X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krakowianki w ciąży.
Odpowiedz

Krakowianki w ciąży.

Oceń ten wątek:
  • KL Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym odświeżyć trochę wątek ;) mam skierowanie na USG I trymestru, moja gin polecała mi szpital Rydygiera, czy któraś z Was miała ostatnio jakieś doświadczenia z tym związane? Interesuje mnie przede wszystkim czy USG i pobranie krwi jest tego samego dnia? Gdzieś czytałam, że dobrze jak wyniki pappa są wcześniej i przy USG ocenia się całość, a na wynik z krwi trzeba trochę czekać (kilka dni roboczych?). To moja pierwsza ciąża więc jestem trochę zielona w tej kwestii.

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie idź do rydygiera. Jak masz skierowanie na NFZ to poszukaj klinik które robią usg prenatalne i które mają dobre opinie. Osobiście polecam doktora Zarawskiego i Drygałe z Clinicare (są wspaniali), albo dużo słyszałam o doktorze Zarotynskim i prof. Wiecheciu. Zadzwoń do tych klinik i zapytaj o termin plus jak zrobić z badaniami krwi, pokierują Cię :)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Małgoś06 Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić Gyncentrum, robiłam tam wszystkie trzy badania prenatalne.

🩷28.10.2024, 39+5, 3520g, SN

age.png
  • KL Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziękuję:) dr Zarawski przyjmuje w allmedice niedaleko mnie, złapałam fajny termin na znanym lekarzu, jutro przedzwonie, żeby dopytać jak z badaniem krwi :)

• Małgoś06 Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też u niego w Gyncentrum :)

age.png
  • Lawenda_a Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w gyncentrum i mam bardzo dobre wrażenia, polecam :) na razie tylko na pierwszych prenatalnych, ale na drugie też się tam wybieram. Nie było problemu z terminem

21.11 beta: 76.20, progesteron: 30.22
    23.11 beta: 287.5, progesteron: 30.67
    26.11 beta 1092.53, progesteron: 26.89
    06.12 okruszek 3.6mm z bijącym sercem
    23.12 USG 🤞
    preg.png
  • KL Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze - szłyście na USG z wynikami badań z krwi czy krew+USG były tego samego dnia?

• Małgoś06 Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew była pobierana tego samego dnia co robione USG. Chyba po tygodniu czy dwóch miałam wyniki z opisem z USG.

age.png
  • juszka_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie u doktora Zarawskiego w medicoverze i badania krwi miałam kilka (5) dni wcześniej. Jak weszłam na wizytę to miał już wszystko wklepane w system, przeprowadził tylko wywiad i zrobił dokładne USG- wszystkie wyliczone ryzyka miałam od razu do ręki :) doktor to naprawdę wspaniały człowiek 🫶🏼

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • KL Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że wybrałam dobrego lekarza;) przegryze się jeszcze z myślą czy zostać w tej allmedice czy pójść do niego do jakiejś innej przychodni. Może spróbuje ogarnąć krew jakoś wcześniej bo chyba bym była spokojniejsza idąc do niego już z wynikiem:)

• sanda Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy lekarz to zaangażowany lekarz, a tych jest niestety mało...
    Z innej beczki. Takie pogotowie stomatologiczne w czasie ciąży - https://twojdoktor.online/pogotowie-stomatologiczne/. To ma sens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 12:41

• KL Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że z wizyty u tego lekarza będę zadowolona, postaram się opisać wrażenia, może komuś się przyda;)

‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ