Krakowianki w ciąży.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, chciałabym odświeżyć trochę wątek
mam skierowanie na USG I trymestru, moja gin polecała mi szpital Rydygiera, czy któraś z Was miała ostatnio jakieś doświadczenia z tym związane? Interesuje mnie przede wszystkim czy USG i pobranie krwi jest tego samego dnia? Gdzieś czytałam, że dobrze jak wyniki pappa są wcześniej i przy USG ocenia się całość, a na wynik z krwi trzeba trochę czekać (kilka dni roboczych?). To moja pierwsza ciąża więc jestem trochę zielona w tej kwestii.
-
Ojej nie idź do rydygiera. Jak masz skierowanie na NFZ to poszukaj klinik które robią usg prenatalne i które mają dobre opinie. Osobiście polecam doktora Zarawskiego i Drygałe z Clinicare (są wspaniali), albo dużo słyszałam o doktorze Zarotynskim i prof. Wiecheciu. Zadzwoń do tych klinik i zapytaj o termin plus jak zrobić z badaniami krwi, pokierują Cię💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Ja też byłam w gyncentrum i mam bardzo dobre wrażenia, polecam
na razie tylko na pierwszych prenatalnych, ale na drugie też się tam wybieram. Nie było problemu z terminem
-
Ja miałam badanie u doktora Zarawskiego w medicoverze i badania krwi miałam kilka (5) dni wcześniej. Jak weszłam na wizytę to miał już wszystko wklepane w system, przeprowadził tylko wywiad i zrobił dokładne USG- wszystkie wyliczone ryzyka miałam od razu do ręki
doktor to naprawdę wspaniały człowiek 🫶🏼
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że wybrałam dobrego lekarza;) przegryze się jeszcze z myślą czy zostać w tej allmedice czy pójść do niego do jakiejś innej przychodni. Może spróbuje ogarnąć krew jakoś wcześniej bo chyba bym była spokojniejsza idąc do niego już z wynikiem:)
-