JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem co robić, czy iść do innego lekarza na usg żeby mi zrobił. Wolałabym sie upewnić że z dzieckiem jest rzeczywiście wszystko w porzadku.
A tak to żyć w nieśmiadomości i nie wiedzy i czekać do 17 grudnia
tylko czy jakiś inny lekarz zgodzi sie mnie przyjac tylko po to aby mi zrobić usg bo tylko to mnie w zasadzie interesuje -
mindusia wrote:Nie wiem co robić, czy iść do innego lekarza na usg żeby mi zrobił. Wolałabym sie upewnić że z dzieckiem jest rzeczywiście wszystko w porzadku.
A tak to żyć w nieśmiadomości i nie wiedzy i czekać do 17 grudnia
tylko czy jakiś inny lekarz zgodzi sie mnie przyjac tylko po to aby mi zrobić usg bo tylko to mnie w zasadzie interesuje -
no to i ja się dopisze, a niedzielę 17.listopada test po roku starań o drugiego potomka pokazał 2 kreseczki-mogłam sobie znowu przypomnieć to podekscytowanie jakie mieliśmy z mężem za I razem. Oczywiście na razie to tylko 2 testy pozytywne ( dziś powtórzyłam), ale mam wielką nadzieję że wszystko będzie dobrze, zastanawiam sie własnie nad terminem wizyty u gina, bo jak pójdę to chciałabym już coś jednak wiedziec i zobaczyć.
Plumb80, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Na początku witam nowe ciężarówki
Dziewczyny,no niestety nie zawsze na pierwszej wizycie jest usg.Trzeba się uzbroić w cierpliwość,bo co pozostało?No chyba że prywatnie pójść na usg.
Na pocieszenie powiem Wam,że ja muszę czekać do 8 tyg na pierwszą wizytę z położną,żeby mi założyli kartę ciąży,a na pierwsze usg dopiero w 12 tyg. Ja to mam w stosunku do Was najgorzej,ale nie zmienię tutejszego systemu ani oni nie zmienią go dla mnie Trzeba czekać i być dobrych myśli.Póki nic złego się nie dzieje,to myślę że nie mamy się czym przejmować.
A co do rwań w brzuchu - też to mam często.I to nic złego,to bolą mięśnie macicy,wszystko się powiększa.W poprzednich ciążach też tak miałam i lekarze zapewniali,że to normalne w ciąży.Zobaczycie później,jak już brzuszki będą większe - przy wstawaniu szybkim z krzesła tak zarwie,że od razu zwolnicie Głowy do góry !!! Jest dobrze,nic się nie dzieje złego,bo inaczej czułybyśmy to - zatem cierpliwości Buziaki dla Wasmaximka84, mindusia, bella82, Zemraa lubią tę wiadomość
-
hop hop jest tu kto?
Coś cisza dzisiaj w wątku. Ciekawe jak tam maximka na wizycie.
A ja dalej jestem po dzisiejszym dniu zniesmaczona tym że nie zobaczyłam dzidziusia, muszę czekac aż do 17 grudnia. Ja nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasuPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 29 tylko chwilowo mnie nie stać na prywatne usg zresztą nawet nie wiem ile kosztowałoby zrobienie tutaj w niemczech prywatnego usg.
Może to dla tego że chodze na tutejsza kase chorych to tak jak u nas nfz.
Czytalam troche na necie i wypowiadala sie babka polka co rodzila w berlinie że tutaj w niemczech podobno tak robia że 3 usg na cala ciaze. Jak wyniki sa w porzadku nie widza potrzeby robic czesciej.
Jedyne co to pobrali mi dzisiaj mocz, zwazyli i pobrali krew, potem krotki wywiad z lekarzem i dostalam ksiazeczke ciazy.
Badania poki co wzorcowe mi wyszlyPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny