X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkue te objawy o których piszecie u mnie też są. Moja bezsenność się pogłębiła teraz nie dość że nie umiem zasnąć to spie 4 h budze się o 3 w nocy i siedzę oczy jak 5 zł nigdy tak nie miałam :/
    Próbuje ogarnąć ten wózek od mojej siostry ale mam jeden wniosek ciesze się że nie kupiłam używanego wózka bo jednak nie da się nie zniszczyć wózka zawsze jakieś rysy są bardzo Wam zazdroszcze tych nowych wózków mnie te wizyty bardzo wydoiły z pieniędzy i same starania do tego brak pracy męża z powodu covida. Nie mogę też liczyć na dziadków wiec zostaje wózek stary dobrze że jest w miarę normalnym kolorze ;)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa u mnie tez bylo podejrzenie owsikow (tzn u dzieci) na szczescie wszystko ok! Jedz pestki dyni. One dzialają toksycznie na te male cholerstwa!

nesssssa lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy ja też mam mercedesa, ale terenowego i tam pixel pasuje. Chociaz i tak sie nie martwię, bo w kwietniu musimy kupic forda smax, bo to jedno z nielicznych aut do ktorego zmiescimy 3 dzieci :( Tam pixel pasuje idealnie. Będę jezdzic vanem :(:( ja wiem, brzmi smiesznie, ale moj samochód to takie moje oczko w glowie. 3 lata temu kupilam sobie wymarzone auto i co? Pstro. Rozmnazac mi sie zachcialo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 11:09

Butterfly02 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy wózek to nowy, ale za pół roku nasze też nie będą wyglądać już tak idealnie, szybko się rysują, a najważniejsze, żeby pełniły swoją funkcję, czy to nowe czy używane. Fotelik nadal w adapterach xD dobrze, że adaptery można wypiąć z wózka, bo ani wozka ani fotelika by nie było... Nie no w końcu mąż coś wymyśli, dzisiaj w sumie nie próbował wymontować, bo musiał lecieć do biura niestety. Ale ja się siłowałam i nic. Pod różnym kątem próbowaliśmy i w ogóle.

Mnie w nocy bolało spojenie łonowe. Mam nadzieję, że to nie zapowiedź rozejścia, bo już czytałam na ten temat i wolałabym uniknąć. W nocy budzę się z zegarkiem w ręku na siusiu, codziennie o 2.44. Nieraz zasnę, a nieraz męczę się do 5.00, aż zasnę.

Ostatnio kupiłam body kopertowe na 68 i żałuję, już samo prasowanie ich mnie wkurzyło, napów milion pięćset, nie na moje nerwy. Dobrze, że jednak mam większość bodziaków z napami na ramieniu.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy c klase i e klase i niestety okropnie to z bazą wychodzi. Jakbyśmy zapinali na pas to już lepiej ale nie po to mam izofix, a dzięki tej wyjmowane wkladce to nawet lżej bede miec do noszenia bo to tylko 1,7kg więc nie narzekam. Mam jeszcze patrola terenowego ale to jest jest już auto tak przerobione i zmotane że nawet nie przymierzam fotelika bo to nie jest samochód dla małego dziecka.. co bardzo przeżywam bo kocham go najbardziej na świecie i nie umiem sobie wyobrazic tego ze przez dluzszy czas bedzie stal. Maz juz sugerowal ze moze go sprzedamy ale za nic go nie oddam. Dwa lata ponad przerabialismy go z fabrycznego na prawdziwego potwora terenowego i to duzo wlasnymi rekami po nocach. Dopuki nie potrzebuje kasy to nie dam go ruszyc bo nie wyobrazam sobie robic tego wszystkiego od nowa.. zgodzilam sie tylko opony sprzadac bo beda parcialy a są warte z 10tys. Moze postac na starszym komplecie.

zokeia lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik A może jakoś ostrożnie wd40 tam fuknijcie? Tylko tak zeby materiału nie ubrudzic A zmniejszyć tarcie.. rusza się cokolwiek ten adapter?

f2w390bvlnherxsi.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly02. Ja jestem w drugiej ciąży i nigdy nie zdarzyło mi się wyczuć, która część dziecka kopie czy wystaje.

zokeia. Ja nie mam takich skurczy. W pierwszej ciąży zresztą też nie miałam.
    Tak samo nie czuję się jeszcze gotowa, żeby mała wyszła z brzuszka 🙂 Z wyprawki dużo do zrobienia, komoda do złożenia, ciuszki do poprania, fotelik do zamówienia itd. Poza tym to też pewnie moja ostatnia ciąża, więc chcę się jeszcze nią nacieszyć 🙂
    Myślę jednak, że u mnie nie ma żadnego zagrożenia wcześniejszym porodem i spokojnie do kwietnia mam czas 🙂

My się zdecydowaliśmy na MaxiCosi Pebble Pro. Będziemy kupować online, bo w UK wszystkie sklepy zamknięte i nie ma możliwości zrobić przymiarki. Mam nadzieję, że będzie dobrze leżał w naszym aucie. Ze strony producenta wynika, że tak.

zokeia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Koffy ja też mam mercedesa, ale terenowego i tam pixel pasuje. Chociaz i tak sie nie martwię, bo w kwietniu musimy kupic forda smax, bo to jedno z nielicznych aut do ktorego zmiescimy 3 dzieci :( Tam pixel pasuje idealnie. Będę jezdzic vanem :(:( ja wiem, brzmi smiesznie, ale moj samochód to takie moje oczko w glowie. 3 lata temu kupilam sobie wymarzone auto i co? Pstro. Rozmnazac mi sie zachcialo :P

Mam Smaxa i właśnie się zastanawiałam czy Pixel wejdzie:) to super
    Ja uwielbiam mojego forda bo ma tyyyyyle miejsca :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem mega średnio zadowolona z tego wózka :( obicia w środku są już zażółcone nie umiem tego doprać :/

• Olciak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla są takie wkładki do gondoli na Allegro za około 50zl to obicie na boki i na dol :)

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak na te wkłady nie ma szans wózek ma 5 lat wiec odpada szkoda mi wydawać te 50 zł bo wiem ze tego nie założe rączka na gorze nie jest odpinana. Jeszcze mam problem ze złożeniem tego wózka totalnie nie wiem jak się go składa siostra nie pamieta :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 17:30

• koffy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla A jaki masz wozek?
    Nie przejmuj się ptarciami itd bo pewnie nowy po kilku spacerach, założeniach i wrzuceniach do samochodu będzie wyglądał tak samo ;)
    Co do pożółkłego materiału to pomysł sobie po prostu że to taki designe. Nie każdy wozek wyscielany jest na biało.. możesz dobrać sobie przescieradełka które tego efektu nie będą potegowac.

zOsIa88 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, zobacz tutaj jak się składa ten wózek:
    https://www.youtube.com/watch?v=lHEdDglxzvM
    Musisz pociągnąć za te czarne plastiki pod rączką.

Mój używany też ma lekkie pożółknięcia na wkładce, ale wyprałam to, wiem, że jest czysty i mi to osobiście nie przeszkadza. Wymieniłam tylko materacyk, bo to co było w wózku to jakaś porażka.

zOsIa88 lubi tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Mam Smaxa i właśnie się zastanawiałam czy Pixel wejdzie:) to super
    Ja uwielbiam mojego forda bo ma tyyyyyle miejsca :D
    Goście w sklepie powiedzieli, że do smaxa nie ma problemu dopasowac, bo siedziska nie są pod kątem, tylko proste, takie ławki :) Trudniej dobrać oftelik, gdy ktoś ma niższe, sportowe auto, albo boki kanapy sa profilowane. Przy smaxie ponoć nie mamy się czego obawiać :)

Koffy, jeszcze rozważamy z mężem opcję właśnie E klasy, ale musimy podejść zobaczyc, czy uda się wpiąć 3 foteliki obok siebie. Widziałam z internecie zdjęcia, że tak (oczywiście na pasy, bo tam są tylko 2 isofixy). Ale lepiej sprawdzić samemu.

Od czwartego dziecko, to już tylko busy zostają :P

Allegro jest pełne folii naklejanych na ramy wózków. Mozna stosować je ochronnie, albo jako maskowanie istniejących ubytków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 14:15

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Mnie w nocy bolało spojenie łonowe. Mam nadzieję, że to nie zapowiedź rozejścia, bo już czytałam na ten temat i wolałabym uniknąć. W nocy budzę się z zegarkiem w ręku na siusiu, codziennie o 2.44. Nieraz zasnę, a nieraz męczę się do 5.00, aż zasnę.

No właśnie też się tego obawiam. Dzisiaj czuję się lepiej, ale wczorajszy dzień to była masakra. Nie umiałam sobie stóp umyc, bo dostawałam skurczy. Z resztą skurcze okresowe miałam co 20 minut! Na szczęście się wyciszyło.

W kazdym razie mój plan, żeby dziś zakończyć przygotowania możliwe, że się powiedzie. Od rana działam. Mąż właśnie zabrał chłopaków na dłuuugi spacer i mam chwile, żeby sprawdzić kompletność wyników badań. I musze spakować kosmetyczkę!

I oglądam filmy, np ten o oddychaniu:
    https://www.youtube.com/watch?v=RronD1sWn0E

Musze sobie wszystko przypomnieć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 14:22

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia właśnie naciskam na te przyciski przy rączkach ale jakby się coś zablokowało :D

Obicie jeszcze namoczylam w sodzie i w aspirynie zobaczymy może troszkę pusci otarciami na ramie się nie przejmuje bo wiem ze i tak będą najważniejsze żeby się składał. Jejku powiem Wam że naprawdę teraz wiem ze jeśli uzywany to od rodziny albo swój nie da się nie zniszczyć wózka.

• beti97 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś równo na liczniku skończone 32 tygodnie :) jutro mam zaległe USG 3 trymestru. Mam nadzieję że Tymusiowi nie zaszkodziło moje chorowanie :/ ubranka mam już poprane i wyprasowane wszystkie. Zostało mi poprasować pieluchy i pościel plus małe pranie bo został kocyk i dwie cimne pieluchy. Łóżeczko już złożone czeka. Dużo przez ten weekend ogarnęliśmy. Czas teraz szybko płynie.

zokeia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałyście jakieś darmówki po zalogowaniu na dziecięcych stronach? Gdzie polecacie się zapisać? 🤔

• koffy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia to na pasy zapiany avionaut do e klasy byl ok. Z baza stal pionowo prawie. W c to samo. Szczerze to w naszej e klasie nie wyobrażam sobie 3 fotelikow nawet.. mamy sedana z 2018 i tam to środkowe miejsce jest takie wciete "oszukane" ale nie przymierzalam nigdy więcej niż jednego fotelika :)

f2w390bvlnherxsi.png
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka ja wczoraj odebrałam pampersy z Rossmanna, a dzisiaj przyszedł mi mail o oliwce :) czekam też na przesyłkę z BebiKlub, można zamówić termofor z pestek wiśni i próbkę mleka.

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ