X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krakowianki w ciąży.
Odpowiedz

Krakowianki w ciąży.

Oceń ten wątek:
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na badaniu USG pierwszego trymestru. Wszystko z dzidzią w porządku, wszystkie markery prawidłowe. Płeć nieznana, bo raz wyglądało na dziewczynkę, raz na chłopca, więc jeszcze trochę będziemy żyć w niepewności :)

tym_janek, mi88 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 15+4 dowiedziałam się, że na 80% dziewczynka, bo na 1 trymestru też nie było wiadomo. Za tydzień idę na połówkowe, to będzie 19+4 i zobaczymy, czy na 99% dziewczynka czy jednak chłopak. Mam nadzieję, że jednak dziewczynka, bo już od 3 tygodni mówię do brzucha "Aniela" i cieszę się na córeczkę bardzo, mimo, że pierwotnie wolałam mieć synka :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam cierpliwie czekać na poznanie płci do USG połówkowego (20+3), bo mój lekarz nie chciał za bardzo nic zdradzać, bo twierdził, że ma za słaby sprzęt;) przed USG połówkowym na wizycie jednak stwierdził, że "nic tam nie widzi":D Co potwierdziło się na USG:) miałam przeczucie, że będzie dziewczynka:D chociaż wszyscy naokoło gadali, że wygląda na chłopaka:P
    A że dowiedziałam się o płci w imieniny Marceliny to takie już imię wybraliśmy:D
    Tak czy siak się cieszę, oby wszystko było z dzieckiem dobrze i rosło zdrowo:)
    wczoraj miała już 517 g;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 13:30

tym_janek, mylola lubią tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki strasznie szybko zaczynają rosnąć po połówkowych! Tzn. cały czas rosną szybko, ale wzrost z 2g na 4g to jednak co innego, niż z pół kilo na kilo :D
    Moje ma już koło 1200 - w życiu bym nie pomyślała, że coś tak ciężkiego siedzi mi w brzuchu.

mylola, dla mnie genetyczne było jednym z takich przełomów w ciąży, kiedy zaczęłam trochę mniej się bać o malucha :) drugim przełomem miały być połówkowe, ale nie do końca wyszło, bo mnie trochę zaniepokoiły (chociaż nie powinny). Ruchy też bardzo uspokajają, bo dzięki temu znikł mi ten stres przed wizytą u ginekologa o to, czy dzidziuś dalej żyje.

tym_janek lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mnie też te pierwsze prenatalne USG bardzo uspokoiło, ale z utęsknieniem czekam na ruchy mimo wszystko. W pierwszej ciąży były dopiero w 19tygodniu, w tej zapowiada się tak samo bo mam ponownie łożysko na przedniej ścianie macicy.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę spinam przed połówkowym jednak. USG 1 trymestru działało kojąco, ale jednak mały stres przed wtorkiem jest. Mała dzisiaj tak fikała, że cały dzień ją czułam. W ogóle śmiesznie, bo mnie to łaskocze jak ona się tak wierci, więc zaczynam się śmiać, a jak zaczynam się śmiać to ona się uspokaja i tak na zmianę :D Ale teraz chyba śpi, albo przeniosła się z harcami tak jakoś, że już tego nie czuję.

lena86 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja się trochę spinam przed połówkowym jednak. USG 1 trymestru działało kojąco, ale jednak mały stres przed wtorkiem jest. Mała dzisiaj tak fikała, że cały dzień ją czułam. W ogóle śmiesznie, bo mnie to łaskocze jak ona się tak wierci, więc zaczynam się śmiać, a jak zaczynam się śmiać to ona się uspokaja i tak na zmianę :D Ale teraz chyba śpi, albo przeniosła się z harcami tak jakoś, że już tego nie czuję.

Jak wczoraj zasypiałam moja dostała czkawki i nie mogłam usnąć:D dziwne uczucie takie rozchodzące się fale w brzuchu:) ale jak mąż zaczął mówić "Marcelinka idź już spać":D to jej raz, dwa przeszło:D

w4sq43r85k8egy8f.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie urodziła a już córeczka tatusia :P tak to jest, haha :D

lena86 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko po porodzie też się tak taty słuchała w sprawie snu :D

tym_janek, lena86 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    Tak, mnie też te pierwsze prenatalne USG bardzo uspokoiło, ale z utęsknieniem czekam na ruchy mimo wszystko. W pierwszej ciąży były dopiero w 19tygodniu, w tej zapowiada się tak samo bo mam ponownie łożysko na przedniej ścianie macicy.
    Też czekałam na ruchy - ja dopiero równo w 21t0d pierwszy raz coś poczułam :)
    Połówkowe miałam kilka dni wcześniej. I wiadomo, że też się przed nimi stresowałam, bo mówi się, że to najważniejsze USG, ale to już nie było takie 'być albo nie być' dla malucha, jak te poprzednie USG :)

Myślę nad tymi szpitalami i waham się między Siemiradzkiego a Żeromskiego. Szczególnie, że nie wiem, czy będzie sn, czy cc.
    Do Siemiradzkiego przejdę się na dni otwarte, a do Żeromskiego spróbuję się przejść tak, jak pisałam ostatnio. Tylko nie wiem, czy z kimś tam porozmawiam.
    Ale może wiecie coś o tych szpitalach w kwestiach typu:
    - jak jest po cc? kto i kiedy dostaje malucha do opieki, czy np. leży się na sali pooperacyjnej bez kontaktu z nikim?
    - jakie jest ryzyko, że nie dostanę sali rodzinnej do porodu?
    - czy sale, w których się jest po porodzie z dzieckiem mają łazienki, czy łazienka jest na korytarzu?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 nie wiem jakie jest ryzyko, ze nie dostaniesz sali rodzinnej. Ja rodzilam w niej 2 razy i nie bylo problemu. Tylko to koszt 50 zl.
    Teraz lezalam na sali 5osobowej i byla lazienka. Chyba tylko 2 sale nie maja i trzeva chodzic przez korytarz.
    Pisze o Siemiradzkim.

mi88 lubi tę wiadomość

atdcjw4ztte6fk40.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was jest przed szkołą rodzenia? Zapisałam się do Koali na czerwiec.. moze z kimś sie tam spotkam? :)

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam też pytać o szkołę rodzenia. Słyszałyście jakieś opinie o szkole na ul. Siemaszki, przy szpitalu Narutowicza? Mam tam najbliżej i zastanawiam się czy właśnie tam się nie zapisać.

I jeśli o samym szpitalu macie jakieś opinie to też bardzo chętnie przeczytam :-)

Mańka lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Któraś z Was jest przed szkołą rodzenia? Zapisałam się do Koali na czerwiec.. moze z kimś sie tam spotkam? :)

Ja się zapisałam do Koali ale dopiero na lipiec;)
    Ale w czerwcu na pewno wybiorę się na jakieś zajęcia z gimnastyki np. (bo podobno w ramach płatności za szkołę przysługują 3 takie darmowe zajęcia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 11:31

w4sq43r85k8egy8f.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kto idzie w sobotę na dzień otwarty do Siemiradzkiego? Ja się wybieram ale sama bo mąż zostaje ze starszą córką. Chętnie bym się z kimś umówiła na miejscu, raz zawsze raźniej ;)

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola, chyba brak chętnych...

Ja dziś miałam połówkowe, mała na 100% dziewczynka i wszystko jest w porządku :)

mylola, lena86, mi88 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, pójdę sama :D super że płeć się potwierdziła i że córcia zdrowa. Ja na połówkowe jeszcze muszę tyyyyle czekać. Muszę namówić swojego gina prowadzącego żeby podejrzał płeć i mi powiedział bo jajko zniosę niedługo.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    No cóż, pójdę sama :D super że płeć się potwierdziła i że córcia zdrowa. Ja na połówkowe jeszcze muszę tyyyyle czekać. Muszę namówić swojego gina prowadzącego żeby podejrzał płeć i mi powiedział bo jajko zniosę niedługo.

Lepiej z tą oceną płci zaczekaj do połówkowych:) ja też nie mogłam wysiedzieć z niepewności, mój lekarz też nie wypowiadał się w tej kwestii twierdząc, że ma słaby sprzęt, albo twierdząc, że to jeszcze za wcześnie. Cierpliwości:D na pewno szybko ci czas zleci tak jak mnie:)ja miałam aż taki stan, że skreślałam dni do połówkowych:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 08:50

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram 9 czerwca na dzień otwarty do Ujastka;) ale chyba żadna z Was nie planuje tam rodzić?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Ujastek w czerwcu też się wybieram, rozważam również ten szpital. :) No ja się niecierpliwię z tą płcią bo z córką wiedzieliśmy od pierwszych prenatalnych, a teraz taka niepewność ;)

8p3o3e3kdmy2lofu.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ