Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krakowianki w ciąży.
Odpowiedz

Krakowianki w ciąży.

Oceń ten wątek:
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2025, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym odświeżyć trochę wątek ;) mam skierowanie na USG I trymestru, moja gin polecała mi szpital Rydygiera, czy któraś z Was miała ostatnio jakieś doświadczenia z tym związane? Interesuje mnie przede wszystkim czy USG i pobranie krwi jest tego samego dnia? Gdzieś czytałam, że dobrze jak wyniki pappa są wcześniej i przy USG ocenia się całość, a na wynik z krwi trzeba trochę czekać (kilka dni roboczych?). To moja pierwsza ciąża więc jestem trochę zielona w tej kwestii.

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2025, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie idź do rydygiera. Jak masz skierowanie na NFZ to poszukaj klinik które robią usg prenatalne i które mają dobre opinie. Osobiście polecam doktora Zarawskiego i Drygałe z Clinicare (są wspaniali), albo dużo słyszałam o doktorze Zarotynskim i prof. Wiecheciu. Zadzwoń do tych klinik i zapytaj o termin plus jak zrobić z badaniami krwi, pokierują Cię :)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • MEG Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2025, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić Gyncentrum, robiłam tam wszystkie trzy badania prenatalne.

age.png

preg.png
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2025, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziękuję:) dr Zarawski przyjmuje w allmedice niedaleko mnie, złapałam fajny termin na znanym lekarzu, jutro przedzwonie, żeby dopytać jak z badaniem krwi :)

• MEG Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2025, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też u niego w Gyncentrum :)

age.png

preg.png
  • Lawenda_a Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2025, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w gyncentrum i mam bardzo dobre wrażenia, polecam :) na razie tylko na pierwszych prenatalnych, ale na drugie też się tam wybieram. Nie było problemu z terminem

21.11 beta: 76.20, progesteron: 30.22
    23.11 beta: 287.5, progesteron: 30.67
    26.11 beta 1092.53, progesteron: 26.89
    06.12 okruszek 3.6mm z bijącym sercem
    23.12 USG 🤞
    preg.png
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2025, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze - szłyście na USG z wynikami badań z krwi czy krew+USG były tego samego dnia?

• MEG Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2025, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew była pobierana tego samego dnia co robione USG. Chyba po tygodniu czy dwóch miałam wyniki z opisem z USG.

age.png

preg.png
  • juszka_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2025, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie u doktora Zarawskiego w medicoverze i badania krwi miałam kilka (5) dni wcześniej. Jak weszłam na wizytę to miał już wszystko wklepane w system, przeprowadził tylko wywiad i zrobił dokładne USG- wszystkie wyliczone ryzyka miałam od razu do ręki :) doktor to naprawdę wspaniały człowiek 🫶🏼

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2025, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że wybrałam dobrego lekarza;) przegryze się jeszcze z myślą czy zostać w tej allmedice czy pójść do niego do jakiejś innej przychodni. Może spróbuje ogarnąć krew jakoś wcześniej bo chyba bym była spokojniejsza idąc do niego już z wynikiem:)

• sanda Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2025, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy lekarz to zaangażowany lekarz, a tych jest niestety mało...
    Z innej beczki. Takie pogotowie stomatologiczne w czasie ciąży - https://twojdoktor.online/pogotowie-stomatologiczne/. To ma sens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2025, 12:41

• KL Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2025, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że z wizyty u tego lekarza będę zadowolona, postaram się opisać wrażenia, może komuś się przyda;)

‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ