♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Korralik, to mnie ludzie pytają czy to bliźniaki, albo czy zbliża mi się termin, bo brzuch mam nisko
Generalnie jak wchodzę do pokoju, to widać najpierw brzuch, a za nim idę ja
Przygotowania chyba muszę wstrzymać, bo cały dom mam w remontowym pyle. Do tego jeden syn mi się trochę pochorował, więc siedzimy w domu. Tzn ja przy komputerze (na chwilę na forum wpadłam), młody na kolanach, starszak pod biurkiem słucha słuchowiska o bitwie pod Grunwaldem. MultitaskingWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 08:36
-
Ja powiem szczerze, ze już się nie mogę doczekać końca ciąży. Dziś rani myślałam ze umrę. W szpitalu maja mnie w dupie, tak wyglada NFZ - bez komentarza.
Na usg dowiedziałam się aby ze moje skurcze są słabe 🙈 ja pierdziele. A dziewczyna obok mnie z 42 tc co leży ma o wiele mniejsze na ktg i ja na porodówkę biorą a mnie do domu może wypiszą 🙈🙈🙈🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Ja powiem szczerze, ze już się nie mogę doczekać końca ciąży. Dziś rani myślałam ze umrę. W szpitalu maja mnie w dupie, tak wyglada NFZ - bez komentarza.
Na usg dowiedziałam się aby ze moje skurcze są słabe 🙈 ja pierdziele. A dziewczyna obok mnie z 42 tc co leży ma o wiele mniejsze na ktg i ja na porodówkę biorą a mnie do domu może wypiszą 🙈🙈🙈
Chyba, że jest tak, że Twoje skurcze nie rozwierają szyjki, a jej tak. Czasami nie siła skurczu świadczy o postępie porodu. No i jej to już chyba muszą wywołać? Jeju, 42 tygodnie. 10 miesiecy w ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 09:21
-
Myślę, że to zależny od podejścia w szpitalu, personelu itd., a nie ogólnie, że na NFZ. Ja leżałam dwa razy w tej ciąży i kontakt z lekarzem był zawsze, każdy się pytał jak się czuje, jakie są moje obawy, tłumaczył.
Mam pytanie do dziewczyn, które miały cesarkę. Czy polecacie kupować bieliznę- majtki na czas połogu i gojenia się blizny? Jeśli tak to konkretnie jakie?
Wiadomo także jest krwawienie, mam kilka par, których bez żalu po połogu mogę wyrzucić. Ale moje pytanie dot. blizny. Nie wiem czy nie lepiej kupić takie gacie pod pępekbo obawiam się, że zwykłe figi, hipstery itd. będą o nią ocierać, zahaczać. Za luźne też nie mogą być, bo jest krwawienie. Jakie są Wasze doświadczenia?
-
Zokeia ona właśnie ma długa szyjkę xD ale nie wiem na co oni patrzą. Nie wiem co z moja szyjka bo stwierdzili ze z pessarem nie da się sprawdzić... a przecież mój lekarz sprawdzał? To mnie dziwi.
Tak samo to ze położna stwierdziła rozwarcie na 2cm, a lekarz ze nie ma rozwarcia... No i bądź tu mądry.
Tu są bardzo fajne położne! Serio, nie mam się do czego przyczepić ale lekarze to takie mruki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 09:51
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyOlciak to zależy od podejścia personelu nie jest ważne czy to jest na NFZ po prostu ludzie są różni i jak się trafi. Nie chciałabym trafić do szpitala bo mnie zawsze długo trzymają ze względu ze to moja 3 ciaza i brak jajowodu a ja w szpitalu okropnie się męczę nie ma jak w domu jeszcze nikt nie może Cie odwiedzić
Totalnie nic mi się nie chce robić mam takiego leniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 09:53
-
Mam pytanie, może któraś z Was wie jak to jest.
Po magnezie skurcze powinny całkowicie się wygasić i narazie nie powinny wracać??
Czy jest możliwe z na chwile wyciszy i wrócą znowu zaraz?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyA masz dalej skurcze? Te skurcze nie powinny jeszcze być takie intensywne po lekach powinno się wyciszać albo po zmianie pozycji leżenia jeśli coś Cie nie pokoi zgłoś to lekarzowi nawet jeśli będą chcieli Cie wypuścić lepiej zostać niż znowu wracać.
-
Olciak wrote:Mam pytanie, może któraś z Was wie jak to jest.
Po magnezie skurcze powinny całkowicie się wygasić i narazie nie powinny wracać??
Czy jest możliwe z na chwile wyciszy i wrócą znowu zaraz?
Byłam podpięta do pompy magnezowej 24h. Ale nie wiem jak to powinno być, bo ja miałam po niej skurcze. Rzadsze ale miałam. Magnez to magnez, to nie jakoś cudowny lek, który je zatrzymuje. Wydaje mi się,że wszystko zależy od organizmu. -
Olciak wrote:Mam pytanie, może któraś z Was wie jak to jest.
Czy jest możliwe z na chwile wyciszy i wrócą znowu zaraz?
Olciak ja byłam podpięta bez przerwy przez 48 h. Po 1.5 dnia było już lepiej. Potem około 2 tyg spokoju mimo tego ze brałam magnez tez w domu, ale to pewnie za małe dawki żeby działały jak ten magnez dożylny 🤔 -
My dzisiaj wychodzimy do domu 💪
misskity, Roksi, Mania12, Olciak, Gemma19, Linka2019, zokeia, Jaszczureczka, Kora88, Lucy91, Annie1981 lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Olciak trzymaj sie w tym szpitalu.
Ogarnęłam zupę, zaraz włożę pierś do piekarnika i upiękę. Do tego zrobię sos pieczarkowy. Byle szybko bo nie chce mi się w kuchni ślęczeć. Tak mi leniwie dni płynął. Nie chce mi się nigdzie wychodzić, denerwuje sie jak ktoś do nas przychodzi. Strasznym introwertykiem się w ciąży stałam 🤣 Mam nadzieje, ze mi to przejdzie. -
Desperatka super wiadomość ☺️ Zaciskajcie mocno nogi zeby maluchy poczekaly jeszcze w brzuszkach 😉
A jak się cieszę, ze jest nauka zdalna i nie musze dzieci do szkoły wozić i ich odbierać. Wiem ze to strasznie egoistyczne, ale dzięki temu żyje na pełnym relaksie 🤓zokeia lubi tę wiadomość
-
Współczuję wam tych szpitali
w pierwszej ciąży leżałam tam trzy razy i nabawiłam się wstrętu. Na szczęście w drugiej i obecnej ciąży szpital niepotrzebnych.
Przyszła mi paczka z apteki, kupiłam jakieś dwie koszule do porodu na bazarku (byle jakie, bo tylko do szpitala), podstawowe ubranka też kupione. Teraz tylko poprać i popakować to wszystko. Ale zostawiam to na kwiecień. Bardziej mnie ponaglają porządki w szafie dzieci i mojej. Muszę przebrać im ciuchy, odłożyć za małe i pozamawiać rzeczy wiosenne.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj byłam na spacerze dłuższym z psem nie wiem jak ogarniemy się na tych spacerach jeszcze z dzieckiem i psem
a mój pies nie popusci musi przynajmniej 1 raz dziennie iść inaczej będzie terroryzował tak długo i nie popusci w tej kwestii pomimo tego że mamy ogródek. Dlatego koty są lepsze pod tym względem ze nie trzeba im zapewniać spacerów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 13:15
-
Jejku chwilę tu nie wychodziłam i już nadrobić nie mogę.. W sobotę po prenatalnych pojechaliśmy na kilka dni do rodziny w góry do bacówki w lesie i tam 0 Internetu 0 ludzi, tylko my i natura. Cudownie było ❤
Mały ma już 1640g i jest wg usg jakieś 4 dni do przodu. Wszystko dobrze, żadnych niepokojących rzeczyszyjka mi się trochę skrocila ale dalej to 3,7cm - muszę przestać chodzić na kilkugodzinne spacery codziennie chyba 😅
Dalej rozpiera mnie energia ale chyba czas lekko zwolnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 13:26
Jaszczureczka, Gemma19, zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Co do majtek po CC. Ja nie kupiłam wtedy żadnych i załowałam. Bo zwykłe akurat miałam w miejscu szwu. Myślę, że dobrze mieć takie wyższe żeby nie odczuwać dyskomfortu.
Też kupiłam sobie koszule od mamaginekolog i czekam na dostawę.
U mnie już skurcze przepowiadajace też na całego. Jedne bolą, inne nie.
Czytałyście o daktylach? Zamierzam po skończonym 36tc się nimi objadać, żeby tym razem akcja sama ruszyła
Zokeia jak możesz to wpisz mi termin 28 kwietnia - Maja/MatyldaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 13:34
zokeia lubi tę wiadomość