Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolkowa gratulacje 🙂 Przeżyłyśmy, wytrwałyśmy i już maj 🤭😃
Czekam na ładną pogodę i słoneczko żeby zabrać moją pannę na spacer.
Dała nam znowu popalić w nocy 😖
Dziewczyny czy tego mleka ściąganego laktatorem będzie coraz więcej? Tzn przynajmniej powinno?
Mała całe dnie na cycu ale nie wiem czy się najada? ... a musimy wyrównać wagę urodzeniową🤔 Położna mówi, że jak na cesarkę to bardzo szybko ruszyła mi laktacja i mam spokojnie do tego podchodzić. Wczoraj ściągnęłam 250 ml (pół h rano i pół h wieczorem).
Położna zaleciła dokarmiać co 2 karmienie. W nocy daje swoje odciągnięte, a w dzień pierś i MM ( wczoraj np 1 porcje).karolkowa lubi tę wiadomość
-
Do kiedy mniej więcej powinna się wyrównać waga z wagą urodzeniową?
Też się zastanawiam czy córka się najada. Raczej nie dokarmiam jej mm.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Mi sie szwy prawie miesiąc rozpuszczały
Summer powinno się trochę zwiększac w zależnosci od zapotrzebowania. Z tego co się orientuję sesje powinny trwac do 20 minut. Są w ogole rozne techniki sciągania
Poszukaj sobie na fb grupy Karmie piersią inaczej czy jakos tak. Mnostwo informacji na temat sciagania. Ja wisialam na tym laktatorze jak glupia i sie okazalo, ze wszystko zle robilam i przez to bardzo nieefektywnie mi to szlo -
nick nieaktualny
-
No ja tez mam rozpuszczalne, ale chce się ich pozbyć szybciej niż się rozpuszcza po pierwszym porodzie tez odczułam ogromna ulgę jak polozna zdjęła mi szwy. Muszę zadzwonić do mojej przychodni i wypytać co i jak.
Karolkowa gratulacje! Czyli zamknęlysmy ładnie kwiecień, żadna nie została majówka AgaRydz tez już na pewno urodziła
To jest w ogóle śmieszne, ze zdążyłyśmy urodzić i wraz z końcem kwietnia zaczynaja wprowadzać porody rodzinne w szpitalach ale osobiście uwazam ze brak męża dobrze mi zrobił, zamiast mu płakać i się użalać nad soba, to skupiłam się na porodzie i działałam zadaniowo. wyszło całkiem okkarolkowa lubi tę wiadomość
-
Teoretycznie wage urodzeniową dziecko powinno osiągnąć do 2 tygodni, ale z córką zeszło nam się ciut dłużej. Ale ona cały zaś powolutku przybierała w dolnych granicach normy. Za to z syna zapowiada się niezły pulpet. Ostatnio jak go ważyłam to miał 4 tygodnie i + 1055 od wagi urodzeniowej (+1325 od najniższej).
-
juna wrote:Do kiedy mniej więcej powinna się wyrównać waga z wagą urodzeniową?
Też się zastanawiam czy córka się najada. Raczej nie dokarmiam jej mm.👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
A u nas kiepsko u małej wyszło crp 19 i jesteśmy teraz na patologii, malutka jest bardzo apatyczna... Dostała antybiotyk i wieczorem ponownie zbadają crp..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 15:25
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
To chyba wszystkie zdążyły rozpakować się w kwietniu!!
Ja jedynie żałuję, że mąż nie mógł być na samej końcówce porodu- jak Mała już wychodziła i przy przecinaniu pępowiny. Bo reszta porodu zostałaby mu dłuuugo w pamięci 🤣
Zdecydowałam się podawać jedną butelkę dziennie z mm... pomimo tego, że Mała prawie cały czas jest przy piersi wcale nie przybiera jakoś szalenie, przez tydzień ledwie 110g no i jak po piersi podałam butelkę wypiła ledwo 40ml i śpi już prawie 2h! A wcześniej nie dało się jej odłożyć bo po 15min już było szukanie piersi 🤷♀️ -
juna wrote:Do kiedy mniej więcej powinna się wyrównać waga z wagą urodzeniową?
Też się zastanawiam czy córka się najada. Raczej nie dokarmiam jej mm.
Czy wasze dzieci też tak często mają czkawke?Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
ElenaM wrote:U nas w 8 dobie. Ale moja to ciągle by jadła w dzień. A w nocy umie przespac 4-5 godzin bez jedzenia. Dziś nawet pobiła rekord bo 6 godzin i to też w sumie ja ją obudziłam bo się okazało że zalewam sąsiada w mieszkaniu ponad 100 km od miejsca gdzie teraz przebywam i szybko organizowałam kogoś kto by tam pojechal.
Czy wasze dzieci też tak często mają czkawke?ElenaM lubi tę wiadomość
-
Summer, tak z ciekawości - czemu dajesz w nocy odciągnięte? Nie karmisz ani nie ściągasz wtedy w nocy? Wydaje mi sie, że na początku to karmienie/ściąganie w nocy jest dosyć ważne dla rozkręcenia laktacji
ElenaM -:mój też ma często czkawki. Najczęściej jak sporo uleje.
Szpilkka - mi dali nożyczki żeby przeciąć, ale ja nie chciałam. Z córką też ani ja ani mąż nie przecinalismy.
U mnie też męża by nie było, bo akcja byla tak szybka, że nie zdążyłby dojechać w czasie od kiedy wzięli mnie z patologii na porodówkę 🙂