Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też myślałam o dostawnym łóżeczku. Mieszkamy w piętrowym domu i zastanawiam się jak to rozwiązać. Nie chciałabym małego zostawiać samego u góry w sypialni, kiedy będę robić coś na dole. Poza tym mamy dwa koty i nie wiem jak zareagują na nowego członka rodziny. Zastanawiałam się nad koszem mojżesza na dół lub czymś takim jak to łóżeczko/krzesełko z chicco "baby hug 4in1"
Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 12:13
-
Ja mam dom i pokoje na poddaszu i u góry jak maluch był mały to łóżeczko miał w naszej sypialni ale spał z nami tylko w nocy a na dole w salonie spał w wózku.U mie te rozwiązanie sprawdziło się przy dwójce dzieci i teraz też zrobię tak samo.
-
Niby dostawka to kwestia 6 miesięcy ale pomysl ile te 6 miesiecy ma tygodni, ile ma dni .... Ja przy pierwszym nie mialam ale ile sie nachodzilam do lozeczka i spowrotem to mije. Teraz tez sie nad tym gleboko zastanawiam bo to duzl ulatwia. Tym bardziej ze syn zemna spi ...
-
blue_eyed_girl wrote:Ja też myślałam o dostawnym łóżeczku. Mieszkamy w piętrowym domu i zastanawiam się jak to rozwiązać. Nie chciałabym małego zostawiać samego u góry w sypialni, kiedy będę robić coś na dole. Poza tym mamy dwa koty i nie wiem jak zareagują na nowego członka rodziny. Zastanawiałam się nad koszem mojżesza na dół lub czymś takim jak to łóżeczko/krzesełko z chicco "baby hug 4in1"
Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Moj maluch w dzień przez jakieś 2 miesiące spał po prostu na kanapie w salonie, ale potem już w łóżeczku w swoim pokoju na gorze, a ja spędzałam czas na dole. Zreszta na wieczorny sen był kładziony jakieś 3 godziny wcześniej niż my się kładliśmy, wiec tez był sam w pokoju, tylko, ze w naszej sypialni. Rozwiązaniem najprostszym w takiej sytuacji jest videoniania
Justa29 wrote:Też się zaczęłam zastanawiać nad dostawka bo sobie dziewczyny chwalicie. O zaletach wspominacie A z wad co możecie wymienić? Oprócz tego że jest to rozwiązanie tymczasowe na około 6 miesięcy.
6 miesięcy to w przypadku drobniutkiego dziecka Moj był duży i jak miał 3 miesiące, to zaczęliśmy się zastanawiać na co zamienić kołyskę. -
Moj tez byl duzy ale do 5 miesiecy na samo spanie nocne dało rade :p ale w dzien byl w normalnym lozeczku
Dla mnie te 5 miesiecy gdy nie musialam wstawać w nocy tylko sięgnąć obok to bylo wybawienie , moj kregoslup i brzuch po cięciu tez na tym skorzystalynowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze tak informacyjnie Wam powiem że wczoraj lekarz powiedział mi że w ciąży można zażywać dwie tabletki na dzień od bólu głowy, np. paracetamol lub apap także nie meczcie się gdy boli Was głowa doktor powiedział że dla dziecka o wiele gorsze jest gdy my się męczymy niż ta tabletka03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Dziewczyny 31.10 miałam kontrole z ZUS!!!! Nie było mnie w domu, dzisiaj przyszło pismo🙁 byłam w tem dzień w sklepie, ośrodku i aptece. I pech chciał, ze wyrzuciłam paragony😭 ale akcja, zestresowałam się mega...ale udało mi się załatwić duplikat paragonu w aptece. Brałam leki na receptę wiec nie było problemu😬 mogło tez być tak, ze byłam w domu, ale domofon się coś psuje😕 mąż naprawia domofon i ma sprawdzić na kamerach o której przyszli😕 mam zwolnienie przy którym można chodzić. Czy w tym wypadku muszę ciagle siedzieć w domu?🙁 nie chciałam tak szybko iść na zwolnienie, ale lekarz sam mnie wysłał ze względu na plamienia i krwiaka😕 teraz wiadomo, ze już nie wrócę do pracy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 16:20
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Misia90 wrote:Dziewczyny 31.10 miałam kontrole z ZUS!!!! Nie było mnie w domu, dzisiaj przyszło pismo🙁 byłam w tem dzień w sklepie, ośrodku i aptece. I pech chciał, ze wyrzuciłam paragony😭 ale akcja, zestresowałam się mega...ale udało mi się załatwić duplikat paragonu w aptece. Brałam leki na receptę wiec nie było problemu😬 mogło tez być tak, ze byłam w domu, ale domofon się coś psuje😕 mąż naprawia domofon i ma sprawdzić na kamerach o której przyszli😕 mam zwolnienie przy którym można chodzić. Czy w tym wypadku muszę ciagle siedzieć w domu?🙁 nie chciałam tak szybko iść na zwolnienie, ale lekarz sam mnie wysłał ze względu na plamienia i krwiaka😕 teraz wiadomo, ze już nie wrócę do pracy...
-
Wydaje mi się że wszystko jest do wytłumaczenia. Możesz wziąć zaświadczenie od lekarza że w ciąży powinnaś się powstrzymać od pracy z uwagi na jej charakter (np nie możesz dźwigać czy siedzieć tyle godzin -to już zależy gdzie pracujesz) ale wskazane jest np krótkie spacery czy coś takiego i wtedy zawsze się wytłumaczysz że na czas gdy byli to może byłaś na spacerze a w tych i w tych godzinach byłaś właśnie u lekarza i w aptece (bo oni zazwyczaj przychodzą dwa razy). Ja mam w ogóle podany inny adres niz mieszkam bo lekarz wpisał mi msc zameldowania a przeprowadziłam się miesiąc temu. Ale bez przesady. Nie stresuj siebie i dzidziusia na zapas. Wszytsko jest do wytłumaczenia. To L4 to nie Twoje widzimisię.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Cześć dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć, ponieważ byłam również na takim forum i nadal jestem - majoweczki 2016 aktualnie jestem w 18 tygodniu ciąży, to moja druga ciąża. Trochę się o nią staraliśmy,na początku rokowania były niepewne, ale teraz ponoć jest juz ok. Termin porodu według pierwszego badania genetycznego to 8 kwietnia, według aplikacji 9 a według ich obliczeń 10 kontynuując temat dostawki, tez się nad tym zastanawiałam tylko ze nie mamy póki co ramy łóżka, wiec początek będzie w koszu Mojżesza przy materacu moim. Na dole w salonie będzie stał na stałe stelaż do kosza i tam będzie spala ( na 90% ona ) w dzień, jak wyrośnie to chyba w łóżeczku niedaleko naszego materaca, ale to się okaże. Myślę że ten kosz to fajna sprawa bo będę mogła wszędzie bez problemu ja zabierać nawet podczas zabawy ze starszą córeczką
MrsKiss, Mmiśka, Justa29 lubią tę wiadomość
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Misia90 wrote:Dziewczyny 31.10 miałam kontrole z ZUS!!!! Nie było mnie w domu, dzisiaj przyszło pismo🙁 byłam w tem dzień w sklepie, ośrodku i aptece. I pech chciał, ze wyrzuciłam paragony😭 ale akcja, zestresowałam się mega...ale udało mi się załatwić duplikat paragonu w aptece. Brałam leki na receptę wiec nie było problemu😬 mogło tez być tak, ze byłam w domu, ale domofon się coś psuje😕 mąż naprawia domofon i ma sprawdzić na kamerach o której przyszli😕 mam zwolnienie przy którym można chodzić. Czy w tym wypadku muszę ciagle siedzieć w domu?🙁 nie chciałam tak szybko iść na zwolnienie, ale lekarz sam mnie wysłał ze względu na plamienia i krwiaka😕 teraz wiadomo, ze już nie wrócę do pracy...
Czyli to się naprawdę zdarza... a pracujesz na etacie czy prowadzisz działalność? Kontrola kobiet w ciąży jest strasznie bez sensu, wiadomo, ze to nie jest standardowe zwolnienie lekarskie. Mnie w pierwszej ciąży bolał np. tyłek i kość ogonowa od siedzenia 8 godzin przy biurku i siła rzeczy wolałam iść na krótki spacer po okolicy niż... siedzieć w domu przed tv. Mam nadzieje, ze uda Ci się to jakoś wyjaśnić.
-
Szpilkka wrote:No niestety ogolnie l4 = zwolnienie = chorobowe a jak jestes chora to nie waznie czy to chodzace czy lezace. Masz byc w domu. Dobrze ze masz ten paragon ale jak bylas w przychodni to najlepiej tam niech wypisza ci jakies zaswiadczenie ze bylas. Kurcze obys nie miala problemow. Moja znajoma tez nie byla w domu i mimo wytlumaczenia zatrzymali jej wyplaty l4.
Hmm a na jakiej podstawie jej zatrzymali? Przecież zgodnie z przepisami nawet chory ma prawo wyjść do lekarza, apteki czy kupić sobie chleb. Dla mnie u kobiet w ciąży naturalny jest nawet spacer koło domu, żeby się dotlenić. Słyszałam, że w ogóle kobieta ma prawo nie otwierać w domu obcym - kiedy jest sama, w końcu nie wie kto puka czy dzwoni. Ja jak jestem z dzieckiem nigdy nie otwieram obcym, bałabym się.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
eMZetka wrote:Hmm a na jakiej podstawie jej zatrzymali? Przecież zgodnie z przepisami nawet chory ma prawo wyjść do lekarza, apteki czy kupić sobie chleb. Dla mnie u kobiet w ciąży naturalny jest nawet spacer koło domu, żeby się dotlenić. Słyszałam, że w ogóle kobieta ma prawo nie otwierać w domu obcym - kiedy jest sama, w końcu nie wie kto puka czy dzwoni. Ja jak jestem z dzieckiem nigdy nie otwieram obcym, bałabym się.
-
Sesil wrote:Dziewczyny jeszcze tak informacyjnie Wam powiem że wczoraj lekarz powiedział mi że w ciąży można zażywać dwie tabletki na dzień od bólu głowy, np. paracetamol lub apap także nie meczcie się gdy boli Was głowa doktor powiedział że dla dziecka o wiele gorsze jest gdy my się męczymy niż ta tabletka
Nawet nie dwie tabletki a normalną dawkę taką jak dla osób "nie w ciąży", czyli 4 mg paracetamolu na dobę ważne jest żeby nie brać ibuprofenu. -
Gdzieś słyszałam, ze po jednej wizycie, na której nas nie zastaną nie bardzo mają podstawy do jakis poważniejszych działań, ze zazwyczaj zostawiają jakaś wiadomość i przychodzą drugi raz. Kiedy dwa razy nie zastaną idzie pismo, ale nie wiem czy to prawda. Ja zamierzam isc dopiero po Nowym Roku, a ZUS mnie przejmie w 8 miesiącu wiec chyba jakby mieli przyjąć to przed samym porodem2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny