X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu tez pieknie. Slonce, 16 st... Boli jak cholera to siedzenie w domu. Jutro wyciagam meza na spacer do lasu za miasto, bo po osiedlu sie mimo wszystko boje.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lublin tez pięknie :( my codziennie odbywamy spacer ale u nas pustki na ulicach :) synek jak wychodzi na dwor to biegnie jakby z klatki uciekl :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wialo jak cholera a dzis jest tak cieplo i blogo ze hej. Uwielbiam taką pogodę, syn mogl by caly dzien na dworze siedziec. Dobrze ze mieszkamy na wsi z wlasnym podworkiem. Nie wiem jak bym wytrzymala w domu ....

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na spacerki, ale głównie do ogródka, który mamy za blokiem.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was ze snem? Ja dzisiaj obudzilam sie o 1 w nocy tak juz do rana się krecilam i zasnac nie moglam. Staram sie nie myslec o tym wirusie ale to chyba saml w glowie siedzi. Masakra.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Jak u Was ze snem? Ja dzisiaj obudzilam sie o 1 w nocy tak juz do rana się krecilam i zasnac nie moglam. Staram sie nie myslec o tym wirusie ale to chyba saml w glowie siedzi. Masakra.
    Spalam moze z 3 godziny , taki ból żeber ze wytrzymac nie idzie w zadnej pozycji :( takze głupie mysli do glowy tez przychodzily ...

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problemy ze snem całą ciążę, a ostatnio to już w ogóle masakra. Mąż ma budzik na 5.30 do pracy i niestety ja też tak się budzę. Do tego dochodzą pobudki co godzinę na siku. Potrafię się czasem obudzić o 1 i nie spać do 3. Ale to nie ma związku ze stresem.

Lekarka mi właśnie napisała, żebym nie robiła drugiej grupy krwi, że lepiej siedzieć w domu. Powiedziała też, że chce, żeby wizyty przedporodowe się odbyły, więc na tę chwilę mam potwierdzoną wizytę na 26.03. Ale oczywiście jeszcze wszystko może się zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 12:38

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie ze snem, jak się nie denerwuję to nawet śpię i budzę się tylko siku. Akurat dzisiejsza noc była kiepska, nie mogłam zasnąć, po każdej pobudce długie rozmyślanie, ale to ze względu, że dziś mama wizytę i boję się, że zostanie odwołana.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pojechalam do punktu pobran. Musialam gbs oddac i stwierdzilam, ze zrobie ostatnia morfo i mocz przed porodem, poki sytuacja jakos sie jeszcze ma. I jestem zazenowana - brak maseczek, brak rekawiczek u obslugi. Pierwszy raz bylam w tym punkcie, bo duzo jest nieczynnych. Pytam pielegniarki, czy ciezarna moze poza kolejnoscia, a ona do mnie, ze mam nie przesadzac, zdjac kurtke i czekac (to nic, ze na drzwiach bylo takie info o przyjmowaniu poza kolejka, ktore pozniej zauwazylam). Na szczescie byly przede mna 2 osoby i same mi powiedziały, żebym poszla pierwsza. No masakra totalna, wyszlam poirytowana cholernie. Jesli na taki personel trafie w szpitalu to ja dziekuje...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w labo nigdy nie pytam czy moge tylko staje jako pierwsza. Nikt slepy nie jest, każdy widzi ogromny brzuch i nikt nigdy mnie nie zaczepil z tekstem "a dlaczego". W wielu labolatoriach wisi tez ogloszenie ze ciezarne i dzieci mają pierwszenstwo :)

Ja za to jestem zaskoczona mile bo np w rossmannie wisi karteczka ze 5 osob w sklepie moze byc. Po wejsciu stoi stoliczek z plynem do dezynfekcji i reczniki:)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja dzis pojechalam do punktu pobran. Musialam gbs oddac i stwierdzilam, ze zrobie ostatnia morfo i mocz przed porodem, poki sytuacja jakos sie jeszcze ma. I jestem zazenowana - brak maseczek, brak rekawiczek u obslugi. Pierwszy raz bylam w tym punkcie, bo duzo jest nieczynnych. Pytam pielegniarki, czy ciezarna moze poza kolejnoscia, a ona do mnie, ze mam nie przesadzac, zdjac kurtke i czekac (to nic, ze na drzwiach bylo takie info o przyjmowaniu poza kolejka, ktore pozniej zauwazylam). Na szczescie byly przede mna 2 osoby i same mi powiedziały, żebym poszla pierwsza. No masakra totalna, wyszlam poirytowana cholernie. Jesli na taki personel trafie w szpitalu to ja dziekuje...
    O kurde ale chamska baba😯
    Ja byłam w med Polonii w piątek to wisi plyn do dezynfekcji rąk, ludzie uprzejmi mnie przepuścili jak zobaczyli mój brzuch a przede mną jeszcze jedna ciężarną też puścili, panie w punkcie pobrań maseczek nie miały co prawda..
    Ja na szczęście mieszkam na obrzeżu poznania i wychodzę teraz codziennie na spacer z synkiem na ogród bądź na uliczki wokoło bo tu nic się nie dzieje, a on zaznał wolności to teraz nie ma szans go w domu utrzymać.. od rana już mi buty przynosi i każe iść🤦 potem płacze afery i dramaty że jeszcze nie teraz bo nie jestem w stanie z nim pół dnia spędzić na dworze bo to nie tak że ja usiądę a on sobie chodzi🙈 więc wychodzę na ostatnią godzinę przed drzemka bo inaczej nie jestem w stanie go ściągnąć do domu. Ale ja jestem od wczoraj w donoszonej ciąży więc już mogę wszystko i nawet bym chciała już żeby mieć za sobą ten poród. Niestety wszystko pozamykane, mimo bardzo nieoszczednego trybu życia i częstych skurczy przepowiadajacych więc raczej się nie zanosi na akcje żadna:/ itak mam skierowanie na CC ale dopiero na 01.04 do szpitala i potem zanim mnie wpiszą w plan to tam poleze z tydzień 🙄 i dzięki Bogu już nie mam robić żadnych badań tylko czekać więc w miarę komfortowa sytuacja.
    A co do pirownywania że kiedyś rodziły same i nikt nie narzekał to moja teściowa mnie po prostu rozwala bo kompletnie bagatelizuje mój strach bo przecież jak ona rodziła to tylko kotary ja osłaniały od pozostałych więc dam rade (jeśli bym próbowała sn jednak) a z kolei jak wczoraj byliśmy u lekarza i miał opóźnienue i jeszcze my godzinę siedzieliśmy i przez to pozno wrócilismy i nic nie pisaliśmy to z wyrzutem że już się martwiła bo nic się nie odzywamy a to już przed 20 i nas nie ma.. i chciałam powiedzieć że czym się stresuje kiedyś nie było telefonow i też ludzie jakoś żyli ale się już powstrzymalam

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja w labo nigdy nie pytam czy moge tylko staje jako pierwsza. Nikt slepy nie jest, każdy widzi ogromny brzuch i nikt nigdy mnie nie zaczepil z tekstem "a dlaczego". W wielu labolatoriach wisi tez ogloszenie ze ciezarne i dzieci mają pierwszenstwo :)
    Nie to w lab do którego chodzę jest tylko info że przy badaniu krzywej trzeba przepuścić a takto jak raz zapytałam Panią w recepcji to powiedziala że jak się przede mną w kolejce zgodzą to mogę co uważam za chore no ale cóż.. tak samo w aptekach, ja akurat stać w miejscu nie mogę prędzej chodzić więc już kilka razy w różnych aptekach sprawdzałam jak to u nich i pytałam pierw panią aptekarke to mnie odsyłała że muszę spytać państwa czy mnie przepuszcza, no przepuszczali bo co mieli zrobić ale wg mnie to powinno być w takich miejscach odgornie narzucone bo jeszcze w sklepach to ok mój wybór czy pójdę ale apteka czy laboratorium to już nie moje widzimisię

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi, nawet sąsiadów nie mam bo jeszcze się nie wprowadzili, więc mogę bezpiecznie wychodzić.

Śniło mi się, ze biegałam, pewnie już podswiadomie pozbywać się ciazowycj kilogramow😅. Wstałam dzisiaj taka obolala jakby to nie był tylko sen🤣.

Aprielka na tesciowe nigdy nas nie zawiodą 🤣

Brat M jednak nie przyjechał w weekend bo loty odwołali z czego bardzo sie cieszę. Myślałam że będą mieli inne podejście do wirusa, skoro ona w szpitalu pracuje, ale zupełnie to bagatelizuja. A teściowa bardziej przejęła się tym że synuś nie przyjedzie i ciekawe czy mu za bilety zwrócą niż że mogliby rodzinę na niebezpieczeństwo narazić.

2a723bfcf6.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam informacje, ze wszystkie wizyty w poradni, w której prowadzę ciąże są odwołane. Do nie wiadomo kiedy. Na wizyty ciążowe zapisują na 27 marca (miałam iść 23), ale nawet się nie łudzę, ze ta wizyta się odbędzie. Z GBSem nie zdążyłam. Dramat po prostu. Jestem załamana, bo do mojego terminu porodu to jeszcze dobre 5 tygodni, a wyglada na to, ze zostanę bez lekarza.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dzwoniłam do przychodni co mam zrobić bo zamieścili info o odwołanych wizytach w poradni ginekologicznej, a miałam dostać skierowanie do szpitala i położna powiedziała, że mam przyjść i doktor mnie przyjmie. Także dziewczyny jeśli macie info tylko z komunikatów to i tak dzwońcie i pytajcie.

1000 - a może uda Ci się zapisać gdzieś indziej do ginekologa? Nawet jeśli chodzisz na nfz to może gdzieś prywatnie na termin jakiś po 27.03. jakby jednak ta wizyta 27-go się odbyła to najwyżej odwołasz.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze trzeba dzwonic i pytac bo aiele ginow odwoluje wizyty ale takie profilaktyczne kobiet nie bedacych w ciazy a ciezarne normalnie przyjmuja

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zadzwoniłam i niestety tyczy się to wszystkich wizyt... i tylko ciężarne zapisują na tego 27ego... ale sadze ze to taki fikcyjny termin. Chodzę prywatnie i miałam nadzieje, ze jakoś to będzie, ale widzę ze jak tylko pojawiły się zarażenia w moim województwie, to spanikowali... Eh. Będę musiała poszukać pewnie kogoś innego na ostatnie tygodnie...

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Udało się pobrać gbs. Zapisała mnie za 3 tygodnie. Jeśli nie będzie odgórnego zakazu to przyjmie mnie i zrobią mi ktg. Nie chce zostawiać ciężarnych totalnie bez opieki więc doceniam. Mała ma już 2817g i niby wszystko ok. Dopiero po przyjściu do domu rzuciłam okiem na wydruki z usg i OFD wyszło 3 tygodnie do tyłu. Wszystko inne jest idealnie w centylach. Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru i nic złego.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Trzymajcie sie dziwczyny w tych trudnch czasach , może dla rozweselenia pokażecie swoje kąciki dla maluchów ?

Obserwuje Was od samego początku, totalnie rzadko sie udzielam ale powiem Wam że nie dziwię się że się denerwujecie . Moje wizyty tez wszystkie odwołane, krew zrobiłam z tych co są do porodu a;e gbs nie pobrał lekarz bo odwołał. Jedynie co to zadzwonił do mnie osoboscie ( co było mile) i zapytał jak sie czuje, czy czuje ruchy dziecka . Że w razie co mam dzwonić :)

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade, czy Ty rozmawiałaś z położną, co robić jak poród zacznie się w nocy? Dzwonić do niej np. o 3 w nocy? Taka mnie naszła rozkminka 🤔

1267e64ec8.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ