Krakowianki w ciąży.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wątek tworzę jako kontynuację dla wątku staraniowego: "Krakowianki starające się o dziecko.", ale jeżeli są tu też inne dziewczyny z Krakowa w ciąży, które tam się nie udzielały, to też zapraszam do rozmowy
Wymieniamy się doświadczeniami, wiedzą i informacjami m.in. dot. lekarzy, szpitali, laboratoriów, sklepów itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:49
syska89 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Etoilka wrote:Hej,
melduję się co prawda już prawie na wylocie, ale chętnie dołączę.
tym-janek, widzę, że u Ciebie dopiero początek przygody - jak samopoczucie?
Dzisiaj pierwszy dzień od 2 tygodni bez mdłości, więc jestem super szczęśliwa Poza tym wszystko ok, tylko spać to bym mogła nawet na stojąco Jestem na etapie wyboru lekarza do prowadzenia ciąży i zbierania informacji dot. szpitali. Mam swojego faworyta, ale jak pewnie już doskonale wiecie, nie ma szpitali idealnych
A u Was Etoilka i Katy jak samopoczucie? Jak przygotowania? Macie jakieś złote rady dla początkujących?
Etoilka wiedzę, że czeka na chłopca, a ty Katy?Etoilka lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek, no to trzymam kciuki, żeby mdłości całkiem odpuściły!
Zdradź, jakiego masz szpitalnego faworyta Ja rodzę w Siemiradzkim.
U mnie samopoczucie dobre. Wszystko już gotowe, teraz tylko czekać na królewicza ale tak szczerze, wolę, żeby jeszcze trochę posiedział w brzuchu, bo nie jest za duży, dzisiaj na wizycie miał 2620g. Także musimy jeszcze nabrać masy
Co do złotych rad, to chyba takich nie ma. Czym mniej stresu, tym lepiej (łatwo się mówi, wiem ). Pozytywne nastawienie i spokój najważniejsze.
Katy, a Ty gdzie planujesz rodzić?tym_janek lubi tę wiadomość
-
Takimi dniami bez mdlosci sie trzeba faktycznie cieszyc :p Ja jestem niestety ta "szczesciara", ktora je bedzie miala juz raczej do konca Tobie zycze zeby przeszly i nie wracaly :p
Ogólnie samopoczucie teraz nie najgorsze, plecy troche bola, ale da sie przezyc :p
U mnie tez bedzie chlopiec
Ja planuje rodzic na Ujastku, tam tez prowadze ciaze i poki co jestem zadowolona.
W Siemiradzkim rodzila moja kolezanka poltora roku temu i bardzo chwalila tylko nie byla zadowolona z pani od laktacji bo podobno kompletnie olewala pacjentki..Ale moze akurat tak jej sie trafilo
U mnie przygotowania w trakcie, wiekszosc rzeczy juz mam tylko musze jeszcze zrobic kilka pran, zlozyc lozeczko itp
Tak jak pisze Etoilka, jak najmniej narazac sie na stres chociaz niestety czasem jest to nieuniknione..
Pracujesz czy jestes na zwolnieniu juz?Etoilka, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Też uważam, że 1500zł to przesada... ale to mój pierwszy poród i chyba będę się czuła bardziej komfortowo (a przynajmniej mam taką nadzieję).
Z którą położną rodziłaś?
To trzymam kciuki, żeby ten poród też był tak błyskawiczny!
Zycze Ci bys przyjechala i urodzila. Bez problemow. W takim wypadku naprawde wykupiona polozna nie jest potrzebna ale tego nie przewidzisz. Rodzilam z Olimpia.
Ponoc drugi porod szybszy i latwiejszyEtoilka lubi tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny, ja też swego czasu udzielałam się na wątku "Krakowianki starające się o dziecko" Czasem do Was wracałam i podczytywałam, ale już niewiele pisałam, bo czasem ciężarna wśród staraczek może być ciężarem (nawet nieświadomie dla jednej i dla drugiej strony). Cieszę się, tym_janek, że Ci się udało Czekam jeszcze na Selinę i Dziwną
Etoilka, Dziwna, Katy, tym_janek, mi88 lubią tę wiadomość
-
Alvareza wrote:Zycze Ci bys przyjechala i urodzila. Bez problemow. W takim wypadku naprawde wykupiona polozna nie jest potrzebna ale tego nie przewidzisz. Rodzilam z Olimpia.
Ponoc drugi porod szybszy i latwiejszy
Nie dziękuję! Jak na razie jestem pozytywnie nastawiona Ja też jestem umówiona z Olimpią.
To niewykluczone, że się spotkamy na porodówce
-
Anna Stesia wrote:Cześć, dziewczyny, ja też swego czasu udzielałam się na wątku "Krakowianki starające się o dziecko" Czasem do Was wracałam i podczytywałam, ale już niewiele pisałam, bo czasem ciężarna wśród staraczek może być ciężarem (nawet nieświadomie dla jednej i dla drugiej strony. Cieszę się, tym_janek, że Ci się udało Czekam jeszcze na Selinę i Dziwną
Najwcześniej maj/czerwiec w moim przypadkuAnna Stesia lubi tę wiadomość
Wszystko ma swój czas...