X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krakowianki w ciąży.
Odpowiedz

Krakowianki w ciąży.

Oceń ten wątek:
  • KL Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym odświeżyć trochę wątek ;) mam skierowanie na USG I trymestru, moja gin polecała mi szpital Rydygiera, czy któraś z Was miała ostatnio jakieś doświadczenia z tym związane? Interesuje mnie przede wszystkim czy USG i pobranie krwi jest tego samego dnia? Gdzieś czytałam, że dobrze jak wyniki pappa są wcześniej i przy USG ocenia się całość, a na wynik z krwi trzeba trochę czekać (kilka dni roboczych?). To moja pierwsza ciąża więc jestem trochę zielona w tej kwestii.

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie idź do rydygiera. Jak masz skierowanie na NFZ to poszukaj klinik które robią usg prenatalne i które mają dobre opinie. Osobiście polecam doktora Zarawskiego i Drygałe z Clinicare (są wspaniali), albo dużo słyszałam o doktorze Zarotynskim i prof. Wiecheciu. Zadzwoń do tych klinik i zapytaj o termin plus jak zrobić z badaniami krwi, pokierują Cię :)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Małgoś06 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić Gyncentrum, robiłam tam wszystkie trzy badania prenatalne.

🩷28.10.2024, 39+5, 3520g, SN

age.png
  • KL Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziękuję:) dr Zarawski przyjmuje w allmedice niedaleko mnie, złapałam fajny termin na znanym lekarzu, jutro przedzwonie, żeby dopytać jak z badaniem krwi :)

• Małgoś06 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też u niego w Gyncentrum :)

age.png
  • Lawenda_a Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w gyncentrum i mam bardzo dobre wrażenia, polecam :) na razie tylko na pierwszych prenatalnych, ale na drugie też się tam wybieram. Nie było problemu z terminem

21.11 beta: 76.20, progesteron: 30.22
    23.11 beta: 287.5, progesteron: 30.67
    26.11 beta 1092.53, progesteron: 26.89
    06.12 okruszek 3.6mm z bijącym sercem
    23.12 USG 🤞
    preg.png
  • KL Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze - szłyście na USG z wynikami badań z krwi czy krew+USG były tego samego dnia?

• Małgoś06 Debiutantka

Wysłany: 23 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew była pobierana tego samego dnia co robione USG. Chyba po tygodniu czy dwóch miałam wyniki z opisem z USG.

age.png
  • juszka_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie u doktora Zarawskiego w medicoverze i badania krwi miałam kilka (5) dni wcześniej. Jak weszłam na wizytę to miał już wszystko wklepane w system, przeprowadził tylko wywiad i zrobił dokładne USG- wszystkie wyliczone ryzyka miałam od razu do ręki :) doktor to naprawdę wspaniały człowiek 🫶🏼

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • KL Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że wybrałam dobrego lekarza;) przegryze się jeszcze z myślą czy zostać w tej allmedice czy pójść do niego do jakiejś innej przychodni. Może spróbuje ogarnąć krew jakoś wcześniej bo chyba bym była spokojniejsza idąc do niego już z wynikiem:)

• sanda Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy lekarz to zaangażowany lekarz, a tych jest niestety mało...

• KL Debiutantka

Wysłany: 24 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że z wizyty u tego lekarza będę zadowolona, postaram się opisać wrażenia, może komuś się przyda;)

‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ