JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Plumb80 wrote:To na podstawie badań i wyników - widać że wszystko ok.Możesz być spokojna U mnie też tylko 3 usg na całą ciążę.
Kasieńka - wrzuć suwaczek,co będziemy na bieżąco widzieć,jak daleko jesteś z fasolinką
Gotowe
Plumb80, mindusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej ciezaróweczki
widzę,że z tymi wizytami i usg to wszędzie klapa
u mnie samopoczucie średnie - jakaś taka rozdrażniona , nerwowa i do tego płaczliwa ??- aż się boje co będzie dalej ...
do tego męczą mnie mdłości - co prawda pawia nie ma ale mnie muli , cały dzień
ach, wszystko zniosę dla fasolkiPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam
Po wizycie - baaardzo super
pęcheżyk ciązowy - 9mm - sa tak jak to ginekolożka powiedziała widoczne 2 kółeczka , z moją betą , powiedziała że na dzień dzisiejszy wszystko wyglada dobrze
AAAA dzięki Ci Boże !!!
Poza tym wychawalała mojego męża że zaraz na badania poszedł i do lekarza - tak jak ona nam to sugerowała powiedziała : medal dla męża
wyściskałą mnie, naprawde mam fajna lekarkę, kolejna wizyta - w mikołajki
Witam nowe listopadóweczki
Plumb...dziękuje za zainteresowanie moją osobą,,,pisałaś w poście którymś: ciekawe jak maximka ... miłe to :*
Ty też się doczekasz usg KochanaPlumb80 lubi tę wiadomość
-
mindusia wrote:Paula 29 tylko chwilowo mnie nie stać na prywatne usg zresztą nawet nie wiem ile kosztowałoby zrobienie tutaj w niemczech prywatnego usg.
Może to dla tego że chodze na tutejsza kase chorych to tak jak u nas nfz.
Czytalam troche na necie i wypowiadala sie babka polka co rodzila w berlinie że tutaj w niemczech podobno tak robia że 3 usg na cala ciaze. Jak wyniki sa w porzadku nie widza potrzeby robic czesciej.
Jedyne co to pobrali mi dzisiaj mocz, zwazyli i pobrali krew, potem krotki wywiad z lekarzem i dostalam ksiazeczke ciazy.
Badania poki co wzorcowe mi wyszly
Mindusia to może spróbuj iść do innego lekarza na nfz i wymyślić jakiś powód, może wtedy Ci zrobi, albo może jest tam jakiś polski lekarz, który prędzej zrozumie -
maximka84 wrote:Witam
pęcheżyk ciązowy - 9mm - sa tak jak to ginekolożka powiedziała widoczne 2 kółeczka , z moją betą , powiedziała że na dzień dzisiejszy wszystko wyglada dobrze
AAAA dzięki Ci Boże !!!
Poza tym wychawalała mojego męża że zaraz na badania poszedł i do lekarza - tak jak ona nam to sugerowała powiedziała : medal dla męża
Plumb...dziękuje za zainteresowanie moją osobą,,,pisałaś w poście którymś: ciekawe jak maximka ... miłe to :*
Ty też się doczekasz usg Kochana
Maximka gratulacje, a co znaczą dwa kółeczka? Kiedy kazała Ci przyjść następny raz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:Witam
AAAA dzięki Ci Boże !!!
Ty też się doczekasz usg Kochana -
nick nieaktualny
-
cześć ciężaróweczki ja swoja 2 wizytę mam za tydz w środę i odbiorę kartę ciąży no i mam nadzieje w końcu zobaczyć moja kruszynkę
Paula_29 ja chodzę na NFZ a z tego co wiem to lekarz wysyła na badania gdy stwierdzi ciąże poprzez zwykle badanie, dać musi chyba ze jest debilem jak poprzedni lekarz u którego byłam czego wynikiem było poronieniePaula_29 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja chciałabym chodzić na nfz ale i tez trochę prywatnie, bo moja gin na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu, a wolę raz za czas przejść się do niej prywatnie żeby ewentualnie dostać jakiś telefon w razie gdybym potrzebowała na szybko
Na razie wizytę 26 mam na nfz -
nick nieaktualnyDzień doberek
Wyjaśniam fenomen : dwa kółeczka - jak to moja gin powiedziała - kółko w kółku po prostu - w pęcherzyku jest widoczne jakby jeszcze jedno kółeczko - ginka powiedziała że jest to potrzebne do prawidłowego rozwoju płodu
Ja byłam prywatnie, ale ta lekarka jest tak bombowa że mówi mi tak : a nie chcesz na kasę do mnie przyjśc ? po co masz za badania płacić ?
Więc poszła po jak to okresliła ''tajny zeszyt'' i wcisnęła mnie na 6grudnia na 8.00 - żebym do pracy zdązyła ... więc pewnie wtedy zleci badania, bo jak to ona stwierdziła - wciągnie mnie na nfz
Powiem Wam, że o tym lekarzu są super opinie w necie - i faktycznie, jest po prostu człowiekiem, nie patrzy na pieniądze ... wie że człowiekowi ściągają tyle kasy z wypłaty na składki zus ... i po co ...
Piję sobie kawkę - o kawke tez pytałam czy mogę chociaz 1 dziennie a ona do mnie - ze ciąża to nie choroba i ma sie jeść i pic to na co się ma ochotę, poza tym w ciąży spada ciśnienie, a ja i tak mam niskie, więc kawa nie zaszkodzi ...
Kochane zycze Wam miłego dzionka... mam nadzieję że mój dzis w pracy bedzie spokojniejszy, bo wczoraj miałam mega stres w pracy ... facet mi sie awanturował ... a ja pracuje w lombardzie ... tak wiem, bardzo bezpieczny zawód ...
Czekamy na nowe listopadóweczki listopad był baaaardzo obfityPlumb80 lubi tę wiadomość