X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A gdzie jest ta informacja? Nie widzę nigdzie jak i kiedy można to odebrać:)
    Na mejla przyjdzie wiadomość o możliwości odebrania pieluszek :) przy kasie skanujesz kod i mowisz ze chcialas odebrac , dają bez problemu. Mejl przychodzi po skoczonym 34 tygodniu :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A gdzie jest ta informacja? Nie widzę nigdzie jak i kiedy można to odebrać:)
    Jak masz aplikacje rossmann to tam jest zakladka "dla ciebie" --> rossne. A zresztą jak zakupy ci odbije na kasie i karte to im w systemie wyskakuje zeby to dac ;) pewnie na google tez znajdziesz info

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Jak masz aplikacje rossmann to tam jest zakladka "dla ciebie" --> rossne. A zresztą jak zakupy ci odbije na kasie i karte to im w systemie wyskakuje zeby to dac ;) pewnie na google tez znajdziesz info
    Nie zawsze same z siebie dają :p u nas sie trzeba upominać 🤷‍♀️ ale jak sie wspomni o tym to odrazu bez problemu :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam takiego maila, byłam na zakupach, więc postanowiłam od razu odebrać ta paczkę i po okazaniu dostałam. Też właśnie myslalam ze po skończonym 34 tygodniu, a mi jeszcze leci.

2a723bfcf6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    A dobrze kojarzę, że u Ciebie wyszła cukrzyca ciążowa? Cukry masz pod kontrolą? Bo właśnie przy cukrzycy niezbyt kontrolowanej dzieci lubią sporo przybierać.
    Błąd pomiaru też oczywiście bardzo możliwy. Ja już w tę pomiary to trochę przestaje wierzyć🙂
    Tak, zgadza się, ale nie mam przekroczeń glukozy, lekarka była niewzruszona, bo pierwsza córka urodziła się z wagą powyżej 4 kg i powiedziała że widocznie takie dzieci rodzę 🤷‍♀️

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, czekam na maila w takim razie, bo mam jeszcze kilka rzeczy do dokupienia:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Tak, zgadza się, ale nie mam przekroczeń glukozy, lekarka była niewzruszona, bo pierwsza córka urodziła się z wagą powyżej 4 kg i powiedziała że widocznie takie dzieci rodzę 🤷‍♀️
    U mnie wyszło 2450g, a jestem 2 tygodnie za Toba też mam nadzieję, ze to błąd pomiaru 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 06:45

małżowinka lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak czujecie się już prawie na finiszu? :) Macie już wszystko przygotowane? :) Pozdrawiam kwietniówka, która okazała się być marcówką :D :)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny że ta przeprowadzka mnie wykończy. Niby w sumie robiłam tylko za kierowcę ale po 3 dniach ledwo żyje a tu trzeba jeszcze wszystko rozpakować. Na szczęście pożegnałam się w końcu z 4 pietrem bez windy i teraz nie będę uwiązana z małym w domu jak już będzie z nami. Będę mogła normalnie zapakować wózek do windy i iść na spacer. Myślę że jeszcze góra 2 dni i już na spokojnie będzie wszytko gotowe ;)

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka1990 wrote:
    Powiem wam dziewczyny że ta przeprowadzka mnie wykończy. Niby w sumie robiłam tylko za kierowcę ale po 3 dniach ledwo żyje a tu trzeba jeszcze wszystko rozpakować. Na szczęście pożegnałam się w końcu z 4 pietrem bez windy i teraz nie będę uwiązana z małym w domu jak już będzie z nami. Będę mogła normalnie zapakować wózek do windy i iść na spacer. Myślę że jeszcze góra 2 dni i już na spokojnie będzie wszytko gotowe ;)
    No to teraz juz z gorki i czeka Cie zasluzony odpoczynek :)
    Niestety cos za cos ale wygoda przy dziecku dla mnie bezcenna :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na końcówce czuję się lepiej niż dotychczas. Plecy co prawda bolą caly czas ale nie az tak bardzo jak wcześniej. Bole również mi odpuscily i ogolne samopoczucie mam dobre. Oczywiście czuje sie jak słoń przy ubieraniu ale to maly problem

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przygotowujecie się jakoś do porodu? Oglądacie filmy z porodami? Macie coś do polecenia? Ćwiczycie oddech, pozycje porodowe?

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Czy przygotowujecie się jakoś do porodu? Oglądacie filmy z porodami? Macie coś do polecenia? Ćwiczycie oddech, pozycje porodowe?
    W pierwszej ciąży nie raz ogladalam te różne programy z porodami. I suma sumarum jako osoba rodząca odczuwam to "lepiej" niż przestawiane jest to w programie. :) teraz nie ogladam bo wiem jak bylo za pierwszym razem. Żadnych pozycji nie ćwiczę

Gabriella lubi tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam nic oglądać, ani nic ćwiczyć. Wolę nie wiedzieć co mnie czeka 🙈

Gabriella, juna lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

5b8b0219b8bb.jpg

U mnie wczoraj taki dzień. <3
    Przyjaciółki zrobiły mi super BS.

A dziś mam w sumie średniawy dzień. Jutro wizyta u prowadzacego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 18:24

Gabriella, aniaem86, blue_eyed_girl, kalade, małżowinka, Justa29 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade też tak czasem myślę, że lepiej nie wiedzieć🙈

Paatka super niespodzianka 😍

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wręcz przeciwnie, oglądam wszystko co się da i słucham wszystkich możliwych historii, właśnie po to, żeby być przygotowaną psychicznie na każdą ewentualność. Ale ja się w ogóle nie nakręcam. Pewnie, gdybym była typem osoby nakręcającej się, to bym nic nie oglądała, bo to można w panikę wpaść :)

Jeśli chodzi o przygotowanie to ćwiczę oddechy przeponowe, czasem jak mi się przypomni to trochę kegla, trochę na piłce sobie kręcę i wzmacniam się ćwiczeniami ogólnorozwojowymi. Smaruję kroczę oliwką, ale bez jakiegoś masażu. Do tego wewnętrznie wiesiołek, liście malin, ananas i daktyle :) Nie wiem czy to cokolwiek pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi :)

Gabriella lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo to ja poszlam tak nastawiona do pierwszego porodu .... Nastawiona na duzo bolu.... Ze po 22 godzinach porodu położne mowily miedzy sobą na mnie "pani z bardzo ciezkiego porodu" ... A ja ja to slyszac sie dziwilam i myslalam coooo one gadaja przeciez nie bylo zle :))))

Lepiej nastawic sie ma meczarnie i byc milo zaskoczonym niz na odwrot

Gabriella, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma lub używała laktator lovi elektryczny? Jakieś opinie?

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaem to szybko zaczęłaś z ananasem i daktylami, wydawało mi się, że tak pod koniec się to je. A masz jakiś film porodowy do polecenia?

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ