♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:2 trymest jest od 14 tygodnia, ale wg belly 13 +0 to 14 tydzień
Wszędzie w necie pisze, że II trymestr zaczyna się w 14 tygodniu, ale właśnie nie piszą czy w rozpoczętym czy skończonym.zokeia lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Cześć dziewczyny
Beti witaj w klubie; ja ostatnio ledwo funkcjonuje bo po nocach nie śpię, mam głupie sny, a jak w końcu nad ranem zasnę to dzwoni budzik (do pracy wstaję o 5ej).
Wczoraj pół dnia przebeczałam, nie wiem czy to hormony, zmęczenie, ale ogólnie jakoś "dziwnie nic nie czuję". Włączyła mi się panika i czarne myśli...Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
A ja się zaczynam martwić, bo żadnych objawów, mdłości minęły juz z 2 tygodnie temu, brzuch trochę się zmniejszył jakby, dobrze się czuję, wczoraj nawet tańczyłam, na co już dawno nie miałam siły. Byle do piątku do wizyty. Wczoraj ostatni raz wzięłam dupka.
-
nick nieaktualnyKORRALIKK to korzystaj że nie masz dolegliwości uciażliwych ja wczoraj prawie cały dzień nawet dobrze się czulam w porownaniu do poprzednich dni to bajka ale wieczorem oczywiście juz źle..Jutro zaczynam 13 tydz i odstawiam steryd w końcu może opuchlizna sie zmniejszy
Planuje sie tez wybrać do stomatologa w 2 trymestrze napewno na czyszczenie i przegląd zebów wczoraj mi dziąsła krwawiły ale czytalam ze sie to zdarza.
-
a ja mialam wczoraj zawal i pol nocy z glowy, przed snem bylam w wc i na papierze zauwazylam smuge różową, ale wycieram i wycieram, napinam miesnie i nic sie nie pojawia drugi raz...przejechałam za to papierem po posladku i tam mialam rozdrapany strupek i byla tez taka smuga, wiec to bylo chyb stad... ale i tak bylam tak roztrzesiona, ze zanim zasnelam to bylam 10 razy w kiblu, oczywiscie wstawalam co jakis czas i tez patrzylam, ale sluz pieknie kremowy, rano to samo, wiec musial to byc ten strupek, ale co sie strachu najadlam
glowa mi pęka bo praktycznie nie spałam z nerwów.
za to mam już gotowe żeberka i kapustę, okolo 11 wyrobie sobie w TM ciasto drożdżowe i będę kładła na to mięsko, a dla syna wstawię w TM bułeczki na parze na słodko
Mam jeszcze w planie machnąć ucierane ze śliwkami, 10 minut roboty;p
a teraz robię w mikrofali popcorn... syn się naoglądał w bajce i koniecznie musi zjeść..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 09:08
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Jeszcze odnośnie drugiego trymestru, przejrzałam artykuły po angielsku i jeden podaje tak
"The second trimester of your pregnancy is from week 13 to week 28 - roughly months four, five and six"
A drugi tak
"The second trimester starts in week 14 of pregnancy and lasts through the end of week 27".
No to wiem, że nic nie wiem 😂
KORRALIKK wrote:A ja się zaczynam martwić, bo żadnych objawów, mdłości minęły juz z 2 tygodnie temu, brzuch trochę się zmniejszył jakby, dobrze się czuję, wczoraj nawet tańczyłam, na co już dawno nie miałam siły. Byle do piątku do wizyty. Wczoraj ostatni raz wzięłam dupka.Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Ja myślę, że "nam" dziewczynom po przejściach strach będzie towarzyszyć całą ciążę.
Tym bardziej, że ja powinnam się cieszyć, że mam lekkie objawy. Bo w pierwszej ciąży nasilone objawy dla mnie też nie oznaczały nic dobrego. Prawda taka, co komu pisane.
Ja tylko wiem, że jak nie daj boże teraz coś się wydarzy to nie zdecyduję się na kolejną ciążę i nie podniosę się drugi raz.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
Hejka, fajnie że jakieś wizyty są w najbliższym czasie. Będą piękne fotki z usg
Ja dzisiaj wyłapałam malucha detektorem i jakoś mi lżej z tą myślą. Wczoraj trochę byłam zawiedziona że mi się nie udało dwa razy. Ale dzisiaj wyczułam go bardzo nisko, tętno wysokie jak zawsze więc to na 100% on
Co do objawów to u mnie tez juz lepiej z mdłościami. Są tylko pojedyncze dni gdzie gorzej się czuje. -
Dorciax wrote:Hejka, fajnie że jakieś wizyty są w najbliższym czasie. Będą piękne fotki z usg
Ja dzisiaj wyłapałam malucha detektorem i jakoś mi lżej z tą myślą. Wczoraj trochę byłam zawiedziona że mi się nie udało dwa razy. Ale dzisiaj wyczułam go bardzo nisko, tętno wysokie jak zawsze więc to na 100% on
Co do objawów to u mnie tez juz lepiej z mdłościami. Są tylko pojedyncze dni gdzie gorzej się czuje.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
Ja już się nie mogę doczekać jutra i nowego tygodnia, uwielbiam jak suwaczek się zmienia... jutro z 10 zrobi się 11
Te pierwsze tygodnie strasznie się dłużą bo człowiek chce już być jak najdalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 09:49
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Posprzątałam łazienkę, zrobiłam pranie, ugotowałam obiad, zaraz mężowi podrzucę do pracy po drodze i mogę lecieć do pracy. A mój kochany dziś zdaje prawko na motor... na początku roku chce sobie kupić, bo twierdzi, że jak się urodzi dzidziuś to już nic mu nie będzie wolno 😂 korzysta z życia ile może teraz, codziennie prawie jujitsu, baseball, to prawko. A ja jak posprzątam łazienkę to wielki wyczyn i pokaz siły życia haha
-
belldandy wrote:Ja już się nie mogę doczekać jutra i nowego tygodnia, uwielbiam jak suwaczek się zmienia... jutro z 10 zrobi się 11
Te pierwsze tygodnie strasznie się dłużą bo człowiek chce już być jak najdalej
Dziewczyny, nie martwcie się. Objawy na tym etapie mają już prawo mijać. Przecież nie będziemy miały mdłości przez całą ciążę 😉
Desperatka_87 wrote:U mnie moja chinska zabawka pokazuje tętnio w granicy 146, przez parę sekund, a potem znika. Nie wiem czy to dziadostwo tak działa i pokazuje co chce, czy małe zmienia miejsce. A głośnik tak ,,trzeszczy", że mało co słychac 😢
-
A jeśli chodzi o to w którym momencie jest liczony II trymestr to mi jakiś kalkulator internetowy wyliczył, że zaczynam 3.10, a to będzie 13+3
może są 2 szkoły liczenia terminów. Nie wiem. Dla mnie kluczowe jest badanie prenatalne i po nim odetchnę
-
Też czytałam, że 4 miesiąc liczy się od 13 lub 14 tygodnia i już sama nie wiem. Dlatego uznaję, że od jutra będę miała skończony 13 tc i jestem w 4 mc. Z wyboru
Jak czytam o Waszym gotowaniu, o przepisach to serio nie wiem jak to robicie. Tak bardzo zjadłabym jakieś żeberka na kapustce. Albo gołąbki! Pierogi!! O matko, kluski śląskie z gulaszem. Ale po prostu organicznie nie znoszę gotować. Nawet mielone jak już muszę zrobić, to wrzucam do piekarnika, bo nie ustoję przy patelniPoważnie, jak stoję w kuchni, to czuję że życie ze mnie ucieka. I to jest jedyny powód dla którego nie mogę doczekać się oznajmienia teściowej, że jestem w ciąży, bo wtedy ona to wszystko dla mnie ugotuje
Jest kucharką z zamiłowania. Moja mam też niby lubi gotować, ale... nie umie i prędzej zrobi krewetki jak kluski
-
Cześć dziewczyny!
Robię wielki powrót. Wczoraj na wizycie tak strasznie się zryczałam ze szczęścia. Byłam pewna, że idę po skierowanie na zabieg oczyszczania macicy a tam na USG 2cm dzidziusiaJestem przeszczęśliwa
Może to dziewczynka, dlatego taka niezdecydowana
Ciąża młodsza o ok. dwóch tygodni, niż z terminu OM.
Dostałam skierowanie na wszystkie badania z krwi oraz na USG prenatalne i PAPPA. Wszystko na NFZ więc kilka stówek w kieszeni. Dorzucimy do suszarki, bo chyba bez niej nie damy rady
Wszystkie ciąże przechodziłam beznadziejnie, a ta nie jest lepsza. Nadal codziennie wymiotuję i całymi dniami mnie mdli. Najchętniej przesypiałabym całe dnie. W domu nawarstwia się robota, dzieci non stop brudzą a ja zwyczajnie nie mam siły sprzątać. Po porodzie oczywiście wszystko nadrobię (dostanę kopa hormonalnego), ale na razie w domu mamy sajgon. W głowach też, bo ciężko sobie ułożyć logistykę dnia codziennego z trójką maluszków.
Raczej Was nie nadrobię, ale postaram się na bieżąco udzielać
zokeia, Desperatka_87, m85t, JJJ, Roksi, Dorciax, Lucy91, *SmoczycA*, Tysia89, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość