JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej mamuśki właśnie wróciłam od lekarza bo byłam na usg nie jestem zbyt zachwycona z tej wizyty ale ciesze się ze maleństwo się rusza i jak to lekarz powiedział żyje. coś tam napisał ze jest 20mm i 9,2 znowu czegos, nie wiem bo nic mi nie mówił nawet serduszka nie pokazał a wręcz marudził ze 9 tydz to za szybko na usg - czy on jest normalny ?
-
nick nieaktualny
-
maggda wrote:hej mamuśki właśnie wróciłam od lekarza bo byłam na usg nie jestem zbyt zachwycona z tej wizyty ale ciesze się ze maleństwo się rusza i jak to lekarz powiedział żyje. coś tam napisał ze jest 20mm i 9,2 znowu czegos, nie wiem bo nic mi nie mówił nawet serduszka nie pokazał a wręcz marudził ze 9 tydz to za szybko na usg - czy on jest normalny ?
Bylas z nfz? -
maggda wrote:hej mamuśki właśnie wróciłam od lekarza bo byłam na usg nie jestem zbyt zachwycona z tej wizyty ale ciesze się ze maleństwo się rusza i jak to lekarz powiedział żyje. coś tam napisał ze jest 20mm i 9,2 znowu czegos, nie wiem bo nic mi nie mówił nawet serduszka nie pokazał a wręcz marudził ze 9 tydz to za szybko na usg - czy on jest normalny ?
Najwazniejsze. ze wszytko jest ok:-)
i tu z USG wlasnie mam pytanie, ja juz mialam jedno robione by potwierdzic ciaze i mam kolejna wizyte 10.12 i lekarz powiedzial, ze wtedy juz najprawdopodobniej bedzie widac serduszko. Pare osob mi powiedzialo, ze nie powinno sie robic USG tak czesto a zwlaszcza w pierwszych tyg. Moja siostra ktora jest w UK tez dopiero ma pierwsze USG w 12tyg bo wczesniej nawet nie wykonuja. co o tym sadzicie? -
maggda wrote:tak ale dzisiaj usg miał robić mój lekarz prowadzący który jak każda babka mówi jest miły i w ogolę do rany przyłóż a zamiast niego trafił mi się ten konował
Bo niby z nfz oni moga robic tylko 3 usg w czasie ciazy bo podobna sa z tego rozliczani jakos tak mi tlumaczyl moj gin z nfz...;/ nie wiem o co dokladnie chodzi. Ja tez mialam usg na 2 wizycie i nawet mi go nie wpisal do karty ciazowej a juz ja mialam. -
bella82 wrote:Najwazniejsze. ze wszytko jest ok:-)
i tu z USG wlasnie mam pytanie, ja juz mialam jedno robione by potwierdzic ciaze i mam kolejna wizyte 10.12 i lekarz powiedzial, ze wtedy juz najprawdopodobniej bedzie widac serduszko. Pare osob mi powiedzialo, ze nie powinno sie robic USG tak czesto a zwlaszcza w pierwszych tyg. Moja siostra ktora jest w UK tez dopiero ma pierwsze USG w 12tyg bo wczesniej nawet nie wykonuja. co o tym sadzicie?
No ja tez tak slyszalam. Podobno teraz te nowe usg nie wplywa jakos zle na dziecko ale nie wiem...Moj gin tez jest zdanie, ze nie nalezy czesto robic usg jezeli z maluszkiem wszystko w porzadku
-
nick nieaktualny