Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja szlam w pierwszej ciazy na glukoze to szlam tak wystraszona ze hej, ale to wina tych wszystkich mam ktore mnie wystraszyly jaka to glukoza okropna. Poszlam z proszkiem i cytryna. Pani pielegniarka rozrobila w goracej wodzie i zamiast wypic na raz , musialam po lyczku. I powiem szczerze ze z przyjemnoscia ja pilam. Ja uwielbiam slodkie. O wiele gorzej bylo mi wysiedziec bez jedzenia.
-
Ja będę robiła krzywą jakoś za 2 tygodnie. Już kiedyś robiłam ale wtedy nie byłam w ciąży. Glukozę miałam tą najzwyklejszą i pamiętam że mi smakowała. Potem bardzo kręciło mi się w głowie. Siedziałam z zamkniętymi oczami i było ok. Same cukry miałam wręcz idealne. Dodatkowo badałam insulinę i tu powychodziły cyrki. Jestem nastawiona że teraz wyjdzie mi cukrzyca. Ale najbardziej boję się głodu. Wcześniej mogłam nie jeść pół dnia a teraz nie wytrzymam pół godziny bez jedzenia.
Tak samo boję się pragnienia. Ostatnio tak strasznie chce mi się pić że aż robi mi się słabo. Nie wiem jak to wytrzymam.
Boję się jeszcze jednej rzeczy. W domu na czczo pokazuje mi glukozę 100. W laboratorium jak zobaczą 100 to mimo wszystko zrobią mi badanie czy w takim przypadku odstępuje się od podania glukozy?24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Ja pierwsza glukozę przeszłam strasznie. Samo picie to tam guzik ale kilka godz po wypiciu po prostu zasłabłam w sklepie. Tym razem byłam przygotowana i kupiłam cytrynowa- mi smakowała. A poznałam na glukozie inna ciężarówkę i dwie godziny przegadalysmy więc w ogóle nie czułam ani upływu czasu ani złego samopoczucia. Dopiero po śniadanku w domu mnie zmuliło ale jednak dużo mniej no i słabo mi nie było jak poprzednim razem. Więc nie wiem od czego to zależyJa:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
nick nieaktualny
-
Ja obie glukozy przeszłam całkiem ok. Teraz ciut niedobrze mi się zrobiło po godzinie, ale w przychodni był tłum ludzi i strasznie duszno i to raczej dlatego, niż przez samą glukozę. Picie tego też nie sprawiło mi probelmu, mimo, że miałam tą standardową bez żadnej cytryny.
A wynik na glukometrze miałam nawet trochę poniżej normy, w pierwszej ciąży z resztą też tak miałam. -
summer..86 wrote:To jakie normy są obecnie wiążące dla ciężarnych ?
Wyszły mi ketony w moczu, pewnie przez to że kolacje zjadłam wczoraj przed 18.00 - bo jakoś nigdy ich nie miałam
No chyba,że mam cukrzycę ?-moje wyniki 84/141/133
Lecieć do rodzinnego ?
Po czym stwierdzasz, że masz cukrzycę? Ja miałam bardzo podobne wyniki i wszystko jest w odpowiednim przedziale jaki laboratorium mi wystosowało. 2 lekarzy (prowadzący i z lux med) widziało wyniki i powiedzialo, że cukrzycy nie ma . -
nick nieaktualnyPaatka wrote:Po czym stwierdzasz, że masz cukrzycę? Ja miałam bardzo podobne wyniki i wszystko jest w odpowiednim przedziale jaki laboratorium mi wystosowało. 2 lekarzy (prowadzący i z lux med) widziało wyniki i powiedzialo, że cukrzycy nie ma .
Paatka nie stwierdzam,wydaje mi się,że ta druga norma jest do 180 ..ale tyle sprzecznych informacji przeczytałam w necie,że próbuję się upewnić.
I wcale nie chce jej mieć, bo ja bez słodyczy i z kontrolą diety ..to się nie mieści w głowie
W takim wypadku chyba poczekam spokojnie tydzień do umówionej wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 14:33
-
Wyszły mi ketony w moczu, pewnie przez to że kolacje zjadłam wczoraj przed 18.00 - bo jakoś nigdy ich nie miałam
Lecieć do rodzinnego ?summer..86 lubi tę wiadomość
-
summer..86 wrote:Paatka nie stwierdzam,wydaje mi się,że ta druga norma jest do 180 ..ale tyle sprzecznych informacji przeczytałam w necie,że próbuję się upewnić.
I wcale nie chce jej mieć, bo ja bez słodyczy i z kontrolą diety ..to się nie mieści w głowie
W takim wypadku chyba poczekam spokojnie tydzień do umówionej wizyty.
Przy wynikach nie masz podanych norm? Zdajd się że każde laboratorium ma inne normy.03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Lecieć do rodzinnego ?
Myślę, że ketony mogly wyjść przez tak wczesna kolację. Najlepiej powtórz za kilka dni. A krzywą masz ok.summer..86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySesil wrote:Przy wynikach nie masz podanych norm? Zdajd się że każde laboratorium ma inne normy.
Mam normy na czczo- 70-99 po 1 h -160, po 2 h -140
Tylko wiem,że na czczo w ciąży norma jest do 92, dlatego doszukiwałam się tych dla ciężarnych.
Dzięki dziewczyny bo chyba wyjątkowo na mózg mi siadło to badanie.
Wróciłam do domu,zjadłam śniadanie, wypiłam kawę i do spania A nie umiem spać po południu, mój organizm musi się wyjątkowo tego domagać.
Powodzenia tym które mają to jeszcze przed sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 14:57
-
Hej kochane jestem już po zabiegu. Wszystko poszło dobrze. Jak to lekarz stwierdził szyjka współpracowała. Nawet nie źle zniosłam znieczulenie. Jutro już prawdopodobnie do domku wyjdziemy. Najgorsza jest kroplowka z magnezem bo ona ma lecieć jak najwolniej i tak już leci sobie od 6 rano czyli jakieś 13 godzin.
Najważniejsze że wszystko się ładnie udało.MrsKiss, karolkowa, nowa na dzielni, Okebu, Mmiśka, pingwinkowa, summer..86, ElenaM, aniaem86, Justa29, 1000, Słoneczko123, Misia90, juna lubią tę wiadomość
-
Emilka1990 wrote:Hej kochane jestem już po zabiegu. Wszystko poszło dobrze. Jak to lekarz stwierdził szyjka współpracowała. Nawet nie źle zniosłam znieczulenie. Jutro już prawdopodobnie do domku wyjdziemy. Najgorsza jest kroplowka z magnezem bo ona ma lecieć jak najwolniej i tak już leci sobie od 6 rano czyli jakieś 13 godzin.
Najważniejsze że wszystko się ładnie udało. -
kalade wrote:Dziewczyny, mam wyniki obciążenia 82,4/129/76,5. Nie za niskie jakoś te wyniki? To możliwe, że tak szybko metabolizuje cukier czy coś jest nie tak w drugą stronę?
Ja miałam jeszcze niższe wyniki (80-110-68) i zarówno położna, jak i lekarz mówili, że wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 22:48
kalade lubi tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Ja miałam za to niską początkową i spory skok: 70 - 139 - 124 i tez usłyszałam, ze bardzo ładna. Pytałam brata lekarza jak z tą krzywą i czy oni patrzą tez jak się zachowuje organizm po tej glukozie, czy to ze no jest duży skok albo jest płaska może o czymś świadczyć to stwierdził, ze może, ale nie musi i prawda jest taka ze oni się nie bawią w wielkie interpretowanie do takich badań ogólnych czy ciąży. Ze najważniejsze czy na początku nie przekracza norm i czy po podaniu (chyba nawet ten wynik po dwóch godzinach jest ważniejszy) nie przekracza i tyle. Jak nie przekracza to jest spoko i koniec tematu . Ale fakt, ze np za wolne schodzenie cukru albo zbyt płaska krzywa gdzieś tam może wskazywać na to, ze w przyszłości się ten cukier może rozjechać2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Aprielka wrote:Hej, mam prośbę bo nie dokopie się do tych wiadomości bo nawet dokładnie nie pamiętam kiedy to było:/ któraś z Was wstawiła kiedyś link do strony gdzie można sprawdzić czy dany lek jest dozwolony w ciąży, mogę prosić jeszcze raz o wysłanie?