X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Mam pytanie, może któraś z Was wie jak to jest.

Po magnezie skurcze powinny całkowicie się wygasić i narazie nie powinny wracać??
    Czy jest możliwe z na chwile wyciszy i wrócą znowu zaraz?
    Najlepiej zapytaj lekarza na obchodzie. Przedemną w szpitalu lezala dziewczyna w 26t. ze skurczami, dali jej magnez i coś tam na wyciszenie i jà wypuścili. Ale z tydzień leżała jak nie 2.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi szpitalami, trzymajcie się dziewczyny!

Nie wiem czy tylko ja, ale czuje się dzisiaj jak zwłoki 😒 nie mam siły sprzątać, ogarniać, mdli mnie mocno i miałam kolejna bardzo kiepska noc (tysiąc razy do toalety, budziłam się łapiąc powietrze, bo się „dusiłam”). Jest mi strasznie przykro, bo ciąża to dla mnie ciężki czas, nie potrafię się nim cieszyć :/ najchętniej już nigdy bym w nią nie zachodziła, ale chce mieć więcej dzieci 😔
    Z plusów, to nadludzkim wysiłkiem, ale zaczęłam prac moje rzeczy do szpitala i dzisiaj zacznę pakować walizkę - jeżeli mam się tak czuć do końca ciąży, to chyba całe 9 tygodni zajmie mi wypranie ciuchów dla maluszka...

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam słaby dzień, ale zmotywowałam się i naszykowałam rzeczy do walizki, wysterylizowałam laktator, smoczek w razie w i butelkę avent. Zrobiłam pranie przescieradeł, kilku czapeczek i śpiworka do spania. Mam bardzo mało bodziaķów na 56, skrajnie mało, bo tylko 4 chyba i muszę dokupić, bo wybierając ciuszki na wyjście do szpitala poczułam dyskomfort, że nie mam w co dziecka ubrać. Wybrałam dwa zestawy -body długi rękaw + polspiochy oraz body krótki rękaw i cienki pajacyk. Plus kaftanik w razie w. Zobaczę w szpitalu, co założę na wyjście. Na to jeszcze grubszy pajac, czapeczka, chusteczka, wełniane skarpety. I kocyk, ale to mąż już weźmie z fotelikiem. Mam nadzieję, że wystarczy taki zestaw. Martwię się ciągle, że będzie za cienko, za grubo. Eh. Rożki, kocyki, ubranka, pieluchy zapewnia szpital na szczęście, nie muszę nic takiego brać z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 14:40

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Masakra z tymi szpitalami, trzymajcie się dziewczyny!

Nie wiem czy tylko ja, ale czuje się dzisiaj jak zwłoki 😒 nie mam siły sprzątać, ogarniać, mdli mnie mocno i miałam kolejna bardzo kiepska noc (tysiąc razy do toalety, budziłam się łapiąc powietrze, bo się „dusiłam”). Jest mi strasznie przykro, bo ciąża to dla mnie ciężki czas, nie potrafię się nim cieszyć :/ najchętniej już nigdy bym w nią nie zachodziła, ale chce mieć więcej dzieci 😔
    Z plusów, to nadludzkim wysiłkiem, ale zaczęłam prac moje rzeczy do szpitala i dzisiaj zacznę pakować walizkę - jeżeli mam się tak czuć do końca ciąży, to chyba całe 9 tygodni zajmie mi wypranie ciuchów dla maluszka...
    Mam podobne odczucia. Nie lubię być w ciąży, jest to najsłabszy okres w moim życiu. Decydując się na kolejne dziecko nie mieliśmy myśli "jak ogarniemy taką gromadkę" tylko raczej "jak my przeżyjemy ciążę". Nasz największy kłopot to przetrwanie ciąży a nie ogarnięcie dzieci, haha ;D mogłabym i urodzić jeszcze z dwójkę ale w następną ciążę nie zajdę :p no ale chciałam mieć tyle dzieci więc zaciskami zęby i jakoś zaliczam każdy dzień. Po porodzie będzie już wspaniale:)

Gemma19 lubi tę wiadomość

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIK a ciuszki szpital zapewnia czy musisz mieć? Ja będę miała tylko na wyjście.
    Najgorszy był 4 miesiac dla mnie myślę że nic tego nie przebije.

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital zapewnia, tylko na wyjście do domu trzeba mieć w walizce.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie kupuj ;) zobaczysz jakie dziecko się urodzi ;)

• Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa ubranka na 50 i dwa na 56 do szpitala. W razie czego mąż podrzuci mi brakujące.

Skurcze mi się wyciszyły. Bardzo minimalne na ktg wyszły teraz o 15.
    No i jak noc będzie spokojna to jutro mnie wypuszcza do domu.

Annie1981, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak ale na wyjście aż tyle bierzesz? Ja tylko rozm 44(50) i 56 2 komplety biorę i koniec spakowałam się i jeszcze wyszły 4 wody małe do ręki:D bo juz się nie zmieściły

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam mniejszych ciuszków jak 56. Mam nadzieje, że nie będę potrzebowała.

Jestem po wizycie u fizjo, nie stwierdziła nieprawidłowości, zrobiła delikatny masaż, przykleiła taśmy, czekam czy to coś da.

Jutro chyba robię wyprowadzkę do mamy, żeby mąż mógł pomalować ściany. Już chce mieć to z głowy.

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Zosla 🙈
    U mnie w szpitalu nie dają ubranek.

Na wyjście to pewnie body pajac i kombinezon a rozmiar to nie wiem jaki 😅🤷🏻‍♀️ Mąż w razie czego dowiezie. Tak myśle 😅🤪

Malinka ja mam 50 po siostrzeńcu, sama bym nie kupowała.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślę, że mój w 56 długo nie pochodzi, bardziej klocek się zapowiada niż maleństwo. Mniej niż 56 to nie mam wcale.
    Wizytę u fizjo mam jutro, bardzo ciekawa jestem. A pojutrze sesja zdjęciowa :D

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się okazać że Twoj bobas od razu wskoczy na 62 wiec nie martw się nie potrzebnie ciuszkami ;) Teraz bardziej przygotowuje się do roli mamy :D od wczoraj czytam o laktacji ciesze się ze temat wyprawkowy juz za mną jeszcze ten wózek musimy odebrać ale jakoś nam się nie śpieszy do tego planuje popakować mężowi rzeczy w razie czego jakby czegoś brakło żeby wiedział gdzie co jest ;)

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypożyczyłam "Po prostu piersią", ale coś nie mogę się zebrać za czytanie. Nawet webinarów nie chce mi się ostatnio słuchać. Jestem już zmęczona tematem dziecka, ostatnio to jedyny temat, którym żyje. Najchętniej bym wyjechała gdzieś.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Koralik ja tez marze o wyjeździe.
    Szczególnie ze z okna szpitalnego mam widok na ogromny napis hotel 😅🤣.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia. Aha, to myślałam, że całkiem zrezygnowałaś przez brzuch 😁

Linka2019. Ja po CC miałam wielorazowe majtki siateczkowe BabyOno. Bardzo mi się sprawdziły, bo w ogóle ich nie czuć, nigdzie nie uciekają, a przytrzymają podkłady czy podpaski. Później, nosiłam zwykłe majtki, ale takie z wyższym stanem, żeby nie kończyły się na wysokości blizny.

Fajnie pierwsza strona naszego wątku wygląda, dzięki zokeia 🙂
    Generalnie większość wątków robi tak, że pod koniec ciąży przenoszą się na zamkniętą grupę na FB, bo tam można swobodniej wrzucać fotki dzieciaczków. Za chwilę zaczną się już pojawiać, Różyczka rozwiązała worek 😉

Olciak, zokeia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK tez to czytam ;) ale jestem już na 80 stronie ;)
    w szpitalu dostałam tez inne poradniki;) mam jeszcze tydzień na przerobienie tego potem musze się pouczyć do obrony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 19:33

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz termin obrony ustalony? Nie zazdroszczę tego stresu jeszcze na koniec. Ale dasz radę:)

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się nie stresuje tym nie wiem w sumie bardziej się boję że nie wyrobimy się tak mam na 14 marca ustalony termin. Ciągle myślę tez czy oby wszystko mam dla dzieciaczka i czy te czapeczki mogą być co zamówiłam bo nie znalazłam grubszych i zastanawiam się czy nie będą za cienkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 21:02

• zokeia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, mówisz o seksie? No ja zrezygnowanym, zadbałam o męża ;)

Też chciałąbym gdzieś wyjechać. Mamy zarezerwowany hotel od czwartku do poniedziałku i co? Młody chory. Przespał pół dnia (dzięki temu pracowałam) i wieczorem gorączka wróciła. A do tego teściowa zadzwoniła, że nasze dzieci przyniosły do nich pasożyty. Tylko owsików mi w domu brakuje. Przy poziomie higieny jaki stosuję w domu to byłoby bardzo dziwne. No ale profilaktycznie zajadam się teraz pestkami dyni, ponoć trują to poskudztwo.

Z dobrych rzeczy, to okazało się, że mój 6 latek dojrzewa i z totalnego high needa, który ŻYĆ NIE DAWAŁ, okazał się fajnym, wyrozumiałym, samodzielnym towarzyszem podczas przymusowego zamknięcia w domu i dzielenia mojej uwagi między młodszym bratem, a pracą. Jestem z niego dumna :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ