X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Ja kupiłam dwupaki spodenek r. 62 :)

Spodenki tez kupilam 🙂 tez 62. Faktycznie mięciutkie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 20:25

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy którejś z was tez dokucza ból nadgarstka? :/ zgłaszałam lekarzowi wczoraj, kazał kupić orteze i na noc zakładać. Kupiłam i mam nadzieje ze pomoże bo można kozła wywinąć z bólu :😩

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • koffy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Byliśmy spontanicznie w 8 gwiazdek i kupiliśmy fotelik. Bardzo polecam ten sklep, doradcy na medal. Do mojego auta jest mały wybór fotelików, bo ważny jest kąt nachylenia, więc doradca skupił się na najlepszej opcji - maxi cosi pebble pro i coral. Te dwa jedynie nam pasowały do auta. Wzięliśmy pebble pro, bo po przemyślenia uznałam, że ta wkładka w coral spoko, ale zanim przejdę do mieszkania to będzie słońce razilo dziecku w oczy, albo deszcz, bo nie ma daszku. Można oczywiście wziąć w całości, ale mi to mija się już z funkcją tej wkładki. W całości wypadało też ciut cięższe niż pebble. Avionaut pixel nie pasuje do mojego auta, więc niestety nie wypowiem się nic na jego temat.
    Minusem tego maxi cosi jest, że do wózków espiro i jakiegoś jeszcze nie zawsze pasuje! Trzeba przymierzyć przy zakupie. Więc najwyżej będę szukać innego wózka niż mój faworyt.
    ee2e4c8a7767.jpg
    Ja jak oglądałam Espiro Next 2.0 (model z 2020 z pełnymi kołami ) to w sklepie oba te foteliki można było bez problemu spinac z adapterami. Nawet oglądałam jak to działa i wozek z nimi był dostępny w opcji 3 w 1. Ja oba te foteliki właśnie wstępnie rozważam. Skłaniam się do coral bo koleżanka ma i bardzo sobie ta wkładkę akurat chwali. Oni jeżdżą tak samo dużo jak i my i mówi że najlepsze jest to że jak jej dziecko zaczynało w trasie płakać to stawali wyciągarki je w tej wkładce i przytulala bez rozpoznania i się uspokajalo. A bardzo młoda się zloscila na zapinanie pasów i też łatwiej jej było ja też uspokoić po tym zapoznaniu pasów bo był przytulas ;) ja właśnie się cały czas zbieram do 8gwiazdek zeby mi sprawdzili czy będzie ok. Codziennie obok przejeżdżamy i jakoś wejść nie mogę. ale i tak chce sprawdzić czy możemy dobrać coś zeby było dobre do obu samochodów naszych. Mamy oboje mercedesy niby c klasa i e klasa i mi się wydaje że taka sama jest tylna kanapa ale chce coś optymalnego do obu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 21:25

f2w390bvlnherxsi.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyscie o termoforze z pestek wiśni na kolki? Któraś używała i może się wypowiedzieć czy rzeczywiście działa cuda?

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• koffy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Dziewczyny słyszałyscie o termoforze z pestek wiśni na kolki? Któraś używała i może się wypowiedzieć czy rzeczywiście działa cuda?
    Ja dostałam taki od kuzynki. Wychwalala to pod niebiosa :)

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam też w bobowózki sprzedawca pokazywał też maxi cosi, ale nie wpinal go do wózka. Doradca z 8 gwiazdek dzisiaj mówił, że pracował wcześniej w Akpol baby i wie, że taki problem się pojawiał z adapterami espiro do maxi cosi. Ale nie przedstawił tego tak, że krzyżyk na drogę, może tak miały stare wersje jakieś albo niektóre sztuki, nie wiem. Nadal mam nadzieję, że Espiro się uda kupić.
    A ten fotelik mi się bardzo podoba, taka mięciutka wkładka, jaram się. Co to będzie jak wozek kupię xD

dqprj44j0o4bjh25.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wpinałam to sama w bobo wózki i do Anexa i do espiro i nie było problemu.. ale tylko do najnowszych modeli.. może to poprawili albo dobry egzemplarz trafiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 21:36

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale podkręcilyscie tempo z wyprawka juz się zaczynam stresować ze daleko w tyle jestem :D

Mnie jeszcze jutro czekają 2 egzaminy plus jeszcze 1 i obrona oby tylko zaliczyć te przedmioty na studiach a najwyżej obronę jak nie zdarze to juz po narodzinach:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 21:57

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko fotelik do auta i przewijak drewniany bez materaca jeszcze. Jestem daleko w lesie.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba juz uspokoje jak kupie rzeczy do szpitala :D

• koffy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie sie rozkrecam. Zakupiłam już ubranek chyba prawie wszystko co wg poradników potrzebuje na rozmiar 56-62, kupiłam kosz mojrzesza/kołyske w jednym z przescieradełkami, kosz na pieluszki, dostałam termometr bezdotykowy i tefmofor z pestek wiśni, zrobiłam już dwa kocyki bawełniano bambusowe.
    Fotelik i wozek też chce kupić jak najpóźniej zeby gwarancja nie leciała.
    Obecnie nie mogę wybrać wanienki i rozwiązania jaki przewijak zeby najwygodniej było zastosować do moich mebli. Łużeczko 120x60 też zamowie niedługo tylko wacham się nad materacem. Narazie młody będzie spać w koszu ale chce od razu łóżeczko kupić. Polozna mi mówiła że warto kłaść w nim w ciągu dnia na trochę dziecko od małego zeby potem nie było fochow przy przeprowadzce. Muszę jeszcze jakiś fotel sobie do karmienia kupić.. myślę o uszaku ale niektórzy mówią że ciężko się z dzieckiem wstaje

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy ja kupie przewijak z allegro nakladany nie zamierzam nic drogiego kupować bo chce potem to wypierniczyć:D Fotela nie kupuje poduchy to samo i tak zbyt dużo jest wydatków. Co do wanienki ja mam prosta wanienke a w zasadzie dwie i nie zamierzam kupować mi kolerzanka odradziła akurat ze stelażem oni klada na stole wanienkę ja chce ogólnie w kąpiel meza zaangażować żeby mieć czas dla siebie :D ciekawe jak mi się to uda od koleżanki mojej mąż kąpie zawsze i wtedy może sobie odpocząć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 22:43

• m85t Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś od mamy 2 pajace w rozm. 56 i to są na razie pierwsze rzeczy które mam w domu :). Po kosz mojżesza jadę w poniedziałek. Muszę zacząć rozglądać się za fotelikiem. Jutro mąż skręci dokupione meble więc od poniedziałku ruszam z porządkami. pod koniec stycznia przywiozę rzeczy po synku i zacznę przeglądać czego mi brakuje.
    Torbę spakuję pewnie koło 35 tyg ciąży, chyba że na jakiejś wizycie okaże się, że coś się dzieje. W przyszłym tygodniu zacznę kompletować koszyk w aptece.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komode na ktora nie da sie tak o przewijaka nałożyć A mebli zmieniać nie chce więc muszę pokombinować trochę. Wstępny projekt mam jeszcze wymiary zweryfikuje i zrobię sama. Będzie wyglądał jak każdy inny ale nie zniszczy mi mebli i nie będę musiała nic wymieniać. W innym wypadku bym niekombinowala :) fotel chce kupić bo w tym pokoju który przeznaczyła na dzieciecy nie mam totalnie nic zeby na tym usiąść.. Chyba że ławeczka rzymska bo mieliśmy tam mini siłownie. W sypialni mam tylko wielka szafę, duże luzko i szafki nocne, ledwo się kosz Mojżesza zmieści. Salan jest dość duży z aneksem ale z niego jest przejscie do gabinetu i jakby ktoś do męża przyszedł sluzbowo to nie chce żeby przechodził kolomnie jak karmię bo też czasem z tymi ludźmi współpracuje i to nieprofesjonalne dla mnie i krepujace A nie wiem czy na luzku w sypialni wysiedze. Poza tym fotel potem się tam przyda jak będzie trzeba bajki czytać czy się z młodym bawić :) nawet dwa bym kupiła tylko za ciasno będzie.
    Też chce żeby mąż kąpal i jest chętny ale i tak wanienka chce mu jakaś spoko wybrac zeby mu wygodnie było.
    Ja akurat jestem w komfortowej sytuacji jeśli chodzi o finanse. Staram się nie kupować rzeczy zbędnych i szkodliwych które się tak fajnie reklamuje bo nie lubię szastac pieniedzmi ale bardzo oszczędzać też nie muszę bo już widzę że wstępnie założony budżet był przesadzony i sporo z niego zostanie.

f2w390bvlnherxsi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to wrzucam moja listę zakupów. część rzeczy chce jeszcze zweryfikować albo nie mam pewności czy takie inne, ile sztuk i czy wogole.
    Wrzuciłam już leżaczek / bujaczek bo jak o tym poczytałam to chyba sobie odpuszcze. Wyrzuciłam też z listy oktanisept jako niepolecana już.
    Może podpowiecie mi coś w tym temacie? Co jeszcze kupić / czego nie kupować / co kupić inne w jakiej ilości itd.
    https://naforum.zapodaj.net/e51e61416ef1.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/c60818760ec4.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/3a7548be50d1.jpg.html

PS. Ubranek nie spisywałam ;) kupiłam wg list z książek i Internetu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 00:10

Kora88 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy super dzięki za listę, przyda się dla osób, które są w czarnej... czyli ja 🤣

My wybraliśmy wozek cybex balios s lux w kolorze magnolia pink.
    Fotelik avionaut pixel (waga nas przekonala)

Czy na zwykla ikeowska komode można zamówić przewijak ? Oglądalam wiele dziecięcych mebelkow i jak już mi się coś spodobało to kosztowało mega drogo. Zamowie więc wszystko biale klasyczne z ikeei, urozmaice uchwytami i dodatkami.

Niby jeszcze jest trochę czasu, ale zważywszy na to jak to leci to zaczynam juz czuć presję czy ze wszystkim sie wyrobie.

Druga połowa stycznia badanie i kontrolne i prenatalne , może księżniczka sie w koncu pokaze ,bo od początku ciazy mam tylko 1 zdjecie twarzy i to słabej jakości:D

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • koffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z meblami z Ikei chyba nie ma problemu tak jak i z większością. Wystarczy zeby szuflady byly pod blatem. W sensie nienachodzily na niego ani nie byly z nim zlicowane. Ja mam dość nietypowe meble za które nie mało zapłaciłam kiedyś i je uwielbiam. Nawet są praktyczne do pokoju dziecinnego więc muszę pokombinować tylko z wypoziomowaniem i podniesieniem przewijają tak żeby mi coś z tej komody zostało ;) co do listy zaznaczam że to moja 1 ciąża, nie mam doświadczenia, kupuje wszystko od zera i nie gwarantuje że jest dobra ;)
    Ten cybex jest bardzo popularny. Widuje to często na ulicy. Mi jakoś "nie leżał w rekach" tzn jakoś wysokość budki nie dla mnie czy cos takiego. Cybex Priam 2.0 mi najbardziej z cybexów pasował ale ponad 5 tyś na wozek to dla mnie przesada..

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly widze ze podobnie myślimy tez chciałam cybexa balios s ale dostane od siostry wózek jesli bedzie nie bardzo to właśnie ten kupimy. Fotelik na pewno nie cybex bo jest cieżki. Meble tez z ikei :D

• belldandy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana nagrywam młode 😊 szturchne palcem i brzuch faluje...

Ale miałam głupi sen, urodziłam i dziecko było jak taki 2 latek już i nie mogłam imienia wybrać... taka panika, każdy pyta, a nam nic jednoznacznie się nie podoba No kosmos

Znalazłam tez w domu jakieś pojedynczo pakowane wkładki laktacyjne z Lovi - koronkowe w 3 kolorach... Będą do szpitala

Szukałam jakie mam rozmiary lejków do laktatora, znalazłam nowe butelki Medela Calma z nowym smokiem i jakaś canpol haberman, chyba dostałam ja do testów przy synu i nie otwarłam nawet bo w kartonie ;)

Zawieszki drewniane do smoka, nakładki nowe do karmienia i jakieś pierdoly typu pojemniki na pokarm, lodowke na mleko itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 09:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4bdb866c0242.jpg

belldandy, Roksi, KORRALIKK, Dorciax, Desperatka_87, Annie1981, m85t, Gemma19, Angelinaa, 1Malinka1, Różyczka32, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ