X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Nie :) zasada jedt taka ze do 10 tygodnia musisz miec już pierwsza wizyte u ginekologa. I tak zawsze wypisuja w zaswiadczenie date z karty choroby czyli w moim przypadku to 5tc a karte ciazy mam od 8. :)
    Mi polozna wypisywala zaswiadczenie na podstawie ksiazeczki ciazy ;) takze roznie to jest

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja będę miała 19mcy różnicy i nie chce podwójnego wózka bo ten co mam teraz jest ekstra, baby design dotty, wcześniej miałam bebetto bresso premium i sprzedałam jak weszliśmy w spacerówkę bo niewypał dla mnie.. dostawka jest rozwiązaniem tylko martwi mnie że ona jest montowana między mną a gondola i czy on nie będzie się wkurzał że przed sobą widzi nic i tylko na boki może patrzeć.. teraz lubi jeździć na spacery ale dlatego że widzi świat i to tylko gdzieś koło szkoły lub blisko ruchliwej ulicy bo inaczej się nudzi i marudzi

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już kartę ciąży. Mój lekarz zakłada jak jest serduszko. W dwóch poprzednich ciążach byłam na wizycie w 6 tc i też od razu miałam założoną. :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki to jest jakiś kosmos. Ja już miałam 3 teraz aktualnie jeździmy quinny zapp flex (kubełkowe siedzisko) i prawdopodobnie do niego dokupię gondolę. Przy pierwszym dziecku miałam Jedo fyn memo 2w1 z pompowanymi dużymi kołami i faktycznie na spacery w nierównym terenie super, ale jeśli chodzi o pakowanie go do bagażnika to zdecydowanie za ciężki.Z racji tego, że ja bardzo dużo podróżuje z dziećmi to przed ukończeniem 1 roku starszej córki kupiliśmy spacerówkę recaro easy life i był to strzał w dzisiątkę. Lekki, kompaktowy, idealny do bagażnika.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    No właśnie ja będę miała 19mcy różnicy i nie chce podwójnego wózka bo ten co mam teraz jest ekstra, baby design dotty, wcześniej miałam bebetto bresso premium i sprzedałam jak weszliśmy w spacerówkę bo niewypał dla mnie.. dostawka jest rozwiązaniem tylko martwi mnie że ona jest montowana między mną a gondola i czy on nie będzie się wkurzał że przed sobą widzi nic i tylko na boki może patrzeć.. teraz lubi jeździć na spacery ale dlatego że widzi świat i to tylko gdzieś koło szkoły lub blisko ruchliwej ulicy bo inaczej się nudzi i marudzi
    Ja mialam pierwszy bebetto holand okropnie ciezki teraz mam joie litetrax 4 i jestem w nim zakochana . Wydaje mi sie ze sporo widac z takiej dostawki , czasem widze na spacerach:)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy wózek to Navington caravel, wielki i ciężki jak czołg ale na moje leśne ścieżki jest idealny. No i ma duża gondole. Spacerówki Navingtona nadal używamy stacjonarnie, ale oprócz tego mamy Baby Joggera City mini GT, fajny, poręczny wózek, który można szybko złożyć i wrzucić do bagażnika.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Mi polozna wypisywala zaswiadczenie na podstawie ksiazeczki ciazy ;) takze roznie to jest
    Mi położna tlumaczyla że i tak spisują z dokumentacji daty bo pamiętam jak sie stresowalam .... ale mysle ze jak karte ciazy mialas w 7 czy 8 tc założona to i tak nie ma najmniejszego znaczenia czy w zaswiadczenie wpisza 5tc czy 8tc bo to i tak przed 10 jest:)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będą dokładnie 2 lata i też stawiam na dostawkę do wózka.
    Pappe robię, na prenatalne idziemy za 2 tygodnie. Pierwsze u mnie było robione przez brzuch już, ale to zależy chyba od postury ciała.
    Kartę ciąży założoną miałam na wizycie w 6 tygodniu.
    Ja jestem mega zadowolona z kosza na brudne pampersy AngelCare. Nieprzepuszcza brzydkich zapachów i bakterii, dzieki czemu nie musiałam latać co chwila wyrzucać snierdziuszków. 😉

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam usg przez brzuch , fajnie w sumie bardziej komfortowo sie czulam juz :)
    Kurcze dopadla mnie jakas biegunka no masakra jakas :/ nie mam pojecia od czego bo nic takiego nie jadlam :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro o wozkach mowa to zadam pytanie jako ta totalnie nie doświadczona ;)
    Jak to jest z tymi 3w1? Te foteliki chyba za bezpieczne nie są co? Ale tak sobie myślę że chyba wygodne gdy dzidzia zaśnie w samochodzie i można fotelik zapiac w stelażu i gnac na zakupy np.. Jak to jest? :)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Skoro o wozkach mowa to zadam pytanie jako ta totalnie nie doświadczona ;)
    Jak to jest z tymi 3w1? Te foteliki chyba za bezpieczne nie są co? Ale tak sobie myślę że chyba wygodne gdy dzidzia zaśnie w samochodzie i można fotelik zapiac w stelażu i gnac na zakupy np.. Jak to jest? :)

Fotekiki z 3w1 to tzw.antymandaty - z bezpieczeństwem w parze nie idą. Ja do wózka miałam adaptery dopasowane do fotelika i mimo że wózek anex a fotelik Maxi cosi to mogłam na stelaż wózek zamocować. Polecam sklepy 8 gwiazdek - od nich wyjedziesz z bezpiecznym fotelikiem dopasowanym do auta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 19:12

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Fotekiki z 3w1 to tzw.antymandaty - z bezpieczeństwem w parze nie idą. Ja do wózka miałam adaptery dopasowane do fotelika i mimo że wózek anex a fotelik Maxi cosi to mogłam na stelaż wózek zamocować. Polecam sklepy 8 gwiazdek - od nich wyjedziesz z bezpiecznym fotelikiem dopasowanym do auta.
    O tak , polecam tez ten sklep :) tez mielismy maxi cosi a teraz axkid minikid . Bezpieczenstwo na pierwszym miejscu!<3

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:

Dokładnie te foteliki z zestawów najczęściej nie mają odpowiednich atestów. Fajnie nazwane "antymandaty". Te foteliki które mają dużo gwiazdek ADAC są bezpieczne i wystarczy właśnie dokupić adaptery do wózka i pasują do danych stelazy. My np. kupiliśmy wózek baby design plus adaptery i fotelik maxi cosi. Super sprawa na wyjścia np. do lekarza nie trzeba dziecka przekładać z fotelika do gondoli itd. chociaż wiadomo, najlepiej żeby za długo dziecko nie było w fotelikowej pozycji.
    Jeśli chodzi o wyprawkowe rzeczy to z całą pewnością nie polecam ręcznego laktatora tylko od razu elektryczny.
    Mnóstwo pieluszek tetrowych też się ptzydaje. Do spania u nas się sprawdziła kołyska i tulik. Ale już żadne karuzele i takie sprawy nie były interesujące. I pomimo że moją młoda nie lubiła chustowania toni tak uważam to za must have. Nie dawała się odłożyć więc to była czasem jedyna opcja żeby jakoś zęby i twarz umyć ;)

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelaż pod fotelik żeby coś załatwić jest oj ale nie traktujcie fotelików jako gondol do wózka - tak jak pisze Myszaq, dzieci nie mogą w tym długo przebywać.
    Mi przy dziecku przydało się małe łóżeczko na kółkach, z którego można było zrobić dostawke. Niewypałem był rożek i karuzela do łóżeczka.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie używałam chusty ani za pierwszym, ani za drugim razem więc dla mnie nie był to niezbędny gadżet. Myślę, że co mama to inna opinia jednym sprawdza się coś co inny w ogóle nie użyje.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Nawet nie wiedziałam ze coś takiego jest. U mnie 1,5 roku różnicy i w sumie nie wiem co zrobię. Mamy już dwa wózki, wiec kupno trzeciego nie wchodzi w grę, już i tak się w domu przejść nie da... :/

U mnie z akcesoriów przydał się jeszcze wyparzacz, można tam było władować butle, laktator, smoczki, nakładki na sutki, pojemniki na pokarm... Video niania to tez był must have w naszym wypadku. Zastanawiam się co mi się nie przydało, ale nic mi nie przychodzi do głowy na razie, przejrzę moja listę wyprawkowa i dam znać :)

Edit: oooo rożek mi się totalnie nie przydał :D

Hehe, jak to jednak każdemu co innego pasuje:) Wyparzacza nie kupowałam bo uznałam, że totalnie nie potrzebny mi taki grat, a miałam dosyć mało miejsca. Zresztą ja z tych nie chowających dziecka sterylnie - np. butelkę wyparzałam raz dziennie albo co drugi, smoczka przelewałam wrzątkiem.
    Video niania też kompletnie nie była mi potrzebna, małe mieszkanie więc wszystko pod kontrolą.
    Za to rożka używałam przez pierwsze miesiące do spania.

Także na prawdę każdemu co innego pasuje w zależności od potrzeby i upodobań.

Wcześniej któraś pisała o tetrze - o tak, szło tego mnóstwo. Na początku nawet po kilkanaście dziennie.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za to tetry obkupiłam jak głupia, bo wszędzie czytałam ile tego idzie i do dziś mam z 20 szt. totalnie nowych, nie użytych. Moje dziecko nie ulewało jakoś szczególnie, nie śliniło się, z cycków mi nie leciało przy karmieniu 🤷

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wózki - kupowałam używkę Jedo Fyn gondola + spacerówka. Gondola super mi się sprawdziła, była spora i córka dosyć długo w niej jeździła. Za to spacerówka szybko zaczęła mnie wkurzać. Obecnie używamy Espiro Sonic.
    Jakbym jeszcze raz stała przed wyborem kupna wózka to kupiłabym używaną gondolę ze stelażem, w który będzie można wpiąć fotelik (nie używałam tej opcji często i na długo, ale to jednak wygoda jak tylko na chwilę się chce gdzieś wyskoczyć) i później kupiłabym jakąś bardziej wypasioną spacerówkę.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Chciałam się w sumie przywitać.
    Jestem tu nowa ale chętnie z kims pogadam ;) przewidywany termin na 14.04.2020 czyli 10 tydzień.
    To moja druga ciąża, pierwsza niestety poroniona w 8tyg.
    Na szczęście teraz serducho pięknie bije.
    20 września kolejna wizyta u lekarza ;)

kanapa, MrsKiss, blue_eyed_girl lubią tę wiadomość

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Jeżeli chodzi o wózki - kupowałam używkę Jedo Fyn gondola + spacerówka. Gondola super mi się sprawdziła, była spora i córka dosyć długo w niej jeździła. Za to spacerówka szybko zaczęła mnie wkurzać. Obecnie używamy Espiro Sonic.
    Jakbym jeszcze raz stała przed wyborem kupna wózka to kupiłabym używaną gondolę ze stelażem, w który będzie można wpiąć fotelik (nie używałam tej opcji często i na długo, ale to jednak wygoda jak tylko na chwilę się chce gdzieś wyskoczyć) i później kupiłabym jakąś bardziej wypasioną spacerówkę.
    Ja kupowalam uzywany pierwszy z gondola i nie zalowalam bo uzywany byl 6 miesięcy :) a wlasnie spacerowke kupilam nową .

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ