JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane:) Nie mialam jak wczoraj tu wejsc bo mielismy gosci Musialam ogarnac troche mieszkanie, na zakupy isc no i przygotowac cos na stol. Cieszy mnie fakt, ze prawie dziennie dolancza do nas nowa "ciezarowka". Truskawka GRATULUJE Co do badan u lekarz z nfz to ja na pierwszej wizycie zostalam normalnie zbadana dowcipnie i dostalam skierowanie na badania: mocz,krew i badanie wassermana. Na kolejnej wizycie dostalam juz karte ciazy i mialam pierwsze usg ale nie wpisal mi go w karte ciazy bo niby z nfz przysluguja tylko 3 w calym okresie i robi sie je podobno kolo w kazdym trymestrze. Jutro mam kolejna wizyte (to juz bedzie moja 3) i pewnie bd miala normalne badanie ginekologiczne i skierowanie na kolejne badania. W poniedzialek ide zapisac sie prywatnie na pierwsze badanie prenatalne. Moj gin z nfz zalecil mi te badanie bo powiedzial, ze jak to w przychodni z nfz jego sprzet jest starodawny i nie jest w stanie wykryc jakis powaznych wad i lepiej jakbym poszla. Pewnie tez ze wzgledu na to jak sie skonczyla moja pierwsza ciaza. On twierdzi, ze to moze byc na podlozu genetycznym ale mi sie jakos w to wierzyc nie chce bo u nas nikt takiej choroby z osob zyjacych nie mial ani nie ma no nie wiem jak tam jacys pra pra dziadkowie Po 2 ona sie z tym podobno nie urodzila tylko to wyszlo po niecalych 3 tygodniach od narodzic...Sama juz nie wiem ale dla swietego spokoju pojde na te prenatalne i niech sprawdzi czy z dzieckiem wszystko jest w porzadku Loosz kurde ale sie rozpisalam
Plumb80, Truskawka85 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj zdołowana od samego rana nie moge sobie miejsca znaleść. To jeszce po wczorajszej wizycie dzisiaj jak mąż wroci z pracy to bedziemy dzwonic do innego ginekologa i konsultowac czy to normalne, że w 8 tc nie mialam robionego usg i zobaczymy co inny gin powie. Na dodatek czuje sie tak znakomicie że lepiej byc nie moze, Totalny brak objawow. Czasami to ja wrecz nie dowierzam ze jestem w ciazy. Zalamuje mnie juz pomalu to wszystko
-
bella82 wrote:Kochane macie jakies ksiazki o ciazy do polecenia? Czytacie juz cos?pozdrawiam
Ja mam pelno takich malych ksiazeczek dostawalam ja w poprzedniej ciazy jak chodzilam do ginekologa na wizyty. Jest tam od zaplodnienia po same narodziny, pielegnacje noworodka itp -
Klaudiaa wrote:Dziewczyny patrzcie. Znow przenioslo nam watek do jakies belly cos tam
też to zauważyłam przeniosło na wątek na forum do belly best friend. Mamy swoje oddzielne forum, ale fajnie i fajny podział na grupy tematyczne. Przynajmniej zrobiło się jasno i przejrzyście.
bella mam książki a w zasadzie taką jedną taką tylko że zostawiłam w Polsce w sumie nie byłam przyszykowana na ewentualność że zajde w ciąże.
Tutaj nie kupuje żadnej bo i tak niewiele bym z tego zrozumiałąPlumb80 lubi tę wiadomość
-
Klaudiaa wrote:Ja mam pelno takich malych ksiazeczek dostawalam ja w poprzedniej ciazy jak chodzilam do ginekologa na wizyty. Jest tam od zaplodnienia po same narodziny, pielegnacje noworodka itp
-
mindusia wrote:też to zauważyłam przeniosło na wątek na forum do belly best friend. Mamy swoje oddzielne forum, ale fajnie i fajny podział na grupy tematyczne. Przynajmniej zrobiło się jasno i przejrzyście.
bella mam książki a w zasadzie taką jedną taką tylko że zostawiłam w Polsce w sumie nie byłam przyszykowana na ewentualność że zajde w ciąże.
Tutaj nie kupuje żadnej bo i tak niewiele bym z tego zrozumiałą
a pamietasz tytul?
-
nick nieaktualnymindusia wrote:A ja dzisiaj zdołowana od samego rana nie moge sobie miejsca znaleść. To jeszce po wczorajszej wizycie dzisiaj jak mąż wroci z pracy to bedziemy dzwonic do innego ginekologa i konsultowac czy to normalne, że w 8 tc nie mialam robionego usg i zobaczymy co inny gin powie. Na dodatek czuje sie tak znakomicie że lepiej byc nie moze, Totalny brak objawow. Czasami to ja wrecz nie dowierzam ze jestem w ciazy. Zalamuje mnie juz pomalu to wszystko
HEJ hej!!! Ty nie świruj ... ja też nie mam już objawów ... spokojnie Kochana ... pójdziesz do innego ginekologa, spokojnie ... nie jeden ginekolog na świecie -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny No widzę,że fora ciążowe zostały przeniesione i dobrze.Jest fajny podział,brawo dla administratora!!! I suwaczki już działają normalnie,pewnie przy przenoszeniu forum trzeba było wszystko okiełznać technicznie.
Ja dzisiaj okropnie się czułam rano,mdłości i mokre dłonie.Musiałam się ogarnąć bo na 10:00 musiałam być w szpitalu jaki tłumacz dla kobietki.Niedawno wróciłam,zjadłam coś i jest trochę lepiej.Od 3 dni czuję lekkie ssanie na żołądku i muszę podjeść pomiędzy posiłkami (jabłko lub krakersy). W nocy obudził mnie silny metaliczny smak w buzi
Pozdrawiam Kochane.