WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla88 a gdzie zamawiałaś ubranka z NEXTA? słyszałam, że mają bardzo dobre gatunkowo te ciuszki dla dzieci.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie ale czy ja wiem czy są dobre gatunkowo o wiele milsze są z tej firmy mileo;) zobaczymy jak po praniu ;). I tak będą ulane pewnie te ciuszki;)

bc77c42fc2c7.jpg

Tu rozmiar 56 h and m pomyliło mi się w parowaniu :D no ale wiadomo o co chodzi ;)
    138d521c7ae0.jpg

Rozmiar 62 po prawej body z tchibo ale wychodzą jak 68 wiec zostawiłam na później
    Na początku chciałam mieć ciuszki q kolorze białym kremowym szarym i bezowym ale stwierdziłam ze jestem nie normalna i ze mi się takie podobają a mój mąż mnie wyniesie z tym szarym z domu bo juz ściany mam szare biale albo beżowe natomiast nie mam za bardzo z postaciami mam tylko tego Kubusia Puchatka i myszkę miki będę mieć;) to Wam pokaże;) moze coś się tez dostanie od znajomych juz więcej ciuchów nie kupuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 17:10

• beti97 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu :) przy starszakach jest co robić. Nie wiem w co ręce wsadzić . Jak próbuję coś na Święta podszykować to w innym miejscu powstaje bałagan. Do tego trzeba ogarnąć naukę starszej, ma książki z przedszkola i robimy zadania, ćwiczymy literki i cyferki. Codziennie myję po jednym oknie. Zostały mi dwa , ale może jutro je zrobię bo nie są jakieś wielkie. W weekend z mężem wypierzemy kanapę i kupimy choinkę :) Czekam na przesyłkę z gemini ale cisza chyba mają dużo pracy. Belladyn kciuki za Ciebie i Dzidzię &&&

zokeia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi śliczny wystrój choinki my zawsze stroimy przed samymi świętami w tym roku będzie mala w tamtym tez byla malo rozbierania jest i ubierania ;) a moi sąsiedzi juz 2 tyg temu wszystko ozdabiali na zewnątrz szaleństwo my tak nie zdobimy na zewnątrz bo to tez kosztuje a sąsiedzi jupitery :D

Roksi lubi tę wiadomość

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka już ustrojona, wielka po sam sufit, mój mąż jest zachwycony jak małe dziecko :D
    4d74eca60b36.jpg

Co do nawilżacza powietrza, to my kupiliśmy chyba w październiku a może listopadzie, kiedy tak mocno męczył mnie kaszel. Nie potrafię powiedzieć, czy jest mocno nawilżone powietrze, ale po pewnym czasie przestałam kaszleć ✌🏻 Kupiliśmy powystawowy, o jakieś chyba 3 stówy taniej (a oryginalnie okolo 700, wiec fajna promka!) nasz model to philips nano cloud (nawet się załapał na fotce choinki xd) No i tez warto zwrócić uwagę, ze większość popularnych modeli wydziela jakieś fale, które słyszą zwierzątka domowe i je to denerwuje :/ my mamy pieska, wiec wzięliśmy NIE na ultradźwięki i najlepsze są ewaporacyjne :)

Poza tym już mi schodzi trochę, ale byłam wściekła przed weekendem bo miałam rozmowę roczna w pracy (mimo ze jestem na zwolnieniu). Przed L4 byłam wychwalana, jak to fantastycznym pracownikiem jestem, a tu nagle uciekłam na L4 z dnia na dzien i ocena roczna 2/5.... żenada, aż się we mnie zagotowało... chciałam już nawet gdzieś zgłaszać dyskryminacje kobiet w ciąży, ale nie będę się denerwować i przepychać z nimi.

Roksi, Annie1981, zOsIa88 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma piękna choinka widze ze Twój mąż tak ucieszony jak mój 😂 ja bym ubrała za tydzien, ale przecież już od 2 tyg codziennie chodził i patrzył czy dowieźli 😂( mieszkamy koło mrowki).

Zobacze sobie ten nawilżacz co piszesz:) nie biorę pod uwagę innego niż ewaporacyjny :) jak patrzyłam na jakiś ranking to bardzo wychwalają firmy KLARTA, ale nie słyszałam o niej wcześniej 🤔 dużo tez jest philipsa albo xiaomi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 18:21

Gemma19 lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia bombki mojej mamy są podobne do tych, co wstawilas, też takie cieniowane chatki. Nie mam zdjęć niestety. Jak będę w domu to zrobię zdjęcia choinki. Czekam do dentysty i na fitnes lecę, boję się, że sie spóźnię, bo już 30 min opóźnienia ma dentystka:/ malutki mnie dziś kopie w okolice wątroby, albo nie wiem co tam jest . Pobudził się jak mąż wrócił z pracy i pogadał do brzucha, ciekawe zjawisko, może faktycznie słyszy:D

zOsIa88 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój mąż najchętniej ubrałby choinkę w dzień wigilii :D u niego w domu tak się ubierało zawsze i niestety próbuje przenieść ten głupi zwyczaj do nas. cudem udało sie namówić na ubieranie choinki na najbliższy weekend :D

Zosla88 po Twoim sobotnim poście o lokalach sushi oraz że tak łatwo się zarazić toksoplazmozą, miałam weekend z głowy. Nie wiem dlaczego wcześniej o tym nie pomyślałam... Przepłakałam całą niedzielę i pół dzisiejszego dnia ze złości na siebie. Ale na szczęście wynik ujemny!

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi wrote:
    Gemma piękna choinka widze ze Twój mąż tak ucieszony jak mój 😂 ja bym ubrała za tydzien, ale przecież już od 2 tyg codziennie chodził i patrzył czy dowieźli 😂( mieszkamy koło mrowki).

Zobacze sobie ten nawilżacz co piszesz:) nie biorę pod uwagę innego niż ewaporacyjny :) jak patrzyłam na jakiś ranking to bardzo wychwalają firmy KLARTA, ale nie słyszałam o niej wcześniej 🤔 dużo tez jest philipsa albo xiaomi.

Czy te nawilżacze są zarazem oczyszczaczami powietrza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute mi to dietetyczką powiedziała ale tak jak mowie ja tez jadłam pasztet malo tego raz ugryzłam.batonika ze spirytusem:D moj maz mi taki kupił mysle że nie masz się co martwić ;).
    Moj tata tez ma.taki zwyczaj ze choinkę w wigilie a napewno u nas juz bedzie stać do poniedziałku :D bez przesady moja mama za to wszystkie potrawy robiła w dniu wigilii i była taka wymordowana ze zaraz po kolacji musiala iść spać nie rozumiem po co można porobić niektóre rzeczy wcześniej pomrozic na przyklad uszka pierogi fakt z moze lepsze sa świeże ale ja sobie nie wyobrażam teraz wszystkiego robic jednego dnia rozkładam wszystko nawet sprzątanie dzisiaj mój mąż myl półki w kuchni ja ,a to drzwi a jeśli chodzi o dania to mamy już krokiety rolady i uszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 19:31

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta toksoplazmoza spedza mi sen z powiek. Kurcze wychowałam się na wsi, z psami, kotami, kurami, brudna ziemia. Nie zliczę ile razy jadlam brudne jablka, marchewki prosto z ziemii, a w dorosłym życiu tatara i sushi i kurla nie zarazilam się do tej pory 🤷‍♀️ wynik z pierwszego i teraz drugiego trymestru ujemny. Mam nadzieje ze nie zaraze się jeszcze w ciagu najblizych 15 tygodni.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tego nie przeżywam w środę mam mieć robiona krzywa ale jeszcze nie wiem czy w domu czy w labo bo możliwe że kolezanka przyjedzie mi pobrać krew :) i ostatnio ze słodkościami to dalam czadu :D poszło najpierw prezentowe lindt ale nie umiałam się powstrzymać malo tego za dwa dni zjadłam czekoladę biala ktora miała być na pierniki :D naszczescie zgagi od tego nie dostałam. W ogóle nie mam stresu nawet jeśli chodzi o covida ;) w sumie jakoś wywalone na wszystko chyba przez to ze lepiej się w końcu czuje i mogę funkcjonować a nawet jeść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 19:42

• zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny napiszcie jakich podcastów słuchacie?? Ostatnio u mnie to chyba jedyna forma zdobycia wiedzy, bo nie mam kiedy czytać.
    Polecam "Misja specjalna" i "Kryminatorium". Oba na Spotify :)

nesssssa lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczureczka wrote:
    Zokeia - to jest 100m sznurka jakas 1/4 roboty. Nie jest idealnie ale I tak mnie to na razie satysfakcjonuje :)

19b5e25451640.jpg.html

861e83e034322.jpg.html

51f84b591372a.jpg.html

78e3059e43372.jpg.html
    Wow! JEstem pod ogromnym wrażeniem! Piękny kolor i bardzo dokładne wykonanie. Brawo :)

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Ja mam wyjątkowe bombki, moi rodzice są producentami :) co roku zabieram najbardziej niepowtarzalne, później mama się dziwi, że takie piękne robiła, a już w sprzedaży ich nie ma.
    A to ci ciekawostka! Fajowo :)

Akurat ja bardzo lubię jednokolorowe choinki. Kiedyś ubrałam choinkę tylko w białe lampki i... czerwone jabłka. Ale jak dzieci mi podrosły, to pozwolę im ubrać jak chcą. Będzie kolorowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 20:23

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira wrote:
    Annie gdzie mieszkasz?

I czemu pseudopandemia? :/ Kurcze zeby nie bylo, sama ekspertem nie jestem ale takie stwierdzenia bez doglebnej wiedzy w temacie sa kiepskie. Masz pewnosc na 100proc ze jest jak mowisz?
    Mieszkam w UK.
    Opieram się na zdaniu wielu specjalistów, którzy nie są dopuszczani do debaty publicznej, a są ekspertami w różnych dziedzinach, np. byli przewodniczącymi w komisji zdrowia w Radzie Europejskiej, więc to nie są znachorzy, a szanowani specjaliści.
    Nie będę jednak przytaczać ich wypowiedzi, bo już kilka razy był tu poruszany ten temat i wywoływał jedynie kłótnie. Nie jest moją intencją po raz kolejny wywoływanie tego tematu. Kto wierzy w pandemię będzie w nią wierzył, kto nie wierzy, też zdania nie zmieni.
    Linka2019 wrote:
    Apeluję, aby nie używać sformułowań "pseudo-pandemia" i tym podobnych. Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania. Mniejsza o definicje. Ale uważam, że lepiej zachować ostrożność zwłaszcza w tak wyjątkowym dla nas czasie, bez względu, czy wirus byłby dla nas groźny czy nie.
    Z pewnością są inne fora specjalnie poświęcone pseudo czemuś tam, g5, śmiercionośnym szczepionkom, układom największych tego świata, którzy chcą kontrolować obywateli i tym podobnym rzeczom.
    Przykro mi, ale skoro nie wierzę w pandemię, to nie będę jej tak nazywać. Będę używać słowa pseudo-pandemia, ale nie po to, aby wywoływać dyskusję ani nikogo przekonywać, tylko jako odzwierciedlenie moich poglądów.
    Będę wdzięczna jak je zaakceptujecie, tak jak ja zaakceptowałam to, że Wy wierzycie w pandemię.

Odnośnie TV to ja też już nie oglądam. Czasem tylko radio na nim włączę albo kanał muzyczny. Poza tym oglądam Netflix. TV nie da się już włączać, płynie tam sam lęk i strach, bez względu na to czy ogląda się seriale czy reklamy.

Nessa. Podcasty o jakiej tematyce Cię interesują? Ja dużo słucham, mogę coś polecić.

Belldandy. Daj znać co się dzieje.

zokeia, Lucy91 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Akira Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell teraz dopiero doczytalam. Trzymam kciuki

9ec6ada0c2.png
    Corka❤
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Wczoraj miałam dobry dzień i odważyłam się zrobić zakupy na allegro, w końcu blokada psychiczna puściła :) Kupiłam 2 butelki, smoczki, aspirator do noska i ręczniczek :) Trzeba być dobrej myśli bo te czarne scenariusze do niczego nie prowadzą.
    W sobotę ubrałam choinkę, u mnie tradycyjna, duża, kolorowa. Wczoraj piekliśmy pierniczki. Co drugi dzień jeździmy z psem do weterynarza na zastrzyki po operacji, potem szkoła rodzenia online i tak czas leci. Znowu wyhaczylam w Pepco body za całe 5 zł 😂😂😂 100% bawełny, może i nie będą takie dobre jak markowe, ale bardzo mi się podobały a dziecko i tak ubierze je kilka razy i wyrośnie.
    W czwartek jadę na kontrolę szyjki, bardzo mnie boli krzyż, szyjkę mam w kształcie litery V i moja lekarka chce skontrolować czy się po tygodniu nie skróciła (w ubiegły czwartek 4cm). Jeżeli tak to chyba czeka mnie pesser...

Co do wirusa to też jestem ostrożna, dużo bliskich znajomych ciężko przechodziło i 2 zgony wśród otoczenia. A najbardziej przeraził mnie fakt, że moja przyjaciółka 4 grudnia miała nieplanowaną cesarkę w 34tc bo dziecko dostało prawdopodobnie powikłań po covidzie matki :( ciąża przebiegała poprawnie, a parę dni po zakończonej kwarantannie przyjaciółki (przechodziła wirusa objawowo) okazało się, że zapis ktg malutkiej kiepski :(
    Więc lepiej dmuchać na zimne.

zOsIa88, zokeia lubią tę wiadomość

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak jest już w zyciu ze sa antyszczepionkowcy antycovidowcy i wiele by wymieniać jeszcze dziedzin była tutaj już raz dyskusja na ten temat ja się nie opieram na wiedzy jakiś ekspertów tylko mam wśród znajomych osoby co pracują z takimi chorymi gdyby to było takie bezpieczne to moje koleżanki i koledzy nie chodziliby w kombinezonach i można tez zobaczyć śmiertelność jaka jest pielęgniarek. Ale tez każdy ma prawo mieć swoje zdanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 21:15

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej 🙂 u mnie w domu też ubierało się choinkę np. dzień przed wigilia i nie uważam tego za głupi pomysł 🙂 żywa choinka dłużej postoi.

zokeia lubi tę wiadomość

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ