Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam wizytę, mała jest już bardzo bardzo nisko, ginekolog ledwo włożyła do środka palec, a tam już główka. Pewnie stąd duży ucisk i moje bóle spojenia, ale dostałam skierowanie do ortopedy i mam to sprawdzić. Kolejna wizyta już za 2 tygodnie.
Dziewczyny biorące acard i heparynę - do którego tygodnia bierzecie?Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
eMZetka wrote:Ja dziś miałam wizytę, mała jest już bardzo bardzo nisko, ginekolog ledwo włożyła do środka palec, a tam już główka. Pewnie stąd duży ucisk i moje bóle spojenia, ale dostałam skierowanie do ortopedy i mam to sprawdzić. Kolejna wizyta już za 2 tygodnie.
Dziewczyny biorące acard i heparynę - do którego tygodnia bierzecie?
Boiore acard i mam dalej brac ale do kiedy to juz nie wiem 🤷♀️ -
Paatka wrote:Serio po całym dniu bóli odszedłby Ci czop i nie pojechałabyś tego skontrolować? No ja bym jechała, nawet jeśli miałabym wrócić do domu, to przynajmniej ze świadomością,że jest ok. Szczególnie, ze ta dziewczyna jeden porod w 34 tygodniu miala juz za soba, a poki skurcze nie byly regularne, to moze jeszcze udałoby się zatrzymać. Są sytuacje, w których lepiej dmuchać na zimne, zamiast drżeć później o swoje dziecko przez kilka miesięcy przy inkubatorze.
Zrozumiałam, ze odszedł sam czop - bez bólu. Niemniej jednak nie było nas tam, nie wiemy co się stało wiec nie nam oceniać -
Jak wyglada to badanie gbs? Faktycznie wymaz jest pobierany również z odbytu? Jakos mnie to przeraża 😱03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Maniaczq wrote:Zrozumiałam, ze odszedł sam czop - bez bólu. Niemniej jednak nie było nas tam, nie wiemy co się stało wiec nie nam oceniać
Ta Pani sama opisała wydarzenie.
Nie chodzi o ocenianie, tylko o wyciągnięcie dobrych wniosków, żeby samemu takiego błędu nie popełnić, bo to jednak kwestia zdrowia i życia wchodzi tu w grę.Mmiśka lubi tę wiadomość
-
Tez się zastanawiałam jak to z tym pobieraniem próbki z odbytu ale nawet nie wiem kiedy to zrobił, gadał do mnie, wziął patyczek i tam tylko przejechał . Ja mam wizytę za 3 tygodnie, dopiero wtedy dostanę wynik, czy według Was jak jest dodatni to dzwonią?
Ja z przygotowań zamówiłam sobie teczkę z przegródkami i mam zamiar w tym tygodniu poszanować i poskładać tam papiery i badania właśnie, żeby potem tego nie szukać bo mam wszystko porozwalane.
Kurcze, jeszcze miesiąc i będziemy mieć zaraz kolejno jedna za druga donoszone ciąże, to już chwila moment!2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Tez się zastanawiałam jak to z tym pobieraniem próbki z odbytu ale nawet nie wiem kiedy to zrobił, gadał do mnie, wziął patyczek i tam tylko przejechał . Ja mam wizytę za 3 tygodnie, dopiero wtedy dostanę wynik, czy według Was jak jest dodatni to dzwonią?
Ja z przygotowań zamówiłam sobie teczkę z przegródkami i mam zamiar w tym tygodniu poszanować i poskładać tam papiery i badania właśnie, żeby potem tego nie szukać bo mam wszystko porozwalane.
Kurcze, jeszcze miesiąc i będziemy mieć zaraz kolejno jedna za druga donoszone ciążę,to już chwila moment!
Czas pędzi jak szalony 🙂
Jaką masz teczkę? Chyba też powinnam to uporządkować🤔
A co do badań usg 3 trymestru to ja w ogóle nie mam takiego opisu i tych parametrów😑 chyba było takie pobieżne, sprawdził na pewno serce i resztę pomiarów tych co zawsze.
Aż się zastanawiam momentami czy dobrze tą ciążę prowadzę, nie wiem nic o wodach, o szyjce, nie wiem co to za parametry. Czasami można zwariować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 16:51
-
Taką jakąś zwykłą z Empiku: https://www.empik.com/teczka-a4-z-piecioma-przegrodami-turkusowy-panta-plast,prod58739380,szkolne-i-papiernicze-p
Myślałam żeby zrobić w jednej przegródce ogólne i plan porodu jakiś krótki + książeczka ciąży, w kolejnych jakieś wyniki podzielone na trymestry. Myślałam przez chwile czy nie wziąć tego segregatora mamyginekolog ale chyba nie potrzebuje aż tak się z tym bawić na tym etapie, wole już sobie wmówić jakiś album taki jak kiedyś się nazywały „od kołyski do mundurka” , album ze wspomnieniami z rozwoju dziecka2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Gbs mi pobierze dopiero 3go marca ale to tak jak pisza dziewczyny przejechanie patyczkiem i wszystko. W poprzedniej ciąży nie zdarzylam odebrac wyniku bo urodzilam. Mam nadzieje ze teraz tak nie bedzie.
Czy wszystkie macie już wybrane imiona? Ja jestem w tyle. Nie mam nic...
-
Jejku, też muszę ogarnąć dokumenty do szpitala. Mam w nich totalny rozpiździel 🙈
Co do gbs ja miałam pobierany tylko z pochwy. Zobaczymy jak tym razem, bo będzie pobierał inny lekarz.
Imię dla synka wybrane prawie na początku pierwszej ciąży. Jako że była córką, to wykorzystamy teraz🙂
-
Jezeli to tylko szmyrniecie to ok, bałam sie ze to cos typu jak pobiersnie wymazu do cytologii 🤣
Dziewczyny co bedziecie ubierac na sam poród? Bo mam dylemat 🙉
Zastanawiam sie czy kupić cos takiego:
https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-karmienia-poporodowa-jednorazowa-8585308825Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 19:04
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
A ja mam pytanie do dziewczyn które już rodziły- rozumiem że potrzebna jest oryginalna dokumentacja? Bo moja kuzynka nie dostała z powrotem swojej i wszystkie USG itd zostały w szpitalu, nie chciałabym czegoś takiego u siebie więc się zastanawialam nad xero...Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Ja dawałam oryginały. W sumie USG to tylko zobaczyli, zapisali pomiary na izbie przyjęć i od razu oddali. Kartę ciąży i wyniki (nie pamiętam które brali) oddali z wypisem.
Na pewno potrzebny jest oryginał grupy krwi. Nie wiem jak z resztą. A kuzynka upominała się w szpitalu o zwrot dokumentów? Może zrób ksero, ale na wszelki wypadek miej też spakowane oryginały?
-
Sesil wrote:Jezeli to tylko szmyrniecie to ok, bałam sie ze to cos typu jak pobiersnie wymazu do cytologii 🤣
Dziewczyny co bedziecie ubierac na sam poród? Bo mam dylemat 🙉
Zastanawiam sie czy kupić cos takiego:
https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-karmienia-poporodowa-jednorazowa-8585308825
Ja rodziłam w koszuli do karmienia, na wszelki wypadek takiej, która najmniej mi się podobała🙂 Ale nic się z nią nie stało, po powrocie ze szpitala wyprana w wyższej temperaturze (zresztą jak wszystkie poszpitalne rzeczy) i służyła dalej -
Ja byłam na wizycie w LuxMed, mała ma 2112g, szyjka zamknięta i nadal długa.
Mi oddawali wszystkie dokumenty, w sumie wszystko chcieli tylko do wglądu. Nawet nie pamiętam czy brali karte ciazy, ale na 100% wszystko mam w domu.
GBS 13.03 będę miała pobrany, ale przypuszczam, że będzie dodatni, bo ostatnio taki był. I też w pierwszej ciązy tylko z pochwy mialam pobierany, ale teraz w LuxMEd chyba pobierze z obu dróg bo widzę, że takie miejsce jest do wpisania w książeczce.
Ja mam do porodu koszulę porodową od mamy ginekolog.
W pierwszej ciąży rodziłam w bardzo dużym t-shircie i w sumie ok. Po porodzie musiałam się za to przebrać bo do karmienia już się nie nadawała. Tyle, że ja tak krwawiłam, że i tak bym musiała, bo cały tył koszulki miałam we krwi. Z resztą przed wyjazdem z sali porodowej na szpitalną przebierałam się znowu bo kolejne plamy miałam... Takze 2 koszule już upapralam na wejsciu i maż szybko brał do prania do domu, żeby mi przywieźć na zmianę kolejnego dnia bo pociłam sie niesamowicie. -
Ja pobieralam w luxmedzie , i pani polozna mowila ze musi byc tez z odbytu bo czasem tak.jest ze w pochwie nie wyjdzie a w odbycie juz tak i tak samo pisze na stronie szpitala
Ze ma byc z tych dwóch miejsc 🤷♀️ a niestety dla dziecka jest to niebezpieczne.
Co do.dokumentow mi wszystko oddali razem z wypisem w teczce
U nas koszule do porodu sn jak i cc są szpitalne dopiero po sie przebiera w swoje ale.co szpital to inaczej .