Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje Wam bardzo za odpowiedzi. Mam oczyszczacz ale ewidentnie od wczoraj to nie kwestia alergii, bo inaczej się trochę objawiała. Pingwinkowa, nie obawiasz się niedotlenienia malucha? Bo ja o tym mysle
Jeśli chodzi o zgagę to podobno siemię lniane na czczo pomaga -
kalade wrote:Co mozna brac na zgage?? Meczy mnie od kilku dni, a mleko pomaga tylko na chwile:/
Na niektórych z nieleków działają migdały. Z leków można rennie, gaviscon, maalox. W aptece panie dały mi też jakieś tabletki do ssania o smaku lukrecji. Na mnie nic z powyższych nie dzialalo (ale znam dużo osób którym pomagało).Ostatnio lekarz zalecił mi reflu-g i w końcu coś zadziałało.kalade lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi. Mam oczyszczacz ale ewidentnie od wczoraj to nie kwestia alergii, bo inaczej się trochę objawiała. Pingwinkowa, nie obawiasz się niedotlenienia malucha? Bo ja o tym mysle
Jeśli chodzi o zgagę to podobno siemię lniane na czczo pomaga
Trochę się obawiam. Na szczęście jutro mam tego pulmonologa i ginekologa też, więc jeszcze zobaczymy czy z małym wszystko ok. -
Pingwinkowa czy rozmawiałaś już z lekarzem czy musisz iść do szpitala wcześniej przez cukrzycę? Ja się dziś dowiedzialam że w 39tyg już muszę być w szpitalu i będą wywoływać ze względu na poprzednie CC w grę wchodzą tylko mechaniczne metody czyli cewnik foleya, pewnie masaż szyjki i ostatecznie przebicie pęcherza:/ jeśli nie chce sn może mi dać skierowanie na CC ale itak najlepiej żeby akcja się rozpoczęła sama przed a jeśli nie to będę leżeć do tego 40tyg w szpitalu..
-
Aprielka wrote:Pingwinkowa czy rozmawiałaś już z lekarzem czy musisz iść do szpitala wcześniej przez cukrzycę? Ja się dziś dowiedzialam że w 39tyg już muszę być w szpitalu i będą wywoływać ze względu na poprzednie CC w grę wchodzą tylko mechaniczne metody czyli cewnik foleya, pewnie masaż szyjki i ostatecznie przebicie pęcherza:/ jeśli nie chce sn może mi dać skierowanie na CC ale itak najlepiej żeby akcja się rozpoczęła sama przed a jeśli nie to będę leżeć do tego 40tyg w szpitalu..
Tak jak i w poprzedniej ciąży będę miała iść do szpitala tydzień przed terminem (oczywiście jeżeli nie będzie się działo nic, co by sprawiło, że jednak wcześniej). A bierzesz insulinę? To info od ginekologa czy diabetologa? U mnie insulina, więc na bank przed terminem, ale u siostry była tylko dieta i dostała skierowanie od gina, żeby zgłosić się w terminie porodu (diabetolog też tak zalecał). -
Jak czesto chodzicie do lekarza na wizyty? Dzisiaj dziewczyny na szlole rodzenia chwalily się ze chodzą co dwa tygodnie.. ja byłam dzisiaj na wizycie i na następną kazał mi przyjsc dopiero 16 marca. Ja to myślałam ze juz wtedy do szpitala bede sie wybierać a on mi mówi ze na kolejnej wizycie albo jeszcze nastepnej pobierzemy wymazy i dopiero bedziemy sie powoli szykowac do porodu 😂🙉 wedlug mojej aplikacji i ostatnich badań prenatalnych wychodzi dzisiaj 33 tc a on w karcie ciąży wpisał 31+6 wiec wedlug jego wyliczeń na kolejnej wizycie bedzie to 36+6 a wedlug prenatalnych 38 tc. Wiec już sama straciłam rachubę w ktorym tygodniu w koncu jestem i kiedy mam sie szykowac do porodu 😂
U mnie 11,5 kg na + ale tak jak wyżej napisałam, nie wiem w ktorym jestem tygodniu 😂
Dziewczyny po in vitro, nie martwcie sie wagą, my po takiej dawce hormonów to napewno wiecej przytyjemy niz w zwyklej ciąży. Przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę 😂😂03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Ja muszę powiedzieć, że poki co im bliżej końca tym ja się lepiej czuję pod kazdym wzgledem. O ile 2 trymestr uwazam za tragiczny, to teraz praktycznie nie czuję, ze jestem w ciązy. Oby tak do konca 🤣 No tylko dziś sie poryczałam na szkole rodzenia, bo fizjoterapeutka powiedziała, że z aktywnoscia fizyczną nalezy poczekac co najmniej 6 miesiecy od porodu 😭 A ja juz tak bardzo chcę wsiąśc na rower....I cale wakacje nie będę mogła, potem przyjdzie zima, potem kolejna ciaza i w sumie moze w 2030 znów pojezdzę 😭
-
Sesil wrote:Jak czesto chodzicie do lekarza na wizyty? Dzisiaj dziewczyny na szlole rodzenia chwalily się ze chodzą co dwa tygodnie.. ja byłam dzisiaj na wizycie i na następną kazał mi przyjsc dopiero 16 marca. Ja to myślałam ze juz wtedy do szpitala bede sie wybierać a on mi mówi ze na kolejnej wizycie albo jeszcze nastepnej pobierzemy wymazy i dopiero bedziemy sie powoli szykowac do porodu 😂🙉 wedlug mojej aplikacji i ostatnich badań prenatalnych wychodzi dzisiaj 33 tc a on w karcie ciąży wpisał 31+6 wiec wedlug jego wyliczeń na kolejnej wizycie bedzie to 36+6 a wedlug prenatalnych 38 tc. Wiec już sama straciłam rachubę w ktorym tygodniu w koncu jestem i kiedy mam sie szykowac do porodu 😂
U mnie 11,5 kg na + ale tak jak wyżej napisałam, nie wiem w ktorym jestem tygodniu 😂
Dziewczyny po in vitro, nie martwcie sie wagą, my po takiej dawce hormonów to napewno wiecej przytyjemy niz w zwyklej ciąży. Przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę 😂😂
Może się pomylił po prostu w cyferkach -
nick nieaktualnykalade wrote:Co mozna brac na zgage?? Meczy mnie od kilku dni, a mleko pomaga tylko na chwile:/
Brałam ... gaviscon, mleko- ostatecznie nie pomaga, nauczyłam się pić kefiry i jeść jogurty naturalne- pomagają w 3/5 przypadków.
Chwalę siemię lniane, ale skuteczniejsze jest pite przed, jako profilaktyka.
Migdały też dają radę.Rumianek mi nie pomaga wcale.
I jak ostatnio miałam kryzys bo już serio duuuużo tego, to pomogło mi pół tabletki rennie !🤔kalade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja chodzę rowno co miesiac. Teraz wpadla jedna wizyta pomiędzy, ze wględu na usg 3 trymestru.
Może się pomylił po prostu w cyferkach
Wszystkie moje wizyty odbywają się raczej co 4 tyg a było nawet 5.
Strasznie mi się dłuży😑 i nie powiem znowu jestem zestresowana przed wizyta 😬
Mała ostatnio bardzo aktywna, od jakiegoś czasu lata mi po całym brzuchu, nie wiem jak jest ułożona 🤔 Boję się jak kolejna wizyta miałaby być za 5 tyg to już wtedy można praktycznie urodzić 😬 Myślałam, że w końcówce jakoś więcej ich będzie... no nic zobaczymy po wizycie.
Co do wagi - ja mam + 5,7 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 21:10
-
Ipingwinkowa wrote:1000 - u mnie ostatnio było ułożenie pośladkowe, to był 29 TC. Jutro ide do gin to zobaczymy jak tam aktualnie sytuacja. Też się wystraszyłam, bo córka już na połówkowych była główka w dół, ale gin mówiła, że jeszcze ma dużo czasu na obrót. Ja to właśnie nie wiem co mnie bardziej przeraża - poród pośladkowy, czy cesarka (w sąsiednim mieście jakby co respektują skierowanie od ginekologa na CC że względu na ułożenie pośladkowe, w moim mieście - nie).
Daj znać, oby się przekręciła! U mnie właśnie synek tez od połowy ciąży glowa w dol... zreszta ten tez 5 tygodni temu na wizycie ułożony był glowkowo i byłam pewna, ze już tak zostanie... Boje się rodzic przy takim ułożeniu... cc jednak tez się boje, głównie tego, ze długo będę dochodzić do siebie...
kalade wrote:Co mozna brac na zgage?? Meczy mnie od kilku dni, a mleko pomaga tylko na chwile:/
Rennie polecam, ja muszę się tak ratować codziennie bo inaczej wypaliloby mi przełyk
Sesil wrote:Jak czesto chodzicie do lekarza na wizyty?
Co 4 tygodnie zazwyczaj, chyba ze coś mi lub mojej lekarce wypadnie. Ale pod koniec ciąży już częstsze wizyty będą. -
U mnie wizyty co 3 tygodnie, teraz nawet w
LUXMed kazała mi być co 3 tydzień.
Ale wiem, że sporo lekarzy na koncowce, kaze nawet co 2 przychodzic.
U mnie na zgage nic nie pomaga. Teraz mnie łapie ze 2-3 razy w tygodniu. -
Ja przy cukrzycy +8kg. Dziewczyny z cukrzyca czyli gin i diabetolog kieruje wcześniej do szpitala? Czy ja źle zrozumiałam Wasze wpisy?
U mnie pojawił się problem z łupieżu nigdy go nie miałam A od tygodnia mam normalnie śnieg we włosach. Macie jakieś sprawdzony szampon albo coś co mi pomoże? Jestem przerażona bo mam długie włosy i w dodatku brunetka. Normalnie porażka. -
Kurcze, tak teraz soboe myślę ze on mi nie zlecił zadnych badań 😐 zapomniał czy co? Zdaje sie ze w tych tygodniach ciazy robi sie znowu jakies obowiazkowe badania no nie?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja muszę powiedzieć, że poki co im bliżej końca tym ja się lepiej czuję pod kazdym wzgledem. O ile 2 trymestr uwazam za tragiczny, to teraz praktycznie nie czuję, ze jestem w ciązy. Oby tak do konca 🤣 No tylko dziś sie poryczałam na szkole rodzenia, bo fizjoterapeutka powiedziała, że z aktywnoscia fizyczną nalezy poczekac co najmniej 6 miesiecy od porodu 😭 A ja juz tak bardzo chcę wsiąśc na rower....I cale wakacje nie będę mogła, potem przyjdzie zima, potem kolejna ciaza i w sumie moze w 2030 znów pojezdzę 😭
Czy Ty byłaś w luxmedzie na usg 1, 2 lub 3 trymestru? Mi udało się umówić teraz na 3 trymestr, na środę i tak się zastanawiam czy dają zdjęcia? -
1000- ja tez strasznie tyje, wage schowalam do pralni, zeby mnie nie dolowala.🙈
My po dzisiejszym USG III trymestru. Z malutkim wszystko dobrze, wazy 1600g. Mamy jedno zdjecie buzi😍, bo pozniej zasłonil sie rączka. Pani doktor u mnie zauważyła skrócenie szyjki, podeszłam od razu do mojego lekarza prowadzącego i u niego pomiar byl zupelnie inny. Pobral mi wymaz do badania i zapisal luteine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 22:00
summer..86, MrsKiss lubią tę wiadomość
-
Gabriella wrote:Aż 6 miesięcy? Ja to myślałam, że 6 tyg, bo tyle niby czasu potrzebuje macica żeby się obkurczyć.
Czy Ty byłaś w luxmedzie na usg 1, 2 lub 3 trymestru? Mi udało się umówić teraz na 3 trymestr, na środę i tak się zastanawiam czy dają zdjęcia?
Hm, też jestem zaskoczona. Zawsze słyszałam o 6 tygodniach po sn i 12 po CC. I jak po porodzie chodziłam na zajęcia dla mam z dziećmi, które prowadzila fizjoterapeutka to też mówiła o takich terminach (oczywiście jeśli ginekolog dał zielone światło).Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 22:16
-
Justa29 wrote:Ja przy cukrzycy +8kg. Dziewczyny z cukrzyca czyli gin i diabetolog kieruje wcześniej do szpitala? Czy ja źle zrozumiałam Wasze wpisy?
U mnie pojawił się problem z łupieżu nigdy go nie miałam A od tygodnia mam normalnie śnieg we włosach. Macie jakieś sprawdzony szampon albo coś co mi pomoże? Jestem przerażona bo mam długie włosy i w dodatku brunetka. Normalnie porażka.
Skierowanie dawała mi ginekolog, a diabetolog mówiła o takim zaleceniu i że właśnie od ginekologa powinnam dostać skierowanie. Ze względu na insulinę miałam zgłosić się na izbę przyjęć tydzień przed terminem.
W kwestii łupieżu niestety nie pomogę 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 22:18