X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę, mała jest już bardzo bardzo nisko, ginekolog ledwo włożyła do środka palec, a tam już główka. Pewnie stąd duży ucisk i moje bóle spojenia, ale dostałam skierowanie do ortopedy i mam to sprawdzić. Kolejna wizyta już za 2 tygodnie.
    Dziewczyny biorące acard i heparynę - do którego tygodnia bierzecie?

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Ja dziś miałam wizytę, mała jest już bardzo bardzo nisko, ginekolog ledwo włożyła do środka palec, a tam już główka. Pewnie stąd duży ucisk i moje bóle spojenia, ale dostałam skierowanie do ortopedy i mam to sprawdzić. Kolejna wizyta już za 2 tygodnie.
    Dziewczyny biorące acard i heparynę - do którego tygodnia bierzecie?
    U mnie tak samo główka , bol spojenia i pachwin ale wszysto ok po.badaniu :p

Boiore acard i mam dalej brac ale do kiedy to juz nie wiem 🤷‍♀️

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez acard i heparyna, raczej do konca ciąży. Nie wiem tylko czy po porodzie będę dalej brać

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Maniaczq Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Serio po całym dniu bóli odszedłby Ci czop i nie pojechałabyś tego skontrolować? No ja bym jechała, nawet jeśli miałabym wrócić do domu, to przynajmniej ze świadomością,że jest ok. Szczególnie, ze ta dziewczyna jeden porod w 34 tygodniu miala juz za soba, a poki skurcze nie byly regularne, to moze jeszcze udałoby się zatrzymać. Są sytuacje, w których lepiej dmuchać na zimne, zamiast drżeć później o swoje dziecko przez kilka miesięcy przy inkubatorze.

Zrozumiałam, ze odszedł sam czop - bez bólu. Niemniej jednak nie było nas tam, nie wiemy co się stało wiec nie nam oceniać

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam sobie wmawiać, że to, że główka jest tak nisko, oznacza bardzo szybki i sprawny poród 😋

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglada to badanie gbs? Faktycznie wymaz jest pobierany również z odbytu? Jakos mnie to przeraża 😱

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Jak wyglada to badanie gbs? Faktycznie wymaz jest pobierany również z odbytu? Jakos mnie to przeraża 😱
    Tak z odbytu tez ale.to sekunda patyczkiem tylko posmyra 😂🙈 glupie.uczucie no ale coż :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaczq wrote:
    Zrozumiałam, ze odszedł sam czop - bez bólu. Niemniej jednak nie było nas tam, nie wiemy co się stało wiec nie nam oceniać

Ta Pani sama opisała wydarzenie. ;)
    Nie chodzi o ocenianie, tylko o wyciągnięcie dobrych wniosków, żeby samemu takiego błędu nie popełnić, bo to jednak kwestia zdrowia i życia wchodzi tu w grę.

Mmiśka lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zastanawiałam jak to z tym pobieraniem próbki z odbytu ale nawet nie wiem kiedy to zrobił, gadał do mnie, wziął patyczek i tam tylko przejechał ;). Ja mam wizytę za 3 tygodnie, dopiero wtedy dostanę wynik, czy według Was jak jest dodatni to dzwonią?

Ja z przygotowań zamówiłam sobie teczkę z przegródkami i mam zamiar w tym tygodniu poszanować i poskładać tam papiery i badania właśnie, żeby potem tego nie szukać bo mam wszystko porozwalane.

Kurcze, jeszcze miesiąc i będziemy mieć zaraz kolejno jedna za druga donoszone ciąże, to już chwila moment!

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Tez się zastanawiałam jak to z tym pobieraniem próbki z odbytu ale nawet nie wiem kiedy to zrobił, gadał do mnie, wziął patyczek i tam tylko przejechał ;). Ja mam wizytę za 3 tygodnie, dopiero wtedy dostanę wynik, czy według Was jak jest dodatni to dzwonią?

Ja z przygotowań zamówiłam sobie teczkę z przegródkami i mam zamiar w tym tygodniu poszanować i poskładać tam papiery i badania właśnie, żeby potem tego nie szukać bo mam wszystko porozwalane.

Kurcze, jeszcze miesiąc i będziemy mieć zaraz kolejno jedna za druga donoszone ciążę,to już chwila moment!

Czas pędzi jak szalony 🙂
    Jaką masz teczkę? Chyba też powinnam to uporządkować🤔
    A co do badań usg 3 trymestru to ja w ogóle nie mam takiego opisu i tych parametrów😑 chyba było takie pobieżne, sprawdził na pewno serce i resztę pomiarów tych co zawsze.
    Aż się zastanawiam momentami czy dobrze tą ciążę prowadzę, nie wiem nic o wodach, o szyjce, nie wiem co to za parametry. Czasami można zwariować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:51

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką jakąś zwykłą z Empiku: https://www.empik.com/teczka-a4-z-piecioma-przegrodami-turkusowy-panta-plast,prod58739380,szkolne-i-papiernicze-p

Myślałam żeby zrobić w jednej przegródce ogólne i plan porodu jakiś krótki + książeczka ciąży, w kolejnych jakieś wyniki podzielone na trymestry. Myślałam przez chwile czy nie wziąć tego segregatora mamyginekolog ale chyba nie potrzebuje aż tak się z tym bawić na tym etapie, wole już sobie wmówić jakiś album taki jak kiedyś się nazywały „od kołyski do mundurka” ;), album ze wspomnieniami z rozwoju dziecka :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyszczegolnione co mi potrzebne do przyjęcia do szpitala wiec te badania skladam do zwyklej teczki . Az tak duzo tego nie ma :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs mi pobierze dopiero 3go marca ale to tak jak pisza dziewczyny przejechanie patyczkiem i wszystko. W poprzedniej ciąży nie zdarzylam odebrac wyniku bo urodzilam. Mam nadzieje ze teraz tak nie bedzie.

Czy wszystkie macie już wybrane imiona? Ja jestem w tyle. Nie mam nic...

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, też muszę ogarnąć dokumenty do szpitala. Mam w nich totalny rozpiździel 🙈

Co do gbs ja miałam pobierany tylko z pochwy. Zobaczymy jak tym razem, bo będzie pobierał inny lekarz.

Imię dla synka wybrane prawie na początku pierwszej ciąży. Jako że była córką, to wykorzystamy teraz🙂

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli to tylko szmyrniecie to ok, bałam sie ze to cos typu jak pobiersnie wymazu do cytologii 🤣

Dziewczyny co bedziecie ubierac na sam poród? Bo mam dylemat 🙉
    Zastanawiam sie czy kupić cos takiego:
    https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-karmienia-poporodowa-jednorazowa-8585308825

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 19:04

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn które już rodziły- rozumiem że potrzebna jest oryginalna dokumentacja? Bo moja kuzynka nie dostała z powrotem swojej i wszystkie USG itd zostały w szpitalu, nie chciałabym czegoś takiego u siebie więc się zastanawialam nad xero...

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam oryginały. W sumie USG to tylko zobaczyli, zapisali pomiary na izbie przyjęć i od razu oddali. Kartę ciąży i wyniki (nie pamiętam które brali) oddali z wypisem.
    Na pewno potrzebny jest oryginał grupy krwi. Nie wiem jak z resztą. A kuzynka upominała się w szpitalu o zwrot dokumentów? Może zrób ksero, ale na wszelki wypadek miej też spakowane oryginały?

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Jezeli to tylko szmyrniecie to ok, bałam sie ze to cos typu jak pobiersnie wymazu do cytologii 🤣

Dziewczyny co bedziecie ubierac na sam poród? Bo mam dylemat 🙉
    Zastanawiam sie czy kupić cos takiego:
    https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-karmienia-poporodowa-jednorazowa-8585308825

Ja rodziłam w koszuli do karmienia, na wszelki wypadek takiej, która najmniej mi się podobała🙂 Ale nic się z nią nie stało, po powrocie ze szpitala wyprana w wyższej temperaturze (zresztą jak wszystkie poszpitalne rzeczy) i służyła dalej

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie w LuxMed, mała ma 2112g, szyjka zamknięta i nadal długa.

Mi oddawali wszystkie dokumenty, w sumie wszystko chcieli tylko do wglądu. Nawet nie pamiętam czy brali karte ciazy, ale na 100% wszystko mam w domu.
    GBS 13.03 będę miała pobrany, ale przypuszczam, że będzie dodatni, bo ostatnio taki był. I też w pierwszej ciązy tylko z pochwy mialam pobierany, ale teraz w LuxMEd chyba pobierze z obu dróg bo widzę, że takie miejsce jest do wpisania w książeczce.

Ja mam do porodu koszulę porodową od mamy ginekolog.
    W pierwszej ciąży rodziłam w bardzo dużym t-shircie i w sumie ok. Po porodzie musiałam się za to przebrać bo do karmienia już się nie nadawała. Tyle, że ja tak krwawiłam, że i tak bym musiała, bo cały tył koszulki miałam we krwi. Z resztą przed wyjazdem z sali porodowej na szpitalną przebierałam się znowu bo kolejne plamy miałam... Takze 2 koszule już upapralam na wejsciu i maż szybko brał do prania do domu, żeby mi przywieźć na zmianę kolejnego dnia bo pociłam sie niesamowicie.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobieralam w luxmedzie , i pani polozna mowila ze musi byc tez z odbytu bo czasem tak.jest ze w pochwie nie wyjdzie a w odbycie juz tak i tak samo pisze na stronie szpitala
    Ze ma byc z tych dwóch miejsc 🤷‍♀️ a niestety dla dziecka jest to niebezpieczne.

Co do.dokumentow mi wszystko oddali razem z wypisem w teczce :)

U nas koszule do porodu sn jak i cc są szpitalne dopiero po sie przebiera w swoje :) ale.co szpital to inaczej .

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ