X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu, zakazu nie mam i mi się chce 🙂 ale ostatecznie straszę męża, że tak będziemy wywoływać...
    Jeśli chodzi o magnez to czytałam żeby odstawić w 36 tyg. ale pytałam lekarza i stwierdził, że można brać do końca!

Byłam bliska umówienia się na szczepienie ( krztusiec) ale przez tą panikę z koronawirusem to nie ciągnie mnie do jakiegokolwiek ośrodka zdrowia😑

• Jitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście na forum na fb na kwiecień 2020?
    Mam jeszcze pytanie, w jakim przypadku jechały byście na Sor? Tzn od 3 dni gorzej się czuje co pisałam, mała tak mocno się rusza jakby jej było niewygodnie a to boli, do tego to kłucie na dole a teraz poczułam ruch małej i taki przeszywający ból w brzuchu aż do samego dołu. Nie wiem czy to olać czy coś działać.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka jeśli cokolwiek Cie niepokoi bardzo to zawsze lepiej jechać.

U mnie ginekolog uważa, że magnez lepiej odstawic kolo 35-36 tyg, zeby dac macicy popracowac.

Seks wczesniej uprawialismy, teraz zadne z nas ochoty nie ma, ale kolo 39 tyg. zapewne bede meza zachecac.:D Chociaz ostatnio efektu nie przyniosl.

Ja od tygodnia czuje sie juz jak beczka. Ciezko mi, nie moge spac i samopoczucie do d. Jutro moje przyjaciolki mnie wyciagaja z domu i przypuszczam, ze zmajstrowaly mi Babyshower. W niedziele urodziny mojej mamy. Takze szykuje mi sie intensywny weekend i boje sie, ze w poniedzialek bede umierac. ;p

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka jedz sprawdź , lepiej pojechac jede raz wiecej niz pozniej żałować:)

Ja tez juz chodze jak kaczka , wyjscie z kolezanką to juz zadna przyjemność dla mnie bo nie daje rady wysiedziec :/ marze już o końcu.
    Magnez odstawilam 2 tygodnie temu i jest ok :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli cos cie bardzo niepokoi to jedz sprawdzic ALE prawda jest taka ze ciaza jest coraz bardziej zaawansowana. Dziecko jest coraz wieksze a ma malo miejsca. U mnie te ruchy tez bywaja bolesne .. Tez czasem czuje sie roznie. Jak nie klucia to ucisk jak bym miala rodzic. No ale wizyta we wtorek to sprawdzimy. Przestalam panikowac :/

Tak. Jestem na fb 2020 :) tylko tym bez serduszka na koncu.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram uprawiać seks jak najczęściej, chociaż nie mam jakiegoś ciśnienia :) Ale nie chcę, żeby mąż miał poczucie, że mnie już tylko dzidzia interesuje. Tym bardziej, że po porodzie już w ogóle pewnie będzie słabo z przytulaskami. Poza tym zawsze dobra okazja do ćwiczenia mięśni kegla :p

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja się staram uprawiać seks jak najczęściej, chociaż nie mam jakiegoś ciśnienia :) Ale nie chcę, żeby mąż miał poczucie, że mnie już tylko dzidzia interesuje. Tym bardziej, że po porodzie już w ogóle pewnie będzie słabo z przytulaskami. Poza tym zawsze dobra okazja do ćwiczenia mięśni kegla :p
    U nas po porodzie przytulanki byly sto razy lepsze :D w ciazy niestety sprawialo mi to ból o twardnienia :( takze i tym razem juz sie nie moge doczekac az będzie po pologu 🙈

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    U nas po porodzie przytulanki byly sto razy lepsze :D w ciazy niestety sprawialo mi to ból o twardnienia :( takze i tym razem juz sie nie moge doczekac az będzie po pologu 🙈
    Oooo dobrze wiedzieć, że i tak bywa :) Mam tylko nadzieję, że mi libido nie padnie, bo niestety u mnie bardzo to jest powiązane ze zmęczeniem i samopoczuciem. Teraz jest dobrze, chociaż oczywiście ciężko fizycznie i nieporadnie momentami :)

1267e64ec8.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ruchy malenstwa sprawiają ból mam wrazenie ze mi skora pęknie i to uczucie oddania moczu A tam 3 kropelki zwariować można. Ostatnio dokucza mi bol krocza jak dluzej pochodze lub sie zmecze i czuje się tak nieporadnie w swoim ciele że nie mam ochoty na sex ale jak już ciąża będzie donoszona to wykorzystam męża może akurat coś pomoże w kwestii przyspieszenia porodu.

Czy wy już macie całą wyprawkę?

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czułam źle ze sobą i swoim ciałem w okolicy 6 miesiąca. Jakaś taka nieporadna byłam. Straszny kryzys wtedy miałam, potem już z dnia na dzien coraz lepiej.

Właśnie przed chwilą przywiozłam od rodziców wózek i fotelik, więc mogę powiedzieć, że już wszystko mam i torba w 90% spakowana. Zostało czekanie :)

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez gotowi , tylko lozeczko zlozyc ale to jsszcze czas :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą wyprawkę, tylko torba nie spakowana, nie mogę się za to zabrać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki, łóżeczko, torbę niespakowaną..
    Wózek chyba za 2 tyg., fotelik i baza też. W planach mam zamówienie łóżeczka dostawnego i fotela.
    A macie dziewczyny przewijaki?
    Myślę więc, że mam wyprawkę w 60% 😑

• Jitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już prawie wszystko przygotowane, wózek już czeka, fotelik też, kosz Mojżesza również tylko Bujak do złożenia, łóżeczko też do złożenia i w sumie chyba tyle, a przewijak na łóżeczku jeden i myślałam czy by do łazienki nie wstawić tego drewnianego stelaża co jest w Ikei i na to położyć przewijak. Fajna opcja byłaby z kuleczkami, żebym mogła ew. Przemieścić między sypialnia a łazienka.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba dla mnie spakowana dla małej też. Ciuszki już dawno w szafie i komodzie poukładane.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komodę z przewijakiem z Ikei.

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie większość gotowa, ubranka, prześcieradełka itp. poprasowane, walizka spakowana, nawet dziś już 6pak wód mineralnych zakupiony i oczekuje w bagażniku 😁 Zostanie tylko do spakowania dla mnie torba podręczna, czyli kosmetyki, jakieś sztućce, mała woda, przekąski, chusteczki itp. Ale ja mam już 35 tydz. i Synka w domu z 36 tyg. także czuję presję psychiczną, żeby być gotową...

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co chwilę zmieniam koncepcję 🤦‍♀️ Koszyk pełny, prawie zamówiony, a za dwa dni zmiana dekoracji. Jestem jakaś nieogarnięta. Też mam komodę z ikei ale nad przewijakiem dumam. Też myślę o tym wolnostojącym🤔

• Paulinye Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przewijak na łóżeczko.
    Torbę powoli pakuję. W poniedziałek wizyta u okulisty i dowiem się czy rodzę SN czy przez CC. Ale mnie to stresuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 22:10

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już gotowa na 98%. Muszę jeszcze jedną pralkę wstawić, bo pokupiłam znowu pełno ciuszków. :D A w sumie to dwie bo jeszcze szumiś, chmurka i kura do karmienia musi iść do prania.
    No i jedyne czego nie zamówiłąm jeszcze to dostawka do starszej, ale to akurat bez presji. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ