Krakowianki w ciąży.
-
WIADOMOŚĆ
-
O! Ja chcę w Ujastku, ale idę na te lipcowe, bo akurat w czerwcu mam wyjazd.
Ja tez nie moglam sie doczekac plci, w 15 tc uslyszelismy, za na 80% dziewczynka i przed polowkowym teraz sie spinalam czy na pewno czy jeszcze wyjdzie chlopiec. Juz sie tak oswoilam z córką, że chyba bym się popłakała na tym usg jakby jednak byl chlopak :p👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
To super, że tez myślicie o tym szpitalu:) bo na razie większość opinii słyszałam o Żeromskim i Siemiradzkim:) a ja sobie od samego początku Ujastek upatrzyłam i tak chyba już pozostanie, wybrałam stamtąd położną, znam lekarza, a jeżeli chodzi o sprzęt medyczny to też najwyższa półka. Szkoda, że mam do niego spory kawałek;)to jedyny minus na razie:)
-
tym_janek wrote:Haha, lena, to tak jak u mnie. Wypatrzyłam sobie od początku i też nie wiem czy jest jeszcze jakiś szpital w Krakowie, który byłby dalej
Haha no ja już mam obawy co to będzie jak zacznę rodzić, akurat w godzinach kiedy Kraków staje w korkach:D aleje stoją, Bora - Komorowskiego też bardzo często nawet późnym wieczorem jak jedziemy do Auchan na zakupy
-
Hej, hej, co tu tak cicho?
Czy któraś z Was zaczęła ostatnio szkołę rodzenia? Ja właśnie jestem na etapie wybierania i mam nadzieję w ogóle, że to nie za późno, nie wiem ile się czeka poproszę o opinie gdzie iść albo jeszcze lepiej - gdzie nie iść
www.zcukremalbowcale.com -
Chyba zostaly tylko odplatne. Mi juz na poczatku maja w Zeromskiego powiedzieli ze nie ma miejsc. Bardzo dobre opinie słyszałam o szkole rodzenia Koala, za kurs chyba ok 500 zl wiec mocno sie zastanawiam czy na pewno potrzebuje. Myślałam czy uda mi sie spotkac z jakas położna srodowiskowa i moze ona by mi wytłumaczyła najistotniejsze rzeczy. Ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac.Antoś
-
Ja zaczynam w koali za tydzień. Wolne terminy można sprawdzić u nich na stronie.
Myślałam o położnej ale przez kilka tyg szukałam jakichś opinii i nikt nic nie wie w sensie o żadnej babce fajnej z polecenia. A po 22 tyg mamy prawo do jednej wizyty położnej na tydzień, po 30- którymś nawet 2x w tygodniu. Wiec to może być fajne prywatne przygotowanie, i to darmowe.. położna powinna mieć wręcz listę tematów i sobie można wybrać które z nich chcecie omówić na spotkaniach.
.. tylko znajdźcie mi taka w krk.. jak pytałam w osiedlowej przychodni to usłyszałam ‚a co się dzieje ze wizyta potrzebna?’ -
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia w Meavicie na Rusznikarskiej, czy bym poleciła, trochę tak, a trochę nie. Część tematów była fajna, ciekawie omówione, były też zajęcia praktyczne o kąpieli czy masażu noworodka, ale był tez mega nudny wykład o bankowaniu komórek macierzystych (w zasadzie reklama tegoż banku) czy wykład z pediatrą który był trochę zamotany.
Co do położnej na fundusz to też właśnie słyszałam że od 22 tyg można się spotykać, ale jeszcze się nie spotkałam żeby jakaś położna indywidualne wizyty organizowała. Na Ujastku w ramach tego mają zorganizowane "pogaduchy do brzucha" (chciałam chodzić ale godziny mi średnio pasuują bo mąż pracuje i nie zajmie się córką) a np w przychodni na Wysłouchów na Kurdwanowie w ramach tych możliwości spotkań z położna też organizują spotkania bodajże raz w tygodniu w przychodni. Do mnie na Kurdwanów po prodzie przychodziła p. Kapustka, wiem że wiele kobiet jest z niej bardzo zadowolonych, ja byłam nieco mniej. Do koleżanki z osiedla przychodziła położna z Ujastka jakaś, bo tam rodziła, ale nazwiska nie pamiętam, koleżanka była zadowolona. -
Asiaf ja na nfz to nawet nie wiem jak się to załatwia i gdzie, także patrzyłam tylko na płatne ale np przy Narutowiczu jest za 200 zł, cena w porównaniu do innych niezła, a mam tam bardzo blisko. Zadzwonię dzisiaj się dopytać co i jak to dam znać jeśli któraś potrzebuje
A co do położnej to ja bym bardzo chciała żeby po porodzie przychodziła do mnie, ale to też nie wiem czy do swojej przychodni muszę się zgłosić (od początku ciąży mnie tam w sumie nie widzieli) czy gdzie?
www.zcukremalbowcale.com -
Jeśli chodzi o położna, to działa jak z lekarzem rodzinnym: nie ma już rejonizacji, wiec wybierasz przychodnie jaka chcesz i wypełniasz deklaracje wyboru położnej. Tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:38
Asiaf, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Cukierniczka wrote:Asiaf ja na nfz to nawet nie wiem jak się to załatwia i gdzie, także patrzyłam tylko na płatne ale np przy Narutowiczu jest za 200 zł, cena w porównaniu do innych niezła, a mam tam bardzo blisko. Zadzwonię dzisiaj się dopytać co i jak to dam znać jeśli któraś potrzebuje
A co do położnej to ja bym bardzo chciała żeby po porodzie przychodziła do mnie, ale to też nie wiem czy do swojej przychodni muszę się zgłosić (od początku ciąży mnie tam w sumie nie widzieli) czy gdzie?Antoś
-
Ja też wybrałam szkołę rodzenia Koala, idę na zajęcia w połowie lipca. Położną już wybrałam składając deklarację w Ujastku i pewnie w jakimś najbliższym czasie będę się z nią umawiać na jakieś spotkanie:) no i oczywiście w najbliższą sobotę wybieram się na dzień otwarty do Ujastka:)
tym_janek lubi tę wiadomość
-
mylola wrote:Ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia w Meavicie na Rusznikarskiej
Już kiedyś pisałam - ja już niebawem też idę do Koali, ale tylko na jedne zajęcia. I jeszcze na chustonoszenie
Zastanawiam się też nad ćwiczeniami, ale póki co wolę chyba basen (zajęcia na basenie AGH) - jest tak gorąco, że akurat fajnie się pomoczyć w wodzie.
A Wy kojarzycie jakieś inne baseny, gdzie są zajęcia dla kobiet w ciąży na Multisport? Na AGH podobno tylko do 22 czerwca, bo potem zaczynają się kolonie.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale w Meavicie baaardzo polecam lekarza od badań prenatalnych - dra Zarotyńskiego. Byłam u niego na każdym USG prenatalnym i za każdym razem jestem tak samo zachwycona, mąż zresztą też
Już kiedyś pisałam - ja już niebawem też idę do Koali, ale tylko na jedne zajęcia. I jeszcze na chustonoszenie
Zastanawiam się też nad ćwiczeniami, ale póki co wolę chyba basen (zajęcia na basenie AGH) - jest tak gorąco, że akurat fajnie się pomoczyć w wodzie.
A Wy kojarzycie jakieś inne baseny, gdzie są zajęcia dla kobiet w ciąży na Multisport? Na AGH podobno tylko do 22 czerwca, bo potem zaczynają się kolonie.
Zobacz w Lemon Fitness na Ludwinowiemi88 lubi tę wiadomość
-
mi88 wrote:Nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale w Meavicie baaardzo polecam lekarza od badań prenatalnych - dra Zarotyńskiego. Byłam u niego na każdym USG prenatalnym i za każdym razem jestem tak samo zachwycona, mąż zresztą też
A Wy kojarzycie jakieś inne baseny, gdzie są zajęcia dla kobiet w ciąży na Multisport? Na AGH podobno tylko do 22 czerwca, bo potem zaczynają się kolonie.Antoś
-
Asiaf wrote:o to daj koniecznie znać czego się dowiedziałaś, może też tam pójdę
www.zcukremalbowcale.com