♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCoś nie potrafię dzisiaj zasnąć
dostałam oczywiście zgagi nie nawidze tych wieczorów zawsze w nocy fatalnie się czuje.
Mam takie przemyślenia odnośnie tej czapeczki przecież mogą założyć dwie w razie czego mam taka mniejsza i wieksza nie chce kupować na jeden raz jak myślicie? -
Zosla masz na myśli czapeczkę na wyjście? Myśle ze jak masz dwie to któraś napewno będzie dobra.
A w kombinezonie jest pewnie kaptur ? Przynajmniej w moich wszystkich jest 😅.
Ja nie mogę spać - moja współlokatorka zaczęła rodzic i mi aż gorąco. Tylko ze ona w 42 tygodniu. Ale od wczoraj rana miała skurcze i to bolesne to ja nie wiem czy dziewczyny chcą wyjec na bohaterki czy o co chodzi. Mi mówi ze nie może wytrzymać... przychodzi położna a ona... No troszke boli. 🤦🏻♀️
No i w końcu obudziła mnie bo nie spakowana a miała już skurcze parte i krwawienie i kazały jej położne się przebrać i naszykować do porodu... No ale w końcu ja zabrały szybko i rzeczy zostały 🙈🙈🙈🙈
Morał taki żeby się pakować jak się zaczyna a nie na ostatnia chwile 🤪🤪🤪🤪
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Hej, ja mam dzisiaj ambitny plan wreszcie chociaż spakować rzeczy dla siebie do szpitala. W nocy zastanawiam się czy wody nie odejdą :p ale jest jeszcze trochę czasu. No ale gdyby coś się działo to wolę nie panikować gdzie co leży. Ładowarka z Ali express mogłaby dotrzeć .... Zakupy w Rossmanie muszę zrobić. Kupić miniaturki żeby zajęły jak najmniej miejsca, ale to w przyszłym tygodniu jak już odzyskam wolność . Mam też w koszyku w H&M czapki dla małego i w smyku body. Czekam a jutro kasa z ZUSu wpłynie.
-
Olciak wrote:Zosla masz na myśli czapeczkę na wyjście? Myśle ze jak masz dwie to któraś napewno będzie dobra.
A w kombinezonie jest pewnie kaptur ? Przynajmniej w moich wszystkich jest 😅.
Ja nie mogę spać - moja współlokatorka zaczęła rodzic i mi aż gorąco. Tylko ze ona w 42 tygodniu. Ale od wczoraj rana miała skurcze i to bolesne to ja nie wiem czy dziewczyny chcą wyjec na bohaterki czy o co chodzi. Mi mówi ze nie może wytrzymać... przychodzi położna a ona... No troszke boli. 🤦🏻♀️
No i w końcu obudziła mnie bo nie spakowana a miała już skurcze parte i krwawienie i kazały jej położne się przebrać i naszykować do porodu... No ale w końcu ja zabrały szybko i rzeczy zostały 🙈🙈🙈🙈
Morał taki żeby się pakować jak się zaczyna a nie na ostatnia chwile 🤪🤪🤪🤪
O matko🙈 tez by mi slabo się zrobiło 😅
42 tydzień ciazy? No strzeliłabym sobie chyba w glowe🤦♀️ gdybym miała jeszcze dodatkowe tygodnie w ciąży chodzić -
Olciak współczuję. Współlokatorka potraktowała Cię pewnie jak wsparcie, powiernicę, której się pożaliła słowami 'nie mogę wytrzymać', a pielęgniarce przekazała racjonalną, medyczną informację. Tylko że Ty nie jesteś teraz od tego, żeby kogoś wspierać!
Do szpitala polecam słuchawki, właśnie po to, żeby odciąć się od czyichś problemów.
Pamiętam jak na drugi poród byłam na moment w sali z jakąś dziewczyną na zaawansowanym etapie. Jej jęki spowodowały, że się popłakałam.
Myślę, ze nie umiałabym urodzić na podwójnej sali.Olciak lubi tę wiadomość
-
Też myślę nad tymi czapeczkami, nakupowałam dużo, więc któraś będzie pasować myślę... Ja nie mam kaptura, więc czapka musi być dobra. Najwyżej pieluchą opatulę dodatkowo 😅
Olciak przez chwilę zastanawiałam się, dlaczego położne wchodziły Ci do mieszkania i miałam wizję porodu domowego tej współlokatorki 😂 po chwili przypomniałam sobie, że jesteś w szpitalu.
Zgaga męczy mnie codziennie, bez tego obrzydliwego syropu bym nie zasnęła. Mały jeszcze tak boleśnie kopie, że już powoli mam dość. Ale od razu myślę, że dobrze, ze kopie i niech kopie do woli, niż żeby się nie ruszał. -
Dziewczyny ja pierwszy raz od wielu miesięcy czuję się wyspana, wczoraj jak wróciłam do domu że szpitala, okąpałam się i tak mnie zmęczenie ścięło, że spałam od 19ej do 4ej z przerwami na siku.
Olciak lubi tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Hahahahah Koralik rozwaliłas mój system 🤣🤣🤣🤣🤣.
No ogólnie to trafiłam na taka dziewczynę ze nawet jak miałam słuchawki to stała nade mną i mówiła 🙈🙈🙈.
Dziś wychodzę do domu! I mam nadzieje, ze wrócę tu już na porod.
Jedna dziewczyna jest 17 dni po terminie... kłóciła się z lekarzami ze chce cc... bo jej codziennie wywołują i wywołać nie mogą 🙈🙈🙈Annie1981 lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyZasnęłam dzisiaj chyba o godzinie 2 w nocy dziecko mnie przygotowuje na bezsenne noce.
Czy macie tez tak ze niektórzy nie wiedzą jeszcze o ciąży ja mam 2 koleżanki którym planuje dopiero wysłać zdjęcie jak urodzę ipraw8e cala rodzina męża
KORRALIK z tymi czapeczkami to właśnie nie wiadomo co zrobić nie chce na raz kupować mam kombinezon w rozm 56 i jest bez kaptura i w razie czego ten misowy w rozm 68ale myślę że w razie czego można dwie czapeczki nałożyć
-
Siostra trafiła w szpitalu na Cygankę (poprawcie mnie jeżeli to obraźliwe), której dała bieliznę bo nie miała. Oczywiście nową. Ale poznała też fajną dziewczynę z która kontakt ma do teraz. Ja nie miałam jakiś akcji w szpitalu na szczęście.
Olciak to musiało być komiczne jak ona coś mówiła a Ty miałaś słuchawki, czy to nie jest już wymowne ?
Ja dzisiaj z rana akcja bo mała ma biegunkę, wiec zostajemy w domu, zobaczę jak rozwinie się sytuacja. Mąż przygotuje sobie pokoj i zacznie malować jak wyjedziemy.
Mam pytanie znacie jakieś strony z pościelą z wypełnieniem dla dzieci? Chce małej wymienić na większy komplet. Znalazłam jedna piękna z lnu, czy to będzie odpowiedni materiał, macie jakieś doświadczenie ? https://lilulen.com/kategoria/z-falbana/posciel-lniana-z-falbana-pudrowy-rozWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 11:36
-
Zosla- tak, myślę, że wiele osób nie wie o ciąży; na portalach społecznościowych się tym nie chwalę, więc osoby, którymi nie miałam kontaktu nie wiedzą. Natomiast rodzina wie, powiedzieliśmy najbliższej, ale wiadomo, że wieści się rozchodzą.
Malinka- ja nie mam doświadczenia dot. pościeli, ale wiem, że len dobrze przepuszcza powietrze, natomiast koszmarnie się gniecie. -
nick nieaktualny
-
Kilka niewiązanych jak ta biała mam jeszcze w szafce, nie chciało mi się już wyciągać. Ten szary komplet dostałam i kilka samoróbek, bo szwagierka szyła.
Te wiązane cienkie wydają się za duże, to najwyżej założę na taką białą cienką 😅 A może będzie już bardzo ciepło i wystarczy jedna niewiazana, albo głowa będzie duża i ta biała będzie za mała. Masakra z tymi czapkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 11:48
-
Głupie pytanie: bóle podbrzusza jak na okres dalej macie? Mnie 2 dzień boli, co jakiś czas. Kiedy to się jedzie sprawdzić do szpitala że tak powiem, jak już mocno bardzo boli czy coś? Albo ból jest co 10 minut? Głupieję im dalej jestem.
-
nick nieaktualny
-
Mnie dziś rano trochę bolalo jak na okres ale się teraz uspokoiło na szczęście
Kora88 lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualnyA Wy dziewczyny jakie macie czapeczki na wyjście ? Pokażcie zdjecia
KORRALIK jest juz prognoza pogody na marzec / kwiecień temperatura w marcu ma być miedzy 15 a nawet 20 stopni(wiadomo że wszystko może się jeszcze zmienić) wiec może rzeczywiście nie będzie potrzeba czegoś grubego fajnie że spacery będą właśnie wiosnaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 12:05
-
nick nieaktualny
-
Ja na fb dodałam jedno zdjęcie z sesji ciążowej, taka mialam umowę z fotograf, bo to dla niej też reklama. Taki kadr z daleka, bardziej artystyczny. Dziecka nie dodajemy na FB, każdy ma inne podejście. Ja jestem zwolenniczką albumów rodzinnych w domu niż publikowanie w sieci. Uważam, że i tak jest tego przesyt, dla mnie to jest śmieszne jak łatwo można zajrzeć komuś do domu, rodziny na własne życzenie. I umówmy się nie każdy na fb to jakiś super bliski przyjaciel, tylko zwyczajny znajomy.
Ewa89_89 lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml