X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszym synem nie bylo problemu z imieniem odrazu oboje ze Michał . A teraz mi sie podoba Bartek , Antoni , ostatecznie Pawel . Mężowi kategorycznie żadne a swoich propozycji nie podał , drazni sie ze mna ze i tak on pojedzie do urzędu 😂

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które czują już ruchy teraz, albo widzą z wcześniejszych ciąż jakie to uczucie - jak to opiszecie? Początek ruchów? :D

Ja zaczynam mieć uczucie jakby mój brzuch zaczynał żyć własnym życiem. W dziwnych miejscach mi to zabulgocze, to zawibruje, to ciut zaboli? Jakoś tak inaczej niż zwykle, ale nie nazwałabym tego na pewno ruchami :D. Czy to się tak zaczyna, czy prędzej macica świruje?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Dziewczyny które czują już ruchy teraz, albo widzą z wcześniejszych ciąż jakie to uczucie - jak to opiszecie? Początek ruchów? :D

Ja zaczynam mieć uczucie jakby mój brzuch zaczynał żyć własnym życiem. W dziwnych miejscach mi to zabulgocze, to zawibruje, to ciut zaboli? Jakoś tak inaczej niż zwykle, ale nie nazwałabym tego na pewno ruchami :D. Czy to się tak zaczyna, czy prędzej macica świruje?
    Na poczatku czulam jakby mi.ryba plywala takie laskotanie a teraz ciut mocniej czuje jak sie przesuwa:p w tej ciazy czuje mocniej te ruchy

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podczątku to takie smyranie, jakby Ci rybka ocierała się o brzuch. Później już takie delikatne stuknięcia. :) A później to już "matka skopię Ci wszystkie wnętrzności". :D

Justa29 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, też miałam wrażenie takiej rybki w brzuchu, jakby coś delikatnie łaskotało od środa ale nie wiadomo co to :P oh, już się nie mogę doczekać tego uczucia :D
    Ja mam wybrane imię dla dziewczynki, mąż wybrał dla pierwszej córki więc teraz nic nie mówi na mój wybór :P jak się okaże, że to jednak chłopiec to będzie główkowanie :P
    Trochę się też boję reakcji rodziny na to moje dziewczyńskie wybrane imię, bo jest no... bardziej oryginalne niż imię pierwszej córki :P ale zobaczymy. Ja jak się z mężem staraliśmy teraz to ciągle mu mówiłam ze robimy R (tu to moje wybrane imię), okaże się na ile się mnie słucha ten mój chłop :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Ale mi brzuch wybiło, muszę już nosić spodnie ciężarówki, wyglądam jak koleżanka w 6 miesiącu.
    Znów zaczęły się u mnie bóle brzucha jak na okres... mam nadzieję to przez rozciąganie macicy.

My z mężem mamy całkowicie inne gusta jeśli chodzi o imiona, więc będzie ciężko :(
    My też mieliśmy zupełnie inne gusta, ale wybraliśmy imiona już dawno, a to dzięki sposobie wyorobowanemu przez moich rodziców. Każdy z nas zrobił listę 6 imion, które mu się podobają. I później po kolei wykreslalismy po jednym z kazdej listy te, ktore nam sie nie podobaja, na zasadzie: "jak Ty wykreslisz to imię, to ja wykresle to". Jak już zostały dwa imiona na końcu to bez problemu doszliśmy do porozumienia:)
    Tak, więc u nas będzie Tomasz albo Pola :)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazowych tez juz chodze dlatego ze dzinsy ktore mam sa wysokie i mnie uciskaja a jak mam kupowac nowe to kupilam niskie z taka waska gumka. Byly tylko xl i wzielam ale teraz zaluje ze wychodzi na to ze L na mnie by pasowala.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    My też mieliśmy zupełnie inne gusta, ale wybraliśmy imiona już dawno, a to dzięki sposobie wyorobowanemu przez moich rodziców. Każdy z nas zrobił listę 6 imion, które mu się podobają. I później po kolei wykreslalismy po jednym z kazdej listy te, ktore nam sie nie podobaja, na zasadzie: "jak Ty wykreslisz to imię, to ja wykresle to". Jak już zostały dwa imiona na końcu to bez problemu doszliśmy do porozumienia:)
    no to z moich imion mąż wykreślił wszystkie, bo jak to stwierdził ,,nie da cygańskiego imienia córce" haha, z męskimi jest już lepiej.

A czujecie już tą "rybkę" ? Nie umiem się doczekać tego uczucia.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już oprócz rybki są stuknięcia. ;) Ale w pierwszej ciąży gdzieś około 16 tyg. czułam. Tylko wtedy miałam łożysko na przedniej ścianie, więc amortyzowało odczucia, a teraz jest na tylnej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 15:43

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

Delikatne musniecia motyla. I wydaje mi sie ze juz od jakiegos czasu to czuje. W pierwszej ciazy tez wczesnie czulam ruchy to teraz moge wczesniej czuc

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to nic a nic nie czuję. Nawet nie to, że się zastanawiam czy to kiszki czy dzidziuś, tylko po prostu NIC :) Ale lekarz mi ostatnio powiedział, że mam bardzo dużą macicę, może dlatego, dzidzia ma dużo miejsca to nie wali w ścianki.

My od wielu lat mieliśmy wybrane Jaś i Marysia. Wiemy, że będzie chłopak, ale niestety dookoła same Jaśki i nie wiemy co z tym zrobić :( Nie możemy znaleźć innego wspólnego imienia :(

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kurcze, ja to nic a nic nie czuję. Nawet nie to, że się zastanawiam czy to kiszki czy dzidziuś, tylko po prostu NIC :) Ale lekarz mi ostatnio powiedział, że mam bardzo dużą macicę, może dlatego, dzidzia ma dużo miejsca to nie wali w ścianki.

My od wielu lat mieliśmy wybrane Jaś i Marysia. Wiemy, że będzie chłopak, ale niestety dookoła same Jaśki i nie wiemy co z tym zrobić :( Nie możemy znaleźć innego wspólnego imienia :(
    A ja właśnie też coś czasami czuje, ale nie wiem czy to jelita czy dzidzia 🤣

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

To prawda Jan jest bardzo popularne. Mi znowu te imiona na topie soe nie podobaja. Dla chlopca nie wiem ale dla dziewczynki zawszemarzyla mi sie Wiktoria.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Marysia piękne imie tez bym tak nazwala corcie ale raczej mi juz nie bedzie dane :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wasze dzieci są ułożone w macicy?
    Ja mam na tylnej ścianie wysoko i czasem wydaje mi się, że czuję już ruchy ale może to jeszcze jelita :-P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Mój mąż odrzucił wszystkie moje propozycje :p więc dałam mu wydrukowaną listę ponad 300 imion, łaskawie nie wykreślił 4 😂 no i nasza córcia ma jedno z tych imion. Ostatnio wybieraliśmy na mniej niż miesiąc przed porodem więc teraz to raczej też za szybko o tym myśleć nie będziemy

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Mój mąż odrzucił wszystkie moje propozycje :p więc dałam mu wydrukowaną listę ponad 300 imion, łaskawie nie wykreślił 4 😂 no i nasza córcia ma jedno z tych imion. Ostatnio wybieraliśmy na mniej niż miesiąc przed porodem więc teraz to raczej też za szybko o tym myśleć nie będziemy
    Hahaha ah Ci mężczyźni 🤣 to chyba tylko u mnie tak gładko poszlo 🤣

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) wszystko super :) doktor mówi ze nie ma się do czego doczepic :) dzidzia pomachala mi na usg :) jak zwykle nie zapamietalam rozmiarów.. Gapa ze mnie. Ale ja totalnie nie mam pamięci do liczb 🤷‍♀️ mam przyjść za trzy tygodnie z morfologia i przebadanym moczem i będziemy umawiać polowkowe 😃

My będziemy mieć Marcelinke albo... I tu jest zadyma 😂 mąż się oparł na Janusza i koniec kropka a ja totalnie nie chce sie na to zgodzić.. Podoba mi się Józek :)

Zmartwilam się ze tyle już przybrałam na wadze :( muszę się więcej ruszać i mniej jeść.. W dzień pierwszego zastrzyku do in vitro ważyłam 54 kg a dzisiaj w butach i po całodziennym jedzeniu waga pokazała 60 kg :( zwaze się jutro na czczo przed śniadaniem bo aż mnie to wkurza normalnie.. Fakt ze nie wymiotywalam ani razu i przy in vitro to jednak konska dawkę hormonów przyjęłam ale jakoś mnie to nie pociesza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 19:38

Mmiśka, kanapa, diversik89, MrsKiss, Gabriella, XKamaCX lubią tę wiadomość

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion my od dawna Mamy wybrane imiona dla dzieci akurat w 100% sie na nie zgadzamy Co prawda dla corki ja wole inna kolejnosc dwoch imion a maz inna ale poszlismy na kompromis :)

U nas bedzie albo Felicity Gwendoline (po mojej I meza babci) albo George Felix (po meza I moim dziadku)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 19:45

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Majka27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie Piotruś 😍właśnie wracamy z usg ,mamy już 9 cm i ładnie rosniemy ;)

Mmiśka, kalade, Toonney, kanapa, diversik89, MrsKiss, blue_eyed_girl, Gabriella, XKamaCX lubią tę wiadomość

9nzdxc3.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ