JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba jestem jakas zacofana bo juz 2 raz jestem w ciazy a dalej nie umie tego pojac ze z takiej malenskiej kropeczki rodzi sie nowy maly czlowiek Normalnie chcialabym miec USG w domu i dziennie ogladac moje malenstwo Zastanawiam sie jak to mozliwe, ze moje dziecko ma teraz ok 6cm a juz sa raczki, nozki itp
Karolcia23369 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BiB to fajnie że z dzieckiem wszystko w porządku, ale ja wam po cichu zazdroszczę że większość z was już po wizytach wiedzieliście swoje maleństwa na usg usłyszałyście jak mu bije serduszko a ja na to wszystko muszę czekać jeszcze 12 dni chyba nie wytrzymam.
-
Hej dziewczyny..fajnie macie ze sobie odpoczywacie...Ja niestety musze pracowac. Hmmm w sumie musze..nie musze....
Jestem teraz na um.zlecienie i wydaje mi sie ze tylko do piatku bede pracowac bo juz sa dwie osoby na moje miejsce. Powiedzialam szefowej ze jestem w ciazy i nie kazala mi nic dzwigac. Kolezanki za mnie robia. No a zwolnienie nic nie da na zleceniu Nie wiem czy jeszcze mi sie uda cos ogarnac jakas prace z normalna umowa.. Ech ale mamy czasy
A tak ogolnie to u mnie leci pomalutku, ide w poniedz. jeszcze raz na usg. Moze teraz bedzie cos widac Wydaje mi sie ze troche mam mdlosci hehe...albo moze mi sie wydaje ?
Milego dnia ! -
nick nieaktualnymindusia wrote:BiB to fajnie że z dzieckiem wszystko w porządku, ale ja wam po cichu zazdroszczę że większość z was już po wizytach wiedzieliście swoje maleństwa na usg usłyszałyście jak mu bije serduszko a ja na to wszystko muszę czekać jeszcze 12 dni chyba nie wytrzymam.
Ty jestes w 10 tyg i jeszcze u gina nie byłas?
Ja ide w poniedziałek a wtedy bede gdziez z moich obliczeń 5tydz wole isc jak sie mam denerwowac:) juz by mógł byc pon jeszcze mam na 9 ginekologa;d -
Karolcia ja bylam rowno w 5 tyg. i bylo widac tylko sam malutki pecherzyk plodowy. Ale kazda kobieta jest inna. Moze u Ciebie bedzie juz widac zarodek. Ide jeszcze w poniedz. Moze bedzie widac juz cos wiecej.
Ja tez bym chciala miec USG w domu hehe ...hmmm chyba sobie kupieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 10:22
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Karolcia ja bylam rowno w 5 tyg. i bylo widac tylko sam malutki pecherzyk plodowy. Ale kazda kobieta jest inna. Moze u Ciebie bedzie juz widac zarodek. Ide jeszcze w poniedz. Moze bedzie widac juz cos wiecej.
Ja tez bym chciala miec USG w domu hehe ...hmmm chyba sobie kupie
wole isć bo ja nie chce stracic tego maluszka a jak ma mnie to uspokoić wazne ze z tarczyca mam ok:)ale nastepna wizyta 22 styczen jak juz wczoraj pisałam i tydzien przed wizyta mam badania zrobic:) jak sie pytałam mojej endokrynolog to pow ze u dziecka w 12tyg sie rozwija tarczyca tego to ja nie wiedziałam;) -
Wiecie jak to jest. Najpierwsz czekamy z niecierpliwoscia zeby zajsc w ciaze. Potem czekamy na pierwsza wizyte zeby cokolwiek zobaczyc. Nastepnie podziwiamy to jak rosnie i na kazdym kolejnym USG widac wiecej no i oczywiscie na rozpoznanie plci dla tych ktore chca wiedziec. A jak widzimy, ze nasz malensto juz jest duze to nie umiemy sie doczekac az przyjdzie na swiat i bd mogly je przytulic Przynajmniej ja tam mam
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Wiecie jak to jest. Najpierwsz czekamy z niecierpliwoscia zeby zajsc w ciaze. Potem czekamy na pierwsza wizyte zeby cokolwiek zobaczyc. Nastepnie podziwiamy to jak rosnie i na kazdym kolejnym USG widac wiecej no i oczywiscie na rozpoznanie plci dla tych ktore chca wiedziec. A jak widzimy, ze nasz malensto juz jest duze to nie umiemy sie doczekac az przyjdzie na swiat i bd mogly je przytulic Przynajmniej ja tam mam
dokaldnie najpierw sie martwisz czy uda sie zajśc później 1 wizyta:)mam dobre mysli ze tym razem mi się uda donosić.Jestem najszczesliwsza;D i swięta przed nami taki piekny czas ehhh cudenko marzyło mi sie przed swietami juz być w ciaży i Bóg mnie wysłuchał -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolcia bo do dopiero jest poczatek Niektore to sie dopiero na tym etapie dowiaduja, ze sa w ciazy Poczekaj spokojnie a objawy przyjda. Jeszcze bd chciala, zeby niektore z nich jak najszybciej przeszly Ja w tym czasie to jakos dopiero test zrobilam a jedyne co to mialam ciezkie piersi i nie twarde tylko takie jakby nadmuchane. Sutki mnie raczej tak nie bolaly a teraz mam bardzo duze otoczki i takie grube sutki i bardzo wrazliwe na dotyk
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Karolcia bo do dopiero jest poczatek Niektore to sie dopiero na tym etapie dowiaduja, ze sa w ciazy Poczekaj spokojnie a objawy przyjda. Jeszcze bd chciala, zeby niektore z nich jak najszybciej przeszly Ja w tym czasie to jakos dopiero test zrobilam a jedyne co to mialam ciezkie piersi i nie twarde tylko takie jakby nadmuchane. Sutki mnie raczej tak nie bolaly a teraz mam bardzo duze otoczki i takie grube sutki i bardzo wrazliwe na dotyk
aha kochona:) nom tak racja:D bardzo dobrze ze łykam kwas foliwoy juz od czerwca hehehe -
Ja mialam mdlosci od ok 6 tyg. Tak zaznaczylam w tym kalendarzu ciazowym wiec cos kolo tego i trzymaly mnie prawie do konca 11 tyg potem juz bylo lepiej. Teraz nieraz mnie tak zemdli ale jest juz OK. Ja mialam tak, ze dopadaly mnie wieczorami a nie rano i spac ne moglam. Latalam co chwile do ubikacji bo myslalalm, ze bd wymiotywala a konczylo sie falszywym alarmem...
Karolcia23369 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja pisałam, że brałam nospę, podobno przy mocniejszych bólach jest zalecana, bo działa rozkurczowo, a skurcze gorzej działają na dzidzię niż nospa, ale każda lepiej niech się zapyta swojego ginekologa, ile lekarzy tyle opinii, ja staram się brać tylko jak już ciężko wytrzymać, ale wiem, że niektóre dziewczyny mają zalecane nawet 3X dziennie