♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka2019 - dzięki za wyjaśnienia. Byłam przekonana, że te 3 refundowane USG to SĄ ZAWSZE właśnie badania prenatalne. U mnie faktycznie mierzyli bardzo długo każdą prawie kosteczkę i organ. Byłam przekonana, że to jest obowiązek lekarza jak przychodzi pacjentka ze skierowaniem na pierwsze, drugie czy trzecie refundowane USG. A skoro tak to pozwoliłam sobie nazwać te trzy USG prenatalnymi. Być może błędnie.
Ja się tak mocno nastawiam na poród SN, że jeśli skończy się na CC to będę autentycznie rozczarowana. Źle, że tak się zafiksowałam ale po prostu nie przemawia do mnie ani jeden argument za CC. Oprócz argumentu ratowania życia dziecka oczywiście. -
Od początku zdecydowana jestem na Polną. Nawet lekarza prowadzącego szukałam, który tam pracuje, żeby mieć jakąś znajomość. Ewentualnie Raszei, bo same dobre opinie słyszę
mam koleżanki, które rodziły w św. Rodzinie i jedna jest zadowolona, bo dziecko wzięli na 6 godzin i mogła odpocząć po porodzie, co dla mnie ważne, żeby dziecko było ze mną. A druga rodziła pierwsze dziecko w św. Rodzinie i źle wspomina, warunki słabe, nienowoczesne podejście położnych, zero klimatu i intymności. Drugie rodziła na polnej i trafiła na super położne, mieli fajną atmosferę i klimat w czasie porodu i czuła się zaopiekowana odpowiednio. Trzecoa kolezanka rodzila w Raszei i bardzo zadowolona. W szkole rodzenia moja polozna tez przedstawila te szpitale, najlepiej wypadla polna i raszei, najgorzej lutycka, sama mam niefajne wspomnienie z tym szpitalem, a porodowka to ubiegly wiek niestety. Czytam też na bieżąco opinie, bo wiadomo są różne. Ale zdecydowana jestem na Polną.
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:I tak będziecie szybko musieli kupić łóżeczko... bo dziecko pobędzie w tym chwile jak w koszu Mojżesza i będzie siadać, podciągać się i wypadnie. Nie wspomnę o wyrośnięciu.
Tak jak wspominałam, dla mnie to bardziej taki bujak jak np coś robię w innej części domu i tam chce mieć na malucha oko
Bedziemy mieli normalnie łóżeczko drewniane w osobnym pokoju, ale sypialnie mamy tak mała ze łóżeczko drewniane normalnej wielkości by nam nie weszło. Mogłabym kupić tez dostawkę, ale tamto właśnie mieliśmy od rodziny no i w razie jakbym chciała do toalety czy coś ugotować to tez mogę sobie swobodnie przesuwać po mieszkaniu. A tak jak piszesz pewnie szybko wyrośnie... -
Roksi wrote:Bedziemy mieli normalnie łóżeczko drewniane w osobnym pokoju, ale sypialnie mamy tak mała ze łóżeczko drewniane normalnej wielkości by nam nie weszło. Mogłabym kupić tez dostawkę, ale tamto właśnie mieliśmy od rodziny no i w razie jakbym chciała do toalety czy coś ugotować to tez mogę sobie swobodnie przesuwać po mieszkaniu. A tak jak piszesz pewnie szybko wyrośnie...
Zrozumiałam, ze tylko ten „ Bujak ” i on ma służyć jako jedyne łóżeczkoAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bell bo w sumie tak napisałam niezrozumiale 😅 bo w nocy on będzie głównym łóżeczkiem ale w dzień będę starała się kłaść do normalnego drewnianego łóżeczka
-
Angelinaa wrote:My wybraliśmy wózek z polskiej firmy Roan model bass next, ja mam 160 cm mąż ma 196 cm i idealnie pasuje i dla mnie i dla niego, ja nie wyglądam jak mianaturka przy tym wózku a on jak z wózkiem dla lalek 😂.
Dodatkowo spora gondola, fajne tkaniny i amortyzacja regulowana także to też duży plus 😊
Jak przyjdzie to wstawię zdjęcia, aktualnie czekamy 😊Angelinaa lubi tę wiadomość
-
Zosia, rzeczywiście czeka Cię trudna decyzja do podjęcia. Nie będę Cię do niczego przekonywać. Tylko do tego, żebyś postąpiłą tak jak czujesz się bezpieczniej. Wiesz, my na tym forum w sumie się nie znamy, a na moje postrzeganie porodu bardzo wpłynął mój dom, rodzina, przyjaciółki. Ty byłaś otoczona innymi opowieściami niż ja. UWażam, że nie ma lepszych czy gorszych porodów.
Zauważyłam też, że dziewczyny, które walczyły o ciążę, przeszły mnóstwo zabiegów medycznych, aby w nią zajść, lub ją utrzymać, są bardziej skłonne poddać się cc. I ja to szanuję. Mam nadzieję, że w poniedziałek będziesz już spokojna.zOsIa88, Angelinaa lubią tę wiadomość
-
KORRALIKK. Mój mąż też się namęczył, żeby ten przewijak zapakować do auta, tym bardziej, że z tyłu mamy już fotelik i córka była z nami, więc nie można było całościowo złożyć foteli. Udało się jednak 😁
Mojanadzieja. Ty wielkiego brzucha nie widziałaś 😂 Twój jest taki akurat 🙂
Zosia. Ja miałam podobne obawy. Bałam się bólu i tego, że dziecku się coś stanie, że przez mój stres i panikę zaklinuje się w kanale rodnym. Wybrałam CC i nie żałuję. Nie chcę nikogo namawiać na CC ani pisać, że jest lepsze od SN, bo to nie prawda, ale chcę tylko pokazać, że CC też można przejść bezproblemowo i bezbolowo, bo mało jest takich głosów.
Ja nie znam bólu po CC ani bóli porodowych. Blizna goiła mi się rewelacyjnie, żadnych powikłań. Pierwszego dnia dziecko podawały położne i mąż, kolejnego, po rozchodzeniu się, już normalnie wszystko robiłam.
Córeczka też zdrowa, nic jej nie dolega, choć wybrałam też tzw. nasiewanie mikrobiomem, aby zastąpić drogę kanału rodnego, przez który nie przeszła. Polecam wszystkim, którzy mają planowaną CC.
Teraz też będę miała CC i mam nadzieję, że będzie równie dobrze, choć wiem, że może być różnie.
Jak mówię, nie namawiam, tylko pokazuję, że CC nie musi wiązać się z wielkim bólem, uwiązaniem i komplikacjami.
zOsIa88, Angelinaa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mojanadzieja kobieto! Gdzie Ty masz brzuch! Czekaj, muszę zrobić sobie zdjecie!
Wczoraj uświadomiłam sobie, że ponieważ zwykle rodzę w 37-38 tc, to ten poród będzie za... nieco ponad dwa miesiące! A o już tuż tuż! Dziś zaczęłam zatem dzień od gimnastyki. Nie ma zmiłuj. Muszę się wziąć za siebie. Muszę wzmocnić nogi i poprawić wydolność. Poród to maraton. Taki plan na najbliższe 10 tygodni.
A i może zacznę kompletować wyprawkę?Butterfly02, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Zacznijcie kompletować, czekam na Wasze wybory, bo tyle wszystkiego jest na rynku, że trudno mi samej zdecydować, co chcę, co potrzeba
Mi brzuch rośnie skokowo, mały mały mały, nagle hop większy, potem znów tydzien-dwa normy i nagle z dnia na dzień hop większy hehezokeia lubi tę wiadomość
-
Ja tez sie otrząsnęłam, ze jeszcze nic nie mam, a styczeń zleci raz dwa😱 musze zrobić sobie porzadna listę taka must have i dodatkowych rzeczy. Na ostatnich prenatalnych zagadam lekarza o cc, bo pracuje w szpitalu, w którym chce rodzic. To mój jedyny stres w ciazy, ze nie uda mi się załatwić cesarki.
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Dziewczyny a powiedzcie mi tez może które maja już doświadczenie..wiem ze każde dziecko inaczej ale tak mniej więcej kiedy przechodzimy na rozmiar 68? Bo mam już trochę 56/62 i zastanawiam się np czy 68 będzie jeszcze latem i jak coś się trafi to kupować właśnie letnie czy 68 to już na jesień? Nie mam pojecia...
Tylko tyle ubranek mam🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:59
-
nick nieaktualnyTo tez nie jest tak że same mam opinie koleżanek że poród sn jest beznadziejny znam tez inne odwrotne ze cc przeżyły traumatycznie a sn bylo lepsze. Dlatego mam takie wątpliwości bo ja oprócz meza to nikogo nie mam kto mógłby mi pomóc przy dziecku i dlatego cieżka ta decyzja
Ja mam ogólnie problemy z oddychaniem wieczorem dysze bardzo.
Ten lecący czas mnie przeraża teraz będę chciała chyba wszystkie apteczne rzeczy kupić żeby mieć w razie czego. -
nick nieaktualnyTez wlasnie planuje na gemini zamówić
Z psem sa juz postępy juz wie że wieczorem musi iść na legowiskowprawdzie rano wskoczył do łóżka ale może polubi to miejsce
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 21:45
Roksi, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zrobilam pierwsze zamówienie na allegro 🙈 wkładki laktacyjne, majty porodówe, podkłady,pieluchy tetrowe i takie tam. Kupilam tez laktator medela swing. W połowie stycznia zaczynamy remont.a do konca miesiąca mam zamiar kupić juz wszystko plus spakować torbę dla siebie i Anielki.
W sobotę w lidlu będzie odzidz dziecięca, gdyby ktoś potrzebował 🙂zokeia lubi tę wiadomość