X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly myślę, że już trochę się to zmieniło rzeczywiście z tych portali można się dowiedzieć wszystkiego gdzie pracujesz ile dzieci kiedy pracujesz kiedy Cie nie ma ale dużo osób juz coraz mniej publikuje takie informacje. Mnie kiedyś ze zdjecia okradli ktoś sobie pożyczył na profil randkowy :D napisalam do administracji od tego momentu raczej uważam z publikacja swoich zdjęć nie mam też informacji gdzie pracuje jednak nie chce tez tylko krytykować bo kontakt z osobami jest ułatwiony.

Butterfly02 lubi tę wiadomość

• Angelinaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również od kilku dni pojawiają się bóle okresowe ale wydaje mi się, że to w miarę normalny objaw na tym etapie ciąży 🤰 😊

Kora88, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

atdci09krocsuf8b.png
    '97
    08.18r - początek starań
    05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
    07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
    14.08.20 - ⏸️
    14.08 - 400🧪
    17.08 - 1661🧪
    19.08 - 3389🧪
    21.08 - 7025🧪
    28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
  • Angelinaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tutaj może jeszcze jakieś przyszłe mamusie co przyjmują zastrzyki z heparyny? 😊 Do którego tygodnia będziecie je przyjmować? 😉

atdci09krocsuf8b.png
    '97
    08.18r - początek starań
    05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
    07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
    14.08.20 - ⏸️
    14.08 - 400🧪
    17.08 - 1661🧪
    19.08 - 3389🧪
    21.08 - 7025🧪
    28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie biorę zastrzyki będę pytać na następnej wizycie ale po porodzie mam 2 tyg się kłuć wi3c może się nie odstawia nie wiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 13:29

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelinaa wrote:
    Są tutaj może jeszcze jakieś przyszłe mamusie co przyjmują zastrzyki z heparyny? 😊 Do którego tygodnia będziecie je przyjmować? 😉
    Ja biorę do końca ciąży + 10 dni po CC.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore do konca ciąży zastrzyki (to na pewno), a potem to zależy czy porod będzie przez cc czy sn.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparyna do końca i minimum 2 tyg po porodzie.

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas nie ma na fb, jesteśmy bardzo wyczuleni na punkcie prywatności. NAwet biedne panie z przedszkola musza zamazywać twarze naszych dzieci na zdjęciach jak coś chca opublikować :D

Olciak, odnośnie osób stojących nad Tobą - ja mówię bardzo stanowczo 'proszę się nie gniewać, ale chcę teraz zostać sama, przeszkadza mi rozmowa', 'proszę do mnie nie mówić', a nawet w kolejce zdarzyło mi się kiedyś 'prosze ode mnie odejść'. Jestem asertywna, uprzejma, ale stanowcza. Jak byłam miła i próbowałam 'wytrzymać' pewne rzeczy, zrozumieć drugą stronę, to jednak traciłam. W szpitalu dbam o siebie.

Chociaż przypomniało mi się jak do szału doprowadzała mnie współlokatorka w sali po pierwszym porodzie. Dzień, noc, nie ważne - cały czas mówiła do swojej córki 'no ti ti ti moja mała księżniczko, a teraz zdejmuję ci bluzeczkę, a teraz obracam na boczek itp'. Myslałam, że jej przypieprzę. Okazało się, że czytała, że to ważne, żeby mówić do dziecka, bo to rozwija więź!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 13:43

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam u psychiatry po zaświadczenie o tokofobii. Za dwa tygodnie mam kontrolę u swojej gin, wypisze mi już skierowanie na cc i będę dzwonić się umawiać. Nie mogę uwierzyć, że będę znała już tę DATĘ!!! :D :)
    Czy w skończonym 35 tyg jest jeszcze szansa na pamiątkowe zdjęcie dzidzi? Haha moja mała od 13 tyg się ukrywa a mąż już nie może wytrzymać żeby nie zobaczyć

zokeia lubi tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czapkami w ogóle się nie przejmuje, akr może powinnam 🤨 mam chyba dwie, jedna wiązana dostałam, jedna była w zestawie z czymś tam. Mam pajac miś z kapturem i dwie bluzy z kapturem i kombinezon z kapturem, więc ja nie wiem czy te czapki będę zakładać.

Też sądzę, że rozmowa z dyrektorem dzieckiem jest ważna, ponieważ zna nasz głos z okresu płodowego, więc może się szybciej uspokoić. Natomiast dzień i noc, to chyba przesada. Obiecałam sobie, s będę mówić do dziecka jak do człowieka, a nie jak dojechać jakiegoś ufoludka, typu 'a ti, ti" i wszystko zdrabniac i seplenić. Wkurza mnie to 🙂

Ps. Chyba opuchly mi trochę stopy,tragedii nie ma, ale widzę to przy kostce.
    Drętwieją mi też dłonie jak mam je z górze i nie wiem czy to normalne, bo opuchlizna, to wiem, że tak.moze być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 14:01

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly02 wrote:
    Ja wczoraj byłam u psychiatry po zaświadczenie o tokofobii. Za dwa tygodnie mam kontrolę u swojej gin, wypisze mi już skierowanie na cc i będę dzwonić się umawiać. Nie mogę uwierzyć, że będę znała już tę DATĘ!!! :D :)
    Czy w skończonym 35 tyg jest jeszcze szansa na pamiątkowe zdjęcie dzidzi? Haha moja mała od 13 tyg się ukrywa a mąż już nie może wytrzymać żeby nie zobaczyć
    Butterfly a przypomnij mi uprzejmie skąd jesteś? Albo w którym szpitalu będziesz rodzić.Ja się umawiam na połowę marca do psychiatry, ale myślałam że to zaświadczenie wystarczy by iść do szpitala się umówić

Mogę cię zaprosić na priv ogólnie w temacie tego zaświadczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 14:12

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Nas nie ma na fb, jesteśmy bardzo wyczuleni na punkcie prywatności. NAwet biedne panie z przedszkola musza zamazywać twarze naszych dzieci na zdjęciach jak coś chca opublikować :D

Olciak, odnośnie osób stojących nad Tobą - ja mówię bardzo stanowczo 'proszę się nie gniewać, ale chcę teraz zostać sama, przeszkadza mi rozmowa', 'proszę do mnie nie mówić', a nawet w kolejce zdarzyło mi się kiedyś 'prosze ode mnie odejść'. Jestem asertywna, uprzejma, ale stanowcza. Jak byłam miła i próbowałam 'wytrzymać' pewne rzeczy, zrozumieć drugą stronę, to jednak traciłam. W szpitalu dbam o siebie.

Chociaż przypomniało mi się jak do szału doprowadzała mnie współlokatorka w sali po pierwszym porodzie. Dzień, noc, nie ważne - cały czas mówiła do swojej córki 'no ti ti ti moja mała księżniczko, a teraz zdejmuję ci bluzeczkę, a teraz obracam na boczek itp'. Myslałam, że jej przypieprzę. Okazało się, że czytała, że to ważne, żeby mówić do dziecka, bo to rozwija więź!
    To ja mam chyba taki wyraz twarzy (tzw. bitchface), że co jestem w szpitalu, odbieram dziecko ze żłobka - cokolwiek - to nikt do mnie nie zagada dopóki sama tego nie zrobię 🤣🤣🤣 można zamazywać twarze? Można. U mnie w żłobku jak jeden rodzic się nie zgodzi na upublicznianie to cześć nie ma w ogóle zdjęć dzieciaków :|

zokeia lubi tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly02 wrote:
    Dziewczyny, szukam takiego psychiatry, że tak powiem. Możecie coś więcej napisać czy może Prv?

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czemu nie chcecie sn urodzić ja to jeszcze konsultacje mam dzisiaj u innego okulisty jak to z moim wzrokiem jest.
    Zokeia ja chyba bym tez tego nie zniosła tego ti ti ti ogólnie to ja w ogóle nie rozmawiam z brzuszkiem bardzo się zastanawiam jaka ja będę jako mama.
    Mi się raz zdarzyło natrafić na nie fajna sąsiadkę w szpitalu ale lepiej mi było jednak jak ktoś był obok niz sama na sali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 14:31

• zokeia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterly super, bardzo się cieszę! Fajnie, że znalazłaś psychiatrę :)

Czym innym jest według mnie mówienie czule do dziecka, włącznie ze zdrobnieniami (uzywam zdrobnień ,ale nie seplenię, mówię np 'daj rączkę'), niż 'a titi księśnićko, mamunia uciałuje buzieluniek' O TRZECIEJ NAD RANEM DO DWUDNIOWEGO NOWORODKA! :D:D

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chcą za to kroić, a ja marze o sn 😔

Mam teraz na sali dziewczyne,która mowi do swojego dziecka w brzuchu "Dzidzia" i cały czas "dzidzia, gdzie Ty idziesz//dzidzia, dlaczego mnie tak kopiesz//dzidzia, uspokój sie//dzidzia to,dzidzia tamto". A ja mam ochotę wtedy walnąć sobie w głowę 🤦‍♀️

U mnie na oddziale(patologii ciąży), gdzie leży faktycznie taka patologia, a nie dziewczynh które przychodzą na wywołanie/cc, panuje trochę inna atmosfera-raczrk staramy się ze sobą normalnie rozmawiać i funkcjonować. Te dziewczyny, które są tutaj już tygodnie grube to w ogóle funkcjonują jak rodzina. Ciężko byłoby spędzić kilka tygodni czy nawet miesięcy w słuchawkach na uszach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 14:56

zokeia lubi tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb mam jakieś jedno zdjęcie, nie wstawiam, nie wywnętrzam się, gdzie pracuje itd. A dziecka mam zamiar wcale nie wstawiać. U mnie o ciąży wiedzą ci, których poinformowała moja mama, a że chwali się na lewo i prawo nawet jak spotyka moich nauczycieli z podstawówki to wiedzą chyba wszyscy :D ale znajomi moi to tylko najbliżsi wiedzą, dla niektórych napewno będzie zaskoczenie jak już się jakims cudem dowiedzą.

Byłam u fizjoterapeutki urogin. I jestem zachwycona. Godzinę byłam, wymasowala, czuje się jak nowonarodzona. Też mam plastry na brzuchu, rozejscie na 2-3 palce. Za 2 tygodnie kontrola i najlepiej z mężem, bo będzie tłumaczyć masaż krocza i super jakby to mąż robił.

Annie1981 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę do tego tak że najważniejsze jest zdrowie mamy i dziecka jeśli są przeciwskazania to nie ma co żałować ze będzie cc bo to najbezpieczniejsza metoda w tym momencie. U mnie gdy dziecko się nie obróci będzie cc ale bardzo mnie przekonuje fakt że kobiety dochodzą szybciej do siebie po porodzie sn choc wiem ze to rzeźnia

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie prowadzę aktywnie portali typu fb, więcej jestem aktywna na IG, chociaż z głową, bez szczegółów z naszego życia. Chociaż jestem bliska żeby to wszystko skasować i po prostu żyć bez tego.

Ja ostatnio wpadłam w panikę jak pomyślałam o porodzie. Nagle poczułam taki strach, bezsilność, poczucie, że nie mam nad tym kontroli, że wszystko może się wydarzyć. Ale ogólnie staram się o tym w ogole nie myśleć, nie chcę się nakręcać.

Ja czapke będę miała w zestawie noworodkowym od mamygin i to mi wystarczy. Ewentualnie mąż weźmie coś cieplejszego jak będzie nas odbierał.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ale ona tez ma te czapeczki cienkie mam nadzieje że się jednak nie przyda i przywita nas wiosna ;)
    Paskudna pogoda dzisiaj cały czas pada u mnie

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ