X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam robione usg w 7 tyg ciazy i to bez problemu.

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić, czy iść do innego lekarza na usg żeby mi zrobił. Wolałabym sie upewnić że z dzieckiem jest rzeczywiście wszystko w porzadku.
    A tak to żyć w nieśmiadomości i nie wiedzy i czekać do 17 grudnia :(
    tylko czy jakiś inny lekarz zgodzi sie mnie przyjac tylko po to aby mi zrobić usg bo tylko to mnie w zasadzie interesuje

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia jak tam u Was jest. U nas pewnie jakbys poszla prywatnie to kazdy by Ci za kase zrobil...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Nie wiem co robić, czy iść do innego lekarza na usg żeby mi zrobił. Wolałabym sie upewnić że z dzieckiem jest rzeczywiście wszystko w porzadku.
    A tak to żyć w nieśmiadomości i nie wiedzy i czekać do 17 grudnia :(
    tylko czy jakiś inny lekarz zgodzi sie mnie przyjac tylko po to aby mi zrobić usg bo tylko to mnie w zasadzie interesuje
    Mindusia idz do innego lekarza, w 10tym tyg juz chyba powinni Ci zrobic USG? dla swietego spokoju pojdz do innego lekarza. i nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. buziaki

• madar Nowa

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja się dopisze, a niedzielę 17.listopada test po roku starań o drugiego potomka pokazał 2 kreseczki-mogłam sobie znowu przypomnieć to podekscytowanie jakie mieliśmy z mężem za I razem. Oczywiście na razie to tylko 2 testy pozytywne ( dziś powtórzyłam), ale mam wielką nadzieję że wszystko będzie dobrze, zastanawiam sie własnie nad terminem wizyty u gina, bo jak pójdę to chciałabym już coś jednak wiedziec i zobaczyć.

Plumb80, bella82 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3e4k9kxow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia - ja też poszłabym do innego lekarza ;)

Madar - witamy :D

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madar gratulacje:) Do gin nie wczesniej niz 6-7 tydzien. Wtedy powinien zrobic USG i powinno byc bijace serduszko :)

madar lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh, czuję że mnie mój gin w takim razie dziś też odeśle z kwitkiem ...
    ale kurde - jak inaczej potwierdzi ciążę ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Na początku witam nowe ciężarówki ;)

Dziewczyny,no niestety nie zawsze na pierwszej wizycie jest usg.Trzeba się uzbroić w cierpliwość,bo co pozostało?No chyba że prywatnie pójść na usg.

Na pocieszenie powiem Wam,że ja muszę czekać do 8 tyg na pierwszą wizytę z położną,żeby mi założyli kartę ciąży,a na pierwsze usg dopiero w 12 tyg. Ja to mam w stosunku do Was najgorzej,ale nie zmienię tutejszego systemu ani oni nie zmienią go dla mnie ;) Trzeba czekać i być dobrych myśli.Póki nic złego się nie dzieje,to myślę że nie mamy się czym przejmować.

A co do rwań w brzuchu - też to mam często.I to nic złego,to bolą mięśnie macicy,wszystko się powiększa.W poprzednich ciążach też tak miałam i lekarze zapewniali,że to normalne w ciąży.Zobaczycie później,jak już brzuszki będą większe - przy wstawaniu szybkim z krzesła tak zarwie,że od razu zwolnicie ;) Głowy do góry !!! Jest dobrze,nic się nie dzieje złego,bo inaczej czułybyśmy to - zatem cierpliwości <3 Buziaki dla Was <3

maximka84, mindusia, bella82, Zemraa lubią tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hop hop jest tu kto?

Coś cisza dzisiaj w wątku. Ciekawe jak tam maximka na wizycie.
    A ja dalej jestem po dzisiejszym dniu zniesmaczona tym że nie zobaczyłam dzidziusia, muszę czekac aż do 17 grudnia. Ja nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia nie martw się głowa do góry,
    jeśli masz możliwość to idź prywatnie,na pewno mają tak jak u nas opcje płatnego usg

Madar witamy:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)
    No ja pewnie zobaczę najszybciej w styczniu na usg :/ Tyle czekania przede mną.Ciekawe jak maximka.
    A ja dziś z Mężem poczyściliśmy okna,wypraliśmy firanki i zasłonki,póki pogoda w miarę i nie pada ;)
    Co u Was dziewczyny?

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na becie. Beta 180... za dwa lub trzy dni znow ide zobaczyc czy przyrasta i tyle co trzeba :)

Plumb80, mindusia lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka,który to tydzień?

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwarty (dokładnie 3 tydzien i 4 dzien)...

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka ja miałam 181 12 dpo, czyli tak jak Ty:)

Plumb80, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 29 tylko chwilowo mnie nie stać na prywatne usg zresztą nawet nie wiem ile kosztowałoby zrobienie tutaj w niemczech prywatnego usg.
    Może to dla tego że chodze na tutejsza kase chorych to tak jak u nas nfz.
    Czytalam troche na necie i wypowiadala sie babka polka co rodzila w berlinie że tutaj w niemczech podobno tak robia że 3 usg na cala ciaze. Jak wyniki sa w porzadku nie widza potrzeby robic czesciej.
    Jedyne co to pobrali mi dzisiaj mocz, zwazyli i pobrali krew, potem krotki wywiad z lekarzem i dostalam ksiazeczke ciazy.
    Badania poki co wzorcowe mi wyszly

m3sx3e3ky5bi25o3.png

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 To dobrze bo do konca nie wiedziałam czy to dobrze, czy nie za bardzo :) Mam tylko nadzieję, że będzie przyrastała tak jak trzeba :)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na podstawie badań i wyników - widać że wszystko ok.Możesz być spokojna ;) U mnie też tylko 3 usg na całą ciążę.
    Kasieńka - wrzuć suwaczek,co będziemy na bieżąco widzieć,jak daleko jesteś z fasolinką :)

mindusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj byłam na wizycie u gin i widziałam groszka ale moja gin ma stary sprzet i serduszka jeszcze nie było dopiero 17 grudnia

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ