Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę zrobić przegląd garderoby, może jeszcze znajdę coś luźnego😃 wybiorę się jutro do HM po jakieś koszulki ale wieczorem żeby mnie ZUS nie ścigał😂
Moja szwagierka ma wózek Stokke 3w1 albo 2w1, niezniszczony po jednym dziecku🙂 chyba odkupimy (a fotelik do auta nowy),
pamietam, ze był drogi bo szwagier walczył chyba z 2 tygodnie żeby namówić ją na coś innego😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 19:19
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
ElenaM wrote:Któraś z dziewczyn pisała o wózku bebetto Luca. My dziś go oglądalismy i też nam się bardzo spodobal ale bardziej skłonni jesteśmy do bebetto holand bo jest praktycznie identycxny tylko dół gondoli jest plastikowy a dla mnie to bardziej praktyczne bo wszędzie moge postawić. Jest tak duży wybór że my w drugim sklepie to już nie umieliśmy zdecydować. Jeszcze coletto florino się nam podobał bo koleżanka mi podpowiedziała że jak ja mam termin na kwiecień to w zimę dziecko jeszcze będzie leżące a już może się w tych wszystkich kocykach itd nie mieścić w gondoli do bebetto bo jest krótsza niż np w coletto
-
nick nieaktualnyCo do ubrań to ja kupiłam jedne jeansy na zalando a drugie w Lidlu. Zakładam do nich luzniejsze bluzki i sweterki. Chodzę też w luźniejszych sukienkach. Narazie się mieszczę. Zamierzam tak do końca stycznia pracować i liczę na to, że będę się dalej mieścić w moje sukienki.
-
Mmiśka - u mnie objawia się ogólnie strasznie delikatnym brzuchem jak śpię mąż nie może ręki trzymać na kołdrze na moim brzuchu bo czuje ból, spodnie i reszta też muszą być trochę niżej bo mnie boli, przelewa się w jelitach, reagują bólem na potrawy, po których innym się nic nie dzieje, potrafiłam być 5 razy jednego dnia w toalecie, mieć napady bólów brzucha dość mocnych przy wypróżnianiu, mdłości, wzdęcia, gazy, odbijanie częste.
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Jitka wrote:Mmiśka - u mnie objawia się ogólnie strasznie delikatnym brzuchem jak śpię mąż nie może ręki trzymać na kołdrze na moim brzuchu bo czuje ból, spodnie i reszta też muszą być trochę niżej bo mnie boli, przelewa się w jelitach, reagują bólem na potrawy, po których innym się nic nie dzieje, potrafiłam być 5 razy jednego dnia w toalecie, mieć napady bólów brzucha dość mocnych przy wypróżnianiu, mdłości, wzdęcia, gazy, odbijanie częste.
-
Jitka wrote:Mmiśka - u mnie objawia się ogólnie strasznie delikatnym brzuchem jak śpię mąż nie może ręki trzymać na kołdrze na moim brzuchu bo czuje ból, spodnie i reszta też muszą być trochę niżej bo mnie boli, przelewa się w jelitach, reagują bólem na potrawy, po których innym się nic nie dzieje, potrafiłam być 5 razy jednego dnia w toalecie, mieć napady bólów brzucha dość mocnych przy wypróżnianiu, mdłości, wzdęcia, gazy, odbijanie częste.
Nie masz przypadkiem jakieś alergii/nietolerancji pokarmowej? Typu gluten, laktoza, jajka?
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Witam sie po dluzszej przerwie po wczorajszej wizycie stwierdzam, ze moje dzieciatko to kluska w porownaniu do pierworodnej na tym etapie, ma prawie 2x wiekszy brzuszek 🙈 no i prawdopodobnie bedzie chlopczyk 😍 to by moze wyjasnialo ten bojler 😂😂 29.11. mam polowkowe wiec sie okaze czy sie potwierdzi, choc lekarz stwierdzil ze na tym etapie nie powinno sie juz nic zmienic
Dostalam skierowanie na krzywa na 25tc, a wypada mi to akurat na okres swiateczny (26.12.-02.01.) To znaczy ze nie moge sie obzerac na swieta ?
Co do ciuchow, ja w pierwszej ciazy kupowalam wszystko w h&m, co prawda nie bylo tego duzo bo w wiekszosc moich rzeczy jeszcze pasowalam, ale wzielam wtedy 2x spodni, kilka podkoszulkow na ramiaczkach, biustonosze do karmienia, jakas bluzke z gumeczkami po bokach i, ze 2 koszule na jakas okazje lub cieple dni
W sumie teraz potrzebuje tylko dokupic jeszcze jedna pare spodni bo mi sie przez koncowke ciazy rozciagnely i teraz mi wisza 😅 a tak to mam spokoj
Edit: legginsy w sumie nosilam normalne co zawsze (tez z h&m i charles vögele), nie kupowalam specjalnie ciazawych - co prawda mama mi sprezenzowala lecz i tak byly jakies za luzne, nawet w koncowce ciazy 😅 ale po porodzie bylo wodac efekt noszenia zwyklych - rozciagly sie i teraz wisza 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 10:13
-
Ja w sumie pokorzystałam z gondoli, bo Synek zaczął sam siadać z czworaków dopiero na 9.5 msc. Wiec się wyjeździł naprawdę długo.
Mnie sutki bolą bardzo, są mega wrażliwe i każdy dotyk sprawia mi ból, a jeszcze jak Synek się tuli czy ociera to jest w ogóle masakra W ogóle piersi mam jakieś duże, jak przy KP, kiedy były pełne mleka.
Ciuchy mam chyba jak większość: H&M plus Lidl. Ale bardzo nie lubię tych dżinsów z Lidla.
Połówkowe mam już w środę, czyżbym rozpoczynała serię?Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
No to jestem po wizycie. Nasze dziecko pozostało dziewczynką. Wszystko wygląda podobno książkowo. Przez to, że jestem bardzo szczupła to pani doktor mówiła, że widać wszystko jak na dłoni. Wagowo Mała jest ciut mniejsza ale podobno za to długa (ma po kim, ja 175 a mąż 190cm🙈😅). Fajnie, chyba można zacząć kompletować wyprawkę dla dziewczynki.
Aaaa i oczywiście na moje odczuwanie ruchów powiedziała, że się obawia że to za wcześnie... że gdzieś za 2 tygodnie. 😅kanapa, White Innocent, Gabriella lubią tę wiadomość
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
eMZetka wrote:Ja w sumie pokorzystałam z gondoli, bo Synek zaczął sam siadać z czworaków dopiero na 9.5 msc. Wiec się wyjeździł naprawdę długo.
Mnie sutki bolą bardzo, są mega wrażliwe i każdy dotyk sprawia mi ból, a jeszcze jak Synek się tuli czy ociera to jest w ogóle masakra W ogóle piersi mam jakieś duże, jak przy KP, kiedy były pełne mleka.
Ciuchy mam chyba jak większość: H&M plus Lidl. Ale bardzo nie lubię tych dżinsów z Lidla.
Połówkowe mam już w środę, czyżbym rozpoczynała serię?
U mnie córka samodzielnie zaczęła siadać też koło 9,5-10 mc, ale sporo wcześniej w gondoli dźwigała się za boki i już się nie dało spokojnie jeździć.
Ja mam dzień później wizytę na nfz i to już będą widełki połówkowego. Pewnie zrobi USG, ale na tym badziewiastym sprzęcie co ma to nie wiem czy cokolwiek da się stwierdzić oprócz tego, że dziecko jest Właściwe połówkowe będę miała we wtorek 19-go. -
juna wrote:No to jestem po wizycie. Nasze dziecko pozostało dziewczynką. Wszystko wygląda podobno książkowo. Przez to, że jestem bardzo szczupła to pani doktor mówiła, że widać wszystko jak na dłoni. Wagowo Mała jest ciut mniejsza ale podobno za to długa (ma po kim, ja 175 a mąż 190cm🙈😅). Fajnie, chyba można zacząć kompletować wyprawkę dla dziewczynki.
Aaaa i oczywiście na moje odczuwanie ruchów powiedziała, że się obawia że to za wcześnie... że gdzieś za 2 tygodnie. 😅
Super:)
Z tymi ruchami to nie wiem czemu niektórzy lekarze upierają się, że za wcześnie. Z córką czułam na początku 17-go tygodnia i jestem absolutnie pewna, że to już były ruchy. A jeszcze jak jesteś szczuplutka to też przecież "ułatwia" odczuwanie. -
Cześć dziewczyny,czy można do Was dołączyć?
Wstępnie, tp mam na 15.04.2020
Dzisiaj lekarz mówił, że raczej będzie dziewczynka, ale ostatnio że raczej chłopczyk, czyli nadal nic nie wiem
Miałam też dzisiaj pobieraną cytologię, no i trochę plamię, i teraz robię sobie wyrzuty, że może nie powinnam się zgodzić na pobranie.
Pozdrawiam wszystkie!Gabriella, kanapa lubią tę wiadomość
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Okebu wrote:Cześć dziewczyny,czy można do Was dołączyć?
Wstępnie, tp mam na 15.04.2020
Dzisiaj lekarz mówił, że raczej będzie dziewczynka, ale ostatnio że raczej chłopczyk, czyli nadal nic nie wiem
Miałam też dzisiaj pobieraną cytologię, no i trochę plamię, i teraz robię sobie wyrzuty, że może nie powinnam się zgodzić na pobranie.
Pozdrawiam wszystkie!
Witaj Okebu.
W ciąży trzeba mieć aktualną cytologię (robioną w trakcie ciąży), więc jeśli nie miałaś zrobionej na początku to i tak Cie to czekało. Ja miałam robioną 3 m-ce przed zajściem w ciążę i też będę miała niedługo powtarzaną. A plamienia po pobraniu się zdarzają, normalna sprawa czy w ciąży, czy poza ciążą, także myślę, że nie masz powodu do zmartwień.Okebu lubi tę wiadomość
-
Moj zaczął siadać jak miał 8 miesięcy, ale w spacerowce jeździł już jak miał 6,5 - spacerówka była rozkładana na płasko lub prawie na płasko
Ja połówkowe pewnie dopiero jakoś w połowie grudnia będę miała, jakiś 21 tydzień, tak mi wizyta tez akurat wypadnie na razie odliczam do 14 listopada nic nie daje o sobie znać ten mały grzydylek, wiec bardzo chce sprawdzić czy wszystko ok