X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładne masz przyrosty. Narazie obserwuje bo jak w czwartek wyszło mi 4600 tak dziś wyszło 4733... W trzy dni. Więc muszę brać poprawkę że może jest bardziej najedzona itd chociaż zwazylam o tej samej porze i nie po karmieniu. Stresujące jest to wszystko :/. Przy drugim może będę spokojniejsza ;)

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Rany, a ja niedługo chyba wyląduje w psychiatryku. Synek przeważnie grzeczniutki, ale w córkę to normalnie szatan wstąpił. Chyba zaczął się bunt dwulatka i moja słodziutka córeczka z dnia na dzień zmieniła się w demona. Co chwilę nerw o wszystko, piszczenie, histerie. Wczoraj 50 minut darła się non stop tak że całe osiedle ja chyba słyszało. I to nie wiadomo o co 🤦
    Ja co prawda mam 5 latka w domu ale tez mam czasami dosc.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- moja mała ma łojotokowe zapalenie skóry. Po umyciu i osuszeniu zaczęłam stosować ziołowe masełko pielęgnacyjne firmy momme. Pierwszy raz o nim przeczytałam że to właśnie taki balsamik z dobrym składem. I okazało się rewelacyjne. Po samej wodzie nie było to takie czerwone ale i nie schodziło a odkąd zaczęłam smarować to praktycznie zniknęło całkowicie. Dla tych których maluchy się z tym zmagają polecam :). Ja akurat kupiłam to w Hebe. Nie mogłam znaleźć w żadnej aptece.

Justa29, aniaem86 lubią tę wiadomość

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Rany, a ja niedługo chyba wyląduje w psychiatryku. Synek przeważnie grzeczniutki, ale w córkę to normalnie szatan wstąpił. Chyba zaczął się bunt dwulatka i moja słodziutka córeczka z dnia na dzień zmieniła się w demona. Co chwilę nerw o wszystko, piszczenie, histerie. Wczoraj 50 minut darła się non stop tak że całe osiedle ja chyba słyszało. I to nie wiadomo o co 🤦
    Moj starszak mial taki bunt 3 miesiace przed drugimi urodzinami juz mi sie plakac chcialo .Teraz tydziem temu skonczyl 2 latka i id pewnego czasu spokoj , nawet zaczal szeptem mowic przy malej :D oczywisciw czasem sie zdarzy jakis foch histeria ale to raz na tydzien :p takzw trzymam kciuki za poprawę.

Wasze maluchy tez maja takie szerokie brzuszki?
    Moja wczoraj skonczyla 2 miesiace i wazy 5700 . Na buzi troche pyza , nogi szczuple a ten brzuch taki wielki :D juz nie pamietam jak to bylo z synem ale on mial nogi jak kaszanki a brzuch chudy w miare .

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Moj starszak mial taki bunt 3 miesiace przed drugimi urodzinami juz mi sie plakac chcialo .Teraz tydziem temu skonczyl 2 latka i id pewnego czasu spokoj , nawet zaczal szeptem mowic przy malej :D oczywisciw czasem sie zdarzy jakis foch histeria ale to raz na tydzien :p takzw trzymam kciuki za poprawę.

Wasze maluchy tez maja takie szerokie brzuszki?
    Moja wczoraj skonczyla 2 miesiace i wazy 5700 . Na buzi troche pyza , nogi szczuple a ten brzuch taki wielki :D juz nie pamietam jak to bylo z synem ale on mial nogi jak kaszanki a brzuch chudy w miare .

Będę szczęśliwa jak to będzie raz na dzień 😂 bo np wczoraj od rana do nocy co chwilę nerw i ryk, w tym dwie większe histerie 🤦

U mojego brzuszek szeroki i pękaty. U córki pamiętam, że mimo że była szczuplutka to szeroki też był, ale taki bardziej płaski.
    U nas dziś na wadze wyszło niecałe 5700, ale trochę się zmartwiłam, bo jak na początku przybierał dziennie 40-60 g, tak w ciągu ostatnich dwóch tygodni wyszło 19. Trochę mało 😕 zacznę go chyba wybudzać w nocy na karmienie, bo od ok. 20 śpi od jakiegoś czasu ciurkiem 6-6,5 h. A jak nie pomoże to chyba będę się konsultować z lekarzem.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Będę szczęśliwa jak to będzie raz na dzień 😂 bo np wczoraj od rana do nocy co chwilę nerw i ryk, w tym dwie większe histerie 🤦

U mojego brzuszek szeroki i pękaty. U córki pamiętam, że mimo że była szczuplutka to szeroki też był, ale taki bardziej płaski.
    U nas dziś na wadze wyszło niecałe 5700, ale trochę się zmartwiłam, bo jak na początku przybierał dziennie 40-60 g, tak w ciągu ostatnich dwóch tygodni wyszło 19. Trochę mało 😕 zacznę go chyba wybudzać w nocy na karmienie, bo od ok. 20 śpi od jakiegoś czasu ciurkiem 6-6,5 h. A jak nie pomoże to chyba będę się konsultować z lekarzem.
    Moja w nocy śpi max 3 godziny , mega niespokojna w nocy jest :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluszki też mają zaczerwienienie po szczepieniu że szpitala dziś zauważyłam na raczce takie zaczerwienienie i jakby ropne w środku nie wiem czy to normalne

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Czy wasze maluszki też mają zaczerwienienie po szczepieniu że szpitala dziś zauważyłam na raczce takie zaczerwienienie i jakby ropne w środku nie wiem czy to normalne

To jest normalne. Pęcherzyk po jakimś czasie pęka i później zostaje jeszcze przez jakiś czas strupek.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa normalne chociaż wyglądało to u mojej małej bardzo brzydko. Mega dużo ropy pod strupkiem. Tego się nie wyciska tlyko normalnie można myć. Samo pęka.

• kalade Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaem, czy Ty korzystałeś z doradcy chustonoszenia? Online czy stacjonarnie?

Ja już nie daje rady, przez to ulewanie i wymioty ma chyba zgage albo podrazniony przełek, bo chce być cały czas na raczkachm i tylko pionowo inaczej ryk i ciężko to uspokoić. W sobotę mamy usg brzuszka:(

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepionce na gruzlice wszyscy mamy blizne na ramieniu :) ta czerwona krosta jest normalna... Potem pęknie i się zablizni. Niczym tego nie smaruj ani nie wyciskaj.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Po szczepionce na gruzlice wszyscy mamy blizne na ramieniu :) ta czerwona krosta jest normalna... Potem pęknie i się zablizni. Niczym tego nie smaruj ani nie wyciskaj.
    Ok nie wszyscy😂 U mnie w rodzinie jakąś "mutacja" i nikt nie ma. Jasiek chyba też poszedł w nasze ślady i nie ma.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Aniaem, czy Ty korzystałeś z doradcy chustonoszenia? Online czy stacjonarnie?

Ja już nie daje rady, przez to ulewanie i wymioty ma chyba zgage albo podrazniony przełek, bo chce być cały czas na raczkachm i tylko pionowo inaczej ryk i ciężko to uspokoić. W sobotę mamy usg brzuszka:(
    Kalade, zapewne powinnam, ale tego nie zrobiłam. Korzystałam z filmików na YT i strony FB Chustonoszenie. Na początku nie było łatwo, ale że musiałam codziennie wiazac, żeby z psem wyjść to się tak wprawilam, że wydaje mi się, ze wychodzi mi to bardzo dobrze (chociaż pewnie specjalista by mi wyliczył błędy) :) W zwiazku z tym nie mam teraz motywacji, żeby się spotykać z doradcą 😒
    My jutro mamy USG brzuszka i ciemiączka. Trochę mnie przeraża post przed badaniem. Jasiek je co 1,5h i nie wiem czy wytrzyma choć minutę dłużej, będzie afera 😂

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kalade, zapewne powinnam, ale tego nie zrobiłam. Korzystałam z filmików na YT i strony FB Chustonoszenie. Na początku nie było łatwo, ale że musiałam codziennie wiazac, żeby z psem wyjść to się tak wprawilam, że wydaje mi się, ze wychodzi mi to bardzo dobrze (chociaż pewnie specjalista by mi wyliczył błędy) :) W zwiazku z tym nie mam teraz motywacji, żeby się spotykać z doradcą 😒
    My jutro mamy USG brzuszka i ciemiączka. Trochę mnie przeraża post przed badaniem. Jasiek je co 1,5h i nie wiem czy wytrzyma choć minutę dłużej, będzie afera 😂
    Dzięki! Ja się umowilam ma.wizyte na piątek i od razu będę miała chuste. Obym się nauczyla🙈
    Podziwiam, że sama się nauczylas, mnie to przeraża ogolnie😱

A to musi być post przed usg brzuszka?? My mamy w sobotę i nikt nic nie mówił... też sobie tego nie wyobrażam, bo u nas wrzask i jedzenie czasem co godzinę nawet 😱

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przygotowaniu do badania mam napisane, żeby nie dawać nic do picia i jedzenia 1,5 godziny przed badaniem. Może zadzwoń i dopytaj.
    Z ta chusta to kwestia wprawy, im więcej się wiąże tym łatwiej to przychodzi, a jak Ci jeszcze doradcą pomoże to w ogóle fantastycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 19:40

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkryłam przez przypadek, że mam coś co sie nazywa D-Mer, jakąś łagodna wersję. Nie miałam pojęcia, że w ogóle coś takiego jest. A u mnie polega to na tym, że jak zaczynam karmić to uderza mnie fala nieprzyjemnego uczucia, czuje jakiś żal, smutek, rozgoryczenie i mdłosci. Trwa to dosłownie kilka sekund i jest bardzo dziwne. Czutam, że w skrajnych przypadkach dochodzi nawet do autoagresji... A spowodowane jest spadkiem dopaminy. Ciekawy ten nasz organizm :)

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    W przygotowaniu do badania mam napisane, żeby nie dawać nic do picia i jedzenia 1,5 godziny przed badaniem. Może zadzwoń i dopytaj.
    Z ta chusta to kwestia wprawy, im więcej się wiąże tym łatwiej to przychodzi, a jak Ci jeszcze doradcą pomoże to w ogóle fantastycznie :)
    Dzięki, tak zrobię. Chociaż rozmawiałam dzisiaj z gastrologiem i jest zdania, że skoro po 3 tyg diety nic się nie poprawilo z ulewaniem to zapewne nic mu nie jest i taki jego urok i trzeba przeczekać. Nie wiem juz czy jechsc na to usg..

Mam taką nadzieję, że się nauczę A młody to polubi i bedsie nam łatwiej 🙈

Hmm.. nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje 😱 poczytam o tym z ciekawości

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Moja miala usg brzucha w szpitalu w 10 dobie i postu tez nie bylo :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dzięki, tak zrobię. Chociaż rozmawiałam dzisiaj z gastrologiem i jest zdania, że skoro po 3 tyg diety nic się nie poprawilo z ulewaniem to zapewne nic mu nie jest i taki jego urok i trzeba przeczekać. Nie wiem juz czy jechsc na to usg..

Mam taką nadzieję, że się nauczę A młody to polubi i bedsie nam łatwiej 🙈

Hmm.. nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje 😱 poczytam o tym z ciekawości

Kalade, a jaką dietę stosowałaś? Moja Mała ma chyba alergię na jajko. Po odstawieniu nie to dziecko, a też potrafiła wyć z bólu brzuszka gdy tylko nie była trzymana w pionie. Kupy też zupełnie inne. Wcześniej śluzowate i pieniste. Jajko wykluczyłam zupełnie i nie kupuję produktów, które mają je w składzie (nawet makaron jajeczny jej szkodził).

Za to musimy zrobić badanie moczu i to najlepiej z posiewem więc czeka mnie wyzwanie 😅🙈

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • kalade Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Kalade, a jaką dietę stosowałaś? Moja Mała ma chyba alergię na jajko. Po odstawieniu nie to dziecko, a też potrafiła wyć z bólu brzuszka gdy tylko nie była trzymana w pionie. Kupy też zupełnie inne. Wcześniej śluzowate i pieniste. Jajko wykluczyłam zupełnie i nie kupuję produktów, które mają je w składzie (nawet makaron jajeczny jej szkodził).

Za to musimy zrobić badanie moczu i to najlepiej z posiewem więc czeka mnie wyzwanie 😅🙈
    Bez mleka krowiego i bez jajka. Nie jadlakntez kakao i orzechów i umiałam.swiezyc warzyw. Nic to nie pomogło. Ulewa jak ulewal, więc lekarz twierdzi, że to nie alergia. Od jutra mam jeść normalnie już. Zobaczymy 🙈

Zaborze też dzisiaj kal i mocz do badania. Kupki robi wodniste cały czas :/

U chłopaka chyba łatwiej mocz zebrać 😂

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ