X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę na izbie przyjęć, czekam na lekarza, wody odchodzą, skurcze mam.

Gabriella, Justa29, summer..86, małżowinka, kalade, 1000, ElenaM, Misia90, diversik89 lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka, kciuki!

Dziewczyny, jak Wy to robicie że Was zbiera zaraz w 38tc? 😁

Jitka lubi tę wiadomość

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    29.07.2019 transfer 5.1.1
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    16.02.2022 transfer 3.2.2
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka kciuki! 🙂powodzenia

No ja właśnie też nie wiem jak Wy to robicie 🤔
    Mi nawet zgaga nie przeszła tzn że brzuch się nie obniżył( nic nie widać..)
    Ja wiem, że okropnie się boję ale ..

Jitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Dziewczyny siedzę na izbie przyjęć, czekam na lekarza, wody odchodzą, skurcze mam.
    To już mamy ochotniczkę 😀 Powodzenia, czekamy na dobre wieści.

Jitka lubi tę wiadomość

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się wszystkie rozpakujemy hihi do połowy kwietnia to już wszystkie będziemy tulić maleństwa

diversik89 lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!

Ja to jestem w szoku, że az u tylu zaczyna się od odejscia wod. Bo statystycznie czestsza jest ta opcja ze skurczami, nie z wodami. :)
    U poprzednich kwietniowek bylam jedna z nielicznych po odejsciu wod. Teraz wolalabym zaczac od skurczy. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat! :)

Jeju ja już mam 39.3 i nic... A tu tyle dziewczyn 38 i idzie... Zazdroszczę! Nic na mnie nie działa. Obawiam się, że w środę w termin zgłoszę się do szpitala i odeślą mnie do domu, zostanę bez żadnej kontroli nad bobasem. Może mnie stres jakoś blokuje :/

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Jitka kciuki! 🙂powodzenia

No ja właśnie też nie wiem jak Wy to robicie 🤔
    Mi nawet zgaga nie przeszła tzn że brzuch się nie obniżył( nic nie widać..)
    Ja wiem, że okropnie się boję ale ..

Może pocieszy cię to trochę - miałam zgagę jeszcze ok. 4 godziny przed porodem 🤦

Jitka - powodzenia 🙂

Jitka lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:
    Jak będę miała czas to zerknę na bloga😃 ja myślałam, ze w ogóle nie będę karmić. A możesz mi napisać tak w skrócie czemu szybko odstawić kapturki?
    Z kapturkami zdecydowanie mniej boli, ale też ssanie jest mniej efektywne i nie pobudza laktacji na tyle na ile by mogło, dopiero jak się pozbyłam kapturków to byłam spokojna że dziecko je tyle ile powinno

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zgaga nie przeszła nawet na porodowce miałam. A najśmieszniejsze było to że przy porodzie ciągle męczyła mnie czkawka :D
    Z obniżeniem brzucha to u mnie się też nie sprawdziło. Rano jeszcze salowe na oddziale mówiły mi że nie no do porodu daleko napewno szybko nie urodzę bo brzuch tak wysoki. A tu taka niespodzianka ;)

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym synu tez brzuch wcale nie opadl. Mam nawet zdjecie zrobione w dniu porodu i brzuch byl wysoko.

Zazdroszcze wszystkim :) i zycze powodzenia.

Zgaga akurat nijak ma sie do porodu. Jak ktoras miala trudnosci z oddechem to obnizenie brzucha pomoze. Jak opadnie to lepiej bedzie sie oddychac. Tak mi polozna tlumaczyla ale zgaga to juz jest nie zalezna. Trzeba urodzic zeby przeszla ;)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu człowieku mądry :D 🤔

Dobra dziewczyny, nastraszyłyście mnie- będę "przygotowana" :P
    Chociaż kompletnie nie wiem czego się spodziewać..
    A swoją drogą tak czekam na tą normalność bez zgagi!!

• 1000 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okebu wrote:

Dziewczyny, jak Wy to robicie że Was zbiera zaraz w 38tc? 😁

Tez się właśnie zastanawiam i prawie zielenieje z zazdrości 😃

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    I bądź tu człowieku mądry :D 🤔

Dobra dziewczyny, nastraszyłyście mnie- będę "przygotowana" :P
    Chociaż kompletnie nie wiem czego się spodziewać..
    A swoją drogą tak czekam na tą normalność bez zgagi!!
    Ja tez .... Wieczorem pali mnie caly przelyk. Dodatkowo mam dretwienia dloni ... Wiadomo ze jak urodzimy to tak do tygodnia/dwoch minie zanim ustana te wszystkie dolegliwosci ale tez nie moge sie doczekac ehh

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja tez .... Wieczorem pali mnie caly przelyk. Dodatkowo mam dretwienia dloni ... Wiadomo ze jak urodzimy to tak do tygodnia/dwoch minie zanim ustana te wszystkie dolegliwosci ale tez nie moge sie doczekac ehh
    Jejku ja też już nie mogę się doczekać, aż będę mogła normalnie spać i założyć skarpetki 😂 zgaga czasami mnie męczy, ale jak już zacznie to masakra:/

A najgorsze, że już codziennie się mnie pytają czy rodze i się tylko denerwuje, że chciałabym A nic się nie zapowiada 😂 maz się śmieje, żeby młody siedział jeszcze w brzuchu, bo chce się jeszcze wyspac 😂

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge ostatnio usiedzieć na miejscu. Rano zrobilam omlety, pojechalismy na godzinny spacer do lasu. Wrocilismy upieklam drozdzowe ze sliwka. Pozniej obiad. Teraz skacze na pilce.. Ale mojego dziecka nic chyba nie ruszy xd

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Czekamy z niecierpliwoscia :))

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się zrobił ruch w interesie ;).

Szpilka wszystkiego najlepszego :)

Jitka trzymam kciuki. Rodz szybko i zwalniaj kolejkę dla następnej ;). Jak tak dobrze nam pójdzie to do świat się wszystkie rozpakujemy ;).

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze po porodzie już nie ma kiedy tu zajrzeć 🤯 gratuluję wszystkim mamusiom i faktycznie sporo nas się robi marcowych, dzieci chyba czuja ten niepokój i chcą już wyjść🙈
    U nas jakoś dajemy radę, nie karmie piersią po strasznych przejściach z synkiem, póki mąż w domu ściągam pokarm plus mm i mam dużo więcej spokoju w sobie i czuję lepszą więź z dzieckiem niż karmiac piersią bo wtedy płakaliśmy oboje całe dnie.. więc po długich przemyśleniach zdecydowalismy z mezem że musimy zadbać także o mnie i moją psychikę a nasze dzieci będą też szczęśliwe:)
    Okebu apropo tych wód jak już znieczula od pasa w dół to kładziesz się na tym łóżku które prócz tego że jest całkiem lezace wygląda jak fotel ginekologiczny i wtedy bez bólu juz cewnikuja i przebijają pęcherz płodowy zanim zaczną ciąć bo przy takim ciśnieniu nacięcie brzucha chyba byłoby niebezpieczne, nic nie boli to, ja tylko poczułam po prostu że coś leci i takie ciepło ewidentnej wody lejącej się po posladkach, wydawało mi się wogole że jeszcze czuje brzuch i wszystko i byłam przerażona a nawet nie wiem kiedy oni przecięli brzuch bo już zaczęłam czuć że powoli coś robią w środku i mi np powiedzieli że teraz lekarz musi ucisnąć u góry brzuch aby móc wyciągnąć dziecko i poczuje szarpnięcie, lepiej wspominam ta cesarkę niż poprzednia, stresowałam się bardziej bo wiedziałam czego się spodziewać a tymczasem atmosfera była tak spokojna i miły personel że wogole się nie martwilam gdy się położyłam i się zaczęło:) a moment usłyszenia płaczu dziecka... Niesamowite nie do opisania☺️

Okebu lubi tę wiadomość

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Kurcze po porodzie już nie ma kiedy tu zajrzeć 🤯 gratuluję wszystkim mamusiom i faktycznie sporo nas się robi marcowych, dzieci chyba czuja ten niepokój i chcą już wyjść🙈
    U nas jakoś dajemy radę, nie karmie piersią po strasznych przejściach z synkiem, póki mąż w domu ściągam pokarm plus mm i mam dużo więcej spokoju w sobie i czuję lepszą więź z dzieckiem niż karmiac piersią bo wtedy płakaliśmy oboje całe dnie.. więc po długich przemyśleniach zdecydowalismy z mezem że musimy zadbać także o mnie i moją psychikę a nasze dzieci będą też szczęśliwe:)
    Okebu apropo tych wód jak już znieczula od pasa w dół to kładziesz się na tym łóżku które prócz tego że jest całkiem lezace wygląda jak fotel ginekologiczny i wtedy bez bólu juz cewnikuja i przebijają pęcherz płodowy zanim zaczną ciąć bo przy takim ciśnieniu nacięcie brzucha chyba byłoby niebezpieczne, nic nie boli to, ja tylko poczułam po prostu że coś leci i takie ciepło ewidentnej wody lejącej się po posladkach, wydawało mi się wogole że jeszcze czuje brzuch i wszystko i byłam przerażona a nawet nie wiem kiedy oni przecięli brzuch bo już zaczęłam czuć że powoli coś robią w środku i mi np powiedzieli że teraz lekarz musi ucisnąć u góry brzuch aby móc wyciągnąć dziecko i poczuje szarpnięcie, lepiej wspominam ta cesarkę niż poprzednia, stresowałam się bardziej bo wiedziałam czego się spodziewać a tymczasem atmosfera była tak spokojna i miły personel że wogole się nie martwilam gdy się położyłam i się zaczęło:) a moment usłyszenia płaczu dziecka... Niesamowite nie do opisania☺️
    A jak pionizacja przy drugim CC , zawsze slyszalam ze jest lepiej jak za pierwszym razem alw ile w tym prawdy to nie wiem ... juz mnie stres łapie jak to będzie :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ