♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też nie jest znana przyczyną, ponoc tak czasami reaguje organizm w ciazy. Czasami mam na dłoniach mala pokrzywke a swedzi jak cholera az sie budze w nocy.
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Desperatka wiem o czym piszesz tj. o cholestazie. Miałam ja w obu ciążach i to było przyczyną wcześniejszych porodów.teoretycznie ujawnia się po 30 tygodniu ale są przypadki że i wcześniej.Ja nie miałam pokrzywki, jedynie brak snu i mocny świąd stop i dłoni. Aż strach pomyśleć kiedy teraz mi się to przypląta-niby trzymam dietę wątrobowa ale czy wystarczy🤷♀️.
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Nagietek wrote:Polecacie jakieś konkretne dostawki? Na co zwrócić uwagę? Czu obojętnie jaką kupię? Wcześniej nie miałam, ale obecnie często śpimy we czwórkę i trzecie dziecko nam się nie zmieści do łóżka. Dostawka rozwiązałaby nasz problem ale nie mam pojęcia na co patrzeć. Może macie jakieś sprawdzone?
Polecam Milly Mally. Jest fajnie wykonane, wg mnie w porównaniu z którymkolwiek z Kinderkraftu o niebo lepsze materiały. Ciężko odpina się bok, ale u nas dostawka na stałe przyczepiona była do łóżka i nie było potrzeby zapinania/odpinania. Poza tym regulowana wysokość łóżeczka, płozy, które dają opcję kołyski, a które bez problemu można zablokować. Całość dość kompaktowa i dostawka przeżyła z nami niejedną podróż. Ogólnie, jak dla mnie, jakość porównywalna do chicco a o kilka stów taniej.
Edit: aż z ciekawości sprawdziłam ile teraz kosztuje i powiem szczerze, że mnie szokło 😅 To łóżeczko kupiłam internetowo 1,5roku temu za nieco ponad 300zł. Warto więc polować 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 12:13
-
Butterfly ja bym pojechała sprawdzic... mogą to być zrosty, których nie widać na usg, a może coś innego. Z blizna nie ma żartów. U mnie pokazał się ubytek w bliźnie plus silne unaczynienie... boli, co prawda już mniej, dużo mniej, ale nadal. Mam ciąże zagrożona ze względu na bliznę. Niby jest gruba, ale nie ma reguły. Czasem pękają te grube, a np cieniutkie radzą sobie super....
Właśnie wróciłam z ambulatorium z kliniki. Prowadzi mnie tam docent, następna kontrola za 2 tyg 2 listopada, a w między czasie u mojego lekarza 28 października. To sa koledzy, wiec jakby coś mnie niepokoiło to mam jechac od razu na klinikę lub do swojego lekarza i on będzie się z nim kontaktował.
Z plusów co dobrze rokuje, to wysoko lozysko i zdrowe silne dziecko, gdybym miała w takiej sytuacji nisko czy odpukać wrastające w bliznę, to byłoby bardzo zle.
Walczymy nadal. Prawdopodobnie około 25 tyg będę miała podawane sterydy aby nas zabezpieczyć, mam tez ubytek 1 cm w bliźnie, którego nie było lub nie był wcześniej widoczny... najgorzej bd z nim w 3 trymestrze bo będzie się powiększał, wiec trzeba się szykować nawet i na wcześniaka ..
Na pewno ciaza będzie wcześniej rozwiązana.
Ja się modlę aby jak najdłużej dać rade i żeby moja macica się uspokoiła.
Dziecko ma 11 cm i 111 gramWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 12:21
zokeia, Annie1981, Mańka lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Annie1981 wrote:Pierwszy cykl staran. Pamiętam Twojego nicka. Bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko w porządku, oby już było tylko z górki 🙂
Cieszę się, że osoba ze służby medycznej podzieliła się taką opinią, bo jak ja się w ten sposób wypowiadam, to jestem wyśmiewana i wysyłana na linię frontu 😉
Powinno być więcej takich głosów, tylko zdaję sobie sprawę z tego, że personel i lekarze mają niestety zakaz wypowiedzi. Już samo to o czymś świadczy.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
W napadzie ekscytacji napiszę: czuję jak się dziecko rusza! Takie smyr. Smyr. Wreszcie wiem, jestem pewna, że to to, a nie jelita
Ależ czekałam!Różyczka32, JJJ, Lucy91, Dorciax, *SmoczycA*, Tysia89, Annie1981, 1Malinka1, Pierwszy cykl staran, Jaszczureczka, Mańka lubią tę wiadomość
-
Miałam mieć dziś wizytę z wynikami bo odebrałam wyniki i tsh mimo euthyroxu mam dalej trochę za wysokie , ale mi odwolali bo gin się rozchorowala. Mam nadzieję, że piątkowej mi nie odwolaja bo już tak czekam na nią.... 🤗🤗🤗Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Zosia88 przybijam piątkę, też walczę z magisterką
chcę się wyrobić przed porodem z napisaniem, ale obrona już na 100% będzie z maluchem, trochę się obawiam tego czasu... Czy chłopak będzie spokojny czy wymagający, czy uda mi się do obrony przygotować... I w ogóle skończyć rok! Czasem mi smutno, że po porodzie zamiast cieszyć się na spokojnie wspólnym życiem będę miała zakończenie roku na głowie, ale z drugiej strony nie mam wyjścia, wiec wiem, że muszę dać radę 😂
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
zokeia wrote:W napadzie ekscytacji napiszę: czuję jak się dziecko rusza! Takie smyr. Smyr. Wreszcie wiem, jestem pewna, że to to, a nie jelita
Ależ czekałam! -
JJJ ja na macierzyńskim kończyłam drugą pracę magisterską i broniłam się z maluchem! Wspaniale wspominam ten czas. Młody spał, a ja sobie pisałam. Albo ktoś się nim zajmował, a ja pisałam. Strasznie dumna byłam z tej mojej pracy. to były moje pierwsze samodzielne badania prowadzone dość nietypową metodą. Trzymam kciuki, dasz radę! Czasem maluch daje fajnego kopa, bo nie znajdujesz wymówek. Musisz pisać póki spi
Edit: chociaż obrona była kompromitacją, bo byłam na takim etapie, że niewyspanie zeżarło mi mózg. Po pierwszym pytaniu od komisji nie potrafiłam powiedzieć o czym była moja praca hahahah. Mój promotor serdecznie się uśmiał, poprosił, żebym wyszła przewietrzyć głowę i wróciła za chwilę. Serio komisja była wspierająca. A mnie zeżarł stres, bo miałam 30 lat i strasznie mi zależało, żeby ta praca otworzyła mi drzwi na uczelni. No to się popisałamTeraz się z tego śmieję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 13:48
Annie1981, JJJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po badaniu z dzidzią wszystko w porządku. Na 99 % dziewczynka..Szyjka tez w normie. Bede miec problem.ze szpitalem bo tam.gdzie mialam rodzic powstanie najprawdopodobniej szpital covidowski
zostaja jeszcze ewentualnie 2 opcje no ale nie jestem zadowolona z tego powodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 14:18
Dorciax, Desperatka_87, megimeg, Mojanadzieja, Annie1981, m85t, Mańka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Od wczoraj mam ochotę na żurek, ale tak bardzo, że właśnie się gotuje, pomimo że obiad stoi w lodówce heheh te zachcianki da okropne, kilka dni temu miałam napad na kapustę kiszoną i zrobiłam lazanki, a jak dziś poczułam zapach z kuchni w przedszkolu to aż się zaśliniłam i pożałowałam, że miałam poranną zmianę i nie zalapie się na kapuśniak.
Ruchów nie czuje jeszcze, codziennie się dotykam i liczę na to, trochę by mi ułożyło, że wszystko ok -
Zosla u mnie tez mój szpital zrobili koronawirusowy...
wiec ogólnie do dupy, muszę się dowiedzieć czy ginekologia tez
Bo to jakby kilka budynków i najdalej jest ginekologia i tylko ginekologia jest w budynku. Wiec jestem ciekawa...
Ja ruchów sama nie wiem czy czuje czy nie... czasem mi się wydaje ze jak przykładam rękę to coś czuje, ale nie jestem pewna. A podobno jest się pewnym jak już to to 🤷🏻♀️🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Korralik ja za to ostatnio zjadłam tak pyszna grochowa że do dzisiaj o niej myślę.Taka na boczku, pyszna. W ogóle ostatnio mam ochotę na różne zupy 😄 także żurek też wciągnęłaby 😂
-
Butterfly02. Ja jestem po CC, ale nie pomogę, bo mi nic nie dolega.
belldandy. Dobrze, że przyczyna w końcu poznana. Przykro mi, że dalej będziesz się stresować, ale maluszek jest silny, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymam kciuki, żeby mógł posiedzieć w brzuszku jak najdłużej.
Pierwszy cykl staran. Zgadzam się z Tobą w 100%. Wiele osób nie chce o tym słyszeć, jesteśmy wyzywani od antyszczepionkowcow, oskarżani, że siejemy teorie spiskowe. Całe szczęście jednak jest coraz więcej osób, które otwierają oczy. Nawet na tym wątku 🙂
zokeia. Gratuluję ruchów! Ja też nie mogę się doczekać 🙂
zOsIa88. Gratuluję zdrowej dziewczynki 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Bell trzymam kciuki, mam nadzieje,ze bedzie dobrze u Was. Najważniejsze, ze masz dobrych lekarzy. Ja jutro po 17 mam wizytę sama jestem ciekawa co mi powie lekarz. Z tego co pamiętam Ty miałaś bol nie do zniesienia, u mnie to nie jest jakiś hardcore aczkolwiek boli. Ogólnie blizna po cc nigdy nie dawała mi się we znaki, nawet kiedy ćwiczyłam bardzo intensywnie. No ale wiadomo ciaza stan wyjątkowy..
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml