WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez brałas albo nospę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:18

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Cholera zaczynam panikować. Ból brzucha nasila się. Robi się ostry, przychodzi falami, co kilka minut. Jak na okres. Brzuch mam napięty. Mam nadzieję, że malutki zaraz zacznie się ruszać, jak zwykle o tej porze, wtedy odetchnę.

Edit: położyłam się na plecach, mały się rusza. Może to niestrawność...
    Może weź nospe

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam :( Mąż już śpi, nie pojedzie do apteki. Poczekam godzinę i najwyżej go obudzę.
    Ciekawe jak tam Belldandy.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdały orzechy albo kakao wypij czekolada tez ma magnez ale nie wiem jak u Ciebie z wypróżnieniem.
    Polecam jednak tym co nie maja zakupienie magnezu albo nospy lepiej być przygotowanym bo różnie to może być.
    Ja wzięłam tabletki i oczywiście się mecze obym szybko usnęła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:31

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Migdały orzechy albo kakao wypij czekolada tez ma magnez ale nie wiem jak u Ciebie z wypróżnieniem.
    Polecam jednak tym co nie maja zakupienie magnezu albo nospy lepiej być przygotowanym bo różnie to może być.
    Ja wzięłam tabletki i oczywiście się mecze obym szybko usnęła
    Masz rację powinnam była zrobić zapas. Wypróżnianie ok. Migdałów już nie mam, wczoraj zjadłam całą paczkę. Czekolady jak na złość brak.

Roksi lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestki dyni albo te kakao banan tez ma wiec napewno coś znajdziesz;)

zokeia lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banan i dynia! Dziękuję :* Idę jeść

zOsIa88 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś sen, że rodzilam, był mój termin. Ale przed szpitalem jeszcze do smyka, bo nie miałam niiiic. Mój tata mówi: weź stare. A ja: nie mam starych, skąd mam mieć, to pierwsze dziecko. W szpitalu sala wielka, poczekalnia do porodów wg terminów. Wszystkie moje koleżanki ze studiów. Szybkie info, że musthave to kaszki jednorazowe xd jeszcze na forum pytałam, co potrzeba jeszcze heheh szok aż się obudziłam. Jedna dziewczyna Alicja urodziła Alę heheh

zokeia lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia ale nieprzyjemna sytuacja, nie dziwie się, że się wystraszyłaś. Ja w ogole nie otwieram nikomu nieznajomemu, chyba, że jest mąż. Po prostu mam ograniczone zaufanie do ludzi.
    Co do skurczy to tez ma czasem tak, że boli falami. I tak samo muszę kupić jakieś dodatkowe witaminy i no-spe. Minęło Ci?

Ja miałam ciężka noc bo przebudziłam się o 2:30 nie mogłam zasnąć, o 3 córka obudziła się z płaczem i chciała zejść z łóżka, wiec musiałam z nią posiedzieć, potem się przytuliła i zasnęłyśmy na kanapie po kocem, ale nie na długo bo miałam pobudkę do pracy 4:40.

zokeia lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się dzisiaj głupoty śniły malo tego wstałam o 3.40 i musiałam juz dać mocz do kubka bo miałam tak pełny pęcherz że do rana to bym nie wytrzymała. Potem nie umiałam zasnąć a gdy trzeba było wstawać to zaś spac mi się chciało

• zokeia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jakaś aura w powietrzu, czy etap ciąży, że tak wiele z nas ma dziwaczne sny? :)

Mi przeszło o tyle, że ból nie był już ostry (aż mi dech zatykało). O 12 położyłam się spać, ale całą noc wybudzał mnie tępy ból brzucha. Zadzwoniłam do lekarza, przyjmie mnie za 3 godziny. Normalnie pojechałabym na IP, ale takie czasy, że się nie pcham. Dzidziuś rusza się normalnie. Odwiozłam dzieci do przedszkola i teraz leżę. Miałam problem z wejściem po schodach. Brzuch od razu zaczął mi się spinać.

A z dobrych wieści, mój nastraszy syn kończy dziś 6 lat i będziemy z tej okazji jeść tort! Dużo tortu :):)

Edit: oczywiście - durna baba - poczytałam w internecie i teraz martwię się, że mi się łożysko odkleja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 08:34

Gemma19 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się bać izby przyjęć jak rzeczywiście czuje się ze coś jest nie tak lepiej podjechać sprawdzić.
    Jestem po wypiciu glukozy teraz czekam jeszcze pół godzinki do następnego pobrania fajnie jest porozmawiać z kimś kogo się dawno nie widziało ;)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo zOsia jak się czujesz? Po pół godzinie od glukozy całkiem osłabłam i nie mogłam nawet patrzeć na telefon :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem dziś na krzywej i jestem zaskoczona, bo czuje się okej 🙃 mąż mi kupił glukozę malinowa i to przypadkiem, po prostu taka była w aptece. Smakowała niemal jak zwykła, ale pachniała pięknie, jak mamba 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 09:00

zokeia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się dobrze ale miałam tez cytrynę wcisnieta :) boje się natomiast tego wyniku bo juz mam tak brzuch posiniaczony od zastrzyków nie chciałabym brać insuliny dodatkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 09:07

• zokeia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsia to trzymam kciuki. Popołudniu będziesz już wiedziała.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia. Współczuję stresu, też bym sie wystraszyla, szczególnie jak miałaś już tak niemiłe doświadczenia. Myślę, że z maluszkiem wszystko ok, to pewnie stres, ale warto sprawdzić.
    Wszystkiego najlepszego dla synka 🙂

Mój mąż wczoraj w końcu poczuł ruchy 🙂 Ja czuję już 7 tygodni, a on dopiero teraz i to tylko te najsilniejsze. Sporo jest tych słabszych, ale w dalszym ciągu są zarezerwowane tylko dla mnie 😉 Chciałabym jeszcze pokazać córeczce, ale muszą stać się znacznie mocniejsze.

zokeia, Lucy91 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia daj znać, co lekarz powie. Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze, może to tylko efekt stresu przez tę kobietę. Niefajna sytuacja, mi mąż też wpajał zawsze zamykanie drzwi na klucz, pochodzę z domu gdzie drzwi wiecznie otwarte na wszystkich i nie byłam nauczona zamykania, ale weszło mi w koncu to w nawyk, dużo się słyszy o cichych włamywaczach.
    Ciekawe co u Bell... nie odezwała się od czasu wejścia do szpitala :(
    Moja nadzieja udanej wizyty! Daj znać, jak mała podrosła!

Leżę sobie spokojnie o tej 6.00, nie czuję ruchów, mąż się budzi do pracy, masuje intensywnie też brzuchol, gada do niego, wstaje i idzie. 5 minut później mały się kotłuje przez godzinę xD

Muszę powybierać już koszule do szpitala itp, bo przez ten sen mnie strach obleciał, że nic a nic nie mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 09:51

zokeia lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik też ciągle myślę o Bell.
    Jak nie mam czasu na forum to aby odświeżam i lece szybko po naszych obrazkach sprawdzać, czy ona coś nie napisała... Jest napewno pod najlepszą możliwa opieką. Nie pamiętam który tydzień u niej teraz jest, ale chyba 22.

zokeia lubi tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam coraz bardziej dziwaczne sny.
    Na dodatek od kilku dni ciągle mi zimno, a poprzednie tygodnie, miesiące wręcz odwrotnie, ciągle było mi gorąco.
    Czyżby hormony tak szalały?

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ