♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia a lezalas sama czy z innymi oczekującymi od których można zlapac ?
U nas podobno są 3 opcje, dla negatywnych, pozytywnych i dla tych u których akcja jest tak rozwinięta ze nie ma czasu czekać na wynik.
Linka piona... ja tez pewnie tak będę leżała, chyba ze mi cudem pozwoli iść na same cc lub chociaz 29.03 to zawsze to mniej dni..
Testy u Nas robią na SORze ginekologicznymWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 09:49
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Zosla śliczna ta Twoja dziewczynka i nie widać, że jest drobna.
U nas ruchy też się zmieniły na takie bardziej bolesne i wypychające, czasem faktycznie jest chwila ciszy ale jakoś tak w miarę regularnie wracają więc nie zdążyłam jeszcze się stresować. W razie co też bym pojechała na ktg.
Zokeia ja rodziłam syna w wielką sobotę i wyszłam po świętach wielkanocnych. Nie wiem czy faktycznie personel wtedy ten gorszy bo nie mam porównania. Na porodówce czułam się bezpiecznie, moja położna nie była jakoś przesadnie miła ani wspierająca, ale nastawiłam się na poród jak na zadanie do wykonania i wsparcie męża mi wystarczyło. Najważniejsze, że czułam że jestem w dobrych rękach. Na sali trafiały się na dyżurach i fajne położne i takie co powinny zmienić zawód ale myślę że i w tygodniu mogłabym na nie trafić.
Oficjalnie wkraczam w ciążę donoszonąjeszcze tydzień i mogę rodzić
zokeia lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam nocne atrakcje - przytulanie się z kibelkiem.
Tak mi napierał Mały na żołądek, że chyba jedzenia z mojej komunii się nawet pozbyłam. Heh.
Na szczęście teraz już lepiej. Ta ciąża mnie wykończy...zokeia lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Co do poduszek to ja mam bo dostałam gratis do kocyka i po prostu mam zamiar przetrzymać ja w szafie przez 2 lata
podobnie z ochraniaczem który dostałam, a którego na pewno używać nie chce. Dostałam też lezaczek i znowu ta sama historia.. wywiozlam do rodziców bo kolejny niezdrowe gadżet którego w sumie nikt w mojej rodzinie od lat nie używał, ale głupio było nie przyjąć prezentu od kuzynki męża... I tak mi się zbiera.. aż się boję ile jeszcze takich rzeczy dostanę których używać nie chce.. hehe A parę lat temu sama kupowałam dziecia rzeczy których teraz za nic nie chce swojemu dziecku dawać
wraz z posiadaniem własnego dziecka wzrasta świadomość jednak
zokeia, m85t lubią tę wiadomość
-
KORRALIKK wrote:Sporo nas z terminem na początek kwietnia i wychodzi dużo marcówek
toż to dopiero połowa marca, a już 4 mamuśki mamy
wygląda tez na to, ze więcej porodow jest w okolicach 36-38 tc niż po 40tc.
Ale są to jakby cc w trybie pilnym, a nie rozpoczęte samoistnie akcje porodowe jak u OliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 10:50
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
koffy wrote:Co do poduszek to ja mam bo dostałam gratis do kocyka i po prostu mam zamiar przetrzymać ja w szafie przez 2 lata
podobnie z ochraniaczem który dostałam, a którego na pewno używać nie chce. Dostałam też lezaczek i znowu ta sama historia.. wywiozlam do rodziców bo kolejny niezdrowe gadżet którego w sumie nikt w mojej rodzinie od lat nie używał, ale głupio było nie przyjąć prezentu od kuzynki męża... I tak mi się zbiera.. aż się boję ile jeszcze takich rzeczy dostanę których używać nie chce.. hehe A parę lat temu sama kupowałam dziecia rzeczy których teraz za nic nie chce swojemu dziecku dawać
wraz z posiadaniem własnego dziecka wzrasta świadomość jednak
A leżaczka nie spisuj na straty, przyda Ci sie do kibelka -
Powiem tak.. mi się ochraniacze nie podobają po pierwsze i widzę w nich zbieracz kurzu i roztoczy
nikt u mnie nie używał i nie potrzebował. Jak będzie potrzebny to wyjme ale to dla mnie ostatecznośc.
To samo z lerzaczkiem.. po to mam kosz mojrzesza że w razie potrzeby zabiorę go do łazienki bez problemów A też u mnie nikt nie korzysta z tego od lat więc da się bezWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 11:19
Annie1981, zOsIa88 lubią tę wiadomość
-
koffy wrote:Powiem tak.. mi się ochraniacze nie podobają po pierwsze i widzę w nich zbieracz kurzu i roztoczy
nikt u mnie nie używał i nie potrzebował. Jak będzie potrzebny to wyjme ale to dla mnie ostatecznośc.
To samo z lerzaczkiem.. po to mam kosz mojrzesza że w razie potrzeby zabiorę go do łazienki bez problemów A też u mnie nikt nie korzysta z tego od lat więc da się bez
Nie wyobrażam sobie siedzącego dziecka w koszu Mojżesza w kiblu😀 no nie ograniam w myślach takie leżące to tam kij, ale takie siedzące? -
Karola mówię o leżącym a siedzacego tym bardziej nie mam zamiaru w lezaczku trzymać.. po prostu wiem że można bez sobie poradzić i nie planuje wyreczac się czymś niezdrowym stanowiącym dodatkowy szpej zagracajacy dom 🤷♀️ cała moja rodzina sobie bez radzila więc najprawdopodobniej ja też bez problemu dam radę
nikomu nie każe nie mieć- dla mnie zbędny gadzet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 11:58
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja sobie chwaliłam Bujaczek, w WC albo w kuchni sobie w nim leżał na płasko a jak zaczynaliśmy rozszerzać dietę to siedział w nim bo krzesełka niewskazane dla takiego dziecka. W sumie to ja sobie nie wyobrażam nie mieć leżaczka bujaczka. Dla mnie to super gadżet. No ale każdy lubi co innego.
-
Karola3xJ:D wrote:Ja sobie chwaliłam Bujaczek, w WC albo w kuchni sobie w nim leżał na płasko a jak zaczynaliśmy rozszerzać dietę to siedział w nim bo krzesełka niewskazane dla takiego dziecka. W sumie to ja sobie nie wyobrażam nie mieć leżaczka bujaczka. Dla mnie to super gadżet. No ale każdy lubi co innego.
https://www.nebule.pl/latwiej-karmic-lyzeczka-o-rozszerzaniu-diety-niemowlaka/
Każdy robi jak uwaza
m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Mój synek ma 4 lata zaraz i zalecenia co do rozszeżania diety są stałe od tego czasu. Nie zauważyłam znaczących różnic. Leżaczek czy fotelik od zawsze był wykluczony. Ja akurat rozszerzałam dietę jak młody miał 7 mcy i siedział, ale początkowo planowałam po skończonym 6 u mnie na kolanach.
Dziś się załamałam w rossmannie bo byłam świadkiem jak mama i babcia szukały z niemowlakiem słoiczków które można podać w 3 miesiącu życiarozczarowane wyszły, ale aż mi się szkoda zrobiło tego oseska.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Do łazienki zabierałam dziecko w kołysce. Kołyska była na kółkach.
Siedzące dziecko nie spało już w kołysce, ta była schowana, więc na czas prysznica miałam właśnie bujaczek. Młody się bujał, patrzył na mnie, trącał zabawki, a ja miałam czas nawet ogolić nogi. Nie bałam się też, że lezy w pokoju sam bez opieki, a starszak go poddusza (taką sytuację raz zaliczyłam, dlatego młodszy zawsze był przy mnie). To był taki niski bujaczek, pozycja pół leżąca. Myślę, że 15 minut w takiej pozycji dziecka nie zabije (w przeciwieństwie do brata). Wychowywanie i nagminne przetrzymywanie dziecka w tej pozycji jest pewnie niewskazane. Karmiłam na kolanach, a potem w krzesełku. W bujaczku wydawało mi się własnie, że to nie ta pozycja.
Przy pierwszym dziecku nie miałam bujaczka, bo właśnie nie było takiego czynnika starszak = niebezpieczeństwo. Po prostu o mniejszej ilości gadżetów musiałam mysleć. Łatwiej było zapewnić dziecku bezpieczeństwo.
Jak młodzież siedziała już świetnie sama, to najcześciej do łazienki wstawiałam krzesełko z Ikea. Oni się bawili, mieli np klocki na tacce, książeczkę, a ja brałam prysznic.
Ochroniacz podobno nie jest niebezpieczny wyłącznie poprzez okręcenie się wokół dziecka, ale dlatego, że dziecko może się przetoczyć buzią do niego i nie potrafić wrócić. A dociśnięcie buzi do poduszki/ochraniacza może prowadzić do niedotlenienia. To chyba stad to zalecenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 13:44
m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj była u mnie znajoma z dwójka dzieci (2.5 i 1.5 roku) i pierwsze co jak zobaczyła pokoik to zapytała czy kupiłam już ochraniacze do łóżeczka 😅
Ja nie mam leżaczka, tylko baby hug wiec będę sobie z nim jezdzila pomiędzy kuchnia a łazienka 😁 zanim byłam w ciąży to uważałam leżaczek za must have wyprawki...
W ogóle wczoraj kilka z Was pisało o GBS i w nocy śniło mi się ze dostałam telefon od znajomej ze moja mama miała robione okresowe badania do pracy i wyszło jej ze ma dodatni GBS i to w ogóle z jakas wielka ilością bakterii i ze powinnam się cieszyć ze się nie zaraziłam 😅😅 ciekawe jakbym miała to zrobić 😜 -
Karola chyba kwestia tego co kto nazywa leżaczkiem😁 bo wydaje mi się ze leżaczek typu baby hug jest płaski czyli tak samo jakby dziecko leżało na lozku, kanapie czy w wózku. A inna kwestia to takie leżaczki w których dziecko leży pod kątem 🤔