Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinye wrote:Tak z ciekawości zapytam, jakie badania krwi już macie za sobą czy wszystko robicie za jednym zamachem? Ja co wizytę dostaję kolejne badania. Narazie mam grupę krwi, anty HBS, VDRL, HIV, HCV, toksoplazmoza. Dopiero teraz dostałam skierowanie na ogólną morfologię.
-
nick nieaktualnyToonney wrote:Tez mnie to dziwi ale ja serio uwazam ze to nieumiejetnosc osoby robiacej usg a nie mojego dziecka bo lekarz od nawykowych poronien nigdy tak dlugo nie szukala dziecka nawet w 6tc na duzo starszym sprzecie
-
nick nieaktualnykalade wrote:A u mnie od rana znowu brunatne plemienie ze skrzepami. Już nie wiem o co chodzi:(
Wizytę u lekarza prowadzącego mam dopiero jutro, ale mam dzwonić po 10:30, może mnie wcisnie gdzieś dzisiaj... -
kalade wrote:A u mnie od rana znowu brunatne plemienie ze skrzepami. Już nie wiem o co chodzi:(
Wizytę u lekarza prowadzącego mam dopiero jutro, ale mam dzwonić po 10:30, może mnie wcisnie gdzieś dzisiaj... -
Toonney, coś nie tak z tym lekarzem. Wiadomo, że dziecko nie układa się tak jak sobie lekarz wymyśli, tylko wierci się, fika i ucieka. Lekarz ma obowiązek badać tak długo aż wszystko zbada. Koleżanki nie raz miały 40 minut przerwy na spacer i od nowa badanie - lekarz mówił, że bez wszystkich parametrów ich nie wypuści - wiec walcz o swoje. Co to za badanie gdzie nie zmierzył NT i nie wiadomo czy kość nosowa obecna, to podstawa tego badania. Ja sama miałam część przez brzuch a cześć przez pochwę, bo nie mógł wszystkiego dojrzeć, dziecko nie współpracowało. Ale badał aż zbadał i pomierzył po kilka razy.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Mmiśka wrote:Kalade mi lekarz mowil ze z kazdym plamieniem mam prawo jechac do szpitala na usg , daleko masz jakis szpital ? Mozw podjedź dla swojego spokoju
-
kalade wrote:Nie tak daleko, ale spróbuje dodzwonić się do lekarki, może mnie przyjmie. Brzuch mnie jeszcze tak kluje i pobolewa. Ale teraz już znowu nie widać plemienia:/
Nie wiem moze ty przywyklas do plamien ale ja byla bym na pewno juz u jakiegos gina na kontroli.
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry ja byłam wczoraj na usg, wszystkie parametry w normie, jak to powiedziała pani doktor "bardzo ładny dzidziuś". Dziś jeszcze pobrałam krew do pappa, ale jak dla mnie to już formalność Jestem w tej ciąży zdecydowanie spokojniejsza. No iii... jak na tą chwilę to w brzuchu mieszka dziewczynka Tak jak z mężem myśleliśmy;)
Gabriella, White Innocent, karolkowa, kanapa, XKamaCX, diversik89 lubią tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Nie wiem moze ty przywyklas do plamien ale ja byla bym na pewno juz u jakiegos gina na kontroli.
-
kalade wrote:Nie przytulam, ale jak mam jechać nie wiadomo gdzie do bylejakiego lekarza albo szpitala to wolałam poczekać godzinę i dodzwonić się do mojej lekarki. I tak nic by już to nie zmieniło. Właśnie jadę już do kliniki
kalade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z dzidzia wszystko oki, a plemienia mogą być dlatego, że łożysko jest bardzo nisko zlokalizowane i każdy skurcz macicy może to powodować. Trzeba czekać aż łożysko się podniesie
Gabriella, pingwinkowa, kanapa, diversik89 lubią tę wiadomość
-
kalade wrote:Z dzidzia wszystko oki, a plemienia mogą być dlatego, że łożysko jest bardzo nisko zlokalizowane i każdy skurcz macicy może to powodować. Trzeba czekać aż łożysko się podniesie
kalade lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Z dzidzia wszystko oki, a plemienia mogą być dlatego, że łożysko jest bardzo nisko zlokalizowane i każdy skurcz macicy może to powodować. Trzeba czekać aż łożysko się podniesie
Uff cieszę się, że wszystko dobrze. Ja mam paranoję i za każdym razem jak się podcieram to serce w gardle. Bierzesz magnez w dużej dawce? Jeśli nie to koniecznie. Macica to w końcu mięsień. Jak tylko trochę odpuszczę branie magnezu to mam bóle jak na okres.
Byłam dzisiaj zbadać glukozę po obciążeniu bo niestety wynik glukozy na czczo nie spodobał się lekarzowi. Badanie jest w ciąży sto razy gorsze niż jak w niej nie byłam. Na szczęście obyło się bez wymiotów 😅
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku