JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jest tu moze ktoras, dla ktorej ta ciaza nie jest pierwsza? Bo mam troche dziwny problem. Od jakis 3 dni zakuwazylam ze po lewej str nie brzuchu jak sie poloze na plecach to czuje takie pulsowanie i nawet widac to miejsce jak sie robi taka gorka i znika. Nie wiem co to moze byc. Mam nadzieje, ze nic zlego Na ruchu to jest stanowczo za wczesnie. Podobno w kolejnych ciazach moze sie dziac wszystko wczesniej i ruchy mozna poczuc szybciej no ale nie w 13 tyg...to jest o duzo za wczesnie przeciez maluch jest malutki i jest to niemozliwe zeby czuc ruchy. Wyczytalam na necie, ze to mozna wyczuc puls dziecka ale jakos wydaje mi sie to malo prawdopodobne...
-
Tyle na skrobałyście, że nie będę cofała się i cytowała Co do mojego bólu krzyża to lekarza nie pytałam bo pojawił się już po wizycie. W sumie to stwierdziłam, że to chyba bardziej ból w lędźwiach. Czytałam, że może to być związane z tyłozgięciem macicy.
Co do licznych USG to ja już miałam 3 a za dwa tygodnie kolejne i nie jest to moja fanaberia tylko wskazanie lekarza. Myślę, że nie szkodzi to maleństwu zwłaszcza jeśli gin tą głowicę wkłada dosłownie na chwilkę.
Kada ja widzę ten cień i po cichu gratuluję. -
Dziewczyny skad wniosek ze usg za czesto robione szkodzi? gdyby szkodzilo to by nam lekarze go wcale nie robili musicie troche dac na luz bo zwariujecie a troche byloby nie na miejscu zeby dzidzius mial matke wariatke gdybym ja osobiscie miala sie przejmowac tym wszytskim co ktos powiedzial lub co przeczytalam to bym chyba na sucharach i wodzie leciala przez cala ciaze chocuiaz nie wiem czy nawet na tym bo pewnie tez by nie wolno bylo
-
ecencia wrote:Tyle na skrobałyście, że nie będę cofała się i cytowała Co do mojego bólu krzyża to lekarza nie pytałam bo pojawił się już po wizycie. W sumie to stwierdziłam, że to chyba bardziej ból w lędźwiach. Czytałam, że może to być związane z tyłozgięciem macicy.
Co do licznych USG to ja już miałam 3 a za dwa tygodnie kolejne i nie jest to moja fanaberia tylko wskazanie lekarza. Myślę, że nie szkodzi to maleństwu zwłaszcza jeśli gin tą głowicę wkłada dosłownie na chwilkę.
Kada ja widzę ten cień i po cichu gratuluję.
A to czemu mialas juz tak duzo usg? -
Hej Kada, ja też nie chcę Cię nakręcać ale też widzę cień cienia, Ty masz ten test z allegro? Bo ja mam wrażenie że na nich pisze 10 a w rzeczywistości jest chyba z 25
Aneczka czy Ty mierzysz może czasami jeszcze temperaturę?Albo mierzyłaś na początku, bo chciałam się zapytać czy luteina podwyższa temperaturę u Ciebie , ja mam wrażenie że mi obniżyła i nie wiem czy coś złego się nie dzieje, a wizyta dopiero za tydzień -
Paula_29 wrote:Hej Kada, ja też nie chcę Cię nakręcać ale też widzę cień cienia, Ty masz ten test z allegro? Bo ja mam wrażenie że na nich pisze 10 a w rzeczywistości jest chyba z 25
Aneczka czy Ty mierzysz może czasami jeszcze temperaturę?Albo mierzyłaś na początku, bo chciałam się zapytać czy luteina podwyższa temperaturę u Ciebie , ja mam wrażenie że mi obniżyła i nie wiem czy coś złego się nie dzieje, a wizyta dopiero za tydzień
Paula 29- Ty nie mialas zadnych plamien nie? -
Klaudia no właśnie nie miałam, dlatego tez zdziwiłam się że mi lekarz lutkę zapisał bo czytałam też na innym wątku, że dziewczyny miały niższy progesteron ode mnie i nie dostały luteiny a ja chyba ze względu na tego krwiaka, tyle, że gdzieś jeszcze doczytałam że luteina może opóźnić plamienia jak coś jest nie tak, nie wiem czy to prawda
-
teraz już nie bo nawet nie wiem jak bym ją miała przeliczyć. Robiłam 11 dpo i 14 dpo , pierwsza była 181 druga 678. tyle że mam od kilku dni mdłości a podobno występują jak jest wysoka beta, ale tez nie wiem czy to tylko pogłoski