X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    To na podstawie badań i wyników - widać że wszystko ok.Możesz być spokojna ;) U mnie też tylko 3 usg na całą ciążę.
    Kasieńka - wrzuć suwaczek,co będziemy na bieżąco widzieć,jak daleko jesteś z fasolinką :)

Gotowe :)

Plumb80, mindusia lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia to witaj w klubie. Ja też mam wizyte na 17 grudnia dopiero.
    Będziemy razem odliczać czas do 17 grudnia

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Gotowe :)
    O teraz możemy obserwować nasze tygodnie ;)

mindusia lubi tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ciezaróweczki 08icon_chick.gif

widzę,że z tymi wizytami i usg to wszędzie klapa :(

u mnie samopoczucie średnie - jakaś taka rozdrażniona , nerwowa i do tego płaczliwa ??- aż się boje co będzie dalej ...

do tego męczą mnie mdłości - co prawda pawia nie ma ale mnie muli , cały dzień
    ach, wszystko zniosę dla fasolki :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 upragnione kreseczki :-)

Zemraa, Plumb80, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka85 wrote:

no to witamy w naszym gronie :)
    Gratki !

Truskawka85 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Po wizycie - baaardzo super :D
    pęcheżyk ciązowy - 9mm - sa tak jak to ginekolożka powiedziała widoczne 2 kółeczka , z moją betą , powiedziała że na dzień dzisiejszy wszystko wyglada dobrze :D
    AAAA dzięki Ci Boże !!!
    Poza tym wychawalała mojego męża że zaraz na badania poszedł i do lekarza - tak jak ona nam to sugerowała :) powiedziała : medal dla męża :)
    wyściskałą mnie, naprawde mam fajna lekarkę, kolejna wizyta - w mikołajki :D

Witam nowe listopadóweczki :D

Plumb...dziękuje za zainteresowanie moją osobą,,,pisałaś w poście którymś: ciekawe jak maximka ... miłe to :*
    Ty też się doczekasz usg Kochana :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Paula 29 tylko chwilowo mnie nie stać na prywatne usg zresztą nawet nie wiem ile kosztowałoby zrobienie tutaj w niemczech prywatnego usg.
    Może to dla tego że chodze na tutejsza kase chorych to tak jak u nas nfz.
    Czytalam troche na necie i wypowiadala sie babka polka co rodzila w berlinie że tutaj w niemczech podobno tak robia że 3 usg na cala ciaze. Jak wyniki sa w porzadku nie widza potrzeby robic czesciej.
    Jedyne co to pobrali mi dzisiaj mocz, zwazyli i pobrali krew, potem krotki wywiad z lekarzem i dostalam ksiazeczke ciazy.
    Badania poki co wzorcowe mi wyszly

Mindusia to może spróbuj iść do innego lekarza na nfz i wymyślić jakiś powód, może wtedy Ci zrobi, albo może jest tam jakiś polski lekarz, który prędzej zrozumie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    pęcheżyk ciązowy - 9mm - sa tak jak to ginekolożka powiedziała widoczne 2 kółeczka , z moją betą , powiedziała że na dzień dzisiejszy wszystko wyglada dobrze :D
    AAAA dzięki Ci Boże !!!
    Poza tym wychawalała mojego męża że zaraz na badania poszedł i do lekarza - tak jak ona nam to sugerowała :) powiedziała : medal dla męża :)

Plumb...dziękuje za zainteresowanie moją osobą,,,pisałaś w poście którymś: ciekawe jak maximka ... miłe to :*

Maximka gratulacje, a co znaczą dwa kółeczka? Kiedy kazała Ci przyjść następny raz?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka85 wrote:
    Gratuluję i zapraszam do nas :)

Truskawka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    AAAA dzięki Ci Boże !!!

Nie dziękuj Kochana,przecież my tutaj jak jedna rodzina :D Potem i Wy będziecie czekać na moje wiadomości z usg ;) Ale ale,te 2 kółeczka to bliźniaki?

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zalatana na maxa :) dj szukałam ustałam itd itp buziaku dla was kochane:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    A ja dziś zalatana na maxa :) dj szukałam ustałam itd itp buziaku dla was kochane:*
    Powodzenia Kochana,załatwiaj na spokojnie.My poczekamy tutaj na Ciebie.Tylko daj znać,że wszystko ok <3

Margotka87 lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka witaj serdecznie i gratulacje

maximka tobie również gratuluje, fajnie ci masz wizyte w mikołaja,
    no to będzie nie zapomniany prezent mikołajkowy

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy lekarz daje skierowania na badania jeśli chodzicie na nfz, na pierwszej wizycie czy później?
    I czy ma obowiązek dać, czy to wedle jego dobrej woli?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to musi dac a co do tego kiedy to zależy od lekarza ale powinon być na pierwszej moim zdaniem

Paula_29 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ciężaróweczki ja swoja 2 wizytę mam za tydz w środę i odbiorę kartę ciąży :) no i mam nadzieje w końcu zobaczyć moja kruszynkę ;D

Paula_29 ja chodzę na NFZ a z tego co wiem to lekarz wysyła na badania gdy stwierdzi ciąże poprzez zwykle badanie, dać musi chyba ze jest debilem jak poprzedni lekarz u którego byłam czego wynikiem było poronienie :(

Paula_29 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja chciałabym chodzić na nfz ale i tez trochę prywatnie, bo moja gin na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu, a wolę raz za czas przejść się do niej prywatnie żeby ewentualnie dostać jakiś telefon w razie gdybym potrzebowała na szybko
    Na razie wizytę 26 mam na nfz

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Wyjaśniam fenomen : dwa kółeczka - jak to moja gin powiedziała - kółko w kółku :D po prostu - w pęcherzyku jest widoczne jakby jeszcze jedno kółeczko - ginka powiedziała że jest to potrzebne do prawidłowego rozwoju płodu :)
    Ja byłam prywatnie, ale ta lekarka jest tak bombowa że mówi mi tak : a nie chcesz na kasę do mnie przyjśc ? po co masz za badania płacić ?
    Więc poszła po jak to okresliła ''tajny zeszyt'' i wcisnęła mnie na 6grudnia na 8.00 - żebym do pracy zdązyła ... więc pewnie wtedy zleci badania, bo jak to ona stwierdziła - wciągnie mnie na nfz :P
    Powiem Wam, że o tym lekarzu są super opinie w necie - i faktycznie, jest po prostu człowiekiem, nie patrzy na pieniądze ... wie że człowiekowi ściągają tyle kasy z wypłaty na składki zus ... i po co ...
    Piję sobie kawkę - o kawke tez pytałam czy mogę chociaz 1 dziennie a ona do mnie - ze ciąża to nie choroba i ma sie jeść i pic to na co się ma ochotę, poza tym w ciąży spada ciśnienie, a ja i tak mam niskie, więc kawa nie zaszkodzi ... :D

Kochane zycze Wam miłego dzionka... mam nadzieję że mój dzis w pracy bedzie spokojniejszy, bo wczoraj miałam mega stres w pracy ... facet mi sie awanturował ... a ja pracuje w lombardzie ... tak wiem, bardzo bezpieczny zawód ... :(

Czekamy na nowe listopadóweczki :) listopad był baaaardzo obfity :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , powiedzcie mi co jest z suwaczkami, dlaczego się nie przesuwają?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ