X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu, zakazu nie mam i mi się chce 🙂 ale ostatecznie straszę męża, że tak będziemy wywoływać...
    Jeśli chodzi o magnez to czytałam żeby odstawić w 36 tyg. ale pytałam lekarza i stwierdził, że można brać do końca!

Byłam bliska umówienia się na szczepienie ( krztusiec) ale przez tą panikę z koronawirusem to nie ciągnie mnie do jakiegokolwiek ośrodka zdrowia😑

• Jitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście na forum na fb na kwiecień 2020?
    Mam jeszcze pytanie, w jakim przypadku jechały byście na Sor? Tzn od 3 dni gorzej się czuje co pisałam, mała tak mocno się rusza jakby jej było niewygodnie a to boli, do tego to kłucie na dole a teraz poczułam ruch małej i taki przeszywający ból w brzuchu aż do samego dołu. Nie wiem czy to olać czy coś działać.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka jeśli cokolwiek Cie niepokoi bardzo to zawsze lepiej jechać.

U mnie ginekolog uważa, że magnez lepiej odstawic kolo 35-36 tyg, zeby dac macicy popracowac.

Seks wczesniej uprawialismy, teraz zadne z nas ochoty nie ma, ale kolo 39 tyg. zapewne bede meza zachecac.:D Chociaz ostatnio efektu nie przyniosl.

Ja od tygodnia czuje sie juz jak beczka. Ciezko mi, nie moge spac i samopoczucie do d. Jutro moje przyjaciolki mnie wyciagaja z domu i przypuszczam, ze zmajstrowaly mi Babyshower. W niedziele urodziny mojej mamy. Takze szykuje mi sie intensywny weekend i boje sie, ze w poniedzialek bede umierac. ;p

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka jedz sprawdź , lepiej pojechac jede raz wiecej niz pozniej żałować:)

Ja tez juz chodze jak kaczka , wyjscie z kolezanką to juz zadna przyjemność dla mnie bo nie daje rady wysiedziec :/ marze już o końcu.
    Magnez odstawilam 2 tygodnie temu i jest ok :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli cos cie bardzo niepokoi to jedz sprawdzic ALE prawda jest taka ze ciaza jest coraz bardziej zaawansowana. Dziecko jest coraz wieksze a ma malo miejsca. U mnie te ruchy tez bywaja bolesne .. Tez czasem czuje sie roznie. Jak nie klucia to ucisk jak bym miala rodzic. No ale wizyta we wtorek to sprawdzimy. Przestalam panikowac :/

Tak. Jestem na fb 2020 :) tylko tym bez serduszka na koncu.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram uprawiać seks jak najczęściej, chociaż nie mam jakiegoś ciśnienia :) Ale nie chcę, żeby mąż miał poczucie, że mnie już tylko dzidzia interesuje. Tym bardziej, że po porodzie już w ogóle pewnie będzie słabo z przytulaskami. Poza tym zawsze dobra okazja do ćwiczenia mięśni kegla :p

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja się staram uprawiać seks jak najczęściej, chociaż nie mam jakiegoś ciśnienia :) Ale nie chcę, żeby mąż miał poczucie, że mnie już tylko dzidzia interesuje. Tym bardziej, że po porodzie już w ogóle pewnie będzie słabo z przytulaskami. Poza tym zawsze dobra okazja do ćwiczenia mięśni kegla :p
    U nas po porodzie przytulanki byly sto razy lepsze :D w ciazy niestety sprawialo mi to ból o twardnienia :( takze i tym razem juz sie nie moge doczekac az będzie po pologu 🙈

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    U nas po porodzie przytulanki byly sto razy lepsze :D w ciazy niestety sprawialo mi to ból o twardnienia :( takze i tym razem juz sie nie moge doczekac az będzie po pologu 🙈
    Oooo dobrze wiedzieć, że i tak bywa :) Mam tylko nadzieję, że mi libido nie padnie, bo niestety u mnie bardzo to jest powiązane ze zmęczeniem i samopoczuciem. Teraz jest dobrze, chociaż oczywiście ciężko fizycznie i nieporadnie momentami :)

1267e64ec8.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ruchy malenstwa sprawiają ból mam wrazenie ze mi skora pęknie i to uczucie oddania moczu A tam 3 kropelki zwariować można. Ostatnio dokucza mi bol krocza jak dluzej pochodze lub sie zmecze i czuje się tak nieporadnie w swoim ciele że nie mam ochoty na sex ale jak już ciąża będzie donoszona to wykorzystam męża może akurat coś pomoże w kwestii przyspieszenia porodu.

Czy wy już macie całą wyprawkę?

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czułam źle ze sobą i swoim ciałem w okolicy 6 miesiąca. Jakaś taka nieporadna byłam. Straszny kryzys wtedy miałam, potem już z dnia na dzien coraz lepiej.

Właśnie przed chwilą przywiozłam od rodziców wózek i fotelik, więc mogę powiedzieć, że już wszystko mam i torba w 90% spakowana. Zostało czekanie :)

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez gotowi , tylko lozeczko zlozyc ale to jsszcze czas :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą wyprawkę, tylko torba nie spakowana, nie mogę się za to zabrać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki, łóżeczko, torbę niespakowaną..
    Wózek chyba za 2 tyg., fotelik i baza też. W planach mam zamówienie łóżeczka dostawnego i fotela.
    A macie dziewczyny przewijaki?
    Myślę więc, że mam wyprawkę w 60% 😑

• Jitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już prawie wszystko przygotowane, wózek już czeka, fotelik też, kosz Mojżesza również tylko Bujak do złożenia, łóżeczko też do złożenia i w sumie chyba tyle, a przewijak na łóżeczku jeden i myślałam czy by do łazienki nie wstawić tego drewnianego stelaża co jest w Ikei i na to położyć przewijak. Fajna opcja byłaby z kuleczkami, żebym mogła ew. Przemieścić między sypialnia a łazienka.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba dla mnie spakowana dla małej też. Ciuszki już dawno w szafie i komodzie poukładane.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komodę z przewijakiem z Ikei.

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość gotowa, ubranka, prześcieradełka itp. poprasowane, walizka spakowana, nawet dziś już 6pak wód mineralnych zakupiony i oczekuje w bagażniku 😁 Zostanie tylko do spakowania dla mnie torba podręczna, czyli kosmetyki, jakieś sztućce, mała woda, przekąski, chusteczki itp. Ale ja mam już 35 tydz. i Synka w domu z 36 tyg. także czuję presję psychiczną, żeby być gotową...

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co chwilę zmieniam koncepcję 🤦‍♀️ Koszyk pełny, prawie zamówiony, a za dwa dni zmiana dekoracji. Jestem jakaś nieogarnięta. Też mam komodę z ikei ale nad przewijakiem dumam. Też myślę o tym wolnostojącym🤔

• Paulinye Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przewijak na łóżeczko.
    Torbę powoli pakuję. W poniedziałek wizyta u okulisty i dowiem się czy rodzę SN czy przez CC. Ale mnie to stresuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 22:10

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już gotowa na 98%. Muszę jeszcze jedną pralkę wstawić, bo pokupiłam znowu pełno ciuszków. :D A w sumie to dwie bo jeszcze szumiś, chmurka i kura do karmienia musi iść do prania.
    No i jedyne czego nie zamówiłąm jeszcze to dostawka do starszej, ale to akurat bez presji. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ