♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam rozmowe ze swoim lekarzem i on uważa, ze jeśli bol nie bd mijał najlepsza opcja to otwarcie brzucha i nie jest to jednoznaczne z usunięciem ciąży. Ze zobaczą jak cała blizna i nie ma zagrożenia to ciąże zostawia, jeśli przerwana to niestety ...
Jryny ratunek napisał to szpital kliniczny Kopernika, tam miejsca nie było . Szukam znajomosciAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Ja miałam rozmowe ze swoim lekarzem i on uważa, ze jeśli bol nie bd mijał najlepsza opcja to otwarcie brzucha i nie jest to jednoznaczne z usunięciem ciąży. Ze zobaczą jak cała blizna i nie ma zagrożenia to ciąże zostawia, jeśli przerwana to niestety ...
Jryny ratunek napisał to szpital kliniczny Kopernika, tam miejsca nie było . Szukam znajomosci
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Mało to pocieszające, że miałaś taką niską ilość DNA. Ja będę miała drugie pobranie 12+4. Rozumiem, że nie robiłaś przerwy w braniu heparyny?
Ja miałam jakieś 28h przerwy. Zrobiłabym teraz więcej, dla bezpieczeństwa, ale nie wiem czy to nie zaszkodzi ciąży 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 20:11
-
nick nieaktualny
-
*SmoczycA* wrote:Nie robilam bo ta pani genetyk powiedziala ze to juz tak zaawansowana technologia ze nie mają na to wpływu zadne leki ktore mogą byc przyjmowane w ciąży.
Szukam teraz i znalazłam, że oprócz NIFTY, które ja zrobiłam (konkretnie Harmony), to mam tu jeszcze dostępne Panoramę i Iona. Może jak znów nie wyjdzie to zrobię Panoramę, ale chyba się wykoncze zanim dostanę wyniki 🙈
m85t wrote:Zokeia a możesz polecić jakąś książkę nt. Pojawienia się drugiego dziecka ? Jest tego tyle że ciężko się zdecydować.
Tylko u niej czytałam o trudnych emocjach matki.
m85t lubi tę wiadomość
-
Konsultowałam się właśnie z ginekolog w Poslce czy mam zrobić większy odstęp między heparyna a pobraniem krwi. Powiedziała, że badania mówią, że heparyna nie ma wpływu na wyniki. To ja już nic nie rozumiem, bo czytałam co innego 🙈
No trudno, mam nadziej Smoczyco, że Twoja genetyk i moja ginka mają rację. W takim razie trochę się uspokoiłam i liczę, że kolejne pobranie skończy się rzetelnym wynikiem.
Najadłam się sporo czosnku dzisiaj.. A dopiero teraz przeczytałam że nie łączy się go z acardem 😑😑 ehh ja to zawsze coś narobię.
-
Tak czytam i widze, że nie tylko mi lekarz przepisał heparynę i acard. Czy ktoś moze wie po co? W sumie nie dopytywałam gin dlaczego mi przepisał.. ale zle znoszę ten zastrzyk
wiem ze to przeciwzakrzepowe ale nie wiem na jakiej podstawie ją dostałam
-
Annie1981 wrote:Konsultowałam się właśnie z ginekolog w Poslce czy mam zrobić większy odstęp między heparyna a pobraniem krwi. Powiedziała, że badania mówią, że heparyna nie ma wpływu na wyniki. To ja już nic nie rozumiem, bo czytałam co innego 🙈
No trudno, mam nadziej Smoczyco, że Twoja genetyk i moja ginka mają rację. W takim razie trochę się uspokoiłam i liczę, że kolejne pobranie skończy się rzetelnym wynikiem.ale ważne żeby Ci wszystko wyszło ok.
A panorama to chyba do stanów idzie czy coś pomieszałam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 23:32
-
*SmoczycA* wrote:Ja pytałam też w test dna i mi powiedzieli że nie omijać zadnej dawki. Szczerze dopiero tutaj wy zasiałyście mi ziarno niepewności co do tej heparyny;) w novum 2 lata temu też byłam uczulana żeby w zadnym wypadku nic nie kombinować z heparyną. Dużo bardziej obawiałam się encortonu
ale ważne żeby Ci wszystko wyszło ok.
A panorama to chyba do stanów idzie czy coś pomieszałam?
No nic, kończę już te rozważania i będę liczyć, że tym razem się uda.
Nie wiem gdzie idzie Panorama, jeszcze nie doczytałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 23:59
2.17 a mnie obudził ból ósemki
jestem dodatkowo zestresowana, od początku ciąży biorę Acard profilaktycznie dla wsparcia łożyska.
Wczoraj gin mi odpisała smsa, że jeśli ząb miałby być usuwany to Acard musi być odstawiony 7 dni wcześniej.
Teraz dodatkowo się zamartwiam jak takie odstawienie wpłynie na ciążę i dziecko 😢😢Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Dzień dobry, u mnie spokojnie. Nadal jeszcze sobie sprzątam i układam po remoncie. Przy dzieciach to jest trudne zadanie. Belldandy przerwanie blizny widać na USG . Żaden lekarz tego nie widział?? Z niewielkim ubytkiem można spokojnie donosić ciążę. Życzę żeby jednak ta diagnoza się nie potwierdziła.
-
nick nieaktualnyDesperstko moze ten 14 tc bedzie juz bezpieczny ja miałam ciezką noc oczywiscie wymiotywalam kolo 24 i to żółcia wydaje mi sie ze te leki mi podrazniaja żoladek i zle na mnie wplywa i progesteron i leki na drogi moczowe bo jak je zarzyje to pojawiaja sie nudnosci i najlepsze wczoraj napisalam do swojej lekarki i mi nie odpisala sie troche wkurzylam z moimi poprzednimi lekarzami przynajmniej byl kontakt telefoniczny
Desperatka_87 lubi tę wiadomość