Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn tez lubi " gotowanie" w kuchni alw robi to na podlodze nawet ma.szawke dla siebie z garami :D takze samoobsluga . Nie wyobrażam sobie kolejnego gadżetu w domu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 14:32

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki Nifty 🤭
    Nie wiem jak czytać te ryzyka bo mój mózg jak zawsze analizuje za dużo i z każdej możliwej strony. Ale wszędzie ryzyka niskie.
    I płeć taka jak przeczuwałam-dziewczynka 😁 chociaż mi to obojętne..byleby zdrowe.
    Mam troszkę męskich zainteresowań i lubię męskie ciuchy ale jakoś sobie poradzę prawda 😌

MrsKiss, aniaem86, White Innocent, Mmiśka, Gabriella, małżowinka, kjt91, kanapa, XKamaCX lubią tę wiadomość

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi :) A po ilu dniach dostałaś wynik?

Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 15:45

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi :) A po ilu dniach dostałaś wynik?

Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?
    A co to za szkoła rodzenia na Bemowie?
    Ja to się zastanawiam nad Inflancką.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o tej https://centrumrodziny.com/
    Mam blisko a szkoda mi będzie męża,jak w środku zimy po całym dniu pracy bedzie musiał jechać jeszcze w godzinach szczutu na drugi koniec miasta :)

Gabriella lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja myślę o tej https://centrumrodziny.com/
    Mam blisko a szkoda mi będzie męża,jak w środku zimy po całym dniu pracy bedzie musiał jechać jeszcze w godzinach szczutu na drugi koniec miasta :)
    Dzięki, a planujesz jeszcze w tym roku zacząć, czy już w przyszłym?

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malzowinka jakiego masz kitchen helpera? Szukałam trochę już wcześniej i kilka znalazłam, tanie to nie jest i nie wiem na co zwrócić uwagę.. a apropo szpitala w wawie to nie mój teren ale jestem na grupie naturalnie po cesarce i tam często piszą o żelaznej akurat w kontekście vbac ale ogólnie dużo pozytywów o tym szpitalu

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych. Na usg wszystko prawidłowo maluszek strasznie aktywny :)Prawdopodobnie będzie chłopak :)

kalade, Gabriella, juna, aga80, karolkowa, diversik89, kanapa, XKamaCX lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Malzowinka jakiego masz kitchen helpera? Szukałam trochę już wcześniej i kilka znalazłam, tanie to nie jest i nie wiem na co zwrócić uwagę.. a apropo szpitala w wawie to nie mój teren ale jestem na grupie naturalnie po cesarce i tam często piszą o żelaznej akurat w kontekście vbac ale ogólnie dużo pozytywów o tym szpitalu
    https://m.olx.pl/oferta/kitchen-helper-pomocnik-kuchenny-regulacja-wysokosci-CID88-IDyzVTE.html
    Ja szukałam takiego żeby mi nie zagracił strasznie kuchni i nie zrujnował budżetu

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Ja ma początku myślałam o Bielańskim, ale nie ma najlepszych opinii, więc nie wiem. Może Żelazna?
    Te korki właśnie najgorsze. Kasprzaka też mam najbliżej, więc do rozważenia:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Dzięki, a planujesz jeszcze w tym roku zacząć, czy już w przyszłym?
    Ja pewnie tu się zapisze, bo znając męża to nie będzie miał czasu jeździć gdzieś do centrum :/
    Mi najbardziej pasuje grudzien/styczeń. Grudzień chyba za wcześnie, więc zostaje styxzen:)

Gabriella lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Ja już po prenatalnych. Na usg wszystko prawidłowo maluszek strasznie aktywny :)Prawdopodobnie będzie chłopak :)
    Wspaniale wiadomości!:)
    Czytałam ostatnio jakieś badania, że łatwiej jest rozpoznać chłopaka w 12tc i częściej się to potwierdza później. Trudniej z dziewczynami.

kjt91 lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was miała podwyższone leukocyty w moczu? Myślicie, żeby od razu zrobić posiew?

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja pewnie tu się zapisze, bo znając męża to nie będzie miał czasu jeździć gdzieś do centrum :/
    Mi najbardziej pasuje grudzien/styczeń. Grudzień chyba za wcześnie, więc zostaje styxzen:)
    Mi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dziewczyny, która z Was miała podwyższone leukocyty w moczu? Myślicie, żeby od razu zrobić posiew?
    Mi to za pierwszym razem wyszły bakterie, zrobiłam jeszcze raz i już bakterii nie było. Wiem, że za pierwszym razem źle zebrałam mocz. Jeśli jesteś pewna, że dobrze zebrałaś mocz, to ja bym zrobił a posiew, a jeżeli nie to powtórzyłabym badanie moczu.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Mi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.
    Tak, też mnie to przeraża, ale nie widziałam weekendowych za bardzo. Ja się nastawiam na styczeń, żeby do porodu jeszcze coś pamiętać :)

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja już o 21 to dawno w lizku6, w pieleszach szykuje się do snu, więc też mnie to przeraża. Ale znowu gdyby była wcześniej to problem byłby z mężem, więc z dwojga złego wolę do 21 siedzieć.

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Tak, też mnie to przeraża, ale nie widziałam weekendowych za bardzo. Ja się nastawiam na styczeń, żeby do porodu jeszcze coś pamiętać :)
    Inflancka ma weekendowe http://www.szpital-inflancka.pl/terminy-kursow
    Ja to mam termin na koniec kwietnia, więc raczej w tym roku to nie mam co iść.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki! Trzeba będzie to przemyśleć :)

Korzystacie/korzystałyście z poduszek ciążowych do spania? Chyba muszę sobie taką sprawić, bo mam problemy ze snem, a widzę, że jest akurat w biedronce (pewnie jakość biedronkowa, ale nie wiem czy mi to w ogóle przypasuje).

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dzisiaj badanie moczu i chyba wyszło bardzo słabo. Zrobili też osad moczu, a w nim:
    Erytrocyty 63 ul (norma do 30,70)
    Leukocyty 116 ul (norma do 39)
    Bakterie 3527 ul (norma do 130)
    Liczne kryształy szczawianu wapnia

Jutro idę do lekarza, ale przerazilam się!

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ