♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosla ja nie mam ani jednych naklejanych one są wszystkie malowane / barwione we wzory. Oglądałam używki i popytalam ogólnie nic się nie wspiera nie niszczy
Mówię dla mnie ciuszki to taka metoda psychologiczna. Zwykle mnie nie ruszają A fajne z gier i filmów takzresztą ja jestem gikiem i sama mam pełno takich ubrań ( gry, filmy, muzyka) i mase gadżetów w domu za co chrzesniaka męża kocha z nami rozmawiać bo jesteśmy na bieżąco z wszystkim co go interesuje prawie 😅 lubię odzwierciedlać siebie na zewnątrz pewnie dlatego że jestem ekstrawertykiem typowym.
To jest już kwestia indywidualnego gustu
Zostało mi jeszcze jakieś 450zl na karcie do smyka.. muszę sprawdzić do kiedy jest ważna i coś wybrać.
Mogliby otworzyć sklepy już
-
nick nieaktualnyKoffy wszystko zależy od gustu:D ja na przyklad wole bez postaci a najlepiej podoba mi się babciny styl
jakby na szydełku robiony
i to dla chłopca i dziewczynki guziczki drewniane
ja w ogóle swoich nie mam ubran z postaciami itp
zle bym się w tym czuła nawet chodząc po domu mąż mi kupil kiedyś koszulkę z myszka miki a mi nawet ciezko po domu w niej chodzić
taki mam charakter dla mnie proste rzeczy sa najfajniejsze
KORRALIK trzymaj się daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 10:04
-
KORRALIKK wrote:Jadę na IP sprawdzić dla spokoju
Koralik ja tez juz parę razy mialam tyle wydzieliny, ze jak wstałam z łóżka i doszłam do łazienki majtki byly dosłownie mokre, uratowały mnie paski pH, także polecam. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez to byl falszywy alarm. -
No fakt, jakość każdy oceni inaczej, dla jednego to będzie miękkość ciuszka, dla innego grubość, jakość nadruków etc. Nie wiem też czy w przypadku dziecięcych rzeczy ta jakość ma aż tak ogromne znaczenie, bo one są stosunkowo krótko noszone.
Ja mam wszystko gładkie i bawełniane bez ozdób w kolorach niebieski, szary, biały i trochę beżu. Ze wzorów dopuszczam tylko paski, no i mam jedne śpioszki w kropki. A najbardziej to nie cierpię dziecięcych ciuszków z napisami o rodzicach 😅
I strasznie wkurza mnie, że wśród dziecięcych "akcesoriów" typu śpiworki i inne, większość ma jakieś wzorki. Potem nie da się na to razem patrzeć, bo każda rzecz ma inny wzorek...
Koralik, dobrze, że jedziesz sprawdzić! Trzymam kciuki! -
nick nieaktualny
-
No właśnie ja też czytałam, że szczególnie nowe powinno się wyprać kilka razy. Ja te używane po kimś, będę prała na pewno dwa razy - one dość długo leżały więc to pierwsze pranie takie, żeby je odświeżyć, a drugie już właściwe. Ale z nowymi to nie mam pojęcia, pewnie z minimum 3 razy wypiorę. Tak samo czytałam gdzieś, że pieluchy tetrowe powinno się kilka razy wyprać przed użyciem...
-
nick nieaktualny
-
Koralik daj znać co i jak.
Ja piorę raz, a potem jeszcze prasuje. Pamiętajcie, że czystość jest ważna, ale sterylność już nie. Nie widzę potrzeby podwójnego prania. Pamietam, że położna tez mówiła, żeby nie przesadzać za bardzo z tym.belldandy, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Powód dla którego ja tyle razy chcę prać jest dokładnie taki jak napisała Koffy, tu nie chodzi o sterylność tylko o barwniki użyte w produkcji i chemię do transportu. Tym bardziej, że ja używam ekologicznych płynów do prania które są dużo delikatniejsze od zwykłych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 12:38
-
nick nieaktualnyDlatego ja wyżej napisałam starałam się kupować jasne ubranka mam tez kilka ciemnieszych nie widze potrzeby prania kilka razy ale jak ktoś chce czemu nie
do szpitala mamy pajace beżowe na wyjście;)
KORRALIK co tam wiesz juz coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 12:52
-
Akurat kolor jest tu mało istotny podobno. Nie ma znaczenia czy czarne, biale czy ecru. Chemi jest dawane tyle samo podobno. Biale są często chlorowane plus barwione zeby uzyskać śnieżną biel.
To tak jak z pampersami. Te bielutkie są najczęściej chlorowane i tego każą unikać tylko wybierać te bielone woda utleniania.
Ja nie mówię nikomu ile ma prac tylko tak pytam bo się nie znam
Dostałam dziś w prezencie zapas pieluch tetrowych. Wydają się bardzo dobrej jakości:DWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 12:56
-
nick nieaktualnyCiemne kolory wymagaja więcej barwników. Przy staraniach nawet musiałam nosic jasna bieliznę zwracałam bardzo na to uwagę jak i na całą chemię w kosmetykach i parabeny.
Jeśli chodzi o pampersy to tak jak z podpaskami jest na które tez zwracałam uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 13:06
-
Ja będę prać raz, z praniem wstępnym i potem wszystko prasować. Zastanawiam się, czy nie zanieść do teściowej obok do suszarki bębnowej... Ale boję się, że się pokurczą. Dostałam wczoraj dwie siatki ciuszków i z jednej zapełnionej szuflady w komodzie zrobiły się dwie 🙈 a to tylko rozmiar 56 i 62, większe pakuję w zasuwaną torbę i chowam pod łóżko.
Ja nie przykładałam specjalnej uwagi do ręcznika. Nawet się zastanawiałam, czy jest sens kupować dziecięcy, czy nie wystarczy normalny... Przekonał mnie kapturek. Zamówiłam chyba najtańszy na Dolce Sonno i jest spoko ☺️ moja mama pamiętam że zawsze na ręcznik kładła tetrę i głównie wycierała tetrą właśnie. Taki mam obrazek z dzieciństwa 😁 też to wypróbuję, ciekawa jestem co jest wygodniejsze. Wydaje mi się, że tetra jest delikatniejsza od recznika.🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Fałszywy alarm na szczęście, czekam jeszcze na dokumenty, ale to była raczej duża wydzielina, nie wody. Wszystko sprawdzili, jestem spokojna przynajmniej. I wiem już jak wygląda izba przyjęć w moim szpitalu hehe
zOsIa88, zokeia, JJJ, koffy, Desperatka_87, Linka2019, belldandy, Jaszczureczka, Roksi, Lucy91, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeraz w ogóle mam wrażenie że wszyscy zachwycają się tymi suszarkami a ja uwielbiam ciuszki szczególnie latem wysuszone na powietrzu
Też się zastanawiałam czy te ręczniki z kapturkiem to taki must have ale raczej nie tym bardziej że pewnie sa droższe kiedyś tego nie było.
Ja tez miałam ubranka po dzieciach od siostr i wszystko wywalilam bo juz bylam przekonana że dzieci nie będziemy mieć teraz by się przydaly pewnie dużo wydatków by nam odpadło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 13:15
-
KiziaMizia wrote:Zokeia, dla mnie róż wcale nie jest kobiecy
Bardziej bym powiedziała, że jest słodki, może to nie do końca chodzi o kobiecość?
Chodzi mi o stereotypy, nie wchodźmy tak w szczegół. Chodzi mi o to, że babskość jest traktowana z przymrużeniem oka. A męskość jako godna podziwu. I do tego są dobierane atrybuty - czy to kolor, czy wzór, czy temperament, zajęcie, hobby. Piszę tak ogólnie, że samem babeczki traktujemy się czasami z pobłażaniem
Annie1981 lubi tę wiadomość