X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    To na podstawie badań i wyników - widać że wszystko ok.Możesz być spokojna ;) U mnie też tylko 3 usg na całą ciążę.
    Kasieńka - wrzuć suwaczek,co będziemy na bieżąco widzieć,jak daleko jesteś z fasolinką :)

Gotowe :)

Plumb80, mindusia lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia to witaj w klubie. Ja też mam wizyte na 17 grudnia dopiero.
    Będziemy razem odliczać czas do 17 grudnia

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Gotowe :)
    O teraz możemy obserwować nasze tygodnie ;)

mindusia lubi tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ciezaróweczki 08icon_chick.gif

widzę,że z tymi wizytami i usg to wszędzie klapa :(

u mnie samopoczucie średnie - jakaś taka rozdrażniona , nerwowa i do tego płaczliwa ??- aż się boje co będzie dalej ...

do tego męczą mnie mdłości - co prawda pawia nie ma ale mnie muli , cały dzień
    ach, wszystko zniosę dla fasolki :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 upragnione kreseczki :-)

Zemraa, Plumb80, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka85 wrote:

no to witamy w naszym gronie :)
    Gratki !

Truskawka85 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Po wizycie - baaardzo super :D
    pęcheżyk ciązowy - 9mm - sa tak jak to ginekolożka powiedziała widoczne 2 kółeczka , z moją betą , powiedziała że na dzień dzisiejszy wszystko wyglada dobrze :D
    AAAA dzięki Ci Boże !!!
    Poza tym wychawalała mojego męża że zaraz na badania poszedł i do lekarza - tak jak ona nam to sugerowała :) powiedziała : medal dla męża :)
    wyściskałą mnie, naprawde mam fajna lekarkę, kolejna wizyta - w mikołajki :D

Witam nowe listopadóweczki :D

Plumb...dziękuje za zainteresowanie moją osobą,,,pisałaś w poście którymś: ciekawe jak maximka ... miłe to :*
    Ty też się doczekasz usg Kochana :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Paula 29 tylko chwilowo mnie nie stać na prywatne usg zresztą nawet nie wiem ile kosztowałoby zrobienie tutaj w niemczech prywatnego usg.
    Może to dla tego że chodze na tutejsza kase chorych to tak jak u nas nfz.
    Czytalam troche na necie i wypowiadala sie babka polka co rodzila w berlinie że tutaj w niemczech podobno tak robia że 3 usg na cala ciaze. Jak wyniki sa w porzadku nie widza potrzeby robic czesciej.
    Jedyne co to pobrali mi dzisiaj mocz, zwazyli i pobrali krew, potem krotki wywiad z lekarzem i dostalam ksiazeczke ciazy.
    Badania poki co wzorcowe mi wyszly

Mindusia to może spróbuj iść do innego lekarza na nfz i wymyślić jakiś powód, może wtedy Ci zrobi, albo może jest tam jakiś polski lekarz, który prędzej zrozumie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    pęcheżyk ciązowy - 9mm - sa tak jak to ginekolożka powiedziała widoczne 2 kółeczka , z moją betą , powiedziała że na dzień dzisiejszy wszystko wyglada dobrze :D
    AAAA dzięki Ci Boże !!!
    Poza tym wychawalała mojego męża że zaraz na badania poszedł i do lekarza - tak jak ona nam to sugerowała :) powiedziała : medal dla męża :)

Plumb...dziękuje za zainteresowanie moją osobą,,,pisałaś w poście którymś: ciekawe jak maximka ... miłe to :*

Maximka gratulacje, a co znaczą dwa kółeczka? Kiedy kazała Ci przyjść następny raz?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka85 wrote:
    Gratuluję i zapraszam do nas :)

Truskawka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    AAAA dzięki Ci Boże !!!

Nie dziękuj Kochana,przecież my tutaj jak jedna rodzina :D Potem i Wy będziecie czekać na moje wiadomości z usg ;) Ale ale,te 2 kółeczka to bliźniaki?

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zalatana na maxa :) dj szukałam ustałam itd itp buziaku dla was kochane:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    A ja dziś zalatana na maxa :) dj szukałam ustałam itd itp buziaku dla was kochane:*
    Powodzenia Kochana,załatwiaj na spokojnie.My poczekamy tutaj na Ciebie.Tylko daj znać,że wszystko ok <3

Margotka87 lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka witaj serdecznie i gratulacje

maximka tobie również gratuluje, fajnie ci masz wizyte w mikołaja,
    no to będzie nie zapomniany prezent mikołajkowy

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy lekarz daje skierowania na badania jeśli chodzicie na nfz, na pierwszej wizycie czy później?
    I czy ma obowiązek dać, czy to wedle jego dobrej woli?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to musi dac a co do tego kiedy to zależy od lekarza ale powinon być na pierwszej moim zdaniem

Paula_29 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ciężaróweczki ja swoja 2 wizytę mam za tydz w środę i odbiorę kartę ciąży :) no i mam nadzieje w końcu zobaczyć moja kruszynkę ;D

Paula_29 ja chodzę na NFZ a z tego co wiem to lekarz wysyła na badania gdy stwierdzi ciąże poprzez zwykle badanie, dać musi chyba ze jest debilem jak poprzedni lekarz u którego byłam czego wynikiem było poronienie :(

Paula_29 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja chciałabym chodzić na nfz ale i tez trochę prywatnie, bo moja gin na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu, a wolę raz za czas przejść się do niej prywatnie żeby ewentualnie dostać jakiś telefon w razie gdybym potrzebowała na szybko
    Na razie wizytę 26 mam na nfz

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Wyjaśniam fenomen : dwa kółeczka - jak to moja gin powiedziała - kółko w kółku :D po prostu - w pęcherzyku jest widoczne jakby jeszcze jedno kółeczko - ginka powiedziała że jest to potrzebne do prawidłowego rozwoju płodu :)
    Ja byłam prywatnie, ale ta lekarka jest tak bombowa że mówi mi tak : a nie chcesz na kasę do mnie przyjśc ? po co masz za badania płacić ?
    Więc poszła po jak to okresliła ''tajny zeszyt'' i wcisnęła mnie na 6grudnia na 8.00 - żebym do pracy zdązyła ... więc pewnie wtedy zleci badania, bo jak to ona stwierdziła - wciągnie mnie na nfz :P
    Powiem Wam, że o tym lekarzu są super opinie w necie - i faktycznie, jest po prostu człowiekiem, nie patrzy na pieniądze ... wie że człowiekowi ściągają tyle kasy z wypłaty na składki zus ... i po co ...
    Piję sobie kawkę - o kawke tez pytałam czy mogę chociaz 1 dziennie a ona do mnie - ze ciąża to nie choroba i ma sie jeść i pic to na co się ma ochotę, poza tym w ciąży spada ciśnienie, a ja i tak mam niskie, więc kawa nie zaszkodzi ... :D

Kochane zycze Wam miłego dzionka... mam nadzieję że mój dzis w pracy bedzie spokojniejszy, bo wczoraj miałam mega stres w pracy ... facet mi sie awanturował ... a ja pracuje w lombardzie ... tak wiem, bardzo bezpieczny zawód ... :(

Czekamy na nowe listopadóweczki :) listopad był baaaardzo obfity :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , powiedzcie mi co jest z suwaczkami, dlaczego się nie przesuwają?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ