♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam wczoraj maila o odbiorze pieluszek za 1 gr w rossmanie, więc to chyba stała promocja. Zdziwiłam się, bo maila o oliwce nie dostałam ale może jeszcze przyjdzie.
Od kilku dni piecze mnie pępek i okolice i zastanawiam czy to mięśnie się nie rozchodzą, wprawdzie byłam 1,5 tyg temu u fizjo to nic się nie działo, ale wiadomo teraz jest największy przyrost masy dzieci to z dnia na dzień może się coś zadziać. Też macie takie dolegliwości?
-
koffy wrote:Zokeia to na pasy zapiany avionaut do e klasy byl ok. Z baza stal pionowo prawie. W c to samo. Szczerze to w naszej e klasie nie wyobrażam sobie 3 fotelikow nawet.. mamy sedana z 2018 i tam to środkowe miejsce jest takie wciete "oszukane" ale nie przymierzalam nigdy więcej niż jednego fotelika
-
Mnie okolice pępka bolały jakiś niedawny czas temu, trochę skóra się naciagnela w tej okolicy, więc pewnie dlatego bolało.
Też mam pampersy do odebrania.
Patrząc na pogodę to mam wrażenie, że te misiowe kombinezony będą za ciepłe w kwietniu 😅 muszę się zaopatrzyć jeszcze w jakiś dresikowy, ale rozmiar 62, żeby dłużej posłużył na wiosnę akurat.
Cały dzień siedzę sama, bo mężowi coś wypadło w pracy, jak wyszedł o 8.00 to jeszcze nie wrócił ehh taka niedziela piękna minęła. Jutro mam ćwiczenia, a strasznie mi się nie chce iść. Ale jeszcze 4 tygodnie pochodzę myślę (akurat nowy karnet muszę kupić). Żeby do porodu się pokulać jakoś. Brzuch mi ciąży, tak ciężko złapać tchu, że już mnie to wkurza. I zauważyłam, że mniej jem, jakbym nie miała miejsca w brzuchu i się odechciewa hehehm85t lubi tę wiadomość
-
Zokeia mam wrażenie że w środku i jak dotykam to miejsce koło pępka to skóra jest tkliwa w tym miejscu. Pewnie albo w środku coś się rozchodzi albo będę mieć pierwsze rozstępy.
Ja jutro wstawiam pierwsze praniei do końca tygodnia chciałabym spakować torbę do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 21:39
-
Pamiętacie jak dyskutowałyśmy o Hafija? Wiele z nas (w tym ja) określało ją jako laktoterrorystkę. Zobaczyłam teraz ten wywiad:
https://www.youtube.com/watch?v=gt_Rc2Sw06s
i... polecamCiekawie się słucha.
A tutaj babka opowiada o porodzie:
Lekko trzepnięta, ze świetną energią!
Mam już ściągnięte podcasty o hipnoporodzie - zaczynam się edukować
-
zokeia wrote:Pamiętacie jak dyskutowałyśmy o Hafija? Wiele z nas (w tym ja) określało ją jako laktoterrorystkę. Zobaczyłam teraz ten wywiad:
Zokeia ten drugi link taki sam. Możesz wrzucić dobry? Ja to nawet wykupiłam kurs Błękitny VBAC ;p naprawdę bardzo chcę teraz rodzić siłami natury.
Jeszcze od siebie polecam stronę Pameli Kucińskiej. Też fajny webinar miała i te jej ebooki są pomocne.
-
M85T to ja też mam tkliwą skórę w tym miejscu, tam nie lubię się dotykać, tyle co posmarować kremem. Jeśli gdzieś będę miała rozstęp to właśnie spodziewam się nad pępkiem. Skóra jak pergamin.
Beti97 trzymam kciuki za udaną wizytę
Korralikk no to się naszarpaliście
Nesssa pardon. Oto link: https://www.youtube.com/watch?v=LHZuNu4jcgg
m85t, beti97 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Pogoda piękna to aż się chce żyć! 🤪
Dziś mam wizytę u gin. Nie mogę się doczekać normalnie. 😍
Mam tyle pytań i liczę na konkretne odpowiedzi 🙈zokeia, Annie1981, Butterfly02, Desperatka_87 lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualny
-
Zosla a wogole ani drgnie? Jest taka zasada ze jak cos sie nie rusza a ma sie ruszac to trzeba wd40 uczyć ( swietnie dziala tez przy ściąganiu naklejek z różnych powierzchni ). Może jakiś element/ zawias się zastał i trzeba troszkę smarowania? Nie ma tam jakiejś ukrytej blokady przed złożeniem?
zokeia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zokeia. Możesz dać jakiego linka do tych folii ochronnych do wózka? Jak wpisuje coś takiego, to mi się tylko folie przeciwdeszczowe wyświetlają.
m85t. Ja nie miałam nigdy żadnych dolegliwoaci przy rozejściu się mięśnia.
Udanych wizyt dzisiaj 🙂m85t lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
To jest dopiero ciekawe, żeby wózek nie dał się złożyć. Mam nadzieje, że jednak się uda. Może siostra sobie coś przypomni.
Powodzenia na wizytach dziewczyny
Ja dziś średnia noc. Przekręcałam się na prawo i lewo, nie mogłam znaleźć dobrej pozycji. Przed 5 mała się obudziła i nie mogłam zasnąć przez godzinę. Na szczęście pospałyśmy do 9.
Mam tyle do zrobienia, a nie mogę oddechu złapać, wiec chyba sobie odpuszczę szaleństwa.
-
Hej dziewczyny 🙂🙂 witamy się w nowy tygodniu ❤️
W sobotę miałam usg, wszystko gra, mała waży już 2060g, według lekarza raczej z tych drobnych 🤩
Ja od tego tygodnia zaczynam wreszcie pranie i pakowanie 🙂
Pampersy odebralam już z Rossmanna, a z takich dodatkowych darmowych rzeczy to przyszedl mi termoforek z pestkami wiśni z bebiklub,
Karty maluszka z enfamama i karty kontrastowe z bebiprogramuAnnie1981, Gemma19, Butterfly02, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży brzuch uchronił się od rozstępów ale w drugiej wyszedł jeden nad i pod pępkiem. Teraz w trzeciej się powiększa i nie wiem jak będzie ten brzuch wyglądać po wszystkim. Muszę poczytać i jakiś fajnych zabiegach. Na razie po porodzie mam w planach szczotkowanie na sucho 😊
zokeia lubi tę wiadomość
-
Właśnie wracam z rehabilitacji... mam przestawione 5 dysków od ciężaru plus rwę. Jestem po godzinnym masażu i oklejeniu tejpami..babka mówiła, że brzuch mam jakby mi się szykował do porodu 😬 No ale ja mam lejek i nisko schodząca w niego macice , wiec mam wszystko obniżone..
Rano jeszcze endo, ta mnie przywitała słowami, czy będę miała bliźniaki 🐷🙄
Jestem w niedoczasie... nawet na forum w tyle 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 10:16
zokeia lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
zokeia wrote:Pamiętacie jak dyskutowałyśmy o Hafija? Wiele z nas (w tym ja) określało ją jako laktoterrorystkę. Zobaczyłam teraz ten wywiad:
Hafija nigdy taka nie była. Osoby jej pokroju są dla mnie promotorami karmienia piersią.
Ona sama zawsze mówiła, że nie każdy musi karmić, że to jak długo będzie to robił to tylko jego indywidualna decyzja, że nie wolno z tego powodu hejtowac. Pisała np. o wadach i zaletach smoczka, ale jednocześnie rozumiała, że matka też człowiek, który musi się umyć i coś zjeść, więc nie demonizowała go.
Dla mnie to nie jest laktoterroryzm.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔