Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny dostałam wyniki Nifty 🤭
Nie wiem jak czytać te ryzyka bo mój mózg jak zawsze analizuje za dużo i z każdej możliwej strony. Ale wszędzie ryzyka niskie.
I płeć taka jak przeczuwałam-dziewczynka 😁 chociaż mi to obojętne..byleby zdrowe.
Mam troszkę męskich zainteresowań i lubię męskie ciuchy ale jakoś sobie poradzę prawda 😌
MrsKiss, aniaem86, White Innocent, Mmiśka, Gabriella, małżowinka, kjt91, kanapa, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi
A po ilu dniach dostałaś wynik?
Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 15:45
-
nick nieaktualnyA co to za szkoła rodzenia na Bemowie?aniaem86 wrote:Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi
Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?
Ja to się zastanawiam nad Inflancką. -
nick nieaktualnyDzięki, a planujesz jeszcze w tym roku zacząć, czy już w przyszłym?aniaem86 wrote:Ja myślę o tej https://centrumrodziny.com/
Mam blisko a szkoda mi będzie męża,jak w środku zimy po całym dniu pracy bedzie musiał jechać jeszcze w godzinach szczutu na drugi koniec miasta
-
Malzowinka jakiego masz kitchen helpera? Szukałam trochę już wcześniej i kilka znalazłam, tanie to nie jest i nie wiem na co zwrócić uwagę.. a apropo szpitala w wawie to nie mój teren ale jestem na grupie naturalnie po cesarce i tam często piszą o żelaznej akurat w kontekście vbac ale ogólnie dużo pozytywów o tym szpitalu
-
https://m.olx.pl/oferta/kitchen-helper-pomocnik-kuchenny-regulacja-wysokosci-CID88-IDyzVTE.htmlAprielka wrote:Malzowinka jakiego masz kitchen helpera? Szukałam trochę już wcześniej i kilka znalazłam, tanie to nie jest i nie wiem na co zwrócić uwagę.. a apropo szpitala w wawie to nie mój teren ale jestem na grupie naturalnie po cesarce i tam często piszą o żelaznej akurat w kontekście vbac ale ogólnie dużo pozytywów o tym szpitalu
Ja szukałam takiego żeby mi nie zagracił strasznie kuchni i nie zrujnował budżetu -
Ja ma początku myślałam o Bielańskim, ale nie ma najlepszych opinii, więc nie wiem. Może Żelazna?aniaem86 wrote:Summer, gratulacje! Zazdroszczę Ci już tej ulgi
Kalade, mam 3 luźne typy szpitali: 1) Kasprzaka - bo jest najbliżej, a mnie już dobijają warszawskie korski 2) Madalińskiego - bo moja lekarz prowadząca tam pracuje 3) Żwirki (Trojdena?Banacha?) - bo moja przyjaciółka w zeszłym tygodniu tam rodziła i jest bardzo zadowolona. A Ty coś masz na oku?
Te korki właśnie najgorsze. Kasprzaka też mam najbliżej, więc do rozważenia:) -
Ja pewnie tu się zapisze, bo znając męża to nie będzie miał czasu jeździć gdzieś do centrumGabriella wrote:Dzięki, a planujesz jeszcze w tym roku zacząć, czy już w przyszłym?

Mi najbardziej pasuje grudzien/styczeń. Grudzień chyba za wcześnie, więc zostaje styxzen:)
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Wspaniale wiadomości!kjt91 wrote:Ja już po prenatalnych. Na usg wszystko prawidłowo maluszek strasznie aktywny :)Prawdopodobnie będzie chłopak

Czytałam ostatnio jakieś badania, że łatwiej jest rozpoznać chłopaka w 12tc i częściej się to potwierdza później. Trudniej z dziewczynami.
kjt91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, która z Was miała podwyższone leukocyty w moczu? Myślicie, żeby od razu zrobić posiew?

Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualnyMi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.kalade wrote:Ja pewnie tu się zapisze, bo znając męża to nie będzie miał czasu jeździć gdzieś do centrum

Mi najbardziej pasuje grudzien/styczeń. Grudzień chyba za wcześnie, więc zostaje styxzen:) -
nick nieaktualnyMi to za pierwszym razem wyszły bakterie, zrobiłam jeszcze raz i już bakterii nie było. Wiem, że za pierwszym razem źle zebrałam mocz. Jeśli jesteś pewna, że dobrze zebrałaś mocz, to ja bym zrobił a posiew, a jeżeli nie to powtórzyłabym badanie moczu.juna wrote:Dziewczyny, która z Was miała podwyższone leukocyty w moczu? Myślicie, żeby od razu zrobić posiew?
-
Tak, też mnie to przeraża, ale nie widziałam weekendowych za bardzo. Ja się nastawiam na styczeń, żeby do porodu jeszcze coś pamiętaćGabriella wrote:Mi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.
-
Ja już o 21 to dawno w lizku6, w pieleszach szykuje się do snu, więc też mnie to przeraża. Ale znowu gdyby była wcześniej to problem byłby z mężem, więc z dwojga złego wolę do 21 siedzieć.Gabriella wrote:Mi się wydaje, że grudzień jest kiepski, bo to święta. Te zajęcia trochę kiepsko, że od 18 do 21, ja to o 20 już zasypiam.
-
nick nieaktualnyInflancka ma weekendowe http://www.szpital-inflancka.pl/terminy-kursowaniaem86 wrote:Tak, też mnie to przeraża, ale nie widziałam weekendowych za bardzo. Ja się nastawiam na styczeń, żeby do porodu jeszcze coś pamiętać

Ja to mam termin na koniec kwietnia, więc raczej w tym roku to nie mam co iść. -
O dzięki! Trzeba będzie to przemyśleć

Korzystacie/korzystałyście z poduszek ciążowych do spania? Chyba muszę sobie taką sprawić, bo mam problemy ze snem, a widzę, że jest akurat w biedronce (pewnie jakość biedronkowa, ale nie wiem czy mi to w ogóle przypasuje). -
Robiłam dzisiaj badanie moczu i chyba wyszło bardzo słabo. Zrobili też osad moczu, a w nim:
Erytrocyty 63 ul (norma do 30,70)
Leukocyty 116 ul (norma do 39)
Bakterie 3527 ul (norma do 130)
Liczne kryształy szczawianu wapnia
Jutro idę do lekarza, ale przerazilam się!

takze samoobsluga . Nie wyobrażam sobie kolejnego gadżetu w domu:D