X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wiadomości! :) Dziewczyny trzymam kciuki. Niech się pięknie samo rozkręca jak najszybciej. Ja dziś od 1 w nocy nie śpię. Takie miałam bóle miesiączkowe, potem stwierdziłam że chyba jestem głodna i o 4 wsunelam bananka. No i tak się rozchodzilam :/. Mnie za to chyba coś rozkłada. Od kilku dni wieczorami talepie mnie zimno, temp miałam ok 37 (moja normalna to 36,2-4) a wczoraj miałam 37,5. Niby nic strasznego ale bolą mnie mega stawy (łokcie, nadgarstki) itd. Nos zawalony, gula w gardle ale to akurat od dłuższego czasu więc raczej zwalam na ciążę. Za to mam bolesne węzły chłonne za uszami więc chyba jednak przeziębienie mnie dopadło :/. Przez to ciężko mi zmobilizować się by cokolwiek w domu zrobić.

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje tego przeziebienia bo mnie w ciazy dopadlo 6 tygodni temu to tak do dzisiaj jeszcze mam katar i kaszel. Bardzo dlugo sie wlecze ze mna :/

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego się obawiam. W ciąży każde przeziębienie ciągnęło się za mną długo.. byle przed porodem minęło :/

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie boje być jakaś zakatarzona w momencie porodu bo przez telefon mówili mi, ze od razu wtedy wysyłają do wyznaczonych szpitali w razie czego :/. Ale chyba bez przesady i tylko przy jakimś ciężkim kaszlu i gorączce, co? Przecież teraz co druga osoba przeziębiona :D, jak to w marcu

Ja jestem dalej strasznie ociężała, tzn dużo chce - mało mogę ;). I nie widzę wizualnie żeby ni się brzuch obniżył ale mam wrażenie ze główne czuje w połowie wzgórka łonowego

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital odrazu odsyła podobno każdy nawet katar do szpitala przystosowanego do zakaznego odbioru porodow...
    Takze wystrzegam sie wszystkiego co mozliwe, chociaz wiadomo - nie zawsze sie da... :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra nie straszcie, ja po ostatniej chorobie mam jeszcze kaszel i trochę katar i nie wyobrażam być sobie na oddziale razem z osobami podejrzanymi o korona, a co z dzieckiem?! Masakra...
    Od wczoraj mam częstsze skurcze, nie wiem czy brać dodatkowo nospe na to czy już sobie odpuścić.
    Co do czucia dziecka to ja ją wszędzie czuje dosłownie, na dole też bardzooo nisko nóżkami grzebie bo ona jest główką do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 14:55

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie wystraszylyscie. A ja lecze się głównie sokiem z malin i nie wychodzeniem...
    Tez macie takie uczucie jakby wszystko już było takie spuchnięte między nogami? Ciężko trzymać nogi razem. Już siedze jak facet :P

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sluchajcie ludzi ktorzy twierdza ze szpitale od razu kaza jechac do zakaznych. Mnie tez tak straszyli a ostaynio na grupie kwietniowych mam ktos wstawil obrazek .... Tylko z dusznosciami, goraczka zglaszac sie do zakaznych.... Czyli ze zwyklym katarem nie powinno byc problemu

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    O masakra nie straszcie, ja po ostatniej chorobie mam jeszcze kaszel i trochę katar i nie wyobrażam być sobie na oddziale razem z osobami podejrzanymi o korona, a co z dzieckiem?! Masakra...
    Od wczoraj mam częstsze skurcze, nie wiem czy brać dodatkowo nospe na to czy już sobie odpuścić.
    Co do czucia dziecka to ja ją wszędzie czuje dosłownie, na dole też bardzooo nisko nóżkami grzebie bo ona jest główką do góry.
    Czytalam ze na naszym etapie nie nalezy brac nospy zeby nie wyciszac skurczow.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was na tym etapie co ja nie ma żadnych skurczy przepowiadających? Ja nie mam nic kompletnie, żadnych skurczy, bóli podbrzusza. Wcześniej brzuch coś pobolewał a teraz już nic. Jedynie widzę że intensywność ruchów małej się zmieniła, są takie leniwe. Czytałam o oczyszczaniu organizmu... Ja To mam wręcz zaparcia. Nie ukrywam że chciałabym już urodzić. Jak w 32tc mała pchała się na świąt tak teraz nic się nie zapowiada na poród 😪

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam katarynka, tzn ogólnie mam trochę boli miesiączkowych i czuje tez takie właśnie rozpulchnienie a jednocześnie twarda kule między nogami, dodatkowo mocno mi mokro, mały leniwy i kilka razy coś mnie jakby zaorało po szyjce, ale skurczy chyba nigdy mniej nie miałam :). W 33-35 było jakieś apogeum i miałam co chwile a teraz może ze 3 dziennie.

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was na tym etapie co ja nie ma żadnych skurczy przepowiadających? Ja nie mam nic kompletnie, żadnych skurczy, bóli podbrzusza. Wcześniej brzuch coś pobolewał a teraz już nic. Jedynie widzę że intensywność ruchów małej się zmieniła, są takie leniwe. Czytałam o oczyszczaniu organizmu... Ja To mam wręcz zaparcia. Nie ukrywam że chciałabym już urodzić. Jak w 32tc mała pchała się na świąt tak teraz nic się nie zapowiada na poród 😪

No ja tak miałam w pierwszej ciąży, dopóki nie zaczęłam rodzic, to nie wiedziałam co to skurcze 🤷‍♀️ skończyło się wywoływaniem porodu

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Nie sluchajcie ludzi ktorzy twierdza ze szpitale od razu kaza jechac do zakaznych. Mnie tez tak straszyli a ostaynio na grupie kwietniowych mam ktos wstawil obrazek .... Tylko z dusznosciami, goraczka zglaszac sie do zakaznych.... Czyli ze zwyklym katarem nie powinno byc problemu

Szpilka ja tą informację dostałam od lekarza prowadzącego, który w szpitalu pracuje.
    Na dodatek ordynator tego zakaźnego oficjalnie w mediach powiedział, że inne szpitale tak robią, że wysyłają im byle katar i wolałby żeby tak nie było. Ale z tego co wiem, nadal jest.
    To co piszą oficjalnie na stronach szpitala to jedno, to co zrobi lekarz przeprowadzający wywiad przed przyjęciem niestety już drugie. Oni się po prostu boją kwarantanny w oddziale położniczym i w każdym objawie doszukują się od razu niewiadomo czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 16:15

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Ja juz wiele razy pisalam ze z pierwszym to nie wiedzialam co to bol bo do dnia porodu nie odczuwalam zadnych skurczy ani boli

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Szpilka ja tą informację dostałam od lekarza prowadzącego, który w szpitalu pracuje.
    Na dodatek ordynator tego zakaźnego oficjalnie w mediach powiedział, że inne szpitale tak robią, że wysyłają im byle katar i wolałby żeby tak nie było. Ale z tego co wiem, nadal jest.
    To co piszą oficjalnie na stronach szpitala to jedno, to co zrobi lekarz przeprowadzający wywiad przed przyjęciem niestety już drugie. Oni się po prostu boją kwarantanny w oddziale położniczym i w każdym objawie doszukują się od razu niewiadomo czego.
    Z drugiej strony to zrozumiale. Ja mam od 6 tygodni katar w ciagu dnia sporadycznie musze wyproznic nos ..
    Moze nie bedzie tak zle przy wywiadzie jak powiem szczerze...

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dobrze że Nie jestem sama ;) może faktycznie jak się zacznie to już z grubej rury bo chciałabym uniknąć wywoływania

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj o 9:25 przyszedł na świat mój synek Oskarek, jestem zakochana😍 57 cm i równe 3 kg. Cesarkę przeżyłam, jestem już po pionizacji i prysznicu. Nie było tak źle, w ogóle nie myślałam o sobie tylko o Synku🙂 Niestety pokarmu brak. Mały dużo płacze, bardzo mi go szkoda🥺

Tutaj była jedna przeziębiona pacjentka, na szczęście pomyśleli i przenieśli ja na dale jednoosobowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 18:21

nowa na dzielni, Gabriella, summer..86, karolkowa, kalade, Okebu, pingwinkowa, MrsKiss, ElenaM, juna, 1000, Mmiśka, diversik89, małżowinka, Paulinye lubią tę wiadomość

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 9:25 przyszedł na świat mój synek Oskarek, jestem zakochana😍 57 cm i równe 3 kg. Cesarkę przeżyłam, jestem już po pionizacji i prysznicu. Nie było tak źle, w ogóle nie myślałam o sobie tylko o Synku🙂 Niestety pokarmu brak. Mały dużo płacze, bardzo mi go szkoda🥺

Tutaj była jedna przeziębiona pacjentka, na szczęście pomyśleli i przenieśli ja na dale jednoosobowa.
    Gratulacje ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Misia !!❤️

Mam nadzieje, że wszystkie mamusie z czasem pochwalą się swoimi pociechami ☺️

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratki. Nie wiem czy to prawda ale podobno po cesarce jest w 2-3 dobie pp mleko ... Tak ze musisz byc cierpliwa i stymulowac

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ