakomicie że lepiej byc nie moze, Totalny brak objawow. Czasami to ja wrecz nie dowierzam ze jestem w ciazy. Zalamuje mnie juz pomalu to wszystko

HEJ hej!!! Ty nie świruj ... ja też nie mam już objawów ... spokojnie Kochana ... pójdziesz do innego ginekologa, spokojnie ... nie jeden ginekolog na świecie ;)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella znalazłam linka na internecie
    http://www.empik.com/ciaza-kuplowska-honorata,prod11940239,ksiazka-p?gclid=COyW_NCm87oCFQlb3godFwYAIA

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane:* jak Wam mija popołudnie? Ja jutro znowu mam dentyste:( pozdrawiam;*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) No widzę,że fora ciążowe zostały przeniesione i dobrze.Jest fajny podział,brawo dla administratora!!! I suwaczki już działają normalnie,pewnie przy przenoszeniu forum trzeba było wszystko okiełznać technicznie.
    Ja dzisiaj okropnie się czułam rano,mdłości i mokre dłonie.Musiałam się ogarnąć bo na 10:00 musiałam być w szpitalu jaki tłumacz dla kobietki.Niedawno wróciłam,zjadłam coś i jest trochę lepiej.Od 3 dni czuję lekkie ssanie na żołądku i muszę podjeść pomiędzy posiłkami (jabłko lub krakersy). W nocy obudził mnie silny metaliczny smak w buzi :/
    Pozdrawiam Kochane.

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ