♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly02 wrote:Bell trzymam kciuki, mam nadzieje,ze bedzie dobrze u Was. Najważniejsze, ze masz dobrych lekarzy. Ja jutro po 17 mam wizytę sama jestem ciekawa co mi powie lekarz. Z tego co pamiętam Ty miałaś bol nie do zniesienia, u mnie to nie jest jakiś hardcore aczkolwiek boli. Ogólnie blizna po cc nigdy nie dawała mi się we znaki, nawet kiedy ćwiczyłam bardzo intensywnie. No ale wiadomo ciaza stan wyjątkowy..
Mnie tez nigdy nie bolała... i przed ciaza była ciągła i gruba, ale docent mówił, ze dopiero w ciąży się okazuje jaka ma wytrzymałość 🤷♀️Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyOlciak moj szpital ma 3 stopien a te ktore mi zostały bedzie 1 takze jest do kitu mam nadzieje że do kwietnia sie to jakos wyprostuje.
Prezent dla siostrzenicy strzelony w 10 barzo sie cieszyła i calowala mameWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 16:53
-
Hej ☺️ Ja od dzisiaj na L4 muszę się przyzwyczaić do leniuchowania. Mam zaraz wizytę i w końcu się dowiem czy to na pewno dziewczynka. Od tygodnia boli mnie brzuch dołem. Dzisiaj w nocy ból mnie aż obudził. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 17:07
-
Ja tez od wczoraj czuje ruchy dzidzi, już zapomniałam jakie to miłe i uspokajające uczucie. Już nie mogę się doczekać wizyty w środę.
U nas w pracy dużo ludzi chorych, do tego doszły mnie słuchy ze 3 osoby maja pozytywny wynik covid, wiec po wizycie w środę poinformuje władze ze jestem w ciąży i będę chciała isc na L4.
Co do wózka, ja mam Mutsy i2. Lubię go ale idealny to on nie jest. Z perspektywy czasu kupiłabym gondole a później jakaś fajna lekka spacerówkę.zokeia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A jak to można sprawdzić?
Edit!
Wygooglowalam. Oba szpitale w Radomiu maja stopień 2 wiec bez różnicy teoretycznie 🙈🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 17:57
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualny
-
Mojanadzieja wrote:Raczej już nic nie zrobisz...
Nie ma co się zamartwiasz, niczego to raczej by nie zmieniło w stosunku do urodzenia. Tylko ta nieświadomość co do wyniku... A czemu właściwie się nie udaje? Jakim cudem za mało jest dna??
Nie mówią mi dlaczego, ja obstawiam heparynę.
Madzika wrote:To może spróbuj Sanco?
Jest Panorama i IONA. Skontaktuję się z nimi i zapytam ile DNA potrzebują do otrzymania wyniku, ale myślę, że będzie to samo co Harmony, które robiłam.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mojanadzieja wrote:No to niestety nic nie poradzisz, cała ciążę masz heparyne? Bo raczej przylot do Polski nie wchodzi w rachubę.
Mam nadzieję, że znajdę tu jakiś test, który wymaga mniejszy udział procentowy DNA dziecka.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Byłam u ginekolog.
1. Co do pokrzywki - alertec nadal, w skrajnych przypadkach 2 tabletki, w bardzo skrajnych przypadkach szpital i zastrzyk ze sterydem.
2. Co do bólu to normalne, rośnie mi wszystko i może bolec mam brać 3x dziennie magnez i nospe.
3. Na hemoroida dostałam syrop i maść.
Z dzieckiem wszystko okej. Serduszko biło ale zrobiła szybkie usg wiec ani nie potwierdziła płci ani nic.zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Byłam u ginekolog.
1. Co do pokrzywki - alertec nadal, w skrajnych przypadkach 2 tabletki, w bardzo skrajnych przypadkach szpital i zastrzyk ze sterydem.
2. Co do bólu to normalne, rośnie mi wszystko i może bolec mam brać 3x dziennie magnez i nospe.
3. Na hemoroida dostałam syrop i maść.
Z dzieckiem wszystko okej. Serduszko biło ale zrobiła szybkie usg wiec ani nie potwierdziła płci ani nic.
Olciak jaki syrop i maść? Bo mnie chyba też dopada
-
Dziewczyny mam pytanie czy planujecie szczepić swoje dzieci w pierwszych dniach życia i ogólnie? Nie chce tutaj rozkręcać dyskusji za i przeciw. Ja jestem pośrodku, nie chciałabym szczepić dziecka np na gruzlice, kiedy jest większa szansa załapania nopa niz samej choroby. Poza tym moj syn ma już prawie 9 lat a od tamtej pory ilość szczepien się rozkręciła. Chciałabym żeby maleństwo miało chociaz miesiąc zanim cokolwiek przyjmie. Nie wiem jak reagują na to szpitale dodatkowo w czasach korony.
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Butterfly02, z córką idziemy zgodnie z kalendarzem szczepień i jeśli przy drugim dzieciątku będzie wszystko w porządku zrobimy tak samo.
Zdecydowaliśmy się na 6w1, pneumokoki te z nfz, przegapiliśmy moment na rotawurusy, ale już na meningokoki świadomie czekalismy by młoda ukończyła rok. -
Dzidzia przespała cała wizytę, tak podkulila nogi, że lekarz nie zdołał zobaczyć co się ukrywa między nimi. Czyli raczej dziewczynka,ale jeszcze nie potwierdzone. Moje bóle brzucha związane są ze spinaniem się macicy. Mam dużo leżeć i odpoczywać. Dostałam duphaston i mam przyjść za tydzień jeśli bóle nie ustąpią.