X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja tez tego nie chce ale jak jyz mam mieć to wole być w szpitalu u profesora niż tu bo w takim wypadku nagłym nikt mnie nie będzie transportował potem ( odpukać )

Zreszta konsultacja by nie zaszkodziła co sądzi..

Taka błaha rzecz, od wczoraj od 17 nie ma nikogo kto by mi rzeczy z dołu przyniósł, nawet wody nie mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 09:59

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute90 przez te problemy to nawet nie wiem kiedy mi 15 tc zleciało ja bardzo czekam na 5 miesiąc i mam nadzieje że zle samopoczucie przejdzie jak mojej siostrze chodzi mi glównie o te ciagotki do wymiotów. Cos tak czulam ze córka bedzie bo na poczatku mnie obsypalo potem te silne mdlosci i nudności. Juz nie moge sie doczekać meża psinki mojego i mojego kibelka własnego marze o tym :D

• KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, super że szyjka się wydłużyła! Po cichu liczę, że i u mnie tak będzie. Ten lekarz który stwierdził krótka szyjkę u mnie, powiedział że może to być wynikiem skurczy macicy, a ja miałam silne skurcze przy krwawieniach. Czyli wychodzi, że powód skrócenia mamy podobny.

Belldandy, a dali Ci coś co pomogło na bóle czy dalej się męczysz?

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy trzymam kciuki aby sie poprawiło i w końcu zebysmy mogly cieszyć sie ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 10:31

• belldandy Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia wrote:
    Zosia, super że szyjka się wydłużyła! Po cichu liczę, że i u mnie tak będzie. Ten lekarz który stwierdził krótka szyjkę u mnie, powiedział że może to być wynikiem skurczy macicy, a ja miałam silne skurcze przy krwawieniach. Czyli wychodzi, że powód skrócenia mamy podobny.

Belldandy, a dali Ci coś co pomogło na bóle czy dalej się męczysz?

Daja no spa, paracetamol w kroplowkach i nic.. zero poprawy. Już tak jestem zmęczona.

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jak to nie mija to moze być cos na rzeczy kiedy masz ta konsultacje dokładnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałyscie się juz nad wyborem szpitala ja mam straszna zagwódke z tym niby mam wybrany ma III stopien refwrencyjności ale dzisiaj z dziewczyna pisalam ktora tez ma tam zaplanowany poród ze nie ma tam znieczulenia zewnatrzoponowego tylko gaz slyszałam też że polożne sa takie sobie i niedobor łazienek. Mam dopiero za 2 tyg wizyte i bede pytac o ten szpital bo coraz czesciej o tym mysle z deugiej strony jak maluszkowi by sie cos działo to nie musza nigdzie transportować a róznie to bywa tym bardziej ze nie mam latwej tej ciazy

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w dużym szpitalu koło domu, blisko mam babcię która zajmię się córką na czas kiedy będę w szpitalu. Ale na bank wykupię położną. Poprzednio też wykupiłam, ale w małym szpitalu (wtedy mogłam rodzić gdziekolwiek ;p ) no i czułam się bardzo zaopiekowana. Miałam osobny pokój, i było to bardzo ważne bo poród okropnie trudny i przynajmniej nie stresowałam się i miałam swobodę w przeklinaniu ;p

i są dwie osobne kwestie. Oddział gdzie się rodzi i oddział później. Pracują tam różne położne. W tym co wybrałam położne po porodzie podobno okropne ale że to drugie dziecko to chcę tylko, żeby się odczepiły ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:28

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czym polega wykupienie takiej położnej ile to kosztuje jak sie to załatwia? Jestem zielona w tej kwestii a warto wiedzieć takie rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:36

• m85t Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja będę rodzić w dużym szpitalu koło domu, blisko mam babcię która zajmię się córką na czas kiedy będę w szpitalu. Ale na bank wykupię położną. Poprzednio też wykupiłam, ale w małym szpitalu (wtedy mogłam rodzić gdziekolwiek ;p ) no i czułam się bardzo zaopiekowana. Miałam osobny pokój, i było to bardzo ważne bo poród okropnie trudny i przynajmniej nie stresowałam się i miałam swobodę w przeklinaniu ;p

i są dwie osobne kwestie. Oddział gdzie się rodzi i oddział później. Pracują tam różne położne. W tym co wybrałam położne po porodzie podobno okropne ale że to drugie dziecko to chcę tylko, żeby się odczepiły ;p

A położna jest wtedy zamiast męża? Czy mąż też może być obecny? Ja przy pierwszym porodzie mogłam wybrać albo położną albo męża na sali jako osobę towarzyszącą więc wybrałam męża :)

Muszę dopytać w szpitalu w którym planuję rodzić jakie są zasady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:00

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie dowiem się na czym polega wykupienie położnej, bo również będę chciała coś takiego załatwić. Na innym wątku czytałam, że taka położna jest również następnego dnia po porodzie, a że męża pewnie nie wpuszczą to jej pomoc będzie nieoceniona.

Jeśli chodzi o szpital to ja mam wybrany z 3 stopniem referencyjności, byłam tam już kilka razy na badaniach, jest świeżo wyremontowany, w miarę blisko domu z dobrym dojazdem. Natomiast ja nie czytam opinii o położnych, bo tak naprawdę jedna wredna baba może zepsuć opinię całemu szpitalowi.
    Druga sprawa jest taka, że jak byłam tam ostatnio kilkukrotnie na IP z powodu krwiaka to wielokrotnie ciężarne były odsyłane z powodu braku miejsc... Mam nadzieję, że to z powodu września/października, kiedy podobno rodzi się najwięcej dzieci i w marcu/kwietniu będzie spokój.

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się ze dziś nie i może przyszły tydzień to ja umrę, Nir wytrzymam, od 10 boli ciągiem, nie jem, nie pije nie mam siły się skupić. Przestałam odmawiać pompejki bo nie jesyem w stanie się skupić, mylę się, odmawiam w koło to samo tak jakbym dIe wyłączała. Z bólu to ja wyje, obok mam 3 babki do porodu, ja nawet tetna nie chce słuchać bo się boje jeszcze bardziej przywiązać.

Rozmawiałam z profesor jeszcze i różnie mówią, ze nic nie jest przesadzone. Ze ciaza na pewno będzie trudna, może cała w szpitalu być nawet, ale daje nadzieje. Żeby spokojnie na ta konsultacje bo to wojewódzki już konsultant ciężkich ciąż i on robi zwiadowcze laparoskopię, szuka rozwiązań, operuje jak jeden np bliźniak umrze i inne takie poważne. Dla mnie on jest nadzieja ze czegoś dopatrzy, zaradzi... ulży... ja już bym chciała być w śpiączce albo coś zebym nie czuła tego co teraz bo nigdy w zyciu nie miałam takiego bólu... ale żeby dziecko dotrzymać.

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuje jak człowiek chory to gdzie tu sie skupic na czymkolwiek obys szybko wróciła do zdrowia i zdiagnozowali przyczynę tego bólu. Moze powinni Ci tez dodatkowo jakies relanium dać poproś.
    A mówią że ciąża to nie choroba jeszcze raz taki tekst uslysze to zaszczele taka osobę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:17

• KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy, już nawet nie wiem co napisać :( Trzymaj się tam mocno!
    Ja wiem, że moje bóle bez porównania do Twoich, ale gdzieś przeczytałam, że pomaga oddech przeponą i mi to faktycznie lepiej robi. Może Tobie też chociaż częściową ulgę przeniesie w bólu? No i to też uspokaja.

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w ogóle denerwować żeby nie aktywować macicy.

Żeby Was nie denerwować i nie straszyć to nie będę nic najlepiej pisac ;)

Mam tylko prośbę jeśli ktoś odmawia pompejki i mógłby mnie dołączyć do swojej intencji bo wiem ze ona ma moc, ja nie daje rady... zaczelam 2 odmawiać i codziennie pierwszy dzień zaczynam i nie kończę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:18

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy poproś o te relanium napewno Cie troszke wyciszy i tez ma wplyw na napiecie mieśni ja pierwszego dnia dostałam nawet sie uczieszyłam bo naprawde chciałam pospac a tyle dni bez snu było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:36

• m85t Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy pewnie jesteś przypadkiem jednym na milion, ale najważniejsze że jesteś w szpitalu w którym chcą Cię diagnozować i szukają rozwiązania. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.

Napisałaś że nie będziesz się udzielać, żeby nas nie straszyć, a mi głupio czasem pisać bo poza małymi dolegliwościami zapominam że jestem w ciąży i nie chce za dużo pisać wiedząc co u was się dzieje. Prawdą jest że każda ciąża jest inna. Trzymam kciuki za wszystkie żebyśmy dotrwały w tym składzie do terminów porodu.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzeliłam sobie drzemkę , a teraz zjadłam zupę. Młoda jak zobaczyła że śpię też sama z siebie się położyła. Bardzo mi się przydała regeneracja. Coś czasami mam dziwne uczucie w szyjce , mam nadzieję że się nie opuszcza. Jak odpocznę to znika 🤔 Belldandy spróbuj odpocząć i się nie nakręcać mimo wszystko bo tylko Cię będzie bardziej boleć. Trzymamy kciuki żeby było dobrze 🤞

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Na czym polega wykupienie takiej położnej ile to kosztuje jak sie to załatwia? Jestem zielona w tej kwestii a warto wiedzieć takie rzeczy

Na fejsbuku dla Wrocławia jest grupa Hallo gdzie rodzić Wrocław. Zobacz może są też inne lokalne. Tam można znaleźć takie pożyteczne informacje.

zOsIa88 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie to uważam że takie sytuacje uczą tez innych co robić i jakie są niepokojace dolegliwości mi tez mówili że to typowe objawy ciążowe bo to tylko wymioty które spowodowaly odwodnienie plamienie krwiak i jeszcze skracająca sie szyjke i jeszcze problemy z jedzeniem bo jem lekkostrawnie i zywie sie głownie nutridrinkiem. A myślalam ze się wykończe w poniedziałek zanim pojechałam do szpitala. I to mi też dało do myślenia że mając dzieci i jeszcze bedąc w ciaży musi byc cieżko bo czasami jest nakaz leżenia przez całą ciążę a nie wszysycy mogą liczyc na pomoc swoich rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 14:06

m85t lubi tę wiadomość

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ