X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn tez lubi " gotowanie" w kuchni alw robi to na podlodze nawet ma.szawke dla siebie z garami :D takze samoobsluga . Nie wyobrażam sobie kolejnego gadżetu w domu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 14:32

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki Nifty 🤭
    Nie wiem jak czytać te ryzyka bo mój mózg jak zawsze analizuje za dużo i z każdej możliwej strony. Ale wszędzie ryzyka niskie.
    I płeć taka jak przeczuwałam-dziewczynka 😁 chociaż mi to obojętne..byleby zdrowe.
    Mam troszkę męskich zainteresowań i lubię męskie ciuchy ale jakoś sobie poradzę prawda 😌

MrsKiss, aniaem86, White Innocent, Mmiśka, Gabriella, małżowinka, kjt91, kanapa, XKamaCX lubią tę wiadomość

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi :) A po ilu dniach dostałaś wynik?

Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 15:45

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi :) A po ilu dniach dostałaś wynik?

Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?
    A co to za szkoła rodzenia na Bemowie?
    Ja to się zastanawiam nad Inflancką.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o tej https://centrumrodziny.com/
    Mam blisko a szkoda mi będzie męża,jak w środku zimy po całym dniu pracy bedzie musiał jechać jeszcze w godzinach szczutu na drugi koniec miasta :)

Gabriella lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja myślę o tej https://centrumrodziny.com/
    Mam blisko a szkoda mi będzie męża,jak w środku zimy po całym dniu pracy bedzie musiał jechać jeszcze w godzinach szczutu na drugi koniec miasta :)
    Dzięki, a planujesz jeszcze w tym roku zacząć, czy już w przyszłym?

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malzowinka jakiego masz kitchen helpera? Szukałam trochę już wcześniej i kilka znalazłam, tanie to nie jest i nie wiem na co zwrócić uwagę.. a apropo szpitala w wawie to nie mój teren ale jestem na grupie naturalnie po cesarce i tam często piszą o żelaznej akurat w kontekście vbac ale ogólnie dużo pozytywów o tym szpitalu

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych. Na usg wszystko prawidłowo maluszek strasznie aktywny :)Prawdopodobnie będzie chłopak :)

kalade, Gabriella, juna, aga80, karolkowa, diversik89, kanapa, XKamaCX lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Malzowinka jakiego masz kitchen helpera? Szukałam trochę już wcześniej i kilka znalazłam, tanie to nie jest i nie wiem na co zwrócić uwagę.. a apropo szpitala w wawie to nie mój teren ale jestem na grupie naturalnie po cesarce i tam często piszą o żelaznej akurat w kontekście vbac ale ogólnie dużo pozytywów o tym szpitalu
    https://m.olx.pl/oferta/kitchen-helper-pomocnik-kuchenny-regulacja-wysokosci-CID88-IDyzVTE.html
    Ja szukałam takiego żeby mi nie zagracił strasznie kuchni i nie zrujnował budżetu

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Ja ma początku myślałam o Bielańskim, ale nie ma najlepszych opinii, więc nie wiem. Może Żelazna?
    Te korki właśnie najgorsze. Kasprzaka też mam najbliżej, więc do rozważenia:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Dzięki, a planujesz jeszcze w tym roku zacząć, czy już w przyszłym?
    Ja pewnie tu się zapisze, bo znając męża to nie będzie miał czasu jeździć gdzieś do centrum :/
    Mi najbardziej pasuje grudzien/styczeń. Grudzień chyba za wcześnie, więc zostaje styxzen:)

Gabriella lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Ja już po prenatalnych. Na usg wszystko prawidłowo maluszek strasznie aktywny :)Prawdopodobnie będzie chłopak :)
    Wspaniale wiadomości!:)
    Czytałam ostatnio jakieś badania, że łatwiej jest rozpoznać chłopaka w 12tc i częściej się to potwierdza później. Trudniej z dziewczynami.

kjt91 lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was miała podwyższone leukocyty w moczu? Myślicie, żeby od razu zrobić posiew?

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja pewnie tu się zapisze, bo znając męża to nie będzie miał czasu jeździć gdzieś do centrum :/
    Mi najbardziej pasuje grudzien/styczeń. Grudzień chyba za wcześnie, więc zostaje styxzen:)
    Mi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dziewczyny, która z Was miała podwyższone leukocyty w moczu? Myślicie, żeby od razu zrobić posiew?
    Mi to za pierwszym razem wyszły bakterie, zrobiłam jeszcze raz i już bakterii nie było. Wiem, że za pierwszym razem źle zebrałam mocz. Jeśli jesteś pewna, że dobrze zebrałaś mocz, to ja bym zrobił a posiew, a jeżeli nie to powtórzyłabym badanie moczu.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Mi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.
    Tak, też mnie to przeraża, ale nie widziałam weekendowych za bardzo. Ja się nastawiam na styczeń, żeby do porodu jeszcze coś pamiętać :)

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja już o 21 to dawno w lizku6, w pieleszach szykuje się do snu, więc też mnie to przeraża. Ale znowu gdyby była wcześniej to problem byłby z mężem, więc z dwojga złego wolę do 21 siedzieć.

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Tak, też mnie to przeraża, ale nie widziałam weekendowych za bardzo. Ja się nastawiam na styczeń, żeby do porodu jeszcze coś pamiętać :)
    Inflancka ma weekendowe http://www.szpital-inflancka.pl/terminy-kursow
    Ja to mam termin na koniec kwietnia, więc raczej w tym roku to nie mam co iść.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki! Trzeba będzie to przemyśleć :)

Korzystacie/korzystałyście z poduszek ciążowych do spania? Chyba muszę sobie taką sprawić, bo mam problemy ze snem, a widzę, że jest akurat w biedronce (pewnie jakość biedronkowa, ale nie wiem czy mi to w ogóle przypasuje).

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dzisiaj badanie moczu i chyba wyszło bardzo słabo. Zrobili też osad moczu, a w nim:
    Erytrocyty 63 ul (norma do 30,70)
    Leukocyty 116 ul (norma do 39)
    Bakterie 3527 ul (norma do 130)
    Liczne kryształy szczawianu wapnia

Jutro idę do lekarza, ale przerazilam się!

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ