X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :))
    Dziewczyny możecie polecić sprawdzoną farbę do drewna bezpieczną dla dziecka?
    Chodzi o farbę do pomalowania łóżeczka :)

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• Roksi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

My malowaliśmy komodę niedawno farba kredowa. Cena moim zdaniem wysoka, ale farba praktycznie nie miała zapachu i dobrze przyjela mimo tego ze czesc mebla była mdf a czesc drewna. Możliwe ze są jakieś inne/tańsze ale nawet jeśli nie ta firma to polecam kredowe bo mega się sprawdziła :)

https://woodandcrafts.pl/farby-kredowe-nordic-chic

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Butterfly widze ze podobnie myślimy tez chciałam cybexa balios s ale dostane od siostry wózek jesli bedzie nie bardzo to właśnie ten kupimy. Fotelik na pewno nie cybex bo jest cieżki. Meble tez z ikei :D

Tez chcialam zestaw caly Cybex, ale fotelik avionaut pixel waży 2,5 kg to duzy plus :))
    Ja z początku w ogole nie brałam Cybexow pod uwagę, bo kojarzyły mi się z wózkami ze skrzydłami za 10 tys🤣 ale tutaj też musialam brać mocno pod uwagę wagę, bo wozek musi być mocno mobilny🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 11:04

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:

Ja zawsze kupuje farby lub lakiery wodne, często maja oznaczenia ze są do drewna, zabawek... i tym malujemy łóżeczko, krzesła stokke, łóżko piętrowe itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 11:20

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Po tym wpisie to kompletnie nie zachęcałabyś mnie do karmienia piersią. No właśnie mam wrażenie wręcz że ty traktujesz to tak czarno- biało. Podam raz mleko z butelki= od razu zaburze karmienie. I to jeszcze może za trzy miesiące. Takie straszaki dla kogoś na starcie są zbędne. Nigdy takiego czegoś nie słyszałam ani u CDL ani od lekarza czy nawet nigdzie tego nie wyczytałam. Nie zachęcam nikogo do karmienia z butelki czy tez zastępowania nocnych karmieniem właśnie tym sposobem. A dyskusja dotyczyła samego posiadania butelki. Zamiast traktować karmienie piersią jako coś naturalnego, człowiek zaczyna myśleć, że to coś nieosiągalnego, tyle młodych mam boi się wręcz o to. Jestem za karmieniem piersią, propagowaniem tego, zachęcaniem i wspieraniem. Może akurat tak trafiłam, ale nie znam nikogo kto dał smoczka i to zaburzyło karmienie, ale wierzę, że może tak się stać. Każdy wybierze co uzna za słuszne. Dobrze, że w razie problemów można udać się do specjalistów, zamiast czytać sprzecznych informacji w internecie.
    Przykro mi, że Ciebie nie zachęciłam do KP, ale moją rolą jest mówić prawdę o KP, a nie powtarzanie mitów. To, że KP jest naturalne, też jest mitem. Nie jest naturalne, jest to sztuka. W ten sposób wypowiadają się specjaliści od karmienia jak również potwierdzają to badania. Większe szanse na udaną mleczna drogę mają kobiety, które do tego tematu się przygotowały oraz te, które wiedzą gdzie szukać wsparcia w razie problemów. Jest oczywiście wiele kobiet, które nic o tym nie wiedzą a się udaje, ale dużej większości kobiet niestety się nie udaje, pomimo tego, że bardzo chciały. Ja chcę tu pokazać jak zrobić, żeby przygoda z laktacja mogła trwać tak długo jak kobieta sobie założyła.
    Nigdy nie napisałam, że jednorazowe podanie butelki równa się od razu zaburzeniu laktacji. Tłumaczyłam to w poprzednim poście i tłumaczę znowu. Ja cały czas piszę o RYZYKU.
    Ty i wiele kobiet piszecie, że to jest całkowicie bezpieczne, bo u koleżanek nie zaburzyło, a ja że chcę Was uświadomić, że butelki i smoczki niosą ze sobą RYZYKO. Ryzyko nie jest równoznaczne z tym, że u każdego tak się stanie. Naszą rolą jest podjąć decyzję czy chcemy to ryzyko ponosić (i to też jest ok) czy nie chcemy.

Wielu kobietom KP nie wychodzi, a diagnozę jaką słyszą, jest to, że mają za chude mleko, że dziecko się nie najada, że nie chciało piersi, że samo się odstawiło po czasie itd. To są najprostsze diagnozy, oparte na mitach. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że tak się może stać dzięki butelce czy smoczkowi, dlatego też nie usłyszysz od koleżanek, że butelka zaburzyła laktację, tylko że np. skończył się pokarm.

Wiele z Was mówi że nie ufa badaniom. Tu nie chodzi tylko o badania, bo to wszystko to są też zalecenia CDL, które spotykają się z setkami karmiących matek i lepiej wiedzą, niż kilka koleżanek, co zaburza laktację, a co nie.

Jak słyszę o laktorerroryzmie to się uśmiecham 😉 Żyjemy w kraju, w którym są wszechobecne reklamy mleka modyfikowanego, jest nachalne wciskanie próbek, wmawianie kobietom zaraz po porodzie, że nie mają pokarmu, wciskanie noworodkom bez zgody ich matek butli z mlekiem modyfikowanym oraz “leczenie” MM wszelkich przypadłości typowych dla noworodków, w kraju, w którym tylko 17% kobiet karmi 9 miesięczne dziecko piersią, a przecież mleko do roku czasu to podstawa diety. Dla mnie to terror mleka modyfikowanego.
    Mało się mówi, że rzetelna pomoc laktacyjna jest na wyciągnięcie ręki. Mało która kobieta wie co to jest CDL i że np. nie istnieje dieta matki karmiącej. Kobiety na forach przeważnie się dowiedzą, ale te które nie szukają takich informacji, nie będą wiedziały, bo ta wiedza nie jest przekazywana ani z pokolenia na pokolenie, ani w szpitalu.
    Natomiast jak ktoś próbuje rozwiać kilka mitów laktacyjnych, pokazać jaka jest prawda, to zaraz jest nazywany terrorystą 😉 Bardzo to ciekawe.

Linka2019. Prawidłowo fotelik samochodowy pwooenien być używany tylko do przewożenia dzieci w samochodzie, ponieważ ta pozycja nie jest dla niech ani wygodna, ani zdrowa. W praktyce oczywiście czasem jest wygodnie wpiąć śpiące dziecko z auta wprost na stelaż i zrobić szybkie zakupy czy spacer. Trzeba jednak pamiętać, że dziecko nie powinno tam leżeć dłużej niż 90 minut (w zależności od źródła są różne czasy, ale około godziny). Po tym czasie dobrze zrobić przerwę, żeby maluch trochę zmienił pozycję.

Lucy91. Gratuluję studniówki 🤗 Ja dziś też mam, tak jak Ty 😁

1Malinka1 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podzieliłam zakupy na Gemini na dwa :)
    Pierwsze zrobiłam już bardzo dawno bo w październiku (sama się zdziwiłam jak sprawdziłam historię)

No więc pierwsze zamówienie (to już mam w domu) :

1. Canpol, oddychające podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
    2. Bella Mamma, podkłady higieniczne, poporodowe, 10 sztuk
    3. Cleanic Kindii Pure, bawełniane płatki dla niemowląt, 60 sztuk
    4. Bella Mama, wkładki laktacyjne z przylepcem, 60 sztuk
    5. Ziaja Mamma Mia, lano-maść, pielęgnacja brodawek sutkowych w okresie ciąży i karmienia, 15 g
    6. Cleanic Kindii Pure, bawełniane patyczki dla niemowląt, 60 sztuk
    7. Horizon, majtki poporodowe, siateczkowe, oddychające, rozmiar 44-46, 2 sztuki
    8. Akuku, podkłady higieniczne jednorazowe, 60 x 90 cm, od urodzenia, 5 sztuk
    9. Femaltiker, smak karmelowy, 12 saszetek
    10. WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
    11. Bobini Baby, chusteczki nawilżane dla dzieci i niemowląt z witaminą E, 60 sztuk
    12. Pampers Aqua Pure, chusteczki nawilżane, 3 x 48 sztuk
    13. Avent Natural, butelka antykolkowa ze smoczkiem, SCF030/17, od urodzenia, 125 ml
    14. Canpol, butelka EasyStart, antykolkowa, przepływ wolny, od urodzenia, 120 ml
    15. Katarek Travel 2w1, aspirator do nosa od urodzenia
    16. Bibs, smoczek kauczukowy uspokajający, Baby Blue, rozmiar S, od urodzenia, 1 sztuka
    17. Canpol, smoczek silikonowy, anatomiczny, Newborn, 0-6 miesiąca, niebieski, 1 sztuka
    18. Pampers Premium Care, pieluchy rozmiar 1, 2-5 kg, 78 sztuk
    19. Akuku, pływający termometr do kąpieli, żyrafa, A0394, 1 sztuka

Co bym zmieniła w tym zamówieniu po czasie??
    * kupiłabym narazie tylko chusteczki water wipes 2x i zobaczyłabym jak się sprawdzają, potem ewentualnie zmieniła/kupiła więcej
    * i do zastanowienia każdego z osobna pieluchy, ja je kupiłam bo mi polecali, teraz jak się oczytałam to sama nie wiem czy one są odpowiednie na start czy nie, no ale już nie zwrócę i zobaczę jak się sprawdzą "w praniu" :D

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już zaliczyłam wszystkie przedmioty teraz został mi tylko egzamin końcowy.
    Co do terroru laktacyjnego uważam że jest i ciągle słowa powinno się dziekuje ze sa też mleka modyfikowane i dużo nowości ułatwiających drogę macierzyństwa. W takim razie moglibyśmy przejść na pieluchy wielorazowe bo są zdrowsze :D ale jakoś nie chce mi się w to bawić moze później ma to sens jak dziecku się zdarzy i jest na etapie nocnika.

Olciak, 1Malinka1, Desperatka_87, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

• Olciak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mam teraz w koszyku jako drugi (chyba już ostatni) apteczno/pielęgnacyjny zakup poniżej wypiszę.
    Raczej jestem zdecydowana na te rzeczy, ale czekam na przypływ mocy, aby kliknąć zamawiam.

1. Nacomi, olej ze słodkich migdałów, 50 ml
    2. D-Vitum, witamina D dla noworodków, niemowląt i dzieci, 400j.m., aerozol, 6 ml
    3. Lortan, Wiaterek kateter rektalny dla dzieci, 5 sztuk
    4. Katarek, roztwór fizjologiczny soli 0,9%, 5ml x 10 ampułek
    5. Canpol, gruszka do nosa z wymiennymi końcówkami, 1 sztuka
    6. BabyOno, pojemnik na smoczek, słonik, niebieski, 1 sztuka
    7. Canpol, szczotka do butelek i smoczków, 1 sztuka
    8. Akuku, sterylne woreczki do przechowywania pokarmu, A0011, 30 sztuk
    9. Akuku, woreczki na pieluchy, pachnące, 100 sztuk
    10. Akuku, podkłady higieniczne jednorazowe, 60 x 90 cm, od urodzenia, 5 sztuk
    11. Cleanic Kindii Pure & Soft, podkłady dla niemowląt, jednorazowe, 60 cm x 60 cm, 10 sztuk
    12. Akuku, szczotka do włosów i grzebyk, niebieski, A0457
    13. Zestaw Akuku Apple case do pielęgnacji paznokci, niebieski, A0043
    14. HIPP oliwka dla niemowląt
    15. Bambino, krem pielęgnacyjny z d-pantenolem, od 1 dnia życia, 200 ml
    16. Emolium Dermocare, emulsja do ciała od 1 dnia życia, 400 ml
    17. Linomag 200 mg/ g, maść, 30 g
    18. Bepanthen Baby, maść przeciw odparzeniom pieluszkowym dla niemowląt, 100 g
    19. Emolium Dermocare, emulsja do kąpieli od 1 dnia życia, 400 ml
    20. Bambino, płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt, od pierwszych dni życia, 400 ml
    21. Octenisept (0,10 g + 2 g)/ 100 g, płyn, 250 ml
    22. Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 5 cm x 5 cm, 50 sztuk
    23. Kompresy MATOCOMP, jałowe, 5 cm x 5 cm, 17-nitkowe, 8-warstwowe, 3 sztuki
    24. Canpol Babies, płyn do mycia butelek i smoczków, hipoalergiczny, 500 ml

zOsIa88 lubi tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś doradzi... mam odłożony na lokalnej grupie oddam/zamienię lezaczek/bujaczek/kołyska Unimo Kinderkraft 5in1 za puszkę mleka 32 zł

Brać? Nowy w pudełku, nieużywany. Facet by mi do domu podrzucił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 12:27

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie widzę, że masz jakąś „misje pouczania” ludzi, ale przykro mi we w tej kwestii mam swoje własne zdanie i przy tym wolałabym pozostać. Wręcz mam wrażenie ze uważasz się za nieomylna w tym temacie. Wiec uznaje za dyskusje za zbędną, bo każda pozostanie przy swoim.

Butterfly02 lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak, kupujesz tyle tych oliwek,płynów do kąpieli,emulsji, aby sprawdzić która jest lepsza? Bo chyba tyle rzeczy do pielęgnacji to aż nie trzeba. A te różne podkłady, to są do przewijania o też kupujesz różnych firm, aby sprawdzić,które lepsze?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam misję rozwiewania mitów laktacyjnych. Nie mam za to misji namawiania każdej na KP. Jak ktoś wybierze MM, to akceptuję to. Jak ktoś wybierze KP i podawanie butelki to też akceptuję. Chcę tylko poszerzać świadomość.
    Nieomylna nie jestem, bo to nie są moje odkrycia, a specjalistów pracujących z tysiącami matek karmiących.

Lucy91, m85t lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę przesada z tym, że KP to sztuka. Jak z góry podchodzi się do tego jak niewiadomo jakiego wyzwania to pojawia sie jakaś presja i z góry stres czy sobie ktoś poradzi. Kobiety od wieków sobie radziły i radzić będą. Jedne lepiej drugie gorzej. Ja tez słuchałam fanatyczek, ze jak raz dam butelkę to dziecko odrzuci piers , doszło do tego ze mialam tak popękane sutki, ze leciało więcej krwi niz mleka ..z obawy przed podaniem butli czy to użycia laktatora. W końcu powiedziałam sobie koniec z robieniem czegoś na siłę, dwa dni odciągałam laktatorem dawałam dziecku z butelki moj pokarm, a jak wszystko się uspokoiło wróciłam do piersi. Nie widzę nic złego w tym, żeby mieć pod ręką cos co może ewentualnie pomoc.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem ze im większe nastawienie na karmienie piersią to często nic z tego nie wychodzi nie jestem zdania wlasnie żeby się nastawiać zbyt bardzo na kp bo różnie może być i często kobiety przez tych specjalistów maja depresje jakieś wyrzuty sumienia pytam się po co :/
    Moja koleżanka jedna tak miala ze gdyby nie butla to nie wiem jakby dala rade wlasnie z powodu brodowek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:01

• Olciak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka <3

Te emolium kupuje głównie ze względu na to, że poleca mi je męża brata żona :D nie wiem jak to się mówi, szwagierka?
    Mówiła, że lepiej mieć i używać nawet raz w tygodniu. Ja mam problemy skórne trochę, mąż łuszczycę wiec stwierdziłam, że odrazu kupie.

Co do kąpieli to ten bambino. A olej migdałowy to do testów :D Dużo osób polecało i to takie moje widzi mi się. Oliwką podobno po każdym kąpaniu mam smarować - tak twierdzi moja "szwagierka".

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle się nie nastawiam na karmienie piersią.
    Moja siostra cioteczna (kuzynka) się nastawiała i potem płakała i miała depresje poporodową bo nawet CDL nie mógł jej pomóc... I uważała , że jest gorszą matką.

Ja tam jestem zdania - wszystko wyjdzie w praniu.
    Kurde to moje pierwsze dziecko, mam prawo popełniać błędy.

Moja mama mnie karmiła 3 dni :D Stwierdziła, że jej tak cycka zmasakrowałam, że zamiast mleka leciała krew. I żyje :D

No więc zarówno w temacie SN CZY CC - jestem w połowie bo co będzie to będzie i tak samo jeśli chodzi o karmienie. Chociaż nawet przy karmieniu mam jeszcze bardziej inne zdanie. Bo moje dziecko chciałabym, żeby było butelkowo cyckowe albo tylko butelkowe. Ja po porodzie wracam odrazu do pracy (wyrodna matka :D) no i nie dam rady karmić go na żądanie, wiec bede odciągać.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • koffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak mi teraz wszyscy mowia w tym polozna ze oliwki sie juz nie uzywa. Podobno nie jest dobra dla delikatnej skóry dziecka - jest za ciężka. Teraz zamiast tego stosuje się olej ze słodkich migdałów ponoć. Mi polozna mówiła że teraz kupuje się tylko to, 1 krem codzienny bephanten lub linomag zielony, sól fizjologiczna, emolient na wszelki wypadek ale nie stosować bez potrzeby. Żadnych plulynow, żeli czy szablonów do kompieli. Oktanisept podobno też już został wycofany z zaleceń jako zbędna ingerencja. Ja stawiam na ten minimalizm na start i zobaczę co będzie :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała najlepiej żeby i z butli i cyca ciągnęło:D
    Tez bym Olciak tyle kosmetyków nie brała ;) ja się bardziej na jakieś podkłady majtki itp nastawiam na gemini ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:15

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie nastawiam, bo życie zweryfikuje. Jak nie będzie wychodziło, mimo konsultacji z doradczynią laktacyjną, bo napewno się z nią umówię, to nic na siłę. Moja mama też karmiła i mnie i brata po 2-3 dni, bo płakała z bólu. Moja szwagierka z pierwszym miała masakrę, wyprobowali masę butelek i smoczkow, bo ani piersi nie chciał ani butli, bardzo walczyli, żeby cokolwiek jadł. Ostatecznie pół roku karmiła swoim mlekiem z butelki, ale cały czas na laktatorze. Teraz druga córeczka i laktatora użyła raz, klopsika karmi piersią, bez żadnych problemów.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej to teraz mi podpowiedzcie 🙃

Bo mam w koszyku dwa z tego emolium - emulsja do kąpieli i emulsja do ciała to które lepiej zostawić??
    A do kąpieli brać to bambino czy aby olej ze słodkich migdałów??

Linomag czy bepanten to się nie mogłam zdecydować 🤣 wolałabym bepanten bo znam ale ludzie polecają linomag 🙈

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ