X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszym synem nie bylo problemu z imieniem odrazu oboje ze Michał . A teraz mi sie podoba Bartek , Antoni , ostatecznie Pawel . Mężowi kategorycznie żadne a swoich propozycji nie podał , drazni sie ze mna ze i tak on pojedzie do urzędu 😂

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które czują już ruchy teraz, albo widzą z wcześniejszych ciąż jakie to uczucie - jak to opiszecie? Początek ruchów? :D

Ja zaczynam mieć uczucie jakby mój brzuch zaczynał żyć własnym życiem. W dziwnych miejscach mi to zabulgocze, to zawibruje, to ciut zaboli? Jakoś tak inaczej niż zwykle, ale nie nazwałabym tego na pewno ruchami :D. Czy to się tak zaczyna, czy prędzej macica świruje?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Dziewczyny które czują już ruchy teraz, albo widzą z wcześniejszych ciąż jakie to uczucie - jak to opiszecie? Początek ruchów? :D

Ja zaczynam mieć uczucie jakby mój brzuch zaczynał żyć własnym życiem. W dziwnych miejscach mi to zabulgocze, to zawibruje, to ciut zaboli? Jakoś tak inaczej niż zwykle, ale nie nazwałabym tego na pewno ruchami :D. Czy to się tak zaczyna, czy prędzej macica świruje?
    Na poczatku czulam jakby mi.ryba plywala takie laskotanie a teraz ciut mocniej czuje jak sie przesuwa:p w tej ciazy czuje mocniej te ruchy

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podczątku to takie smyranie, jakby Ci rybka ocierała się o brzuch. Później już takie delikatne stuknięcia. :) A później to już "matka skopię Ci wszystkie wnętrzności". :D

Justa29 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, też miałam wrażenie takiej rybki w brzuchu, jakby coś delikatnie łaskotało od środa ale nie wiadomo co to :P oh, już się nie mogę doczekać tego uczucia :D
    Ja mam wybrane imię dla dziewczynki, mąż wybrał dla pierwszej córki więc teraz nic nie mówi na mój wybór :P jak się okaże, że to jednak chłopiec to będzie główkowanie :P
    Trochę się też boję reakcji rodziny na to moje dziewczyńskie wybrane imię, bo jest no... bardziej oryginalne niż imię pierwszej córki :P ale zobaczymy. Ja jak się z mężem staraliśmy teraz to ciągle mu mówiłam ze robimy R (tu to moje wybrane imię), okaże się na ile się mnie słucha ten mój chłop :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Ale mi brzuch wybiło, muszę już nosić spodnie ciężarówki, wyglądam jak koleżanka w 6 miesiącu.
    Znów zaczęły się u mnie bóle brzucha jak na okres... mam nadzieję to przez rozciąganie macicy.

My z mężem mamy całkowicie inne gusta jeśli chodzi o imiona, więc będzie ciężko :(
    My też mieliśmy zupełnie inne gusta, ale wybraliśmy imiona już dawno, a to dzięki sposobie wyorobowanemu przez moich rodziców. Każdy z nas zrobił listę 6 imion, które mu się podobają. I później po kolei wykreslalismy po jednym z kazdej listy te, ktore nam sie nie podobaja, na zasadzie: "jak Ty wykreslisz to imię, to ja wykresle to". Jak już zostały dwa imiona na końcu to bez problemu doszliśmy do porozumienia:)
    Tak, więc u nas będzie Tomasz albo Pola :)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazowych tez juz chodze dlatego ze dzinsy ktore mam sa wysokie i mnie uciskaja a jak mam kupowac nowe to kupilam niskie z taka waska gumka. Byly tylko xl i wzielam ale teraz zaluje ze wychodzi na to ze L na mnie by pasowala.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    My też mieliśmy zupełnie inne gusta, ale wybraliśmy imiona już dawno, a to dzięki sposobie wyorobowanemu przez moich rodziców. Każdy z nas zrobił listę 6 imion, które mu się podobają. I później po kolei wykreslalismy po jednym z kazdej listy te, ktore nam sie nie podobaja, na zasadzie: "jak Ty wykreslisz to imię, to ja wykresle to". Jak już zostały dwa imiona na końcu to bez problemu doszliśmy do porozumienia:)
    no to z moich imion mąż wykreślił wszystkie, bo jak to stwierdził ,,nie da cygańskiego imienia córce" haha, z męskimi jest już lepiej.

A czujecie już tą "rybkę" ? Nie umiem się doczekać tego uczucia.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już oprócz rybki są stuknięcia. ;) Ale w pierwszej ciąży gdzieś około 16 tyg. czułam. Tylko wtedy miałam łożysko na przedniej ścianie, więc amortyzowało odczucia, a teraz jest na tylnej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 15:43

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

Delikatne musniecia motyla. I wydaje mi sie ze juz od jakiegos czasu to czuje. W pierwszej ciazy tez wczesnie czulam ruchy to teraz moge wczesniej czuc

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to nic a nic nie czuję. Nawet nie to, że się zastanawiam czy to kiszki czy dzidziuś, tylko po prostu NIC :) Ale lekarz mi ostatnio powiedział, że mam bardzo dużą macicę, może dlatego, dzidzia ma dużo miejsca to nie wali w ścianki.

My od wielu lat mieliśmy wybrane Jaś i Marysia. Wiemy, że będzie chłopak, ale niestety dookoła same Jaśki i nie wiemy co z tym zrobić :( Nie możemy znaleźć innego wspólnego imienia :(

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kurcze, ja to nic a nic nie czuję. Nawet nie to, że się zastanawiam czy to kiszki czy dzidziuś, tylko po prostu NIC :) Ale lekarz mi ostatnio powiedział, że mam bardzo dużą macicę, może dlatego, dzidzia ma dużo miejsca to nie wali w ścianki.

My od wielu lat mieliśmy wybrane Jaś i Marysia. Wiemy, że będzie chłopak, ale niestety dookoła same Jaśki i nie wiemy co z tym zrobić :( Nie możemy znaleźć innego wspólnego imienia :(
    A ja właśnie też coś czasami czuje, ale nie wiem czy to jelita czy dzidzia 🤣

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

To prawda Jan jest bardzo popularne. Mi znowu te imiona na topie soe nie podobaja. Dla chlopca nie wiem ale dla dziewczynki zawszemarzyla mi sie Wiktoria.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Marysia piękne imie tez bym tak nazwala corcie ale raczej mi juz nie bedzie dane :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wasze dzieci są ułożone w macicy?
    Ja mam na tylnej ścianie wysoko i czasem wydaje mi się, że czuję już ruchy ale może to jeszcze jelita :-P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Mój mąż odrzucił wszystkie moje propozycje :p więc dałam mu wydrukowaną listę ponad 300 imion, łaskawie nie wykreślił 4 😂 no i nasza córcia ma jedno z tych imion. Ostatnio wybieraliśmy na mniej niż miesiąc przed porodem więc teraz to raczej też za szybko o tym myśleć nie będziemy

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Mój mąż odrzucił wszystkie moje propozycje :p więc dałam mu wydrukowaną listę ponad 300 imion, łaskawie nie wykreślił 4 😂 no i nasza córcia ma jedno z tych imion. Ostatnio wybieraliśmy na mniej niż miesiąc przed porodem więc teraz to raczej też za szybko o tym myśleć nie będziemy
    Hahaha ah Ci mężczyźni 🤣 to chyba tylko u mnie tak gładko poszlo 🤣

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) wszystko super :) doktor mówi ze nie ma się do czego doczepic :) dzidzia pomachala mi na usg :) jak zwykle nie zapamietalam rozmiarów.. Gapa ze mnie. Ale ja totalnie nie mam pamięci do liczb 🤷‍♀️ mam przyjść za trzy tygodnie z morfologia i przebadanym moczem i będziemy umawiać polowkowe 😃

My będziemy mieć Marcelinke albo... I tu jest zadyma 😂 mąż się oparł na Janusza i koniec kropka a ja totalnie nie chce sie na to zgodzić.. Podoba mi się Józek :)

Zmartwilam się ze tyle już przybrałam na wadze :( muszę się więcej ruszać i mniej jeść.. W dzień pierwszego zastrzyku do in vitro ważyłam 54 kg a dzisiaj w butach i po całodziennym jedzeniu waga pokazała 60 kg :( zwaze się jutro na czczo przed śniadaniem bo aż mnie to wkurza normalnie.. Fakt ze nie wymiotywalam ani razu i przy in vitro to jednak konska dawkę hormonów przyjęłam ale jakoś mnie to nie pociesza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 19:38

Mmiśka, kanapa, diversik89, MrsKiss, Gabriella, XKamaCX lubią tę wiadomość

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion my od dawna Mamy wybrane imiona dla dzieci akurat w 100% sie na nie zgadzamy Co prawda dla corki ja wole inna kolejnosc dwoch imion a maz inna ale poszlismy na kompromis :)

U nas bedzie albo Felicity Gwendoline (po mojej I meza babci) albo George Felix (po meza I moim dziadku)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 19:45

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Majka27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie Piotruś 😍właśnie wracamy z usg ,mamy już 9 cm i ładnie rosniemy ;)

Mmiśka, kalade, Toonney, kanapa, diversik89, MrsKiss, blue_eyed_girl, Gabriella, XKamaCX lubią tę wiadomość

9nzdxc3.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ