X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korralik, to mnie ludzie pytają czy to bliźniaki, albo czy zbliża mi się termin, bo brzuch mam nisko :D Generalnie jak wchodzę do pokoju, to widać najpierw brzuch, a za nim idę ja :D

Przygotowania chyba muszę wstrzymać, bo cały dom mam w remontowym pyle. Do tego jeden syn mi się trochę pochorował, więc siedzimy w domu. Tzn ja przy komputerze (na chwilę na forum wpadłam), młody na kolanach, starszak pod biurkiem słucha słuchowiska o bitwie pod Grunwaldem. Multitasking :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 08:36

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze, ze już się nie mogę doczekać końca ciąży. Dziś rani myślałam ze umrę. W szpitalu maja mnie w dupie, tak wyglada NFZ - bez komentarza.

Na usg dowiedziałam się aby ze moje skurcze są słabe 🙈 ja pierdziele. A dziewczyna obok mnie z 42 tc co leży ma o wiele mniejsze na ktg i ja na porodówkę biorą a mnie do domu może wypiszą 🙈🙈🙈

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Ja powiem szczerze, ze już się nie mogę doczekać końca ciąży. Dziś rani myślałam ze umrę. W szpitalu maja mnie w dupie, tak wyglada NFZ - bez komentarza.

Na usg dowiedziałam się aby ze moje skurcze są słabe 🙈 ja pierdziele. A dziewczyna obok mnie z 42 tc co leży ma o wiele mniejsze na ktg i ja na porodówkę biorą a mnie do domu może wypiszą 🙈🙈🙈
    Współczuję :(
    Chyba, że jest tak, że Twoje skurcze nie rozwierają szyjki, a jej tak. Czasami nie siła skurczu świadczy o postępie porodu. No i jej to już chyba muszą wywołać? Jeju, 42 tygodnie. 10 miesiecy w ciąży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 09:21

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zupełnie inne doświadczenia szpitalne. Tutaj, gdzie ja leze, jak ktoś trafia na obserwacji, to znaczy że szybciej niż po 7 dniach nie ma co liczyć na powrót do domu.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to zależny od podejścia w szpitalu, personelu itd., a nie ogólnie, że na NFZ. Ja leżałam dwa razy w tej ciąży i kontakt z lekarzem był zawsze, każdy się pytał jak się czuje, jakie są moje obawy, tłumaczył.

Mam pytanie do dziewczyn, które miały cesarkę. Czy polecacie kupować bieliznę- majtki na czas połogu i gojenia się blizny? Jeśli tak to konkretnie jakie?
    Wiadomo także jest krwawienie, mam kilka par, których bez żalu po połogu mogę wyrzucić. Ale moje pytanie dot. blizny. Nie wiem czy nie lepiej kupić takie gacie pod pępek :) bo obawiam się, że zwykłe figi, hipstery itd. będą o nią ocierać, zahaczać. Za luźne też nie mogą być, bo jest krwawienie. Jakie są Wasze doświadczenia?

• Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia ona właśnie ma długa szyjkę xD ale nie wiem na co oni patrzą. Nie wiem co z moja szyjka bo stwierdzili ze z pessarem nie da się sprawdzić... a przecież mój lekarz sprawdzał? To mnie dziwi.

Tak samo to ze położna stwierdziła rozwarcie na 2cm, a lekarz ze nie ma rozwarcia... No i bądź tu mądry.

Tu są bardzo fajne położne! Serio, nie mam się do czego przyczepić ale lekarze to takie mruki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 09:51

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak to zależy od podejścia personelu nie jest ważne czy to jest na NFZ po prostu ludzie są różni i jak się trafi. Nie chciałabym trafić do szpitala bo mnie zawsze długo trzymają ze względu ze to moja 3 ciaza i brak jajowodu a ja w szpitalu okropnie się męczę nie ma jak w domu jeszcze nikt nie może Cie odwiedzić :/
    Totalnie nic mi się nie chce robić mam takiego lenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 09:53

• Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez zdecydowanie wole siedzieć w domu...
    Tu się czuje strasznie 😭

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, może któraś z Was wie jak to jest.

Po magnezie skurcze powinny całkowicie się wygasić i narazie nie powinny wracać??
    Czy jest możliwe z na chwile wyciszy i wrócą znowu zaraz?

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz dalej skurcze? Te skurcze nie powinny jeszcze być takie intensywne po lekach powinno się wyciszać albo po zmianie pozycji leżenia jeśli coś Cie nie pokoi zgłoś to lekarzowi nawet jeśli będą chcieli Cie wypuścić lepiej zostać niż znowu wracać.

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:

Po magnezie skurcze powinny całkowicie się wygasić i narazie nie powinny wracać??

Byłam podpięta do pompy magnezowej 24h. Ale nie wiem jak to powinno być, bo ja miałam po niej skurcze. Rzadsze ale miałam. Magnez to magnez, to nie jakoś cudowny lek, który je zatrzymuje. Wydaje mi się,że wszystko zależy od organizmu.

• Roksi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:

Olciak ja byłam podpięta bez przerwy przez 48 h. Po 1.5 dnia było już lepiej. Potem około 2 tyg spokoju mimo tego ze brałam magnez tez w domu, ale to pewnie za małe dawki żeby działały jak ten magnez dożylny 🤔

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wychodzimy do domu 💪

misskity, Roksi, Mania12, Olciak, Gemma19, Linka2019, zokeia, Jaszczureczka, Kora88, Lucy91, Annie1981 lubią tę wiadomość

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• misskity Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak trzymaj sie w tym szpitalu.

Ogarnęłam zupę, zaraz włożę pierś do piekarnika i upiękę. Do tego zrobię sos pieczarkowy. Byle szybko bo nie chce mi się w kuchni ślęczeć. Tak mi leniwie dni płynął. Nie chce mi się nigdzie wychodzić, denerwuje sie jak ktoś do nas przychodzi. Strasznym introwertykiem się w ciąży stałam 🤣 Mam nadzieje, ze mi to przejdzie.

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka super wiadomość ☺️ Zaciskajcie mocno nogi zeby maluchy poczekaly jeszcze w brzuszkach 😉

A jak się cieszę, ze jest nauka zdalna i nie musze dzieci do szkoły wozić i ich odbierać. Wiem ze to strasznie egoistyczne, ale dzięki temu żyje na pełnym relaksie 🤓

zokeia lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    My dzisiaj wychodzimy do domu 💪

Zazdraszczam 😓😓😓😓

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych szpitali :( w pierwszej ciąży leżałam tam trzy razy i nabawiłam się wstrętu. Na szczęście w drugiej i obecnej ciąży szpital niepotrzebnych.

Przyszła mi paczka z apteki, kupiłam jakieś dwie koszule do porodu na bazarku (byle jakie, bo tylko do szpitala), podstawowe ubranka też kupione. Teraz tylko poprać i popakować to wszystko. Ale zostawiam to na kwiecień. Bardziej mnie ponaglają porządki w szafie dzieci i mojej. Muszę przebrać im ciuchy, odłożyć za małe i pozamawiać rzeczy wiosenne.

Annie1981 lubi tę wiadomość

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na spacerze dłuższym z psem nie wiem jak ogarniemy się na tych spacerach jeszcze z dzieckiem i psem :/ a mój pies nie popusci musi przynajmniej 1 raz dziennie iść inaczej będzie terroryzował tak długo i nie popusci w tej kwestii pomimo tego że mamy ogródek. Dlatego koty są lepsze pod tym względem ze nie trzeba im zapewniać spacerów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 13:15

• koffy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku chwilę tu nie wychodziłam i już nadrobić nie mogę.. W sobotę po prenatalnych pojechaliśmy na kilka dni do rodziny w góry do bacówki w lesie i tam 0 Internetu 0 ludzi, tylko my i natura. Cudownie było ❤
    Mały ma już 1640g i jest wg usg jakieś 4 dni do przodu. Wszystko dobrze, żadnych niepokojących rzeczy :) szyjka mi się trochę skrocila ale dalej to 3,7cm - muszę przestać chodzić na kilkugodzinne spacery codziennie chyba 😅
    Dalej rozpiera mnie energia ale chyba czas lekko zwolnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 13:26

Jaszczureczka, Gemma19, zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do majtek po CC. Ja nie kupiłam wtedy żadnych i załowałam. Bo zwykłe akurat miałam w miejscu szwu. Myślę, że dobrze mieć takie wyższe żeby nie odczuwać dyskomfortu.

Też kupiłam sobie koszule od mamaginekolog i czekam na dostawę.
    U mnie już skurcze przepowiadajace też na całego. Jedne bolą, inne nie.

Czytałyście o daktylach? Zamierzam po skończonym 36tc się nimi objadać, żeby tym razem akcja sama ruszyła :D

Zokeia jak możesz to wpisz mi termin 28 kwietnia - Maja/Matylda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 13:34

zokeia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ