♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kooralik, z kiosku, albo stacji benzynowej Cię nie wyproszą. Spróbuj tam, jeśli masz w okolicy. Albo po prostu wejdz do sklepu i powiedz, że zaraz zemdlejesz.
Mojanadzieja, to ja glukozą popijałąm euthyrox
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 09:52

-
nick nieaktualny
-
Mam banana w torebce, w domu płatki i jogurt, wiec z glodu nie padnę ale chcialam kupić chleb, kanapeczki jakieś zrobić. Wkurzające są te godziny dla seniorow.
A tak się bałam, jak będę się czuć po glukozie, bo dwa razy rano miałam zawroty głowy, ale czuje się bardzo dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 09:55

-
to bylam ja, tak jak pisałam zamawiałam przez sklep medycznyKora88 wrote:Dziewczyny, któraś ostatnio podawała, że kupiła paski do mierzenia wód płodowych, ale nie mogę znaleść tego posta
nie mogę tego zamówić niby bo nie jestem podmiotem medycznym, a dziś znów mi poleciało
jak któraś z Was to pisała to odezwijcie się proszę, bo to tu albo na drugim miesiącu
https://sklep.meringer.pl/testy_dla_ginekologii_i_poloznictwa/paski_wskaznikowe_ph_4-7_nexodis.html
pokazałam im ten link i mi zamówili
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)

-
nick nieaktualny
-
A mi się zaczęły zawroty głowy. Zdarzyło mi się już kilka razy. I to tak fest, myślałam, że upadnę. Muszę dbać o nawodnienie.
Jejku nie mogę doczekać się początku stycznia, gdy przywiozę od mojego brata wszystkie rzeczy dla malucha. Zobaczę co zostało po moich dzieciach i co zostało po dziecku brata i bratowej. Może jak skupię się na wesołych aspektach szykowania się na dziecko, to nie będę myśleć o porodzie

-
Ja mam glukoze po nowym roku i w sumie dobrze bo przed świętami jest co robić

Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Aaaaaa tzn. bylas w sklepie medycznym i dla Ciebie zamówili że tak powiem na zamówienie, rozumiem teraz. Dzięki!Desperatka_87 wrote:to bylam ja, tak jak pisałam zamawiałam przez sklep medyczny
pokazałam im ten link i mi zamówili
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Ja glukozę robię miedzy świętami, a sylwestrem.
Może zrobię 30 albo 31 grudnia, żeby trochę po świętach odetchnąć i żeby mi cukrzyca nie wyszła.
Chociaż pewnie i tak mi wyjdzie...🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja dzisiaj trochę lepiej psychicznie, już nie myślę o porodzie

Poza tym dostałam premię $$$, a wczoraj mąż pierwszy raz poczuł małego przez brzuch
kopnął go w palec 
Mężuś nie chciał uwierzyć, że to dzidzia, stwierdził, że na pewno ja ruszyłam brzuchem specjalnie
Trochę pomogło tłumaczenie, że od środka też czułam
Mega wzruszające chwile!
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
To chyba nawet wymógzOsIa88 wrote:Ja tez dobrze zniosłam ale wcisnęłam sobie cytrynę no i najlepiej siedzieć od wypicia nie chodzić.

Glukozę mam po świętach, niby się nie martwię, ale przy poprzedniej po ostatnim wkłuciu prawie zemdlałam, z tym że doskonale pamietam, że ona bardzo szybko wyjęła igle i trysnęła krew, wiec obstawiam ciśnienie. Ogólnie smak mnie nie przeraża.
Ostatnie 3 dni pracy!! Cieszę się bardzo bardzo. Wczoraj robiłam z córcia ozdoby na choinkę dla rodziny z gliny, ale chyba ja się lepiej bawiłam jak ona i niestety zostawiła mnie z tym samą

-
Dostałam tę paczkę z ubrankami. Jestem w szoku, ile tego mam, chyba już nic nie będę kupować... dostałam mnóstwo pięknych ubranek po siostrzeńcu, niektóre nawet sami mu kupiliśmy i teraz do nas wróciły xD jestem wzruszona heheh są jak nowe. Aż nie mogę się doczekać, kiedy będę ubierać malutkiego

-
nick nieaktualnyJestem po wizycie mala wazy 720 g mocz niestety znowu paskudny ostatnio mniej piłam i to wyszło zobowiązałam się pić sok z żurawiny bo miałam mieć przepisany Monural ale wybłagałam wręcz żeby jednak nie...
Mam też decyzje w sprawie szpitala niestety nie będzie to 3 stopień ale w sumie tam mi znowu połozne nie odpowiadały.
Ja podczas picia siedziałam i glukoza miałam w bidonie piłam to ok 5 minut łykami i ten komfort że w domu
Ja będę mieć jutro 100 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 13:05
Mojanadzieja, Roksi, Olciak lubią tę wiadomość
-
Kochane jestem majówka,ale mogę mieć cc jeszcze w kwietniu 🙈 czasami was podczytuję i trzymam za wszystkie kciuki 👍
Normy dla kobiet w ciąży to
Na czczo 92
Po 1h 180
Po 2 h 153.
Miałam krzywą robioną w 8 tyg po godzinie mi wyszło 170 i diabetolog mówił że jest ok o dał mi te normy. Pod koniec stycznia powtórka
Olciak, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Super dzięki za potwierdzenie, że jest okAgnieszka34 wrote:Kochane jestem majówka,ale mogę mieć cc jeszcze w kwietniu 🙈 czasami was podczytuję i trzymam za wszystkie kciuki 👍
Normy dla kobiet w ciąży to
Na czczo 92
Po 1h 180
Po 2 h 153.
Miałam krzywą robioną w 8 tyg po godzinie mi wyszło 170 i diabetolog mówił że jest ok o dał mi te normy. Pod koniec stycznia powtórka

-
też mam już wynik, u mnieKORRALIKK wrote:Mam wynik glukozy:
na czczo 87,3
po 1h 149,4
po 2 h 115,7
Może lepiej się znacie i możecie mi powiedzieć, czy będę się w święta obżerać czy dieta?
88
120
110Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)