♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosla, Parachute współczuję wam z tym szpitalem.. przynajmniej jesteście pod dobra opieka
Dziś wstawiłam pierwsza pralkęmam wszystko tak podzielone i przygotowanie że jeśli mój zapał się utrzyma do końca tygodnia wszystko upiore, mąż uprasuje (uparł się że on to zrobi i dostanę po tylku jak to rusze) , poskładem i pochowam.
Zastanawiam się czy gdybym wygrzebala z piwnicy statyw i tła fotograficzne to czy po rozłożeniu tego będzie mi się jeszcze chciało zdjęcia robić czy tylko wszystko rozgrzebe A mąż będzie musiał sprzątać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 15:24
-
zOsIa88. Przykro mi, że już do domu z brzuszkiem nie wyjdziesz. Mam nadzieję, że czas Ci szybko zleci i będziesz tulić swoje maleństwo 🙂
KORRALIKK. Ja kupiłam w pierwszej wyprawce 2 opakowania Femaltikera i żadnego nie zużyłam, więc dużego zapasu bym nie robiła. Ty mieszkasz w Poslce, to zawsze mąż może podskoczyć do apteki, ja w UK nie mam takiej opcji z Femaltikerem. Tym razem jednak nie zamawiam wcale.zOsIa88 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnytez mi się wydaje że nie potrzeba robić takich zapasów ja mam też 1 opakowanie tylko pytanie jak bedzie tolerował to mój żołądek:D dlatego zepasów nie robiłam bo może się okazać że tylko jedna saszetka pójdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:08
-
Koralik, podobno jest jakaś dobra woda do mycia z musteli, 2-3 razy wystarczy psiknąć na wacik. Koleżanka polecała i położna-to tak dla męża
-
Ja nie lubię femaltikera więc go nie kupię bleee. Zrobiłam dzisiaj wszystko co zaplanowałam bez jednej rzeczy, w sumie najważniejszej. Nie spakowałam torby 🙈 Ja wiem że jak się zepnę to zrobię to w kilka minut bo wszystko mam gotowe i wystarczy tak naprawdę włożyć. Poturlałam się do Pepco i Rossmanna ale Lidla już minęłam. Wyślę męża wieczorem po rzeczy na jutrzejszy obiad. Możecie się że mnie śmiać ale dla mnie wizyta w szpitalu ma jeden plus. Mi zawsze tam gdzie leżałam przy dziewczynach jedzenie smakowało i bardzo się cieszyłam że miałam podstawione pod nos i nie musiałam gotować. Minusy oczywiście też były zwłaszcza jak musiałam leżeć w drugiej ciąży a pierwsza córeczka musiała zostać u babci. W tym tygodniu muszę ogarnąć jeszcze badania w labo. A sny mam tak głupie 🙈 dzisiaj śniło mi się że spieszę się na wizytę do gina. Bałam się że nie zdążę. Biegłam z suszarką na ubrania która mi się po drodze rozwaliła więc zostawiłam ją gdzieś przy śmietniku, koleżanka wpadła na pomysł że pojedziemy autobusem ale ona zdążyła a ja nie i wiedziałam że już się nie wyrobię. Później okazało się że dotarłam ale były pacjentki więc poszłam do jakiegoś pokoju na kąpiel błotną. Jak już byłam cała brudna to lekarz wołał mnie na badanie a ja znowu w rozpaczy że jestem brudna i nie zdążę się umyć 🙈🤣 takie głupoty mnie w nocy męczą.
zokeia, Olciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj pierwszy raz ie jem suchej bułki a chleb z wedlinka niebo w gębie:D
Mam fajna sąsiadkę w szpitalu powiem Wam ze super ze nie leze sama bo bym do głowy dostala jednak czas szybciej leciWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 16:53
-
Pamiętam jak kuzynka piła ten Femaltiker że 2 lata temu i wzięłam od niej łyka na sprubowanie bo chwalila jakie pyszne.. prawie jej na podłogę to wyplulam więc nie kupuje na pewno. Jak mnie życie zmusi to pewnie jakoś przelkne ale ja nie cierpię takich rozpuszczanych rzeczy i to jeszcze imitujacych smak karmelu 🤢 lub czekolady której też nie lubię strasznie.
Zamowilam w końcu fotel ( nie mogłam wybrać koloru i materialu) i chyba skończyłam zakupy wyprawkowo tym sposobem.. aż mi z tym dziwnie i czekam aż sobie o czymś przypomnę.
Torbę mamy z mężem pakować razem bo on chce wiedzieć gdzie co jest i jak sie nazywa więc może pod koniec tygodnia to zrobimy. Oprócz ubranek dla młodego i tak wszystko naszykowane leży tylko poukładać. No i wymienię sobie ręczniki na ciemne i wacham się czy wziąść 1 parę klapek czy 2. -
Uwielbiam femaltiker z mlekiem
Póki co mam zapas dwóch opakowań
Chusteczek nie kupuję, na początek używamy dużych kwadratowych wacików z rossmana moczonych w ciepłej wodzie. Teraz wypatrzyłam też jakieś chusteczki do pupy, nie nasączane, też z Babydream. Będą czekały w domu. A waterwipes okropnie uczuliły mojego drugiego syna, więc nawet nie próbuję tym razem.
Jakie bierzecie ubranie? Tylko koszule nocne i szlafrok? Wyprałam długi sweter, taki do kolan. Myślę czy wziąć trampki. Nie przepadam za bujaniem się cały dzień w piżamie. Szukam inspiracji)
-
Koffy właśnie mi przypomniałaś że mój mąż to chciał mnie do drugiego porodu pakować sam ! Bo położna mówiła na szkole rodzenia że wtedy tata wie co gdzie jest i łatwiej mu podawać i szykować. Mało nie padałam z wrażenia i zabroniłam :p połowy rzeczy by nie zabrał. Pamiętam po pierwszym porodzie , miałam wtedy CC jak wypalił " Wiem po co Ci ten ręcznik papierowy" dokształcał się na wujku google że ranę po CC po prysznicu najlepiej wycierać takim ręcznikiem 🤣 ja już wiedziałam wcześniej. Kolegi dziewczyna też jest w ciąży i przychodzi od nich i mówi wiesz K wypadł jakiś czopek i niedługo będzie rodzić. I pyta mnie " Ty też masz taki czopek ?!" Mam niezły ubaw wtedy z męża. Starsze dzieciaki super ogarnia ale takie maluchy to dla niego kosmos. Śpiochy , body , pajace to dla niego magia 🤣 za to bez problemu przewija . Chociaż początki były różne , ale doszedł do wprawy.
-
No i w weekend podjedziemy prócz po fotelik do CCC. Potrzebuję wygodnych butów bez sznurowania. Miałam takie w pierwszej ciąży i je bardzo kochałam aż wyciurałam na spacerach z córką. Czuję się jak smok , najgorzej jak coś upadnie albo but się rozwiąże 🙈 też tak macie ??
-
Jeśli femaltiker ma smak jak te kakao w kartonikach, jakie dostawało się w szkole to... ble. Hm myślę, że narazie nie kupuję go, najwyżej się kupi w aptece pod blokiem.
Mojemu walizkę pokażę z całą zawartością, żeby wiedział co i jak, jeśli miałby mi coś podać. Wczoraj wieczorem jak już lezelismy i pomasował tą piłeczką to nagle zasyczałam, bo znów ukłuło mnie w pochwie i mówię mu, a on na to: o to pazurki mu rosną. Rozbawił mnie na resztę wieczoru
Oj tak czuje się jak słonica, waleń na plaży, nie daj Bóg coś spadnie na podłogę i trzeba podnieść. A ostatnio ciągle coś mi spada, jakiś mam gorszy refleks.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 18:08
JJJ lubi tę wiadomość
-
Ja jak słoń 😂
Nie kupiłam nic na laktację, bo mam regularny wypływ siary od połowy ciąży, więc jakoś z góry założyłam, że nie będę mieć z tym problemu. Czy słusznie i czy jedno ma wpływ na drugie? Nie mam pojęcia, to się okaże 😅 jak będzie potrzeba to będę szukać na bieżąco, a raczej mąż będzie robił rajd po aptekach :p
Ja też planuję waciki z wodą, ale w nocy czy w gosciach wygodniejsze będą chusteczki. Mam dwie paczki i w zasadzie teraz się zastanawiam czemu nie wzięłam więcej
A jakie macie pieluchy na początek? Wiem, że temat się przewijał, ale już mi umknęło 🙈 mam póki co tylko jedną paczkę, tę z Rossmanna i zastanawiam się co dokupić. Kilka z was polecało zielone dady, ale one chyba nie mają rozmiaru 1?Annie1981 lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
nick nieaktualnyJak ja obserwuje niektóre dziewczyny to maja naprawdę duże te brzuchy moj nie jest aż taki wielki czuje jakiś dyskomfort przy zakładaniu butów. Co do izki ja mojemu nie pokazywałam za to dzisiaj telefonicznie zapoznawał się z moja szafa w tym tygodniu mu tez pokaze rzeczy od malej
-
Ja lubię Femaltiker ale córka miała alergię lekką na bmk więc nie popiłam za dużo. Ja sobie kupiłam Piulate z Humany. Bardzo mi pomogło.
Polecam płatki z Biedry i wodę. Dla mnie chusteczki to był niewypał, nigdy pupy dobrze nie czyściły. Można wodę nalać do butelki z atomizerem i gotowe.
Na wyjścia miałam chusteczki wiadomo, ale w domu tylko woda.
Dla chcących karmić dodam jeszcze, że miałam takie pragnienie że woda musiała stać koło mnie. Żarcie to samo. Jadłam, a właściwie żarłam jak smok i chudłam. Potem to się jakoś unormowało ale pierwsze 6 miesiecy to tylko jeść jeść jeść i pićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 19:23
-
Dziś mąż po pracy na mnie czekał bo musiałam iść do zusu(okazało się ze jutro znowu muszę tam iść, oszaleje z nimi) No ale to celu... zakładałam buty i się tak zmęczyłam ze myślałam ze już nie wyjde 😅🙈 wychodzę z domu i upuściłam klucz oj myślałam ze nie podniosę 😅🙈.
Pieluchy mam pampers 1 z rossmana - biorę do szpitala i pampers 1 duża pakę w domu zostawiam. I kupiłam mała paczkę 1 z lupilu. Więcej 1 nie kupuje bo nie wiem jak długo na 1 pojedziemy
Tez mam Feli... na laktacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 20:35
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja z butami puki co radzę sobie bez problemu nawet sznurowanymi. Z podnoszeniem rzeczy z ziemi itd też nie mam większego problemu tylko jak to mówiła fizjo robię to dając ciężar na nogi nie na plecy.
Ja bym się spokojnie dała mężowi spakować. Jest bardzo zaangażowany w ciaze i czyta nie tylko o dziecku ale i o porodzie, o tym co mi potrzebne, jak może mi pomóc, a nawet zrobił sobie jakąś listę rzeczy jak ułatwić i uprzyjemnic mi czas połogu. Ostatnio Zaczol że mną poważna dyskusję na temat przeanalizowania mojego planu porodu zeby było mu łatwiej egzekwować moje oczekiwania / zyczenia w szpitaluzawsze bardzo się we wszystkim wspieralismy ale teraz jestem pod wrażeniem poziomu zaangażowania. Czuje się bezpieczna
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Koffy mój mąż na porodówce próbowałam negocjować ale ze mną żebym jeszcze 15 min bez znieczulenia wytrzymała 🤣 nic nie ugrał. Leciał w trymiga, przy partych mnie denerwował. Ale troszczył się żebym miała to czego potrzebuję. Mam nadzieję że teraz też będziemy razem. Mam zamiar sobie plan porodu wydrukować chociaż nie wiem na ile będzie respektowany. Chciałabym uniknąć nacięcia krocza. Dla mnie to zło w czystej postaci.
-
Nesssaa to mi przypomnialas! Jak tylko przystawialam dziecko do piersi, czylam przemożne pragnienie! Obok musiala stac szklanka wody
Na początek mam pampersy pure, te najmniejsze i ekologiczne pampersy z rossmana, w takim beżowym opakowaniu.
Aaa i złamałam plombę
I boję się isc spac po tych nocnych dusznosciach. Mam do tego okropnie niespokojne nogi. Powinnam od jutra chyba suplementowac magnez. W kostkach czekoladyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 22:14